10 فیلم اکشن اغراقآمیز که لبخند را به لبتان میآورند
اغراق، کمدی، کلیشه و زرق و برق
فیلمهای اکشن اغراقآمیز، مضحک، احمقانه یا هر اسم دیگری که برازندهشان است، علیرغم شخصیتهای اصلی تا بن دندان مسلح و خشنی که دارند، به طرز عجیبی بیخطر و دوست داشتنی هستند. این فیلمها خشونت افراطی را به یک نمایش عامهپسند پرزرق و برق تبدیل میکنند که در آن ما مشتاقانه منتظر پیروزی قهرمان داستان با یک جملهی قصار چیپ هستیم.
این دسته از فیلمها برای محافل دوستانه گزینهای ایدهآل به شمار میروند، زیرا غالبا در آنها از پیرنگ داستانی پیچیدهای که مستلزم توجه مضاعف باشد یا مضامین سنگینی که فهمیدنشان درک عمیقی را بطلبد خبری نیست. میتوانید بدون دغدغهی از دست دادن سکانس یا دیالوگی مهم آنها را پخش کنید، با دوستانتان گپ بزنید و همزمان از نمایش خشونتبار و مسخرهای که روی صفحهی نمایش پخش میشود لذت ببرید. در ادامه به معرفی 10 فیلم اکشن اغراقآمیز و اغراقآمیزی میپردازیم که قطعا میتوانند دورهمی بعدی شما و دوستانتان را پر از خنده و هیجان کنند. زیرا یک قانون نانوشته میگوید: «در جمعهای دوستانه، هر چه فیلم از حماقت بیشتری برخوردار باشد، سرگرم کنندهتر خواهد بود».
10. کماندو (Commando)
- کارگردان: مارک ال. لستر
- بازیگران: آرنولد شوارتزنگر، ری داون چونگ، آلیسا میلانو، جیمز اولسون، دن هدایا، ورنون ولز
- تاریخ انتشار: 1985
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 70 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.7 از 10
دهمین فیلم این فهرست، اکشن و پر زد و خورد «کماندو» به کارگردانی مارک ال. لستر است. یک فیلم اکشن مملو از حماقت با موضوع گروگانگیری و نجات که در سال 1985 توسط کمپانی فاکس قرن بیستم توزیع شد. ستارهی این فیلم کسی نیست جز آرنولد شوارتزنگر که در آن نقش یک کماندوی بازنشستهی ارتش به نام جان ماتریکس را بازی میکند. جان در حال لذت بردن از دوران بازنشستگی خود به همراه دخترش جنی (آلیسا میلانو) در کوهستان آرام است که ناگهان خبر وحشتناکی به او میرسد: تمام اعضای یگان سابقش در ارتش کشته شدهاند و احتمالا او هدف بعدی خواهد بود. کمی بعد از این خبر جان توسط گروهی از مزدوران مسلح گرفتار میشود و دخترش، توسط دیکتاتوری که او پیشتر در برکناری او از مسند قدرت در کشورش نقش داشته، ربوده میشود. حال برای رهایی جنی از اسارت جان ناگزیر است دوباره لباس رزم بپوشد و تمام مزدورانی را که در این ماجرا دست داشتهاند، با خشونتی بیرحمانه به سزای اعمالشان برساند.
کماندو دقیقا میداند که چیست
«کماندو» از هیچ تلاشی برای به تصویر کشیدن صحنههای اکشن مملو از تستسترون خود به شکلی خیره کننده فروگذار نمیکند. این جدیت وافر سبب میشود که فیلم در برهههایی از مرز واقعگرایی عبور کرده و به سمت مسخرگی و مضحکه سوق پیدا کند. اگر این فیلم را برای تماشا با رفقایتان انتخاب کنید، مطمئن باشید که لحظات شادی خواهید داشت زیرا ضیافتی از انفجارهای مهیب، نبردهای مسلحانهی حماسی و بیش از 80 مورد مرگ خشونتبار در قاب تصویر، در انتظار شماست. فیلم سعی نمیکند خودش را خیلی جدی بگیرد و حس شوخطبعی حاکم بر آن هم احساس تماشای یک کارتون جذاب را به مخاطب القا میکند. «کماندو» بدون فوت وقت یکراست میرود سرِ اصل مطلب: اکشن. مثلا هنوز یک دقیقه از فیلم نگذشته که سروکلهی یک موشکانداز پیدا میشود. علاوه بر این،جلوههای ویژهاش نیز درجه یک هستند. این فیلم نامزد دریافت جایزهی ساترن برای جلوههای ویژهی خود شد و تنها در رقابت با فیلم «بازگشت به آینده» (Back to the Future) از تصاحب آن بازماند.
