اگر بخواهیم فهرستی از محبوبترین بازیهای موبایل در ایران تهیه کنیم، بدون شک بازی کلش رویال یکی از عناوین این فهرست است؛ اثری که از دل کلش آف کلنز بیرون آمد اما در نهایت به طور جدا صاحب موفقیتهای کمنظیری شد. پس از هفت سال، این بازی هنوز هم توسط میلیونها نفر در سراسر جهان تجربه و هر روز بازیکنهای بیشتری جذب آن میشود. اگر قصد دارید تا برای اولین سراغ بازی کلش رویال بروید، اما ترجیح میدهید این کار را با پیش زمینه انجام دهید، پس با این مطلب همراه باشید.
- تمام اطلاعاتی که درباره بهروزرسانی جدید کلش آف کلنز نیاز دارید
- 12 بازی شبیهساز مدیریت و سرمایهداری سرگرمکننده
معرفی اولیه بازی کلش رویال
عنوان «کلش رویال» (Clash Royale) یک اثر فری تو پلی (Free-to-Play) آنلاین است که توسعه آن را شرکت مشهور Supercell به عهده دارد. همان استودیوی که بازی مشهور «کلش آف کلنز» (Clash of Clans) را ساخته است. سوپر سل در واقع کلش رویال را از دل کلش آف کلنز بیرون آورد و آن را به یک اثر جداگانه تبدیل کرد. این دو بازی نه تنها استایل بصری مشابهی دارند، بلکه قهرمانان بامزه و آشنای کلش آف کلنز هم در کلش رویال حاضر هستند.
سبک بازی کلش رویال در واقع ترکیبی از سبکهای استراتژی، کارتی و دفاع از قلعه (Tower Defense) به حساب میآید و ترکیب آنها، فرمولی جذاب و اعتیادآور را خلق کرده است که برای مدتی طولانی مخاطب را درگیر میکند. این اثر در تاریخ 12 اسفند 1394 برای اندروید و iOS عرضه و به موفقیتی عظیم برای سازندگانش تبدیل شد. بازی طی کمتر از یک سال، یک میلیارد دلار درآمد نصیب سازندگانش کرد و طبق آمار تا به حال، بیش از 2.5 میلیارد دلار درآمد داشته است. پس از گذشت بیش از شش سال، بازی همچنان بازیکنان فعال زیادی دارد و سوپر سل به خوبی از آن پشتیبانی میکند.
گیمپلی بازی کلش رویال
اشاره شد که سبک Clash Royale ترکیبی از چند سبک مختلف است. بازی المانهای مختلفی را از عناوین استراتژی، کارتی و دفاع از قلعه وام گرفته و آنها را طوری ترکیب کرده که یک گیمپلی سرگرمکننده ارائه دهد. اساس گیمپلی بازی به این شکل است که در هر مسابقه، دو بازیکن روبروی هم قرار میگیرند که هر کدام در یک طرف صفحه، سه برج شامل برج پادشاهی و دو برج کوچکتر دارد. هدف نهایی بازی هم نابود کردن برج اصلی یا نابود کردن تعداد بیشتری برج نسبت به حریف است که به ازای هر کدام یک تاج خواهید گرفت. نابودی برج اصلی سه تاج کامل برایتان به همراه خواهد داشت.
حال چگونه میتوان به این هدف رسید؟ شما باید نیروهایی که در اختیار دارید را در مکان و زمان مناسب در میدان جنگ قرار دهید تا به سمت برجهای حریف یورش ببرند و به آن آسیب بزنند. میدان نبرد شامل دو نیمه میشود که شما میتوانید نیروهای خود را در نیمه خودتان پیاده کنید و سپس، آنها به طور خودکار به سمت برج دشمن حرکت خواهند کرد.
نیروهایی که در اختیار دارید در واقع شامل کارتهایی میشوند که هر کدام قابلیتهای خاص خود را دارند. شما برای هر مسابقه میتوانید هشت کارت را انتخاب و از آنها استفاده کنید که به صورت تصادفی در دست شما قرار میگیرند، اما استفاده از این کارتها به طور نامحدود میسر نیست. طی هر مسابقه شما منبعی به نام «الیکسیر» (Elixir) دارید که شامل یک نوار انرژی با ظرفیت حداکثر ده الکیسیر است. هر کارت مقداری انرژی از این نوار مصرف میکند و در صورتی که نوار خالی شد، باید مدت زمانی خاصی (حدود سه ثانیه برای هر الکیسیر) صبر کنید تا دوباره به میزان مورد نیازتان پر شود. استراتژی کلی بازی در همین چند مورد خلاصه میشود؛ چه کارتهایی را برای هر مسابقه انتخاب کنید، هر نیرو را چه زمانی و کجا پیاده و چگونه نوار انرژی را مدیریت کنید تا در لحظات خاص، کم نیاید.
