10 فیلم درام تماشایی که نسل زِد را تعریف می‌کنند

شناخت نسل زد با فیلم‌های درام

به متولدین اواسط دهه 1990 تا اوایل دهه 2010 نسل زِد می‌گویند. آن‌ها با ترکیبی از عوامل، از جمله گسترش سریع فناوری، دسترسی به اطلاعات متنوع و فضای سیاسی-اجتماعی سال‌های رشدشان شکل گرفته‌اند. بزرگ شدن در دنیایی که همه چیزش به صورت دیجیتالی به هم متصل است، آن‌ها را همه‌پذیرتر، آگاه‌تر از فناوری و آگاه نسبت به جهان کرده است. این نسل شاهد رویدادهایی مثل بحران مالی، تغییرات آب و هوایی و جنبش‌های عدالت اجتماعی، احساس قدرتمند مسئولیت اجتماعی و تمایل به تغییر مثبت بوده است.

بعلاوه، نسل زِد در معرض طیف وسیعی از دیدگاه‌های فرهنگی قرار گرفته است، که باعث افزایش نگرش و همدلی می‌شود. این تجارب جمعی به ارزش‌های همه‌پذیری، آگاهی محیطی، عدالت اجتماعی و تمایل به اصالت در هر دو جنبه شخصی و اجتماعی زندگی کمک کرده است.

وقتی صحبت از ژانر درام به میان می‌آید، فیلم‌هایی که نسل زِد را تعریف می‌کنند، ارزش‌های اصلی، تجربیات و حساسیت‌های آن‌ها را در بر می‌گیرند و مضامین و موضوعاتی را بررسی می‌کنند که به آن‌ها مرتبط است؛ موضوعاتی شامل سلامت روان، تفاوت‌ها، فناوری و عدالت اجتماعی. این فیلم‌ها شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشند که حس اصیل و ملموس دارند و پیچیدگی‌های دنیای مدرن را مرور می‌کنند. علاوه بر این، فیلم‌های معرف نسل زِد اغلب منجر به یک ارتباط فرهنگی می‌شوند، بحث‌های فراوانی را برمی‌انگیزند و جو فکری را شکل می‌دهند.

10 فیلمی که در ادامه نام بردیم به سنگ محک‌های سینمایی تبدیل شده‌اند که به عنوان آیینه‌ای برای هویت این نسل، و یک مرجع ماندگار برای درک دیدگاه‌ها و آرزوهای منحصربه‌فرد آن‌ها عمل می‌کنند.

10. احمق (Dope)

فیلم احمق

«احمق» یک درام پر فراز و نشیب است که اوج و فرودهای دوران نوجوانی را برجسته می‌کند و کاملا پاسخگوی مخاطبان نسل زِد است. این فیلم به کارگردانی ریک فامویوا، داستان مالکوم، دانش‌آموز دبیرستانی باهوش و جاه‌طلب را روایت می‌کند که خیابان‌های اینگل‌وود کالیفرنیا را زیر پا می‌گذارد. «احمق» به طرز ماهرانه‌ای تجربه جوانان معاصر، از موسیقی و مد گرفته تا چالش‌های نژاد و سطح زندگی را به تصویر می‌کشد.

مالکوم و دوستانش در حالی که رویاهایشان را دنبال می‌کنند، خود را درگیر یک ماجراجویی هیجان‌انگیز می‌بینند که شامل مواد مخدر و جنایت می‌شود. علاوه بر اینها فیلم «احمق» با موسیقی متن پرانرژی هیپ هاپ و رپ، روح یک نسل را به تصویر می‌کشد و به عنوان تفسیری قابل تامل درباره هویت و فرصت در دنیای امروز عمل می‌کند.

9. انگل (Parasite)

فیلم انگل

درام برنده اسکار «انگل» به کارگردانی بونگ جون هو، نمی‌توانست زمان بهتری ساخته شود، چون نابرابری اجتماعی-اقتصادی فعلی و شکاف طبقاتی را به خوبی روشن می‌کند. «انگل» تلاش مذبوحانه یک خانواده برای فرار از فقر را با نفوذ به یک خانواده ثروتمند به تصویر می‌کشد. این فیلم به عنوان استعاره‌ای برای مسائل سیستماتیک نابرابری و آزادی اجتماعی عمل می‌کند.

از آنجایی که «انگل» تحسین بین‌المللی را برانگیخت و اولین فیلم غیرانگلیسی زبان شد که جایزه اسکار بهترین فیلم را به خانه برد، گفتگوهای مهمی در مورد این مضامین برانگیخت و آن را به سنگ محک فرهنگی مهم زمان خود تبدیل کرد و قدرت سینما را در انعکاس و اظهار نظر درباره مسائل دنیای واقعی به نمایش گذاشت.