9. رینگ خونین (Bloodsport)
- کارگردان: نیوت آرنولد
- بازیگران: ژان کلود ون دام، دونالد گیب، لیا آیرس، نورمن برتون، فارست ویتاکر، بولو یونگ
- تاریخ انتشار: 1988
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 46 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.8 از 10
فیلم بعدی لیست «رینگ خونین» یکی از آثار شاخص ژانر اکشن- رزمی محسوب میشود. این فیلم با بازی خیره کنندهی ژان کلود ون دام در نقش اصلی، دربارهی یک رزمیکار جوان به نام فرانک دوکس است که شخصیتی به غایت جذاب و کاریزماتیک دارد. او هر صبح با حرکات نفسگیر و نمایشی روزش را آغاز میکند، میان زنان محبوبیتی بیهمتا دارد و حتی میتواند هروقت که دلش بخواهد به افراد در خیابان لگد بزند!
اما فرانک دلباختهی مسابقات هنرهای رزمی در هنگکنگ میشود و تصمیم میگیرد قید کار در ارتش را بزند. در هنگکنگ، او با استادی کارکشته آشنا میشود که فرانک را تحت تعلیمات طاقتفرسا و اغلب خندهداری قرار میدهد. در یکی از این تمرینات، فرانک مجبور میشود آنقدر به یک درخت لگد بزند تا آن را از پا درآورد، صحنهای که شاید بیرحمانهترین قتل یک درخت در تاریخ سینما باشد! پس از آن، فرانک وارد یک تورنمنت هنرهای رزمی میشود و در هر مبارزه با بهترین مبارزان آن منطقه، تا سرحد توان خود مبارزه میکند. برای بالا بردن هرچه بیشتر هیجان، مبارزات این تورنمنت تا پای مرگ ادامه پیدا میکنند و همین، بهانهای عالی برای به راه افتادن حمام خون در رینگ مسابقه میشود.
پر از لحظات به یاد ماندنی
ژان کلود ون دام در مصاحبهای با یاهو انترتینمنت، تشریح کرد که این فیلم آخرین شانس او برای تبدیل شدن به یک ستاره بود و همین اشتیاق و عطش رسیدن، الهامبخش توسعهی فیلم شد. نیازی به گفتن نیست که موفقیت این فیلم به او اجازه داد تا به سرعت به یک بازیگر تراز اول تبدیل شود. این فیلم به دلایل متعددی، از جمله لحظات نمادین، بازیهای اغراقآمیز اما دوست داشتنی و صحنههای اکشن پرشمار در تمام دقایقش به یک اثر کالت کلاسیک بدل گشت و اگرچه الهامات آن از زندگی واقعی در سالهای پس از اکران نخست آن مورد تردید قرار گرفت اما «رینگ خونین» کماکان یکی از ماندگارترین فیلمهای هنرهای رزمی دههی 1980 میلادی به شمار میرود.
8. تخریبچی (Demolition Man)
- کارگردان: مارکو برامبیلا
- بازیگران: سیلوستر استالونه، وسلی اسنایپس، ساندرا بولاک، نایجل هاثورن، بنجامین برت، باب گانتون
- تاریخ انتشار: 1993
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 62 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.7 از 10
یکی دیگر از فیلمهای اکشن اغراقآمیز که قدم به وادی جنون و مضحکه میگذارد، «تخریبچی» محصول سال 1993 است. این فیلم که توسط کمپانی برادران وارنر عرضه شد، با هنرنمایی سیلوستر استالونه و وسلی اسنایپس، ترکیبی همگون از ژانر علمی- تخیلی و اکشن را ارائه میدهد که از داستانی منحصربهفرد و البته تا حدی احمقانه بهره میبرد. در آیندهای نزدیک، اوضاع جرم و جنایت آنقدر وخیم میشود که جامعه برای تبدیل شدن به مکانی – تا حد امکان – عاری از خشونت دستخوش یک دگرگونی کامل خواهد شد. در این میان، پلیسی به نام جان (سیلوستر استالونه) که در گذشتهی خشونتبار زندگی میکند و به خاطر خرابکاریهایش به «مرد خرابکار» یا «تخریبچی» معروف است، پس از درگیری با دشمن قسم خوردهاش، سایمون فینیکس (وسلی اسنایپس)، به همراه او منجمد شده و در آیندهای صلحآمیز چشم باز میکنند.
