نصب اپ‌های اندروید روی کامپیوتر - مجله مایکت | دنیای تکنولوژی و فیلم و سریال

نصب اپ‌های اندروید روی کامپیوتر

دلایل زیادی برای اهمیت اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی در دسکتاپ و کامپیوتر وجود دارد. از در دسترس نبودن یک گوشی اندرویدی خوب گرفته تا تست کردن ویژگی‌هایی خاص روی رایانه شخصی یا اجرای بازی اندرویدی روی پلتفرم‌های دیگر. با توجه به دلیل استفاده شما از اپلیکیشن‌های اندرویدی روی رایانه شخصی و البته آن نسخه از ویندوز که مشغول به استفاده از آن هستید، راه‌های متنوعی برای اجرای برنامه‌های اندروید روی کامپیوتر وجود دارد. در ادامه نگاهی به ۵ راه مختلف برای استفاده از اپلیکیشن‌های اندروید روی رایانه‌های شخصی خواهیم داشت و آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد. پس با مجله مایکت همراه باشید.

استفاده از Phone Link

یکی از برنامه‌های توسعه داده شده توسط مایکروسافت برای ویندوز، Your Phone نام داشت که هم‌اکنون نام آن به فون لینک (Phone Link) تغییر پیدا کرده است. به کمک این اپلیکیشن، می‌توانید به صورت مستقیم به اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی اندرویدی شما نصب شده دسترسی پیدا کنید. برای دانلود این برنامه کافی‌ست نام فون لینک را در استور مایکروسافت جستجو کنید.

با فون لینک می‌توان با کامپیوتر از گوشی استفاده کرد!

البته، استفاده از فون لینک لزوما بهترین و کم‌دردسرترین راه برای دسترسی به اپلیکیشن‌های اندرویدی از طریق کامپیوتر نیست. اگرچه این برنامه امکانات جالبی نظیر پین کردن اپلیکیشن‌های پراستفاده در نوار ابزار ویندوز یا شبیه‌سازی دقیق صفحه گوشی اندرویدی شما در ویندوز را میسر می‌کند، ولی با محدودیت‌های خاص خود نیز مواجه است. به‌ طور مثال، استفاده از برخی قابلیت‌ها منوط به استفاده از نسخه‌ای جدیدتر از نسخه ماه می ۲۰۲۰ ویندوز ۱۰ است و باید به ۸ گیگابایت رم دسترسی داشته باشید. از سوی دیگر، برخی قابلیت‌ها نیاز دارند که روی آن گوشی که قصد دارید آن را با فون لینک به کامپیوتر بیاورید، اندروید ۱۱ نصب باشد.

با این حال اگر به دنبال تجربه بازی‌های اندرویدی به این روش روی کامپیوتر هستید، خبر بد آن است که بازی‌ها با استفاده از فون لینک مشکلات گرافیکی متعددی دارند و معضلی به نام لگ شما را کلافه خواهد کرد. از سوی دیگر، هنگام استفاده از فون لینک خبری از انتقال ساده فایل از کامپیوتر به یک اپلیکیشن در اندروید نیست. با این حال، اگر به فکر دسترسی سریع به برنامه‌های اندرویدی نصب شده روی گوشی خود از طریق کامپیوتر هستید، استفاده از فون لینک می‌تواند یک راه موثر برای شما باشد.

اجرای برنامه‌ها با بلواستکس

اگر قصد اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی را دارید و برایتان مهم نیست که دقیقا فضای اندروید برایتان تداعی شود، می‌توانید از بلواستکس BlueStacks استفاده کنید که چند سالی است لقب بهترین و قابل‌ اطمینان‌ترین شبیه‌ساز اندروید را به خود اختصاص داده است.

بلواستکس، شاید بهترین راه برای تجربه اندروید روی کامپیوتر باشد

برای استفاده از بلواستکس، کافی‌ست جدیدترین نسخه از این شبیه‌ساز یعنی بلواستکس ۵ را دانلود و نصب کنید. برای نصب بلواستکس ۵ روی ویندوز، به حداقل ۵ گیگابایت حافظه نیاز دارید. بعد از نصب، با یک صفحه اصلی قابل شخصی‌سازی مواجه خواهید شد و می‌توانید از بخش پلی‌ استور اقدام به دانلود اپلیکیشن‌ها و بازی‌های مدنظر خود کنید. شما می‌توانید شورت‌کات‌های دسترسی به این اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها را نیز در دسکتاپ خود قرار دهید تا خیلی سریع بتوانید با یک دابل کلیک ساده آن‌ها را اجرا کنید. البته، اشاره به این نکته ضروری است که طبیعتا برای نصب هر برنامه یا بازی، باید فضای مورد نیاز آن‌ها در حافظه داخلی سیستم شما موجود باشد و آن ۵ گیگابایتی که راجع به آن صحبت کردیم، تنها پیش نیاز نصب خود بلواستکس ۵ است، نه اپلیکیشن‌ها و بازی‌های اندرویدی که می‌خواهید با آن اجرا کنید.

