خراب شدن بازی یا برنامههای اندرویدی، اتفاقی، غیرقابل کنترل بوده و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. شاید بپرسید که چه کاری میتوان در این مورد انجام داد؟ وقتی صحبت از رایانه به میان میآید، چه رایانههای رومیزی و چه موبایلهای همراه، هیچ چیز خستهکنندهتر از زمانی که برنامه یا بهترین بازیهای اندرویدی مورد علاقهتان خراب میشود، نیست. ساعتها پیشرفت ممکن است در یک لحظه از دست برود و مجبور شوید همان بخشهای خسته کننده یا دشوار را دوباره طی کنید، یا بدتر از آن، ممکن است برخی از کارهای مهم را برای کار روزانه خود از دست بدهید. بنابراین، اگر میخواهید کارهای مهمی را انجام دهید، اما تلفنتان مدام خراب میشود (علاوه بر ارتقا به یک تلفن بازی عالی) چه کاری میتوانید انجام دهید؟
- چطور از ChatGPT در گوشیهای اندروید و آیفون استفاده کنیم؟
- صفر تا صد استفاده از سرویس «گوگل فوتوز» (Google Photos)
چرا برنامه های اندروید از کار میافتند؟
اپلیکیشنها به دلیل وقوع یک اتفاق که سیستمعامل نمیداند چگونه با آن برخورد کند، خراب میشوند. در اصطلاح فنی، به این یک استثناء کنترل نشده میگویند. اپلیکیشنها با دریافت ورودیهای مورد انتظار، خروجیهای مربوطه را ایجاد میکنند، اما گاهی اوقات یک اپلیکیشن ممکن است به دنبال یک ورودی بگردد و به چیزی برخورد کند که برای مدیریت آن برنامهنویسی و برنامهریزی نشده است. وقتی این اتفاق میافتد، یک بازی یا یک برنامه ممکن است از کار بیفتد. در بیشتر مواقع، نرم افزار بهگونهای طراحی نشده که بتواند دلیل خراب شدنش را به شما بگوید؛ اما در اینجا چند مقصر وجود دارند که مسئول اکثر موارد استثنایی هستند که منجر به قطع شدن بازی شما شدهاند.
1- حتما حافظه خود را چک کنید
برنامهها همیشه با حافظه تلفن همراه تعامل دارند. این تعامل ممکن است شامل دسترسی به هارد دیسک یا پیشبارگیری دادهها در حافظه RAM باشد. اگر بازی یا برنامه شما سعی داشته باشد به فضای ذخیره سازی داده شما دسترسی پیدا کند و نتواند این کار را انجام دهد؛ احتمالاً از کار می افتد. برنامهها به چندین روش با حافظه تعامل دارند، بنابراین برای بازیابی نرمافزار خود چندین راهکار وجود دارد.
2- گوشی خود را ریستارت کنید
گاهی اوقات رفع مشکل به آسانی خاموش و روشن کردن آن است. هنگامی که از تلفن خود استفاده میکنید، به طور مداوم از حافظهای استفاده میکنید که هنگام وبگردی یا استفاده از برنامههای مختلف از رم شما خارج و وارد میشود. این امر میتواند باعث کند شدن گوشی شما و ایجاد مشکل برای برنامهها و بازیهای تشنه رم شده و منجر به خرابی شود. تنظیم مجدد تلفن همراه، تمام حافظه موجود در حافظه RAM را پاک میکند. با انجام این عمل، احتمالا بتوانید بدون وقفه بازی کنید. بررسی کنید تا مطمئن شوید فضای ذخیرهسازی شما تمام نشده است.
بسیاری از نرمافزارها دارای حجم داده بالایی بوده و برای ارائه این دادهها کاربر، به اتصال اینترنت نیازمند هستند. برای افزایش سرعت اجرای بازیها، رایج است که فایلهایی که به آنها نیاز دارند را در حافظه داخلی تلفن ذخیره کرده، تا به صورت سریعتری به آنها دسترسی پیدا کنند. اگر نرمافزار انتظار داشته باشد که فضای هارد دیسک خالی باشد و در حالی که فضای کافی وجود نداشته باشد، این موضوع باعث خرابی برنامه یا بازی میشود.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- Storage را از منوی تنظیمات انتخاب کنید.
منوی ذخیره سازی گوشی شما ممکن است کمی متفاوت از این منو به نظر برسد، اما از اینجا میتوانید ایدهای در مورد مواردی که می توانید حذف کنید تا مقداری فضا خالی کنید، دریافت کنید.
3- دادههای برنامه را پاک کنید تا فضا باز شود
اگر نمیتوانید هیچ یک از برنامه های خود را فدای پاکسازی فضا کنید، بهترین راه حل برای شما، پاک کردن دادههای برنامه است. با این کار تمام دادههای کش که بازی شما ذخیره کرده، حذف میشود. حافظه کامل نیست و گاهی اوقات ممکن است خراب شود. پاک کردن آن ممکن است تنها راه حلی باشد که شما نیاز دارید. برای انجام این کار، مراحل زیر را طی کنید.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- Apps را از منو انتخاب کنید.
- برنامهای را برای حذف دادههای پنهان، انتخاب کنید.
- روی Storage & cache ضربه بزنید.
- بسته به نیاز خود یکی از دو گزینه Clear storage یا Clear cache را انتخاب کنید.