به طرز شگفتآوری منسجم و یکدست
علیرغم داستان عجیب، فیلم از بنیان روایی مستحکمی در زمینهی فضاسازی برخوردار است و شوخیهای بجا و جذابی با شخصیتهایی که در این دنیای جدید همچون ماهی بیرون از آب هستند مطرح میسازد. در آیندهای که آنها در آن قدم گذاشتهاند، همهچیز تحت کنترل شرکتهای بزرگ است و به همین دلیل مردم به موسیقیهای تبلیغاتی گوش میدهند و استفاده از کلمات رکیک جریمهی نقدی دارد. یکی دیگر از نکات جالب فیلم، افشای این حقیقت است که رستوران زنجیرهای تاکو بل، تنها فاتح «جنگهای فرنچایز» بوده و در نتیجه، تمام رستورانهای دیگر، اکنون به شعبههای تاکو بل تغییر کاربری دادهاند. صحنههای اکشن فیلم نیز به اندازهی داستانش عجیب و غریب و اغراقآمیز هستند و تخریبهای افسار گسیخته، جلوههای ویژهی چشمنواز و موارد پرشمار دیگر در نهایت تجربهای سرگرم کننده و مفرحی را برای بیننده رقم میزنند.
7. هیجان مطلق 2 (Crank 2: High Voltage)
- کارگردان: مارک نولدین، برایان تیلور
- بازیگران: جیسون استاتهام، ایمی اسمارت، کلیفتن کالینز جونیور، افرن رامیرز، بای لینگ، دیوید کارادین
- تاریخ انتشار: 2009
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 65 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.2 از 10
قسمت دوم فیلم «هیجان مطلق» هفتمین فیلم این لیست است که با حضور دوبارهی جیسون استاتهام به عنوان شخصیت اصلی، در سال 2009 توسط کمپانی لاینزگیت منتشر شد. داستان فیلم، لحن ابزورد فیلم اول را دنبال میکند، اما این بار، بدون اغراق، همهچیز را به حد نهایت میرساند، زیرا فیلم دقیقا از جایی شروع میشود که قسمت اول با پایانی انفجاری تمام میشود. شخصیت اصلی، چِو (جیسون استاتهام)، در مکانی ناشناخته و پر از گانگسترهای چینی به هوش میآید، جایی که پزشکان در حال بیرون آوردن قلب او و جایگزینیاش با یک قلب مصنوعی هستند. در فیلم قبلی، چِو مجبور بود پس از مسموم شدن، با تزریق مداوم آدرنالین خود را زنده نگه دارد. در این فیلم اما اوضاغ بغرنجتر شده و باتری قلب مصنوعی چِو فقط میتواند یک ساعت دوام بیاورد و او را مجبور میکند تا دائما آن را از طریق شوکهای الکتریکی شدید شارژ کند. قلب واقعی چِو دزدیده شده و او نه تنها باید سارق آن را بیابد، بلکه باید کسی را هم پیدا کند که دوباره آن را در سینهاش بگذارد.
حتی جنونآمیزتر از هیجان مطلق 1
نقاط قوت این اثر سینمایی را میتوان در صحنههای اکشن بیمنطق و سناریوهای جنونآمیز آن جستجو کرد. اینکه بگوییم فیلم در اغراق و حماقت زیادهروی کرده، به نوعی کملطفی است، زیرا «هیجان مطلق 2» به طرز مضحکی، مرزهای جنون را درمینوردد. در حالی که قسمت نخست، هنوز رگههایی از واقعگرایی را در خود حفظ کرده بود، «هیجان مطلق 2» مملو از سکانسهای فانتزی افراطی، قدرتنماییهای فراانسانی، صحنههای بیپرده، خشونت بیحد و مرز و حرکات خندهدار است که همگی در یک سکانس واحد در نقطهی اوج فیلم تجلی مییابند: جیسون استاتهام در حالی که در میان شعلههای آتش محصور شده، انگشت وسط خود را به سوی مخاطب نشانه میرود. اگر خواهان تماشای یک فیلم اکشنِ پرشتاب و نفسگیر هستید، «هیجان مطلق 2» برای شما ساخته شده است.
