سریال علمی تخیلی سیلو (Silo) یکی از آثار تلویزیونی مهم امسال بود که مدتی پیش، پخش فصل اول آن به اتمام رسید و قرار است فصل دوم آن هم ساخته شود. این اثر مورد استقبال زیادی از سوی منتقدان و مخاطبان قرار گرفت و از همین حالا، یکی از بهترین سریالهای سال است. اگر از یک سمت این سریال را دیدید و دوست داشتید و از سمت دیگر علاقهمند به بازیهای ویدیویی هستید، پس تجربه بازی های علمی تخیلی زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
6- Fallout 3
سری بازی «فالآوت» همواره به عنوان یکی از بهترین و باقدمتترین سری بازیهای در سبک نقشآفرینی (RPG) شناخته میشود. یکی از دلایل آن هم بدون شک بستری بهیادماندنی است که در یک دنیای پساآخرالزمانی جریان دارد؛ دنیایی که به جا مانده از جنگهای اتمی است. بازی Fallout 3 که در سال 2008 میلادی منتشر شد و برای اولین بار، زاویه دوربین اول شخص را وارد این سری کرد، شما را در نقش شخصی قرار میدهد که در پناهگاههایی به نام Vault بزرگ شده و به دنبال پدر خود میگردد که ناپدید شده است.
پیشزمینه فاجعه اتمی و روایت پررمز و رازی که داستان این بازی دارد، جزو اشتراکهایش با سریال علمی تخیلی Silo هستند. جدا از داستان جذاب، گیمپلی متنوع، المانهای عمیق نقشآفرینی و طراحی فوقالعاده واشنگتن پساآخرالزمانی، دلایل دیگری هستند که سراغ این اثر بروید. این بازی در حال حاضر روی رایانههای شخصی و جدیدترین کنسولهای ایکسباکس و پلیاستیشن قابل تجربه است.
5- The Outer Worlds
استودیوی Obsidian Entertainment یکی از مشهورترین استودیوهای سازنده عناوین نقشآفرینی به حساب میآید که علاوه بر کار روی سری فالآوت، عناوین شاخصی از جمله Pillars of Eternity و همچنین The Outer Worlds را ساخته است. بازی علمی تخیلی The Outer Worlds که در سال 2019 میلادی منتشر شد، شباهتهای متعددی به سری فالآوت دارد، اما در نهایت بستر علمی تخیلی خاص و فضای کمدیوارش، آن را تبدیل به اثری خاص و متمایز میکند.
مضامینی چون حماقت بشریت و طمع گسترده که باعث زوال زندگی انسانها میشود، جزو موضوعات مشترکی هستند که هم در این بازی و هم سریال علمی تخیلی Silo میبینید. ابرشرکتهای طمعکار که به دنبال گسترش امپراتوری خود هستند، بخش مهمی از داستان The Outer Worlds را به خود اختصاص میدهند. این بازی ابتدا برای ایکسباکس وان، پلیاستیشن 4، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی منتشر شد و نسخه بهبود یافته آن برای کنسولهای جدیدتر در دسترس است.
4- Fallout: New Vegas
این را میتوانیم بگوییم که تمام نسخههای سری بازی فالآوت وجه مشترک زیادی با سریال علمی تخیلی Silo دارند. دقیقا به همین خاطر است که چند نسخه این سری را در این فهرست پیشنهاد میکنیم. بازی «فالآوت: نیو وگاس» مشابه پیشنهاد قبلی این مطلب، توسط استودیوی Obsidian Entertainment ساخته و در سال 2010 میلادی منتشر شده است. سازندگان این بار بستر اتفاقات را از واشنگتن به شهر نیو وگاس منتقل کردهاند؛ شهری که نسخه تغییریافته «لاس وگاس» محسوب میشود.
خیلیها این بازی را بهترین نسخه از سری فالآوت میدانند، چرا که سیستمهای عمیقتری داشت، انتخابهای تاثیرگذاری پیش روی شما قرار میداد و از مبارزات جذابی هم بهره میبرد. یک نکته جذاب دیگر این اثر، فضای وسترن گونه آن است که بیشتر به نسخههای کلاسیک فالآوت شباهت دارد؛ چیزی که در نسخه سوم شاهدش نبودیم. این بازی به صورت مستقیم روی رایانههای شخصی و کنسولهای ایکسباکس در دسترس قرار دارد. کاربران پلیاستیشن هم میتوانند آن را با اشتراک PS Plus و از طریق استریم تجربه کنند.