سرویس ابری BlueStacks

اگر تنها استفاده شما از بلواستکس برای اجرای بازی‌های اندرویدی است، بد نیست استفاده از بلواستکس ایکس (BlueStacks X) را نیز در نظر بگیرید. بلواستکس ایکس در واقع یک سرویس ابری است که به شما اجازه می‌دهد تا بازی‌های اندرویدی را بدون نیاز به دانلود آن‌ها، به صورت استریم، تجربه کنید. استفاده از بلواستکس ایکس این مزیت را با خود به همراه دارد که دیگر لازم نیست دغدغه‌ای در مورد حجم مورد نیاز برای نصب بلواستکس و سپس بازی‌های اندروید داشته باشید و همه‌چیز با اتصال به اینترنت، میسر خواهد بود. طبیعتا برای داشتن یک تجربه بهینه و ایده‌آل از این سرویس، باید از سرعت دانلود و آپلود خوبی برخوردار باشید.

بلواستکس با خود ویژگی‌های جذابی را به همراه دارد. مثلا، شما می‌توانید به راحتی استفاده از ماوس و کیبورد را جایگزین استفاده از صفحه لمسی گوشی کنید و امکان ایجاد تغییرات در کلیدها نیز وجود دارد. از سوی دیگر، در کنار تنظیم مقدار رم و CPU اختصاص یافته به این شبیه‌ساز، شما می‌توانید مواردی مثل نرخ فریم و رزولوشن و DPI برنامه‌ها و بازی‌های اجرا شده تحت بلواستکس را نیز تغییر دهید که خود باعث هرچه بیشتر شخصی‌سازی‌شده بودن تجربه شما از بازی‌ها و اپلیکیشن‌های اندرویدی روی رایانه‌های شخصی می‌شود.

البته، حالا که انقدر از ویژگی‌های بلواستکس تعریف کردیم، بد نیست نگاهی هم به نکته منفی آن یعنی تبلیغات‌اش بیندازیم. البته، تبلیغات بلواستکس این روزها دیگر به اندازه روزهای آغاز فعالیت‌اش زیاد و آزاردهنده نیست، و اگر بخواهیم صادق باشیم، کنار آمدن با تبلیغات بلواستکس در قیاس با ویژگی‌های متعدد و فوق‌العاده‌ای که این شبیه‌ساز در اختیارمان می‌گذارد، بهای اندکی است که نمی‌توان به آن خرده گرفت.

اجرای آسان اپلیکیشن‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۱

خوشبختانه، ویندوز ۱۱ با تمامی خوبی‌ها و بدی‌هایش، با اپلیکیشن‌های اندرویدی سازگاری دارد و بالاخره مایکروسافت این ویژگی پردرخواست را در اختیار کاربران قرار داده است. برای اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۱، در ابتدا لازم است از آپدیت بودن سیستم عامل خود و فروشگاه مایکروسافت اطمینان حاصل کنید. حالا وقت نصب کردن اپ استور آمازون (Amazon App Store) از طریق فروشگاه مایکروسافت است.

ویندوز ۱۱ پر از ویژگی‌های جالب است

پس از طی کردن این مرحله، شما می‌توانید اپلیکیشن‌های اندرویدی مورد نظر خود را از طریق اپ استور آمازون دانلود کنید. البته، در نظر داشته باشید که این قابلیت هنوز در حالت پیش‌نمایش قرار دارد و نسخه کامل آن در دسترس قرار نگرفته است؛ بنابراین، فعلا امکان دانلود و استفاده از تمامی اپلیکیشن‌ها مقدور نیست.

شبیه‌سازی یک تجربه کامل از اندروید با Genymotion

اگر شما به دنبال بررسی خود سیستم عامل اندروید (و نه اپلیکیشن‌ها و بازی‌های آن) هستید، جنی‌موشن (Genymotion) یک شبیه‌ساز قابل قبول به حساب می‌آید. اگرچه نسخه اصلی و کامل این شبیه‌ساز بیشتر برای توسعه‌دهندگان کاربرد دارد و برای استفاده از آن نیز باید پول پرداخت کنید، یک نسخه رایگان نیز تنها با ثبت‌نام در وبسایت این شبیه‌ساز در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌تواند گزینه خوبی برای شروع کار با آن باشد. شما می‌توانید برای ثبت‌نام و استفاده از نسخه رایگان جنی‌موشن به این صفحه مراجعه کنید.

