سپر امنیت مایکت

شما اینجا هستید:

مایکت برای حفظ سلامت و امنیت دستگاه کاربران، موارد زیر را انجام می‌دهد:

۱. پیش از آنکه یک برنامه یا بازی بخواهد وارد استور مایکت شود، سپر امنیت وضعیت سلامت آن را به کمک آنتی‌ویروس‌های متنوعی از جمله Kaspersky ،Bitdefender و McAfee بررسی می‌کند و در صورتی که آن برنامه یا بازی را مخرب شناسایی کند، از انتشار آن در استور جلوگیری می‌کند.
۲. سپر امنیت مایکت تمام برنامه‌ها و بازی‌های موجود بر روی دستگاه کاربر را از لحاظ امنیتی بررسی کرده و در صورت مشاهده فایل مخرب، کاربر را مطلع می‌سازد.
۳. کارشناسان مایکت به صورت مداوم صحت عملکرد برنامه‌ها را پیش از ورود به استور و ضمن حضور در آن، مورد بررسی قرار می‌دهند و در صورت بروز هرگونه مشکل سریعا از انتشار آن‌ها در استور ممانعت به عمل می‌آورند.
۴. گزارش کاربران و بازخورد نهادهای رسمی نیز مایکت را در ارائه برنامه‌ها و بازی‌های معتبر و سالم یاری می‌دهند.

مایکت چگونه کاربر را از وجود برنامه مخرب بر روی دستگاه خود مطلع می‌سازد؟

کاربران می‌توانند با مراجعه به قسمت «مارکت من» در مایکت، وارد بخش «سپر امنیت مایکت» شده و از وجود یا عدم وجود برنامه‌های مخرب بر روی دستگاه خود مطلع شوند.

عملکرد بخش «سپر امنیت مایکت» به چه صورت است؟

زمانی که کاربر وارد بخش «سپر امنیت مایکت» در قسمت «مارکت من» می‌شود، سپر امنیت به صورت خودکار شروع به اسکن نمودن برنامه‌های موجود بر روی دستگاه کاربر کرده و پس از اتمام اسکن او را از وضعیت برنامه‌های موجود بر روی دستگاه مطلع می‌سازد.

نتیجه اسکن سپر امنیت مایکت یکی از دو حالت زیر است:

۱. سپر امنیت مایکت هیچ برنامه مخربی بر روی دستگاه کاربر شناسایی نکرده‌ است و همه برنامه‌های نصب شده بر روی دستگاه او ایمن هستند.
۲. سپر امنیت یک یا بیش از یک برنامه یا بازی را بر روی دستگاه کاربر مخرب شناسایی کرده‌ است و فهرست آن‌ها را به کاربر نمایش می‌دهد.

مایکت چه رفتارهایی را مخرب می‌شناسد؟

به طور کلی مایکت برنامه‌هایی را که یک یا چند مورد از رفتارهای زیر را داشته باشند، مخرب شناسایی می‌کند:

برنامه‌هایی که در مسیر استفاده کاربر اختلال به وجود آورده و برای او ایجاد مزاحمت دارند:

برنامه‌هایی که به طور مداوم، تبلیغات ناخواسته و آزاردهنده را بر روی دستگاه کاربر ارسال می‌کنند و دائما در مسیر استفاده او از برنامه اختلال ایجاد می‌کنند، مخرب هستند.

همچنین برنامه‌هایی که برای کاربر اعلان‌های تبلیغاتی مختلف ارسال می‌کنند، با توجه به اینکه محتوای این اعلان‌ها با محتوای برنامه همخوانی ندارد و صرفا جنبه تبلیغاتی دارد، در دسته برنامه‌های مخرب قرار می‌گیرند.

برنامه‌های کلاه‌برداری، اخذ اعتبار و دریافت پول از کاربر:

برنامه‌هایی که کاربر را فریب می‌دهند تا او را عضو یک سرویس ارزش افزوده کنند از نظر مایکت مخرب هستند. به این برنامه‌ها ربه اصطلاح فیشینگ می‌گویند. اغلب برنامه‌های فیشینگ، کاربر را مجبور به تعویض رمز یا ارائه رمزهای شخصی می‌کنند و سپس با استفاده از اطلاعاتی که از کاربر به دست می‌آورند، اقدامات مخربی را به انجام می‌رسانند. 

 این برنامه‌ها برای کاربر از طریق سیم‌کارت هزینه ایجاد کرده و درآمد کسب می‌کنند از این رو مایکت کاربر را نسبت به این برنامه‌ها آگاه کرده و فضای استور را از وجود آن‌ها در امان نگه می‌دارد. 

برنامه‌هایی که در کاربر ایجاد ترس و نگرانی می‌کنند:

ترس‌افزارها، برنامه‌ها یا بازی‌هایی هستند که با ارسال اعلان‌های مختلف سعی دارند کاربر را نسبت به استفاده از برنامه فعلی نگران کرده و او را به استفاده از یک برنامه جایگزین تشویق نمایند. این برنامه‌ها کاربر را نسبت به آلوده شدن دستگاه به فایل‌های مخرب ترسانده و نگران می‌کنند. این در حالی است که هیچ موضوع ترسناک یا ناایمنی دستگاه کاربر را تهدید نمی‌کند و این صرفا یک ترفند برای تشویق کاربر به نصب یک برنامه دیگر با اهداف دیگر است.

برنامه‌هایی با ماهیت جاسوسی:

این قبیل برنامه‌ها، از راه دسترسی به اطلاعات کاربران و فعالیت آن‌ها در دستگاه خود، اهداف مخربی را دنبال می‌کنند. جاسوس‌افزارها اغلب از کاربر می‌خواهند که اجازه دسترسی آن‌ها به قسمت‌هایی از دستگاه را که از نظر فنی نیازی به آن نیست صادر نمایند. این اجازه معمولا توسط کاربران به دلیل عدم آگاهی از جاسوس‌افزارها صادر می‌شود. در برخی مواقع نیز جاسوس‌افزارها بدون کسب اجازه از کاربر به قسمت‌هایی از دستگاه راه می‌یابند که از نظر فنی نیازی به ورود آن‌ها به این بخش‌های دستگاه وجود ندارد.

برنامه‌های دیگری نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند که از طریق دسترسی به پیامک‌های کاربر و یا جعل درگاه‌های پرداخت و صفحات بانکی و مواردی از این دست، رمزها و اطلاعات شخصی کاربر را به دست آورده و برای او مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورند. کلیه این برنامه‌ها توسط مایکت شناسایی می‌شوند.

برنامه‌هایی که به صورت مخفیانه به انجام عملیات مخرب اقدام می‌کنند:

شما ممکن است این برنامه‌ها را با نام‌های تروجان، بدافزارها، DDOS، Miner، بدافزار پنهان و اسامی از این دست بشناسید. به طور کلی این قبیل برنامه‌ها بدون اطلاع کاربر به صورت مخفیانه اقدام به دانلود فایل‌های مخرب یا انجام رفتارهای مخرب کرده و بدیهی است که آسیب‌هایی را برای دستگاه کاربر به ارمغان می‌آورند. کلیه این برنامه‌ها توسط مایکت شناسایی می‌شوند.

Was this article helpful?
Dislike 0