10 فیلم ترسناک مدرن که در دهه 80 میلادی اتفاق می‌افتند

اگر از طرفداران فیلم‌های ترسناک باشید، حتما شما هم موافقید که دهه ۸۰ برای ژانر وحشت فوق‌العاده بود. دهه‌ای که فیلم‌های اسلشر به محبوبیت رسیدند، پرطرفدارترین فرنچایزهای ترسناک آغاز شدند یا ادامه پیدا کردند و زیرژانرهای مختلف امتحان خود را پس دادند. دهه ۸۰ هنوز هم بر فیلم‌های ترسناک مدرن تاثیر می‌گذارند. از کلاسیک‌های دهه ۹۰ مانند جیغ (Scream) تا آثار جدیدتر مانند موروثی (Hereditary)، فیلم‌های ترسناک موفق و محبوب زیادی ساخته شده‌اند. با این وجود، برای بسیاری از طرفداران وحشت، دهه ۸۰ اوج موفقیت این ژانر محسوب می‌شود.

از آنجایی که طرفداران ژانر وحشت این دهه را بسیار دوست دارند، کارگردان‌های زیادی داستان‌های ترسناک خود را در این دوران روایت می‌کنند. در طول یک دهه گذشته یا بیشتر، شاهد افزایش فیلم‌هایی بوده‌ایم که در دوران اوج ژانر وحشت ساخته شده‌اند. این فیلم‌ها هم خلاقانه و منحصربه‌فرد هستند و هم به دوره‌ای که همچنان الهام‌بخش فیلم‌های ترسناک دهه‌های بعد است ادای احترام می‌کنند. در ادامه ده عنوان از بهترین فیلم‌های ترسناک مدرن را که در دهه ۸۰ اتفاق می‌افتند نام بردیم.

10. دختران نهایی (The Final Girls)

the-final-girls

فیلم دختران نهایی که در واقع ادای احترامی است به انبوهی از فیلم‌های اسلشر اکران شده در دهه ۱۹۸۰، حول محور دختری جوان به نام مکس (تایسا فارمیگا) می‌چرخد که در غم از دست دادن مادرش به سر می‌برد. مادر او نانسی (مالین آکرمان)، در دهه ۸۰ یک ملکه جیغ بود. زمانی که مکس و دوستانش با اکراه در مراسم نمایش فیلم اسلشر معروف مادرش شرکت می‌کنند، به درون پرده نقره‌ای کشیده می‌شوند. در آنجا مکس و دوستانش باید با مشاوران بدبخت کمپ بلادبات همکاری کنند تا جلوی قاتل دیوانه‌ی قمه به دست فیلم را بگیرند.

«دختران نهایی» به معنای واقعی کلمه با قرار دادن شخصیت‌هایش در نمادین‌ترین دوره فیلم‌های اسلشر بینندگان را به گذشته می‌برد. این فیلم با ترکیب کمدی کنایه‌آمیز مدرن با طنز سطحی که ویژگی فیلم‌های ترسناک دهه ۸۰ است، شخصیت‌ها را مجبور می‌کند تا از هر دو دهه درس بگیرند. این فیلم تقریبا تمام کلیشه‌های کلاسیک ترسناک را به نفع داستان به کار می‌گیرد. این کمدی اسلشر یک انتخاب عالی برای تماشا با دوستان در یک شب تابستانی است.

9. کاملا آدم‌کش (Totally Killer)

totally-killer

فیلم کاملا آدم‌کش هم شبیه به دختران نهایی شاهد سفر شخصیت اصلی خود به گذشته و دهه ۸۰ است. این فیلم جیمی ۱۷ ساله (کرنان شیپکا) را دنبال می‌کند که به طور اتفاقی در زمان به سال ۱۹۸۷ منتقل می‌شود؛ زمانی که قاتل بدنام پس از ۳۵ سال که اولین قربانیان خود را گرفت بازمی‌گردد. جیمی که مصمم است جلوی وقوع قتل‌ها را بگیرد، با پم، مادر نوجوان آن زمان خود (اولیویا هولت) متحد می‌شود تا قاتل را دستگیر کند و در عین حال با فرهنگ خاص دهه ۸۰ کنار بیاید.

