استور اندرویدی مایکت : مرجع دانلود ایرانیان
نصب
قصه های صمد بهرنگی

قصه های صمد بهرنگی

نسخهv۲.۰
آخرین بروزرسانی۱۳۹۵/۰۱/۲۳
تعداد دانلود۱ هزار
امتیاز۴.۹
تعداد نظرات۱۴
حجم۳ مگابایت
نوع برنامه اندرویدی
دسته‌بندی کتاب
سازنده حیدر ولی زاده
‏‏صمد بهرنگی (زاده ۲ تیر ۱۳۱۸ تبریز - درگذشت ۹ شهریور ۱۳۴۷ قره داغ) معلم، منتقد اجتماعی، مترجم، داستان‌نویس، و محقق در زمینه فولکلور آذربایجان بود.
‏بهرنگی در ۱۳۳۹ اولین داستان منتشر شده‌اش به نام عادت را نوشت. که با تلخون در ۱۳۴۰، بی‌نام در ۱۳۴۲، و داستان‌های دیگر ادامه یافت. او ترجمه‌هایی نیز از انگلیسی و ترکی استانبولی به فارسی و از فارسی به ترکی آذربایجانی (از جمله ترجمهٔ شعرهایی از مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو، فروغ فرخزاد، و نیما یوشیج) انجام داد. تحقیقاتی نیز در جمع‌آوری فولکلور آذربایجان و نیز در مسائل تربیتی از او منتشر شده‌ است. وی در کتاب کندوکاو در مسائل تربیتی ایران کلمات عربی به عاریت گرفته شده از عربی را بخش بزرگی از اشتراک زبان‌های رایج ایرانی از جمله ترکی آذری با فارسی دانسته‌ است. و به همین دلیل خواستار عدم حذف آنان با بهانه‌های باستان‌گرایی و تاکید بیشتر بر این لغات در هنگام آموزش فارسی به کودکان آذربایجانی شده بود.
‏در سال ۱۳۴۱ صمد از دبیرستان به جرم بیان سخن‌های ناخوشایند، در دفتر دبیرستان و بین دبیران اخراج و به دبستان انتقال یافت. یک سال بعد و در پی افزایش فعالیت‌های فرهنگی، با پاپوش رئیس وقت فرهنگ آذربایجان کار صمد به دادگاه کشیده شد که متعاقباً تبرئه شد. سال ۱۳۴۳ همراه بود با تحت تعقیب قرار گرفتن صمد بهرنگی به خاطر چاپ کتاب «پاره پاره» و صدور کیفرخواست از سوی دادستانی عادی ۱۰۵ ارتش یکم تبریز و سپس صدور حکم تعلیق از خدمت به مدت ٦ ماه. در آبان همین سال حکم تعلیق وی لغو شد و صمد به سر کلاس بازگشت. سال‌های میانی دهه ۴۰ مصادف بود با دستگیری و اعدام تعدادی از نزدیکان صمد و شرکت او در اعتصابات دانشجویی.
‏بهرنگی در شهریور ۱۳۴۷ (در سن ۲۹ سالگی) در رود ارس و در ساحل روستای کوانق غرق شد.
‏میراث سیاسی-اجتماعی صمد بهرنگی
‏عمر موثر آثار و افکار صمد بسی فراتر از عمر کوتاه اوست. قصه‌های او، که بعضأ توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبلیغ میشدند، نوعی قهرمانگرایی عاری از نفس پرستی را در میان نسل جوان رواج داد.
‏* در این مجموعه یازده قصه ماندگار صمد بهرنگی برای استفاده عزیزان جمع آوری شده است:
‏• اولدوز و کلاغها - پاییز ۱۳۴۵
‏• اولدوز و عروسک سخنگو - پاییز ۱۳۴۶
‏• کچل کفتر باز - آذر ۱۳۴۶
‏• پسرک لبو فروش - آذر ۱۳۴۶
‏• افسانه محبت - زمستان۱۳۴۶
‏• ماهی سیاه کوچولو - تهران، مرداد ۱۳۴۷ با تصویرگری فرشید مثقالی شناخته‌شده‌ترین اثر بهرنگی است. تصویرهای این کتاب جایزه براتیسلاوا را از آن خود کرد.
‏• پیرزن و جوجه طلایی‌اش - ۱۳۴۷
‏• یک هلو هزار هلو - بهار ۱۳۴۸
‏• ۲۴ ساعت در خواب و بیداری - بهار ۱۳۴۸
‏• کوراوغلو و کچل حمزه - بهار ۱۳۴۸
‏• دومرول
‏+جهت حمایت از ما پنج ستاره فراموش نشود
‏‏- حذف پرداخت درون برنامه ای و انتشار رایگان

نظرات و امتیاز ها

۱۴ نظر ۵ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱
عکس کاربر نمک ک
٢٤ شهریور ١٤٠١

ممنون عالی

میپسندم۰ نمیپسندم۰
عکس کاربر Yazla
٤ تیر ١٤٠١

خیلی عالی برای تمام سنین

میپسندم۰ نمیپسندم۰
عکس کاربر 50001760
١٥ شهریور ١٣٩٩

عالی......

میپسندم۰ نمیپسندم۰

برنامه‌های مرتبط

بقیهٔ برنامه‌های این سازنده