10 فیلم آسیایی که بسیار بهتر از نسخه آمریکایی خود هستند

مخاطبان آمریکایی سینما کمی سخت پسندند. آنها از دیدن زیرنویس در فیلم‌ها دچار اضطراب می‌شوند و اعتقاد دارند که فیلم باید با زبان خودشان نمایش داده شود. به هر حال سینماگران در هر جای دنیا وظیفه دارند با مخاطب خود همراه باشند و باب سلیقه آنها عمل کنند. هر چند که خود ما ایرانی‌ها هم به فیلم‌های زبان اصلی علاقه بیشتری داریم. صرف نظر از نوع احساس شما نسبت به فیلم‌های خارجی، واقعیت این است که هالیوود به خوبی از این بازار آگاه است و آنها سعی می‌کنند با گرفتن محصول اصلی و بازسازی آن از ابتدا آن را به آمریکایی‌ها ارائه دهند تا هم مخاطبان آمریکایی راضی باشند، هم بازار فیلم‌های هالیوودی داغ بماند. به همین خاطر فیلم‌های آسیایی منبعی بی پایان برای بازسازی و اقتباس در سینمای آمریکا هستند.

10- جو- آن (Ju-on)

جو- آن

فیلمی که ما شاهدش هستیم بر اساس فرضیه‌های انتقام و خشم نوشته شده. ارواح انتقام جوی داستان Ju-On، خانه‌ای را تسخیر کرده‌اند. این خانه با وجود این ارواح شبیه به جهنمی غیرقابل تحمل می‌شود. در نسخه اصلی فیلم، کارمندی به نام ریکا وظیفه دارد به یک خانواده کمک کند که به طور اتفاقی در خانه‌ آنها متوجه وجود شبح می‌شود. راز وجود این اشباح مربوط به زنی به نام کایاکو و پسرش است که به طور وحشیانه‌ای توسط شوهرش به قتل رسیده‌اند.

عجیب است که بدانید هر کسی که با این خانواده ارتباط می‌گیرد به طور ناخودآگاه نفرین شده و به طور نامعلومی مرده یا ناپدید می‌شود. گرچه سینمای آمریکا توانست با کمک سارا میشل گلار فیلم درجه یکی را بسازد اما نتوانست به اندازه نسخه اصلی آن جذابیت داشته باشد.

آیکون فیلم جو آن: کینه Ju-on: The Grudge
فیلم

جو آن: کینه

Ju-on: The Grudge

تماشای فیلم جو -آن: کینه

9- اولدبوی (Oldboy)

اولدبوی

فیلمی که پارک جان ووک ساخت نقطه بسیار حیاتی برای سینمای آسیا محسوب می‌شد. Oldboy بر اساس یک کمیک به همین نام ساخته شده که موضوع آن مربوط به انتقام و خشم است. دائه سو شخصیت اصلی این فیلم است که چوی مین سیک نقش آن را بازی می‌کند. او به دنبال اتفاقات عجیب و غریبی ربوده شده و به مدت 15 سال زندانی می‌شود.

بعد از آزاد شدن از زندان، حالا او باید به دنبال کسی باشد که او را به زندان انداخته و این معمای چند ساله را برای خود حل کند. این فیلم در سال 2013 برای تماشاگران آمریکایی بازسازی شد و اسپایک لی در راس آن بود و جاش برولین نقش اصلی آن را بازی می‌کرد. نتیجه این کار برای بسیاری از مخاطبان رضایت بخش نبود.

8- گوجیرا (Gojira)

گوجیرا

گوجیرا یا به زبان ساده‌تر گودزیلا، یک شخصیت فوق‌العاده مورد احترام برای مردم ژاپن است. این هیولا یکی از مکانسیم‌های مقابله‌ای بود که مردم ژاپن برای کشف پیامدهای انفجار هسته‌ای پس از پایان جنگ جهانی دوم استفاده کردند. همچنین گودجیلا اولین فیلم کایجو است که تاکنون ساخته و اولین فیلم دوران شووا است. فیلمی که توسط شایگر و کایاما و به نویسندگی و کارگردانی ایشیرو هوندا ساخته شد، توانست پایه‌گذار ژانر جدیدی باشد که طی سال‌های متمادی به یک عنصر اصلی در صنعت سرگرمی در آنجا تبدیل شود.

آمریکایی‌ها در سال 1998 تصمیم گرفتند نسخه مخصوص خود را بسازند. کارگردانی این نسخه را به رولاند امریش سپردند چرا که او متخصص ساخت فیلم‌های فاجعه‌بار بود. نتیجه نهایی شبیه به یک شبه مارمولک غول پیکر بود که هیچ شباهتی به نمونه اصلی نداشت. فیلم به شدت مورد انتقاد سینماگران و مخاطبان قرار گرفت و عواقب بدی برای سازندگانش داشت.