8. دفترچه امیدبخش (Silver Linings Playbook)

فیلم دفترچه امیدبخش

کارگردان دیوید او راسل با «دفترچه امیدبخش» توانست احساسات خام، شوخ‌طبعی و شخصیت عمیق را به گونه‌ای ترکیب کند که احساس طراوت و اصالت داشته باشد، البته با کمک بازی‌های درخشان بردلی کوپر و جنیفر لارنس، که به خوبی مستحق تحسین و تمجید منتقدان بودند.

این فیلم به طرز ماهرانه‌ای به انگ بیماری روانی و قدرت شفابخش عشق و ارتباط می‌پردازد و آن را نه تنها به یک درام ملموس تبدیل می‌کند، بلکه آغازگر گفتگوی مهمی در زمینه آگاهی از سلامت روان است.

7. مزایای گوشه‌گیر بودن (The Perks of Being a Wallflower)

فیلم مزایای گوشه‌گیر بودن

«مزایای گوشه‌گیر بودن» تجربه نوجوانی را با اصالتی تعریف می‌کند که واقعا ماهیت نسل زِد را به تصویر می‌کشد. این فیلم که بر اساس رمان استیون شباسکی ساخته شده است، در حالی که پیچیدگی‌های دوران دبیرستان را بررسی می‌کند، به مبارزات چارلی، یک دانش‌آموز اول دبیرستانی درون‌گرا درباره دوستی، عشق، سلامت روان و خودشناسی می‌پردازد. نمایش فیلم از شخصیت‌های واقعی و ملموس و مسائل مربوط به آن‌ها، از جمله قلدری در مدرسه، ضربه روحی، و چالش‌های دوران بلوغ در دنیایی پیچیده‌تر، مستقیما با چشم‌انداز احساسی نسل زِد همخوانی دارد.

با پرداختن به این مضامین با حساسیت و صمیمیت، این فیلم نه تنها تجربیات این نسل را منعکس می‌کند، بلکه حس آرامش‌بخشی از پذیرفته‌شدن را هم منتقل و آن را به عنوانی قابل احترام و معتبر از سینمای نسل زِد تبدیل می‌کند. حضور اما واتسون در این فیلم آن را برای نسلی که بیشتر دوران کودکی خود را با این بازیگر و در سری فیلم‌های محبوب «هری پاتر» در هاگوارتز گذراندند، بیش از پیش قابل درک می‌کند.

6. شبکه اجتماعی (The Social Network)

فیلم شبکه اجتماعی

با در نظر گرفتن تاثیر محض فیس‌بوک و به طور کلی رسانه‌های اجتماعی بر زندگی و فرهنگ نسل زِد ، تهیه فهرستی از فیلم‌های معرف این نسل بدون درج «شبکه اجتماعی» دیوید فینچر تقریبا غیرممکن است.

این فیلم نگاهی قانع‌کننده به منشا و روزهای اولیه فیس‌بوک ارائه می‌دهد، پلتفرمی که عمیقا نحوه ارتباط، اتصال و تعامل نسل زِد با جهان را شکل داده است. فیلم نه تنها روحیه پذیرش فناوری و کارآفرینی این نسل را به تصویر می‌کشد، بلکه موضوعات جاه‌طلبی، نوآوری، و معضلات اخلاقی مرتبط با فناوری مدرن را هم بررسی می‌کند.

آیکون فیلم شبکه اجتماعی The Social Network
فیلم

شبکه اجتماعی

The Social Network

تماشای فیلم شبکه اجتماعی

5. جوکر (Joker)

فیلم جوکر

«جوکر» در زمان اکران تمام انتظارات را در باکس آفیس بر هم زد و تا حدودی به یک پدیده فرهنگی در میان نسل زِد و فراتر از آن تبدیل شد. این فیلم به دلایل مختلف بینندگان را تحت تاثیر قرار داد و تبدیل به یک تجربه چند لایه شد. برخی آن را به خاطر کاوش عمیقش در مورد مسائل مربوط به سلامت روان، ارائه تصویری سخت و خام از چالش‌های پیش روی شخصیت آرتور فلک تحسین کردند.

همزمان، دیگران جوکر را به عنوان یک نماد تقریبا ضد قهرمان، نمادی از ستمدیدگان و طردشدگانی که از سوی جامعه به حاشیه رانده شده بودند تجلیل کردند. بازی درخشان واکین فینیکس سطحی از عمق و پیچیدگی را برای این شخصیت به ارمغان آورد و «جوکر» را به فیلمی قابل تامل و بحث‌برانگیز تبدیل کرد که در ذات نسلی وجود داشت که با مسائل بهداشت روانی، تقسیم‌بندی‌های اجتماعی، و جستجوی معنای هویت دست و پنجه نرم می‌کردند.

