جوانههای چشایی مبتنی بر هوش مصنوعی بهتر از شما غذاها را تشخیص میدهند
هوش مصنوعی در امر تشخیص طعم هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد و حتی عملکردی بهتر از انسانها را ارائه میدهد. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
انتخاب جداگانه مواد تشکیلدهنده برای یک غذا اگر چه شاید چالشبرانگیز باشد، اما یکی از جذابیتهای سرو یک وعده غذایی است. سرآشپزهای حرفهای و دانشمندان میتوانند چندین سال را صرف این موضوع کنند. ولی حالا یک ربات میتواند در این خصوص کارآمد باشد. این امر به لطف محققان پشت ساخت یک ربات تستر که ترکیبی از هوش مصنوعی و زبان الکترونیکی محسوب میشود، امکانپذیر شده است؛ رباتی که قابلیت تشخیص طعمهای مختلف را دارد.
تیم تحقیق Penn State یک مقاله منتشر کرده و در آن شرح داده که چطور مغز مبتنی بر AI از زبان مصنوعی استفاده میکند تا بتواند تشخیص دهد در یک لیوان شیر چقد آب وجود دارد. تشخیص دانههای موجود در قهوه و حتی پوسیدگی اولیه در آب میوه که انسان در تشخیصاش ناتوان است هم با این ربات امکانپذیر خواهد بود.
- احتمالا آینده هوش مصنوعی مشابه آن چیزی شود که برای توییتر رخ داد
- 21 ابزار ویرایش و ساخت عکس با هوش مصنوعی در موبایل
- چرا ابزار تشخیص محتوای هوش مصنوعی قابل اتکا نیست؟
تشخیص اجزای یک ترکیب توسط وسایل الکترونیکی ایده جدیدی به حساب نمیآید. با همین روش ماشینها میتوانند چیزهایی نظیر اسیدیته و دما را اندازهگیری کنند. اما کاری که این محققان انجام دادهاند، چیزی بیش از اینها است. آنها از هوش مصنوعی استفاده کردهاند تا نحوه درک مغز، زبان و بینی از طعم را شبیهسازی کنند. این چیزی بیش از تشخیص ساده سطح pH است. زبان الکترونیکی با استفاده از سنسورهای پیشرفته تحت عنوان ISFET (ترانزیستور اثر میدانی حساس به یون مبتنی بر گرافن) میتواند بسیاری از مواد شیمیایی پیچیده را همزمان تشخیص دهد. در این حالت نیازی به بهرهمندی از چند نوع حسگر نظیر دماسنج و pH سنج نیست.
سنسورها دادههای زیادی تولید میکنند که مدتی طول میکشد پردازندههای کامپیوترهای معمولی درکشان کنند. در این حالت تحلیل انجام شده به شما چیزی درباره شیر ترکیب شده با آب نمیگوید و نمیتواند اطلاعاتی درباره این که آب میوه پرتقال چقد تازه است، بدهد. در عوض محققان از هوش مصنوعی به صورت شبکه عصبی استفاده کردهاند و به لطف این اقدام تا حدی نحوه پردازش طعم توسط انسان شبیهسازی شده است.
ChatGPT
حجم:۲۳ مگابایت
تشخیص طعم توسط هوش مصنوعی
پس از این که هوش مصنوعی یاد گرفت مواد شیمیایی مختلف در برخورد با سنسورهای زبان الکترونیکی چه تاثیری متفاوتی دارند، شبکه عصبی میتواند در بیش از 80 درصد مواقع با دقت انواع نوشابهها و میزان تازگی آب میوه را تشخیص دهد. هرچند این تنها شروع ماجرا است. وقتی دانشمندان افسار استعاری AI را کنار گذاشتند و به آن اجازه دادند به سبک خودش دادهها را تحلیل کند، دقت هوش مصنوعی تا 95 درصد بیشتر شد و خیلی کم پیش میآمد که پاسخ نارستی ارائه دهد.
ترکیب تشخیص بخشهای جزئی غذا به علاوهی استفاده از هوش مصنوعی برای مشخص کردن این که دادههای دریافتی چه معنایی دارند، یک شبیهساز عالی ایجاد کرده که تشخیص میدهد انسانها چطور طعم چیزهای مختلف را متوجه میشوند. این امر در مواردی که تشخیص تفاوت سختتر از چیزی است که انسان قادر به درکاش باشد هم صدق میکند. مثلا میتوان به این روش تشخیص داد که شیر فعلا بد نیست، اما به زودی خراب میشود.
تشخیص خلوص و تازگی غذا فقط بخشی از چیزی است که یک زبان مبتنی بر هوش مصنوعی دقیق میتواند برای انسان انجام دهد. مزه کردن در پایهترین سطح ممکن یک راه برای تشخیص مواد شیمیایی است. این یعنی تستر مبتنی بر AI صرفا محدود به کمک در آشپزی و آشپزخانه نمیشود. روی کاغذ این ربات میتواند به کارخانههای صنعتی کمک کند یا در تشخیصهای پزشکی و پیدا کردن نشانگرهای زیستی بیماری یا تغییرات سلامتی افراد هم مفید واقع شود. این ایده هنوز در مرحله بررسی اولیه قرار دارد، اما زبان الکترونیکی ممکن است آینده تشخیص طعمها را رقم بزند.
این بود خبر توانایی بیشتر هوش مصنوعی در تشخیص طعم در مقایسه با انسان. نظر شما درباره این موضوع چیست؟ فکر میکنید AI در چه زمینههای دیگری میتواند مفید واقع شود؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: TechRadar