7- هفت سامورایی (Seven Samurai)   

هفت سامورائی

این فیلم در تمام جزئیاتش اعلام می‌کند که ماهیت ژاپنی دارد. این فیلم کلاسیک زیبا به نویسندگی و کارگردانی آکیرا کوروساوا، به تعداد بسیار زیادی بازخوانی و بازسازی شده است. به قدری که لازم است در خصوص آن متن جداگانه‌ای بنویسیم. داستان فیلم مربوط به یک رونین سامورایی است که در روزهای سختی زندگی می‌کند. او متعهد می‌شود که ماموریتی را انجام دهد و به همین خاطر با شش سامورایی دیگر همراه می‌شود.

مارتین اسکورسیزی و کوئنتین تارانتینو این فیلم را منبع الهام بسیار قوی برای فیلم‌سازی می‌دانند. هالیود نیز فرصت را از دست نداد و نسخه‌های بازسازی شده آن را در سال 2016 ارائه کرد. فیلم‌هایی مثل The Magnificent Seven نمونه‌هایی از فیلم‌های سامورایی آمریکایی بود. از دیگر بازسازی‌های آمریکایی می‌توان به The Invincible Six، Battle Beyond the Stars و بسیاری دیگر اشاره کرد.

آیکون فیلم هفت سامورایی Shichinin no samurai
فیلم

هفت سامورایی

Shichinin no samurai

تماشای فیلم هفت سامورایی

6- یک تماس از دست رفته (One Missed Call)

یک تماس از دست رفته

این فیلم بر اساس یک رمان به نام چاکوشین آری اثر یاسوشی آکیموتو ساخته شده که بسیار پرطرفدار است. داستان مربوط به دانشجویی است که یومی نام دارد که پیغام عجیبی را از طرف دوستش دریافت می‌کند. در این پیغام دوستش به او تاریخ مرگ خود را می‌گوید. در ابتدا یومی  سعی دارد او را آرام کند اما بعد درست در همان تاریخ او می‌میرد و یومی از بعد این ماجرا به شدت نگران می‌شود.

داستان از جایی عجیب می‌شود که تمام دوستانش یکی پس از دیگری این پیغام را دریافت می‌کنند و از بین می‌روند. بازسازی این کار توسط اریک والت انجام شد و در سال 2008 منتشر شد. فضای این داستان در نسخه بازسازی شده کمی متفاوت است. چرا که ماجرا را به یک معمای قتل تبدیل می‌کند. وبسایت Rotten Tomato جمع‌آوری کرد و مورد بررسی قرار داد. نتیجه‌ها نشان می‌دادند که این فیلم یکی از بدترین بازسازی‌های سال‌های اخیر در آمریکا بوده است.

5- کایرو (Kairo)

کایرو

ژاپنی‌ها حتی از اینترنت و فضایی که می‌تواند موجب یک فیلم عالی شود هم نگذشتند. آنها به پتانسیل گسترش وحشت آنلاین با استفاده از وب برای حمل ارواح پی بردند. این فیلم با خودکشی دانش آموزی به نام تاگوچی شروع می‌شود و بعد از مرگ او افرد هر بار که آنلاین می‌شوند فضای بسیار ترسناکی را تجربه می‌کنند. از آنجایی که سه نفر در این فیلم سعی دارند راز این ماجرا را کشف کنند، ما سه دیدگاه متفاوت را در این فیلم تماشا می‌کنیم.

این فیلم توجه وس کریون را به خود جلب کرد که نسخه بازسازی شده آن را بسازد. برای مخاطبان آمریکایی این فیلم به نام پالس تغییر نام داد و جیم سونزرو آن را کارگردانی کرد. با اینکه داستان نسخه بازسازی شده فاصله زیادی با نسخه اصلی نداشت و بازیگران آن نیز بسیار در کار خود توانمند بودند، اما باز به اندازه فیلم اصلی برای مخاطبان جالب نبود.

4- آب‌های تیره (Dark Water) 

آب‌های تیره

داستان این فیلم بر اساس داستان کوتاهی از کوجی سوزوکی نوشته شد. داستان مربوط به مادری به نام یوشیمی است که ماجراهای طلاق و حضانت پسرش را دنبال می‌کند. فشارهای روانی ناشی از طلاق و ماجراها مربوط به او برای یوشیمی بسیار سنگین است و تلاش می‌کند تا با نقل مکان کردن به یک آپارتمان وضعیت زندگی خود را بهبود ببخشد. ماجراهای عجیب و غریبی در پیش پای او است که داستان را جذاب‌تر می‌کند.