هر مسابقه در کلش رویال 3 دقیقه طول میکشد که در یک دقیقه انتهایی آن، سرعت شارژ الیکسیر دو برابر خواهد شد. اگر طی این مدت هیچ برجی نابود نشود، بازی دو دقیقه دیگر به عنوان وقت اضافه در حالت Sudden Death در نظر خواهد گرفت که یعنی هر برجی که سقوط کند، طرف مقابل در جا برنده خواهد بود. این جا هم سرعت شارژ الیکسیر در یک دقیقه آخر افزایش پیدا میکند و سه برابر میشود.
اگر باز هم هیچ کدام از طرف نتوانستند برجی را خراب کنند، بازی وارد وضعیت Tiebreaker میشود؛ جایی که هر برجی که کمترین سلامتی باقی مانده را داشته باشد، خود به خود نابود خواهد گشت و طرف دیگر به عنوان برنده اعلام خواهد شد. باز هم یک وضعیت خاص وجود دارد؛ اگر برجهای هر دو طرف سلامتی یکسانی داشته باشند، نتیجه بازی مساوی است. همچنین در سه دقیقه ابتدایی اگر همزمان هر دو برج پادشاهی نابود شود، باز هم نتیجه مساوی خواهد بود.
Clash Royale
حجم:۸۲۲ مگابایت
بازی کلش رویال چند حالت برای تجربه دارد؟
بازی Clash Royale تنها شامل حالت Battle میشود که گیمپلی آن را بالاتر توضیح دادیم، اما این بازی هم به صورت تک به تک (1v1) هم به صورت دو به دو (2v2) قابل انجام است. حالت دو به دو تفاوت خیلی زیادی با حالت تک به تک ندارد؛ اینجا به جای سه برج، چهار برج شامل دو برج پادشاهی و دو برج کوچکتر قرار میگیرد که البته دو برج پادشاهی یک خط سلامتی واحد دارند و مقدارش 20 درصد بیشتر از حالت تک به تک است. به جز این موارد، چون دو بازیکن به طور همزمان در هر طرف قرار دارند، نوار الیکسیر با سرعت کندتری پر میشود.
آشنایی با بخشهای مختلف صفحه اصلی
خب پیش از آن که عمیقتر به سیستمها و بخشهای مختلف کلش رویال بپردازیم، بهتر است ببینیم که پس از ورود به بازی، صفحه اصلی چه مواردی را در دسترس ما قرار میدهد. صفحه اصلی در بازیهای موبایل معمولا هر آن چه که نیاز خواهید داشت را روبروی شما میگذارد. کلش رویال هم از این قاعده مستثنی نیست و قسمتهای پراستفاده و کاربردی تنها با یکی دو حرکت در دسترستان خواهد بود. صفحه اصلی بازی در صورتی که تازه بازی را آغاز کرده باشید، باید شبیه زیر باشد.