یک برنامه تخصصی برای شبیه‌سازی اندروید

از آن‌ جایی که جنی موشن برای شبیه‌سازی اندروید از ویرچوال باکس (VirtualBox) استفاده می‌کند، لازم است قبل از نصب جنی‌موشن ویرچوال باکس را نصب کنید. هنگام نصب نیز یادتان باشد که گزینه مصرف شخصی (Personal Use) را انتخاب کنید.

پس از نصب، شما می‌توانید با انتخاب قالب و رزولوشن، نسخه اندروید و مقدار اختصاص پیدا کردن منابع کامپیوتر به این شبیه‌ساز، کار با آن را شروع کنید. به سادگی قالبی که می‌خواهید را نصب و با یک دابل کلیک به محیط اندروید وارد شوید. حالا شما می‌توانید در صفحه اصلی اندروید شبیه‌سازی شده بگردید، اپلیکیشن‌هایی را باز و بسته کنید یا امکاناتی نظیر GPS را فعال و غیرفعال کنید. توجه داشته باشید که در ابتدای کار با جنی‌موشن شما به یک نسخه خشک و خالی از اندروید دسترسی پیدا می‌کنید که بسیاری از اپلیکیشن‌های نام‌آشنا روی آن نصب نیست. با این حال، شما می‌توانید از طریق آیکون Open Gapps در نوار ابزار، گوگل پلی را اجرا نمایید.

همچنین، فرقی ندارد که شما کدام قالب را انتخاب کنید، چرا که در نهایت به هیچ نسخه ویرایش‌شده‌ای از اندروید دسترسی پیدا نخواهید کرد. مثلا، اگر قالب گلکسی اس ۱۰ (Galaxy S10) را انتخاب کنید، باز نمی‌توانید از رابط کاربری مخصوص سامسونگ یعنی One استفاده نمایید. این قالب فقط رزولوشن و مشخصات را مشخص می‌کند. با این حال، جنی‌موشن از اندروید ۴.۴ تا اندروید ۱۰ را پشتیبانی می‌کند.

جنی‌موشن برای بررسی سیستم عامل اندروید و برخی از قابلیت‌های اساسی که به صورت پیش‌فرض در آن پیاده‌سازی شده، گزینه خوبی به شمار می‌رود. با این حال، اگر برای استفاده از یک سری اپلیکیشن خاص به دنبال شبیه‌ساز اندروید روی کامپیوتر هستید، بهتر است با بلواستکس کار خود را پیش ببرید چرا که قابلیت‌های ارائه شده توسط جنی‌موشن زمین تا آسمان با بلواستکس متفاوت است.

اجرای مستقیم اندروید روی کامپیوتر با Android-x86

اگر به دنبال یک تجربه خالص و بسیار نزدیک به سیستم عامل اندروید هستید، استفاده از پروژه اوپن سورس Android-x86 بهترین گزینه برای شماست. در واقع Android-x86 سیستم عامل اندروید را برای استفاده در پلتفرم x86 پورت می‌کند، به این ترتیب شما می‌توانید از سیستم عامل اندروید روی کامپیوتر شخصی خود و نه یک دستگاه مبتنی بر ARM مثل تلفن همراه یا تبلت استفاده کنید.

برای اجرای Android-x86 چند گزینه پیش رو دارید. اگر می‌خواهید از اندروید به عنوان سیستم عامل اصلی رایانه خود استفاده کنید، می‌توانید آن را به عنوان یک فایل ISO ایمیج دانلود کنید و آن را با برنامه‌ای نظیر RUFUS روی یک فلش بریزید. سپس فلش را به رایانه متصل کنید و پس از خاموش و روشن کردن، به منوی بوت دستگاه بروید که معمولا با کلید F12 می‌توانید آن را فعال کنید.

با راه‌اندازی رایانه به وسیله این فلش حاوی Android-x86، شما هم می‌توانید آن را به عنوان یک سیستم عامل نصب کنید (که منجر به عملکرد بهتر آن نیز خواهد شد) یا بدون ایجاد تغییرات در سیستم عامل اصلی رایانه خود، صرفا از فضای اندروید لذت ببرید. اگر هم قصد استفاده از این سیستم عامل اندروید در کنار سیستم عامل اصلی خود را دارید نیز باید به سراغ VirtualBox بروید و پروسه‌های پیشرفته‌تری را به کمک آن سپری کنید. وبسایت رسمی Android-x86 حاوی اطلاعات خوبی در مورد آن است و می‌توانید با سر زدن به آن، نکات جالبی را در مورد استفاده از آن بیاموزید. استفاده از Android-x86 نسبت به بلواستکس دردسر بیشتری دارد، ولی به هر حال تجربه نزدیک‌تری به اندروید با استفاده از آن در دسترس شما قرار می‌گیرد.

امیدواریم که با این ۵ روش، از اجرای برنامه‌ها و بازی‌های اندرویدی روی کامپیوتر خود لذت ببرید. 

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×