در حالی که فیلم کاملا آدم‌کش بیشتر بر جنبه‌های کمدی نسبت به ترسناک تکیه می‌کند، اما در هر صورت فیلم سرگرم‌کننده‌ای است. شوخی‌های مدرن و طنز مربوط به آن زمان در طول فیلم با هم تلاقی می‌کنند که گاهی اوقات می‌تواند آزاردهنده باشد، اما در کل سرگرم‌کننده است. زیبایی‌شناسی دهه ۸۰ شما را جذب می‌کند؛ از موهای بلند و ساق‌بندها تا رنگ‌های نئون و اپل‌های روی شانه. این فیلم بخش زیادی از کلیشه‌های فیلم‌های اسلشر آن زمان را به تصویر می‌کشد و بر طنزی که در آن‌ها نهفته است تاکید می‌کند.

آیکون فیلم قاتل تمام عیار Totally Killer
فیلم

قاتل تمام عیار

Totally Killer

تماشای فیلم قاتل تمام عیار

8. تابستان 1984 (Summer of 84)

summer-of-84

همانطور که از عنوان فیلم پیداست، داستان آن در تابستان سال ۱۹۸۴ اتفاق می‌افتد و ماجرای پسر نوجوانی به نام دیوی آرمسترانگ (گراهام ورچر) را دنبال می‌کند که به همسایه پلیس خود مظنون می‌شود که ممکن است در واقع یک قاتل سریالی باشد. او دوستانش را جمع می‌کند و با هم تابستان را صرف جمع‌آوری مدرک علیه افسر مکی (ریچ سامر) می‌کنند. با کشف سرنخ‌های بیشتر توسط گروه که می‌تواند مکی را متهم کند، تابستان پر از تفریح آن‌ها به کابوس تبدیل می‌شود.

تابستان 1984 به طرز ماهرانه‌ای مخاطب را فریب می‌دهد و به او این حس را القا می‌کند که در حال تماشای یک فیلم معمایی نوستالژیک دهه ۸۰ است، اما به طور کامل مسیر داستان را تغییر می‌دهد. در ابتدا به نظر می‌رسد فیلم شباهت بیشتری به آثاری مانند گونیز (The Goonies) یا کنارم بمان (Stand By Me) دارد، اما اصلا اینطور نیست. بدون شک در این محله حومه شهری به ظاهر آرام، حضور شومی در کمین است که چند پسر دوچرخه‌سوار توانایی مقابله با آن را ندارند.

7. خانه‌ی شیطان (The House of the Devil)

the-house-of-the-devil

قبل از اینکه تی وست در فیلم موفق اسلشر ایکس (X) با بازی میا گاث همکاری کند، در سال ۲۰۰۹ فیلم ترسناک بسیار آرام و کم‌هیجانی به نام خانه‌ شیطان را کارگردانی کرد. داستان این فیلم درباره سامانتا هیوز (ژاکلین دونا)، دانشجوی کالج در مضیقه مالی است که در شبی که ماه کامل می‌شود، یک آگهی ناشناس برای نگهداری از کودک را که در تابلوی اعلانات دانشگاهش نصب شده می‌پذیرد. مشتریان او عجیب و غریب هستند، اما سامانتا به خاطر پول تصمیم می‌گیرد این کار را انجام دهد.

تی وست تمام تلاش خود را کرد تا به این فیلم ظاهر و احساسی کاملا دهه هشتادی بدهد. از بافت دانه‌دار فیلم گرفته تا انتخاب موسیقی و سبک تدوین، به راحتی می‌توان باور کرد که این فیلم در دهه ۸۰ ساخته شده است. لباس‌ها و حتی فونت روی عنوان‌بندی با فیلم‌سازی در این دهه مطابقت دارد. فیلم خانه شیطان برای ایجاد تعلیق و تنش به آرامی پیش می‌رود، اما زمانی که پرده از شر نهفته در آن خانه می‌افتد، همه چیز از کنترل خارج می‌شود.