همان طور که میبینید، بخشهای مختلفی در این صفحه وجود دارد که در ادامه آنها را شرح میدهیم:
- اولین ردیف بالای صفحه از چپ به راست شامل سطح پادشاه (یا همان سطح پروفایل) و دکمه دسترسی به روند و پاداش پیشرفت، مقدار طلا و مقدار جواهر (Gem) موجود برای شما میشود. شما با طلا میتوانید کارتهای جدید و ارتقاهای مختلف بخرید. جواهر هم منبعی است که خرید آن با پول واقعی انجام میشود و برای خرید طلا، صندوقچه (Chest) و باز کردن آنی صندوقچه کاربرد دارد
- بخش نمایش پروفایل که در آن مشخصاتی چون نام کاربری و تگ کاربری، تعداد تروفی، سطح لیگ و موارد دیگر نشان داده میشود
- چهار دکمه برای بخش Social، اخبار بازی، منوی دسترسی به تاریخچه مسابقات، جدول امتیازات، تنظیمات و غیره و در نهایت دسترسی به سیزن پس که با نام Pass Royale شناخته میشود
- نمایش روند پیشرفت با توجه به تعداد تروفی و سطح پادشاهی (King’s Level). شما با افزایش تروفی، محیطهای جدید برای نبرد (Arena) آزاد و در کنارشان، پاداش تازه دریافت میکنید
- گزینه Battle که برای یافتن حریف و انجام مسابقه است. بعد از باز شدن حالت 2v2 اینجا دو گزینه قرار خواهد گرفت
- ردیفی که صندوقچههای در انتظار برای آزاد شدن را نجات میدهد
- منوی صفحات مختلف که از راست به چپ شامل رویدادها (Events)، کلن (Clan)، نبرد (Battle)، کلکسیون کارتها (Collection) و فروشگاه داخل بازی (Shop) میشود
آشنایی با کارتها
کارتها همان گونه که قبلا گفتیم، یکی از مهمترین بخشها در بازی کلش رویال به حساب میآید. دسته کارت شما حکم ارتشی را دارد که در مسابقه به میدان میفرستید. بنابراین باید کارتهایی را انتخاب کنید که نه فقط به صورت مستقل قوی باشند، بلکه ترکیب آنها با کارتهای دیگر هم اثر قابل توجهی به جای بگذارد. هنگامی که برای اولین بار وارد بازی میشوید. هشت کارت به صورت پیشفرض برای شما آزاد هستند که اولین دسته (Deck) کارت شما را تشکیل میدهند. شما با بردن مسابقات، آزادسازی صندوقچهها یا خرج کردن طلا و جواهر، امکان آزاد کردن کارتهای بیشتری را خواهید داشت.
بازی کلش رویال هنگام عرضه 42 کارت داشت، اما به مرور و همچنین با پشتیبانی عالی سازندگان، هماکنون تعداد آنها به 109 کارت رسیده است. بسیاری از این کارتها، نیروها و سازههایی هستند که به طور مستقیم از بازی Clash of Clans وام گرفته شدهاند. کارتها در کلش رویال به طور کلی سه دسته تقسیم میشوند؛ سربازها (Troops)، سازهها (Buildings) و اسپلها (Spells). سربازها نیروهایی هستند که به محض قرار گرفتن در زمین، وظیفه خود را به صورت خودکار انجام میدهند. برخی از آنها فقط به سازههای حریف حملهور میشوند، برخی دیگر تنها با سربازان حریف درگیر هستند و بعضی دیگر هر دو را انجام میدهند. سازهها استحکامات هجومی یا دفاعی هستند که یا به مرور زمان نیروهای بیشتر تولید میکنند یا پشتیبانی برای برج اصلی هستند تا سر مهاجمان حریف آتش بیشتری ببارد. اسپلها هم مواردی مثل توپ آتشین، تیر باران، توپ اسیدی یا مواردی از این قبیل است که از برج اصلی به یک نقطه دلخواه شلیک میشوند و در محدوده مشخصی اثر میگذارند. مثلا یک اسپل میتواند در یک محدوده برای مدتی، سلامتی نیروهای خودی را پر کند. شما پیش از ورود به هر مسابقه، باید یک دسته شامل هشت کارت را آماده داشته باشید. امکان چیدن دسته دلخواه از طریق بخش Collection وجود دارد. همچنین شما میتوانید سه دسته کارت پیشفرض داشته باشید تا به صورت دلخواه، یکی را پیش از شروع مسابقه انتخاب کنید.
انتخاب کارتهای مناسب، تنها کاری نیست که در این بخش انجام میدهید. بلکه با بردهای بیشتر، ارتقای پروفایل و جمعآوری سکه، قادر به ارتقای کارتها خود خواهید بود. حال چگونه میتوانیم این کارتها را ارتقا دهیم؟ اول از همه باید امتیاز ارتقای لازم برای کارت مورد نظر را کسب کرده باشید که این امتیاز از طریق صندوقچهها و پاداشهای مختلف دریافت میشود. پس از آن باید به ازای تعداد مشخصی طلا که مقدارش با افزایش سطح بیشتر میشود، کارت را ارتقا دهید. ارتقای کارت باعث افزایش مواردی چون سلامتی نیرو، میزان آسیبی که وارد میکند و برد (Range) حمله میشود. هر کارت را میتوان در حالت معمول تا سطح 14 ارتقا داد. کارتها با توجه به قدرت، توانایی خاص و کمیاب بودنشان به پنج دسته Common و Rare و Epic و Legendary و Champion تقسیم میشوند.