نسخه بازسازی شده آمریکایی این فیلم سه سال بعد از انتشار نسخه اولیه آن به بازار آمد که والتر سالز آن را کارگردانی کرد و جنیفر کانلی نقش اصلی آن را بر عهده داشت. با اینکه این فیلم توانست تحسین منتقدان زیادی را به خود جلب کند اما با این حال هنوز هم برخی از آنها از نمونه آمریکایی آن راضی نبودند.

3- ایل ماری (Il Mare) 

ایل ماری

کارگردان این فیلم عاشق‌تر از زمان خود است اما بازهم توانسته فیلم خوبی را برای مخاطبان خود بسازد. در داستان این فیلم زن و مردی را می‌بینیم که که با فاصله زمانی دو سال از یکدیگر جدا شده‌اند اما با یک صندوق پستی همچنان برای یکدیگر نامه می‌فرستند. ارتباط آنها هیچ‌گاه به ملاقات حضوری ختم نشده اما سرنوشت آنها در هم تنیده شده است. حالا زن به دنبال این است که چگونه مردی را که آرزویش را دارد بشناسد.

از این طرح داستانی در فیلم The Lake House به طور مقطع مقطع استفاده شده است. ساندرا بولاک و کیانو ریوز بازیگر اصلی آن هستند که جفت شدن آنها یکی از نقاط قوت این فیلم محسوب می‌شود. پیش بینی می‌شد که این فیلم فروش خوبی را داشته باشد چرا که قبلا این زوج در فیلم Speed نیز با یکدیگر کار کرده بودند و نتیجه فوق‌العاده رضایت بخش بود. این فیلم از نظر مخاطبان فیلم مناسبی بوده اما نه به اندازه نسخه اصلی. به هر حال شما می‌توانید هر دو فیلم را تماشا کرده و خودتان قضاوت کند.

2- داستان دو خواهر (A Tale of Two Sisters) 

داستان دو خواهر

این فیلم بازهم یک نقطه عالی برای علاقه‌مند شدن به سینمای کره است. این داستان ترسناک و البته فیلولوژیکی به کارگردانی کیم جی وون ساخته شده که داستان پسری نوجوان را دنبال می‌کند. این پسر بعد از بستری شدن در یک بیمارستان روانی به خانه برمی‌گردد. زمانی که به خانواده می‌رسد متوجه می‌شود که پدرش مجدد ازدواج کرده و سایر اعضای خانواده بابت این موضوع بسیار رنجیده خاطر هستند. واقعیت کمی برای آنها عذاب‌آور است.

این فیلم ابتدا به نام The Guard Brothers بازسازی شد و بعد به The Uninvited تغییر نام داد. متاسفانه این نسخه نتوانست به خوبی نسخه اصلی احساسات و بعد دراماتیک داستان را به نمایش بگذارد و تلاش‌های گروه سازنده بی نتیجه ماند.

آیکون فیلم داستان دو خواهر A Tale of Two Sisters
فیلم

داستان دو خواهر

A Tale of Two Sisters

تماشای فیلم داستان دو خواهر

1- امر دوزخی (Infernal Affairs)

امر دوزخی

سه‌گانه امور دوزخی به کارگردانی و نویسندگی آلن مک و اندرو لاو است. اندی لاو و تونی لیونگ  دو تن از بهترین بازیگران سینمای چین است که استعداد بی‌نظیری در کار خود دارند. در این فیلم یک کادت پلیس آرمان‌گرا توسط یک سرپرست پلیس استخدام می‌شود. در همین حال، یک رئیس جنایی از یک گروه جنایی بزرگ و قدرتمند در بین پلیس‌ها نفوذ می‌کند.

داستان در طول یک دهه و در سه فیلم نمایش داده می‌شود. کارگردانی فیلم The Departed به دست مارتین اسکورسیزی بود. فیلم نامه‌ای که ویلیام موناهان نوشت به قدری خوب بود که فهرستی از بهترین‌های هالیوود را برای ساخت فیلم به همراه خود داشت. با اینکه بازیگران این نسخه کسانی مثل لئوناردو دی‌کاپریو، جک نیکلسون، مت دیمون و الک بالدوین بودند و تهیه کنندگی آن را برد پیت به عهده داشت اما باز هم مخاطبان نسخه اصلی را پسند کردند.

آیکون فیلم امور دوزخی Infernal Affairs
فیلم

امور دوزخی

Infernal Affairs

تماشای فیلم امر دوزخی

منبع: movieweb

خروج از نسخه موبایل