6. ویژه برنامه‌ی هالووین (WNUF Halloween Special)

ویژه برنامه‌ی هالووین

پیش از این که آخر شب با شیطان (Late Night With the Devil) یک فیلم ترسناک را در قالب قسمت ویژه هالووین یک برنامه آخر شب روایت کند، کریس لامارتینا با فیلم ویژه‌برنامه هالووین به طرفداران ژانر وحشت فیلمی را هدیه داد که در فضایی شبیه به قسمت ویژه هالووین یک برنامه تلویزیونی تجاری روایت می‌شد. فیلم ویژه‌برنامه هالووین ما را با فرانک استوارت، مجری تلویزیون محلی همراه می‌کند. فرانک قصد دارد گروهی از محققان پدیده‌های فراطبیعی را رهبری کند تا خانه‌ای تسخیر شده را که محل وقوع قتل‌های هولناکی بوده، مورد بررسی قرار دهند.

این گروه در شب هالووین سال ۱۹۸۷ و به طور زنده مقابل دوربین‌ها عازم عمارت وبر می‌شوند تا وجود موجودات شیطانی را ثابت یا رد کنند. فیلم ویژه‌برنامه هالووین برای القای حس یک ضبط واقعی VHS از برنامه تلویزیونی، با دوربین‌های قدیمی فیلمبرداری شد. این فیلم با داشتن اخبار جعلی و وقفه‌های تبلیغاتی، به طور موثری مانند یک برنامه تقریبا ۳۰ ساله به نظر می‌رسد. هیچ چیز در مورد این فیلم به هیچ وجه مدرن به نظر نمی‌رسد.

5. آن (IT)

it

فیلم آن دومین اقتباس سینمایی از رمان مشهور استیون کینگ اثر اندی موسکیتی، داستان گروهی از نوجوانان را روایت می‌کند که باشگاهی به نام بازندگان برای خود تاسیس کرده‌اند. این فیلم نبرد آن‌ها با دلقک دیوانه‌ای به نام پنی‌وایز (بیل اسکاشگورد) را در تابستان سال ۱۹۸۹ روایت می‌کند. وقتی بچه‌های محلی در شهر کوچک دِری در ایالت مین ناپدید می‌شوند، هفت عضو باشگاه بازندگان برای بررسی موضوع وارد عمل می‌شوند. در نهایت در مکانی به نام بارنز بچه‌ها باید با ترس‌های خود با پنی‌وایز روبرو شوند.

این اقتباس از رمان به خوبی حس آزادی دوران کودکی دهه ۸۰ را به تصویر می‌کشد که به بچه‌ها اجازه می‌داد تمام تابستان را در فضای باز بدوند و دوچرخه‌سواری کنند. زمانی که اعضای باشگاه بازندگان درگیر تلاش برای پایان دادن به سلطنت وحشت پنی‌وایز نیستند، آن‌ها صرفا بچه‌های معمولی هستند که می‌خواهند کنار بقیه خوش بگذرانند. حتی صحنه‌های مبارزه با دلقک تغییرشکل‌دهنده، روحیه ماجراجویانه و یاغی‌گرانه‌ای را که در بسیاری از فیلم‌های دهه ۸۰ با حضور بچه‌ها دیده می‌شد، در خود جای داده است.