3- Bioshock
افراد زیادی در این باره همنظرند که «بایوشاک» یکی از بهترین بازیهای تاریخ است؛ اثری که در سال 2007 منتشر شد و تحولی بزرگ در داستانگویی آثار سبک تیراندازی اول شخص ایجاد کرد. بازیکن در نقش شخصیتی به نام «جک» قرار میگیرد که پس از سقوط هواپیما، خود را به آرمانشهری زیر دریا با نام «رپچر» (Rapture) میرساند؛ آرمانشهری که حالا رو به زوال است.
رپچر یکی از بهترین نمونههایی است که از یک دیستوپیا (Dystopia) در رسانههای مختلف دیدهایم؛ شهری که بهترین انسانها را گرد هم میآورد تا تحولی بزرگ در بشریت ایجاد کند، اما در نهایت قربانی جاهطلبی و افراط خالقان و اهالیاش میشود. بازی بایوشاک در مرکز خود، یک اثر اکشن تیراندازی اول شخص است، اما المانهای نقشآفرینی و وحشت را هم دارد. داستان فوقالعاده، روایت متفاوت و فضاسازی بینظیر، مواردی هستند که این بازی را جزو بهترین آثار ساخته شده تاریخ قرار میدهد. مشابه Silo اینجا هم با داستانی مرموز و همچنین پیشزمینههای داستانی مهم طرف هستیم که اساس دنیای بازی را شکل میدهد.
بازی بایوشاک که در حال حاضر یک نسخه بازسازی شده با گرافیک بهتر دارد، هماکنون برای جدیدترین کنسولهای ایکسباکس و پلیاستیشن، رایانههای شخصی و نینتندو سوییچ در دسترس قرار دارد.
2- Fallout 4
باز هم یک نسخه دیگر از فالآوت! قسمت چهارم فالآوت که در سال 2015 میلادی منتشر شد، آخرین نسخه تکنفره از این سری است که میتوان تجربه کرد. این اثر نسبت به قسمتهای قبلی المانهای نقشآفرینی سادهتری دارد، اما در عوض مخاطبان جدیدتر هم میتوانند راحت پای بازی بنشینند. همچنین مکانیکهای جدید و آزادی بیشتری برای بازیکن وجود دارد که باعث میشود مخاطب، ساعتهای پای آن وقت بگذارد. این بازی هم برای کنسولهای جدید ایکسباکس و پلیاستیشن و همچنین رایانههای شخصی در دسترس است.
1- Metro Series
سری بازی مترو که اقتباسی از سری کتابی با همین نام نوشته «دیمیتری گلوخوفسکی» است، شامل سه نسخه Metro 2033 و Metro: Last Light و Metro: Exodus میشود که به ترتیب در سالهای 2010، 2013 و 2019 میلادی در دسترس قرار گرفتند. این سری بازی، شما را در نقش شخصیتی به نام «آرتیوم» قرار میدهد؛ یک بازمانده فاجعه اتمی در روسیه که همراه با انسانهای دیگر در تونلهای مترو زندگی میکند، اما اتفاقات مختلف باعث میشود تا او، سفری به مناطق دیگر روسیه داشته باشد، آن هم در حالی که انسانهای بیرحم و موجودات جهشیافته توسط تشعشعات، همه جا وجود دارند.
سری مترو در سبک تیراندازی اول شخص جریان دارد و از المانهای سبک Survival Horror هم بهره میبرد. همین المانهای واقعگرایانه به همراه فضاسازی عالی و گرافیک چشمنواز، باعث میشود تا سری بازی مترو گزینه جذابی باشد. دنیای پساآخرالزمانی بازی که بازمانده از فاجعه اتمی است، همراه با اتمسفر جدی و تاریک میتواند دلیل خوبی برای جذب طرفداران سریال علمی تخیلی Silo به این آثار باشد.
منبع: digitaltrends