معرفی فیلم «پرویز خان»؛ فوتبال از نگاه سینما

پرویز دهداری بازیکن و مربی فقید بااخلاق فوتبال سوژه فیلم علی ثقفی شد. فیلم اقتباسی پرویز خان قرار است گوشه‌ای از زندگی و فعالیت‌های این مربی خوش‌نام را روایت کند. 

خلاصه فیلم پرویز خان

فیلم پرویزخان

پس از پیروزی انقلاب و در دهه شصت، نام پرویزخان دهداری با سرمربیگری تیم ملی فوتبال دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. سال‌هایی که دهداری تیم ملی را برای حضور در بازی‌های آسیایی۱۹۸۶ سئول آماده کرد. داستان اختلاف با ستاره‌های نامدار تیم ملی هم از اینجا شروع شد. وقتی تیم ملی از سئول بازمی‌گشت نامه‌ای توسط ۱۴ بازیکن امضا شده بود که پس از رسیدن به فرودگاه مهرآباد، به بمب خبری تبدیل شد. استعفای ۱۴بازیکن از حضور در تیم ملی جنجالی‌ترین رخداد فوتبالی دهه ۶۰ بود.

دهداری تیم ملی تازه‌ای با جوانان گمنام تشکیل داد که از میان‌شان تعدادی جزو ستاره‌های بزرگ فوتبال شدند. از احمدرضا عابدزاده و مجتبی محرمی تا جواد زرینچه و صمد مرفاوی. تیم جوان دهداری پس از کسب مقام سومی در جام ملت‌های آسیا، آماده رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ می‌شد که حاشیه‌های دیدار دوستانه ایران و ژاپن در استادیوم آزادی، پرونده حضور دهداری در تیم ملی را بست. روزی که تعدادی از تماشاگران با گلوله‌های برفی از معلم اخلاق استقبال کردند. دهداری در اوایل دهه ۷۰ از دنیا رفت و حالا قرار است زندگی و زمانه‌اش در یک فیلم قصه‌گو با نام «پرویزخان» به تصویر کشیده شود.

به نقل از کارگردان این فیلم علی ثقفی در مصاحبه با ستاد خبری جشنواره فجر، فیلم «پرویز خان» که محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است در پانزده مرحله زندگی پرویز دهداری را به تصویر می‌کشد. مراحلی که چالش‌های سخت زندگی او را نشان می‌دهند تا جایی که دهداری مجبور می‌شود سخت‌ترین انتخاب زندگی خود را انجام دهد. این مرحله زمانی است که شخصیت اصلی دهداری مشخص می‌شود و می‌بینیم که در پشت ظاهر او چه چیزی پنهان است. «پرویز خان» فیلمی است که تمام سطوح جامعه می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و به گروه یا سطح خاصی تعلق ندارد و این کارگردان تمام تلاشش را کرده است تا تمام جنبه‌های یک فیلم را که مخاطب به دنبال آن است در نظر بگیرد.

عوامل فیلم پرویز خان

فیلم پرویزخان

از پرویز دهداری چه می‌دانیم؟

پرویز دهداری

پرویز دهداری در سال ۱۳۱۲ خورشیدی در شهرستان مرودشت متولد شد. او در آبادان بزرگ شد و در همان‌جا به مدرسه رفت و فوتبال را آغاز کرد. در اواخر دهه بیست به طور جدی به فوتبال پرداخت و ابتدا وارد باشگاه جم آبادان شد و از همان‌جا در مسابقات کشوری به تیم ملی رسید. او در سال 1346 مربیگری تیم پرسپولیس را برعهده گرفت و در سال 50 مربی تیم ملی شد. او توانست تیم ملی را به رقابت‌های مقدماتی المپیک مونیخ برساند، علاوه بر این در بازی‌های آسیایی 1986 سئول و جام ملت‌های آسیا در سال 1988 هدایت تیم ملی را برعهده داشت.

پرویز دهداری به اخلاق بیشتر از ورزش اهمیت می‌داد و بسیاری او را معلم اخلاق می‌خواندند. او هرگز در فوتبال به دنبال مادیات نبود و بارها جوایز و هدایای دولتی را رد می‌کرد. چه در زمان بازی و چه در زمان مربیگری تمام تلاشش را برای موفقیت تیمش به کار می‌بست. دهداری در سال 1371 به خاطر عارضه کلیوی درگذشت.

خروج از نسخه موبایل