آیکون فیلم آن : قسمت اول It
فیلم

آن : قسمت اول

It

تماشای فیلم آن

4. لیزا فرانکنشتاین (Lisa Frankenstein)

lisa-frankenstein

لیزا فرانکنشتاین، اولین تجربه کارگردانی زلدا ویلیامز، دختر رابین ویلیامز و یک کمدی ترسناک خونین است که فیلمنامه‌اش توسط دیابلو کودی، نویسنده‌ی فیلم بدن جنیفر (Jennifer’s Body) نوشته شده. این فیلم داستان لیزا (کاترین نیوتون)، دانش‌آموز سال دوازدهمی را روایت می‌کند که در سال ۱۹۸۹، بعد از یک تراژدی تلخ مجبور می‌شود به مدرسه‌ی جدیدی برود. لیزا با وجود داشتن خواهری که یک چیرلیدر محبوب است، برای جا افتادن در مدرسه‌ی جدید تلاش می‌کند.

لیزا در حین گشت‌وگذار در گورستان و طی یک حادثه‌ی عجیب باعث زنده شدن جنازه‌ی مرد خوش‌تیپی می‌شود. حالا لیزا باید تصمیم بگیرد که چقدر می‌خواهد به او کمک کند و این کمک چه هزینه‌ای برایش به همراه خواهد داشت. با کارگردانی روان زلدا ویلیامز، نویسندگی منحصربه‌فرد دیابلو کودی و بازی بی‌نقص کاترین نیوتون، این سه زن موفق شدند ادای احترامی به فیلم‌های ترسناک دهه ۸۰ داشته باشند و در عین حال، روایت تازه‌ای از داستان کلاسیک فرانکنشتاین ارائه دهند. لیزا فرانکنشتاین یکی از فیلم‌های ترسناک مدرن و ترکیبی کاملا خنده‌دار و خونین از کلیشه‌های دهه ۸۰ و هیولای نمادین فرانکنشتاین است. طراحی صحنه و لباس به گونه‌ای است که بیننده واقعا احساس می‌کند در سال ۱۹۸۹ قرار دارد.

3. لیور (The Lure)

the-lure

فیلم لیور که در ورشوی دهه ۸۰ اتفاق می‌افتد، ساخته کارگردان لهستانی آگنیشکا اسموچینسکا است و داستان دو خواهر پری دریایی به نام‌های سیلور و گلدن را روایت می‌کند که توسط خانواده‌ای از موسیقی‌دانان پذیرفته می‌شوند. آن‌ها برای پیوستن به گروه راک در یک کلوپ رقص پر از نور نئون استخدام می‌شوند. خواهران با حمایت گروه خیلی زود خودشان به اجرای برنامه می‌پردازند. وقتی سیلور (مارتا مازورک) عاشق نوازنده گیتار باس می‌شود، گلدن (میشلینا الوسکنا) که حیله‌گرتر است، نمی‌تواند عطش نوشیدن خونش را در خود سرکوب کند و نگران است که سیلور رویای شنا کردن آن‌ها با هم به سوی زندگی جدیدی در آمریکا را نابود کند.

تا به حال ژانر وحشت با ژانرهای زیادی ترکیب شده است، اما موزیکال‌های ترسناک یکی از ترکیب‌های نادر به شمار می‌روند. لیور دقیقا اینطور است و با توجه به این که داستان دو پری دریایی را دنبال می‌کند همه چیزش به نظر می‌رسد عجیب می‌رسد. البته این یک تعریف است، زیرا با وجود اینکه به طور کلی بر اساس افسانه پری دریایی کوچولو ساخته شده کاملا منحصر‌به‌فرد و اورجینال است. دهه ۸۰ یک دهه جذاب، پر از خوشگذرانی و مهمانی بود که کلوپ‌های فراوانی در اکثر کشورهای جهان به اوج شکوفایی خود رسیدند و لیور یکی از فیلم‌های ترسناک مدرن است که همزمان با پاسخگویی به این جنبه، نیاز هر طرفدار ژانر وحشت به خون و خشونت را نیز برآورده می‌کند.