4. شکل آب (The Shape of Water)

فیلم شکل آب

«شکل آب» به موفقیت بزرگی از نظر منتقدان و تحسین مخاطبان دست یافت و دلیل خوبی هم داشت. گیرمو دل‌تورو به طور یکپارچه عناصر فانتزی، عاشقانه و درام را با هم ادغام و یک تجربه سینمایی خلق می‌کند که هم از نظر بصری خیره‌کننده و هم از نظر احساسی جذاب است.

روایت مسحورکننده «شکل آب»، با محوریت داستان عشق نامتعارف بین یک زن لال و یک موجود دوزیست، به عنوان شاهدی بر قدرت عشق فراتر از موانع است و کاملا با ارزش‌های قوی نسل زِد در تفاوت، پذیرش و رد کلیشه‌ها بازی می‌کند. سکانس‌های زیر آب مسحورکننده و طراحی تولید بی عیب‌ونقص آن مخاطبان را به دنیای غوطه‌ور خود می‌کشاند.

آیکون فیلم شکل آب The Shape of Water
فیلم

شکل آب

The Shape of Water

تماشای فیلم شکل آب

3. او (Her)

فیلم او

فیلم «او» زمانی منتشر شد که بیشتر به سمت نسل هزاره گرایش داشت تا نسل زِد. با این حال، با گذشت زمان ارتباط بیشتری با نسل زِد پیدا کرد. داستان «او» در آینده‌ای نه چندان دور اتفاق می‌افتد و اسپایک جونز را در حال ارائه فیلمی قابل تامل نشان می‌دهد که در آن رابطه عاشقانه نامتعارف تئودور (با بازی واکین فینیکس) قهرمان داستان با یک سیستم عامل به نام سامانتا را بررسی می‌کند، که منعکس‌کننده آشنایی رو به رشد نسل زِد با روابط مجازی و تعامل آن‌ها با فناوری پیشرفته به عنوان وسیله‌ای برای ارتباط و ابراز وجود است.

این فیلم به موضوعات تنهایی در عصر دیجیتال و جستجوی ارتباطات واقعی انسانی می‌پردازد، که بسیار به نسلی مرتبط است که پیچیدگی‌های روابط آنلاین و ارتباطات مجازی را دنبال می‌کنند.

2. ستاره‌ای متولد شده است (A Star Is Born)

فیلم ستاره‌ای متولد شده است

«ستاره‌ای متولد شده است» یک ماجرای پر فراز و نشیب در فرهنگ سلبریتی‌ها و صنعت موسیقی را نشان می‌دهد که برای کسانی که شیفته این دنیا هستند تماشایی است. این فیلم نگاهی صمیمی به اوج و فرود شهرت و عوارض عاطفی که می‌تواند بر افراد وارد کند ارائه می‌دهد. انتخاب لیدی گاگا در نقش اصلی، در کنار بردلی کوپر، اثری استادانه بود که نه تنها استعداد موسیقی بی‌نظیری را اضافه کرد، بلکه جذابیت آن را در بین مخاطبان نسل زِد افزایش داد.

حرفه چند وجهی گاگا، که با بیان صادقانه و تعهد او به مسائل اجتماعی مشخص شده است، او را به نمادی برای این نسل تبدیل کرده و حضور او در فیلم حس اصالت و ارتباط را به ارمغان آورده است.

آیکون فیلم ستاره‌ای متولد شده‌ است A Star Is Born
فیلم

ستاره‌ای متولد شده‌ است

A Star Is Born

تماشای فیلم ستاره‌ای متولد شده است

1. کلاس هشتم (Eighth Grade)

فیلم کلاس هشتم

«کلاس هشتم» یک شاهکار مطلق است که به شدت برای بینندگان نسل زِد که در سن شخصیت‌های اصلی آن بودند یا خاطرات روشنی از آن دوران در زندگی خود داشتند جذابیت داشت. این فیلم به کارگردانی بو برنهام، تجربه دوران دبیرستان معاصر کایلا دی (با بازی السی فیشر) را در حالی که پیچیدگی‌های نوجوانی در عصر دیجیتال را بررسی می‌کند، به‌خوبی به تصویر می‌کشد.

«کلاس هشتم» تصویری عمیقا ملموس از چالش‌هایی است که جوانان امروزی با آن مواجه هستند؛ از فشار رسانه‌های اجتماعی و هویت آنلاین تا تلاش برای پذیرش خود و ارتباطات واقعی. واقع‌گرایی فیلم در به تصویر کشیدن ناامنی‌ها، ناهنجاری‌ها و آرزوهای دانش‌آموزان کلاس هشتمی به‌طور قابل درک برای کسانی جذاب است که به وضوح این دوره پرفراز و نشیب زندگی را به یاد می‌آورند یا در حال حاضر آن را تجربه می‌کنند.

منبع: movieweb

خروج از نسخه موبایل