سوپرسل طی بیش از شش سالی که از عمر بازی میگذرد، مکانیکهای متنوعی به کارتها اضافه کرده است. برای مثال اضافه شدن سطح 15 برای کارتها که سطح Elite نام دارد یا Star Points که با جمعآوری آن، امکان تغییر ظاهر نیروهای مختلف را خواهید داشت.
Clash of Clans
حجم:۳۲۴.۸ مگابایت
صندوقچه (Chest)
صندوقچه یا Chest اصلیترین منبع شما برای دریافت رایگان کارتهای جدید، ارتقای آنها و سکه بیشتر است. صندوقچهها بیش از 15 نوع مختلف دارند که صندوقچه نقرهای و طلایی رایجترین آنها محسوب میشوند. صندوقچههای دیگر مخصوص رویدادها یا چالشهای خاصی هستند یا تنها در فروشگاه بازی و با خرج پول واقعی میتوان آنها را دریافت کرد. صندوقچه هر چه کمیابتر و با ارزشتر باشد، پاداش بیشتری به شما اعطا خواهد کرد.
صندوقچهها در کلش رویال به صورت آنی باز نمیشوند، بلکه باید در صف بازگشایی قرار بگیرند. برای مثال صندوقچههای نقرهای 90 دقیقه و صندوقچههای طلایی 4 ساعت طول میکشد تا باز شوند. هر چه صندوقچه باارزشتر، زمان بازگشایی آن هم بیشتر. همچنین بیشتر از 4 صندوق در صف قرار نمیگیرد. بنابراین اگر صفتان پر شد، صندوقچههای اضافی از دست میرود. تنها چاره باز شدن آنی و رهایی از این انتظار طولانی، خرج کردن جواهر است.
آشنایی با کلن (Clan) در بازی کلش رویال
مشابه بازی کلش آف کلنز، شما در کلش رویال هم میتوانید عضو یک کلن شوید که شامل گروهی از بازیکنان مختلف میشود؛ حال این گروه شامل افرادی با شرایط خاص است که موسس آن گروه تعیین میکند یا صرفا گروهی از دوستان دور جمع میشوند. اگر جمعی را نزدیک خود نداشتید، بخش Clan در بازی این امکان را میدهد که کلنهای موجود را ببینید و به دلخواه عضو یکی از آنها شوید. اگر شما بازیکن سطح 3 باشید، امکان درخواست کارت از همگروهیها و در سطح 8 امکان معامله با استفاده از توکن وجود دارد. این نوع توکن را میتوان با کسب تروفی، انجام چالشهای مختلف و خرید با پول واقعی به دست آورد.
عضویت در یک کلن، دو حالت Friendly Battles و Clan Wars را برای شما در دسترس قرار میدهد. حالت Friendly Battles همان گونه که اسمش نشان میدهد، امکان مسابقه بین دو عضو یک کلن واحد را فراهم میکند. اما حالت دوم یعنی Clan Wars یکی از مفصلترین بخشها در کلن رویال است. این بخش که در سال 2020 میلادی نسخه جدیدی به نام Clan Wars II را معرفی کرد، کلنها را در یک رقابت نفسگیر قرار میدهد؛ این گونه هر کلن سوار یک قایق است که آن قایق باید در امتداد یک رود پیش برود و زودتر از حریفان به مقصد برسد. این نبرد که به طور کلی چهار الی پنج هفته طول میکشد، ماموریتها و چالشهای مختلفی را سر راه هر کلن قرار میدهد که با موفقیت در آنها، سرعت پیشروی در رود بیشتر خواهد شد. خود این رود توسط دروازههایی به چند بخش تقسیم شده که روند هفتگی را نشان میدهند. هر کلن با توجه به اینکه چه قدر زودتر یا دیرتر از کلنهای رقیب به مقصد میرسد، پاداش متقابل دریافت میکند.