2. وی/اچ/اس/85 (V/H/S/85)

v/h/s/85

وی/اچ/اس/۸۵ بخش ششم از مجموعه فیلم‌های آنتولوژی ترسناک با تکنیک ویدئوهای یافت‌شده، شامل پنج داستان وحشتناک است که روی ویدیو ظبط شده‌اند و از طریق یک مستند تلویزیونی معرفی می‌شوند. این کابوس‌های فراموش‌شده از دهه ۸۰، بینندگان را با این پنج داستان همراه می‌کنند؛ گروهی برای بازیابی اطلاعات به محل یک فاجعه اعزام می‌شوند و ناخواسته خشم یک خدای باستانی را برمی‌انگیزند. دریاچه‌ای که مردگان را دوباره زنده می‌کند. یک هنرمند که با موجودی از دنیای دیگر ارتباط برقرار می‌کند. حمام خون تمام‌عیار مردگان زنده‌شده. تصویری آزاردهنده از قتل‌های ضبط‌شده با ویدیو.

فیلم‌هایی که با تکنیک ویدئوهای یافت‌شده ساخته‌ می‌شوند، با توجه به اینکه اکثر مردم امروزه با گوشی‌های هوشمند خود به جای دوربین‌های واقعی فیلمبرداری می‌کنند، ذاتا حس نوستالژیکی را در دنیای مدرن القا می‌کنند. وی/اچ/اس/85 یکی از فیلم‌های ترسناک مدرن است که علاوه بر این حس نوستالژی، به قدری از نظر ظاهری، صوتی و احساسی باورپذیر است که گویی واقعا در سال ۱۹۸۵ با ویدیو ضبط شده. ممکن است برای برخی، زیرژانر ویدئوهای یافت‌شده تکراری باشد، اما برای طرفداران فیلم‌های ترسناک دهه ۸۰ و به ویژه طرفداران آثار اسکات دریکسون، ارزش دیدن دارد.

1. مندی (Mandy)

mandy

ظهور دوباره‌ی نیکلاس کیج در اواخر دوران حرفه‌ای‌اش فراز و نشیب‌های زیادی داشته، اما فیلم هیجان‌انگیز و ترسناک توهم‌زای پائوس کوسماتوس شاید یکی از بهترین اجراهای اخیر کیج باشد. داستان فیلم مندی در سال ۱۹۸۳ و در رشته‌کوه‌های شادو در صحرای موهاوی در شرق کالیفرنیا روایت می‌شود. فیلم مرد آرام و چوب‌بری به نام رد میلر (نیکلاس کیج) و نامزد هنرمندش مندی (آندره‌آ ریسبرو) را دنبال می‌کند که در جنگل‌های خلوت رشته‌کوه زندگی و کار می‌کنند. مندی توجه جرمیا سند (لینوس روچ)، رهبر فرقه مذهبی را به خود جلب می‌کند، کسی که گروهی از شیاطین موتورسوار را برای ربودن او احضار می‌کند.

رد که به یک کمان پولادی و یک تبر دست‌ساز مجهز است برای انتقام‌گیری از هیچ‌کس واهمه‌ای ندارد و ردی از اجساد خونین را در مسیر خود به جا می‌گذارد. مندی یکی از فیلم‌های ترسناک مدرن فراطبیعی، ترکیبی از ژانرهای مختلف و بسیار عجیب است که مناسب همه سلیقه‌ها نیست، اما بدون شک برای طرفداران ژانر وحشت با عناصر خون‌آلود، سورئال و روانشناختی جذاب خواهد بود. تماشای این فیلم شبیه یک تجربه مذهبی یا خروج روح از بدن است. مندی از ابتدا تا انتها مخاطب را میخکوب نگه می‌دارد و به طور کامل مجذوب خود می‌کند. این فیلم به شکلی آزاردهنده و عجیب، در بهترین شکل ممکن ساخته شده است. همچنین دارای پالت رنگی نئونی است که مخاطبان آن را با دهه ۸۰ مرتبط می‌دانند.

منبع: movieweb

خروج از نسخه موبایل