4- توقف اجباری برنامه هایی که عملکرد نادرست دارند
اینکه شما برنامه خود را ببندید، به معنی قطع شدن آن نیست، زیرا این برنامه در پس زمینه، همچنان در حال اجرا است. بسیاری از برنامهها دوست دارند در پسزمینه اجرا شوند و اگر یک برنامه در حین اجرای پسزمینه با مشکلی مواجه شود، ممکن است بدون آگاهی شما، قدرت پردازش و حافظه را به خود اختصاص دهد تا مشکل را برطرف کند. این نه تنها از اجرای صحیح آن برنامه، بلکه به طور بالقوه سایر برنامهها نیز جلوگیری میکند. پس ممکن است دلیل از کار افتادن برنامه یا بازی شما، برنامه دیگری باشد که در پس زمینه درحال مصرف منابع است. پس برای جلوگیری از این اتفاق، برنامههایی که عملکرد نادرستی دارند را به شکل زیر متوقف کنید.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- Apps را از منو انتخاب کنید.
- برنامهای را انتخاب کنید که میخواهید اجباری آن را متوقف کنید.
- روی توقف اجباری (Force stop) ضربه بزنید.
5- اتصال اینترنت خود را دوباره بررسی کنید
آیا به طور تصادفی گوشی خود را در حالت پرواز قرار دادید؟ این روزها پیدا کردن یک بازی یا برنامه اندرویدی که نیازی به اتصال به اینترنت نداشته باشد، سخت است و اگر بازی متصل به وب شما طوری برنامه ریزی نشده است که از دست دادن اتصال را کنترل کند، ممکن است به جای اینکه به شما بگوید، خاموش شود. به طور مشابه، بازی شما ممکن است به اتصال Wi-Fi نیاز داشته باشد و اگر فقط با داده کار میکنید، ممکن است مشکل داشته باشید.
- به تنظیمات گوشی خود بروید
- شبکه و اینترنت را از منو انتخاب کنید.
از اینجا می توانید وضعیت Wi-Fi یا داده خود را بررسی کنید و ببینید که آیا به طور تصادفی موبایل خود را در حالت پرواز قرار دادهاید یا خیر.
6- مطمئن شوید که دستگاه اندرویدی شما بهروز است
از روزهایی که توسعه دهندگان یک محصول نهایی را عرضه میکردند، مدتها گذشته است. امروزه، باید انتظار داشته باشید که برای هر قطعه نرمافزار فعال روی تلفن همراه شما، در آینده یک بروزرسانی وجود داشته باشد.
چگونه گوشی خود را آپدیت کنیم؟
هنگامی که سیستم عامل تلفن همراه شما قدیمی باشد، ممکن است به بازی شما، با رفتارهای غیرمنتظره و ناخواسته واکنش نشان دهد و باعث خرابی آن شود. بازیهای جدید به ویژه برای آخرین نسخههای سیستم عامل اندروید ساخته میشوند، بنابراین مطمئن شوید که تلفن همراه شما بهترین نسخه سیستم عامل را دارد.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- سیستم را از منو انتخاب کنید.
- روی System update ضربه بزنید
تلفن همراه، به شما اطلاع میدهد که آیا همه چیز بهروز است یا نیاز به بهروزرسانی دارید.
7- برنامه یا بازی خود را بهروز کنید
همانطور که باید گوشی خود را بهروز نگه دارید، باید مطمئن شوید که بازی شما به آخرین نسخه بهروز شده است. توسعهدهندگان اندروید به اطلاعات خرابی برنامههایشان دسترسی دارند و میتوانند با استفاده از جزئیات گزارش خرابی، یک بروزرسانی ارائه داده و بازیهایشان را پایدارتر کنند.
8- برنامهی مورد نظر یا بازی مسئلهساز را مجدداً نصب کنید
گاهی اوقات نرم افزار خراب میشود و هیچ کاری نمیتوانید در مورد آن انجام دهید. حذف نصب و سپس نصب مجدد بازی، به شما اطمینان میدهد که آخرین نسخه آن را دریافت کردهاید، به این ترتیب دوباره میتوانید بازی کنید.
9- بازگرداندن گوشی به حالت کارخانه
اگر تمام راهحلهای بالا را امتحان کردهاید و به نظر میرسد هیچ کدام جواب نمیدهند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به راهکار رادیکالیتری روی بیاورید. بازنشانی به تنظیمات کارخانه، تمام دادههای گوشی شما را پاک میکند و آن را به حالتی که آن را از جعبه بیرون آوردید، بازنشانی میکند. همه برنامههای شما، و هر چیزی که روی هارد دیسک شما باشد، پاک میشود، بنابراین بهتر است از آنبهعنوان آخرین راه حل استفاده کنید.با این وجود ممکن است تنها راه برای اجرای روان بازیها و برنامههای شما باشد.
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- سیستم را از منو انتخاب کنید.
- روی Reset options ضربه بزنید.
- پاک کردن همه دادهها (بازنشانی به تنظیمات کارخانه) را انتخاب کنید.
شما باید تأیید کنید که واقعاً میخواهید تلفن همراه خود را به حالت کارخانه بازگردانید و بعد از آن دیگر امکان بازگشتی وجود ندارد.
برنامهها باید جریان داشته باشند
نرمافزارها کامل نیستند؛ بنابراین هیچگاه نمیتوانید تضمین کنید که بازی شما هیچوقت خراب نمیشود ولی امیدواریم که آگاهی از دلیل خرابی و راهحلهای آن، به شما هنگام ایجاد مشکلات در آینده کمک کند.
منبع: androidpolice