هر جنگ کلنها شامل پنج کلن مختلف میشود. هر کلن باید حداقل 10 و حداکثر 50 عضو داشته باشد، اما خروج عضوی حین رویداد، باعث حذف کلن نخواهد شد. سه روز اول هر هفته به روزهای تمرین اختصاص پیدا میکند که کلنها فرصت دارند علاوه بر تمرین برای خود طلا جمع کنند، اما قایقها حرکتی نخواهند کرد. چهار روز باقیمانده زمانی است که اصل رقابت جریان پیدا میکند.
حال این ماموریتها که با نام War Tasks شناخته میشوند را چگونه باید انجام دهید؟ جواب این سوال، استفاده از دسته کارتهایی است که War Decks نام دارند. هر عضو کلن باید با استفاده از کلکسیون کارتهای خود، چهار دسته کارت برای کلن وارز بسازد و هیچ دستهای با دیگری همپوشانی نداشته باشد. این یعنی شما باید از 32 کارت استفاده کنید. تسکهای روزانه و هفتگی با استفاده از همین دسته کارتها قابل انجام هستند، اما هر دسته کارت طی 24 ساعت تنها یک بار قابل استفاده است و برای انتخاب دوباره آن در یک ماموریت، باید یک روز کامل صبر کنید.
ماموریتهای اصلی این بخش شامل چهار مورد است:
- نبردهای 1v1 که کاملا آشنا هستند
- دوئل که شامل سه مسابقه میشود و برنده نهایی، کسی است که زودتر دو بار ببرد
- حالت Boat Battles که حالت PvE دارد و امکان حمله به قایق رقبا را فراهم میکند. این گونه قایق رقبا خراب و متوقف خواهد شد
- ماموریت Boatyard که هدف آن، تعمیر قایق خراب شده است. برای این کار هم بازیکنان باید دسته کارتهای خود را به مکان مشخصی اهدا کنند تا قایق تعمیر شود
انجام هر ماموریت در این مسیر، امتیازی به نام «شهرت» (Fame) به شما اعطا خواهد کرد. میزان شهرت یک کلن، میزان موفقیت آن طی هر نبرد کلنها را نشان میدهد. شما در هر دو حالت برد و باخت، شهرت و طلا کسب خواهید کرد. اما پیروزی در هر مسابقه مقدار آن را بالا خواهد برد. هر چه شهرت بیشتر باشد، قایق با سرعت بیشتری به مسیر خود ادامه خواهد داد و در نتیجه، شانس بیشتری برای زودتر رسیدن به مقصد نهایی را خواهید داشت. حال مقصد نهایی کجاست؟
این مقصد Clan War Colosseum نامیده شده که تنها در هفته آخر وجود دارد و تنها قایقی که موفق به اتمام مسیر هفتگی خود شود به آنجا میرسد. شما در کلوسیوم امکان تجربه یک حالت دوئل ویژه را خواهید داشت که پاداش قابل توجهی نصیبتان خواهد کرد. بنابراین در حالت کلی، شما طی هر فصلی از Clan Wars تلاش میکنید شهرت و مدال جمعآوری کنید تا در جدول کلنها به رتبه بهتر برسید.
معرفی بخش تورنمنت (Tournament)
تورنمنت را میتوان به عنوان حالت رقابتی جدیتر در بازی Clash Royale نگاه کرد. جایی که بسیاری از بازیکنان میتوانند با محک زدن مهارت خود، صاحب پاداش زیاد در بازی شوند. این بخش که در سطح 8 پادشاه باز میشود، شامل سه حالت Classic Challenge و Grand Challenge و Mega Draft Challange است. شما در هر کدام از این حالتها، باید مقداری جواهر (به ترتیب 10 و 100 و 50) به عنوان عنوان ورودی پرداخت کنید. هر چالش وقتی پایان خواهد یافت که 12 مسابقه را ببرید یا 3 بازی را ببازید. پس از آن نسبت به نتیجه هر مسابقه، پاداش معادل را دریافت خواهید کرد.
به جز این چالشهای رایج، چالشهای و تورنمنتهای ویژهای هم در بازی برگزار میشود که جوایز مختص خود را خواهند داشت. همچنین شما میتوانید با جمع دوستانتان، تورنمنت خصوصی راه بیندازید تا به این ترتیب، یک رقابت مفرح بینتان جریان پیدا کند.