6. گیمر (Gamer)
- کارگردان: مارک نولدین، برایان تیلور
- بازیگران: جرارد باتلر، امبر والتا، مایکل سی هال، لوگان لرمن، الیسون لوهمن، کیرا سجویک
- تاریخ انتشار: 2009
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 30 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.8 از 10
«گیمر» یک فیلم اکشن علمی- تخیلی است که توسط کمپانی لاینزگیت در سال 2009 منتشر شد. جرارد باتلر در این فیلم در نقش یک آواتار بازی به نام جان ایفای نقش میکند که بازیکن برتر یک بازی ویدیویی به نام «اسلیرز» است. این بازی با بهرهگیری از فناوری پیشرفتهای توسعه یافته که به افراد امکان میدهد تا حرکات واقعی افراد دیگر را در قالب آواتارهای خود در یک بازی شبیهسازی شدهی مجازی کنترل کنند. جان برخلاف میل خود توسط یک گیمر 17 ساله به نام سایمون (لوگان لرمن) کنترل میشود و برای به دست آوردن آزادی خود باید در 30 مسابقه از این بازی جان سالم به در ببرد. طراح بازی، کن کسل (مایکل سی هال)، مصمم است که مانع از ادامهی بردهای جان شود و به این منظور، شروع به گنجاندن عناصر غیرمنصفانهای در بازی میکند تا ماهیت مبتنی بر کنترل ذهن این بازی فاش نشود.
فیلمی جلوتر از زمانهی خود
«گیمر» لزوما بهترین فیلم این فهرست نیست، اما قطعا یکی از آنهاییست که تماشای آن در کنار دوستانتان لذتبخشتر است. همان سازندگان فرنچایز «هیجان مطلق» در پشت صحنه حضور دارند، جرارد باتلر در اوج دوران محبوبیتش بازی قابل قبولی ارائه میدهد، و حتی میتوانید شاهد نقشآفرینی غیرمعمول و شرورانهی تری کروس در سکانسهای پرالتهاب فیلم باشید. نگاه ویژهی این اثر سینمایی به فناوریهای آیندهنگرانهی بازیهای ویدیویی، با توجه به محبوبیت روزافزون این مدیوم سرگرمی در دنیای مدرن،، مطمئنا سرگرم کننده خواهد بود. در آخر باید بگوییم که «گیمر» از صحنههای اکشن قابل قبولی برخوردار است، اما کارگردانی و تدوین آن گاهی اوقات دنبال کردن خط داستانی را برای مخاطب دشوار میسازد.
5. تغییر چهره (Face/Off)
- کارگردان: جان وو
- بازیگران: جان تراولتا، نیکلاس کیج، جون آلن، آلساندرو نیوولا، جینا گرشان، دامینیک سوین
- تاریخ انتشار: 1997
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 92 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.3 از 10
فیلم «تغییر چهره» که در سال 1997 توسط کمپانی پارامونت پیکچرز روانهی پردههای سینما شد، احتمالا احمقانهترین پیرنگ داستانی اکشن این فهرست را دارد و یکی از مدعیان اصلی عجیبترین داستان اکشن تاریخ سینماست. در این فیلم جان تراولتا و نیکلاس کیج به ترتیب نقش پلیس و تبهکار را دارند که چهرههایشان طی یک عمل جراحی خندهدار با یکدیگر عوض میشود. مامور افبیآی امیدوار است که با استفاده از چهرهی این خلافکار، در یک عمل آزمایشی به دنیای زیرزمینی جرم و جنایت نفوذ کند، اما خلافکار هم به چهرهی مامور افبیآی دست پیدا میکند. مامور افبیآی امیدوار است که با سواستغاده از چهرهی این تبهکار، طی یک فرآیند آزمایشی، به دنیای زیرزمینی جرم و جنایت نفوذ کند، اما در مقابل تبهکار مذکور نیز به چهرهی مامور افبیآی دست مییابد و … . این رخداد منجر به یک وضعیت جمعه غریبهطور (اصطلاح Freaky Friday situation یا وضعیت جمعه غریبه به موقعیتی اشاره داره که دو نفر جای بدنهایشان با یکدیگر عوض میشود، درست مثل اتفاقی که در فیلم «جمعه غریبه» (Freaky Friday) رخ میدهد) میشود که در آن هر یک از طرفین ناگزیرند به زیستن در قالب دیگری تظاهر کنند.
کیج، تراولتا و تعداد زیادی انفجار
«تغییر چهره» از لحاظ صحنههای اکشن و مهیج مثل فرار دیوانهوار از زندان، انفجار هواپیما و تعقیب و گریز با قایق هیچ کمبودی ندارد و با وجود اینکه داستان فیلم مضحک و حتی احمقانه است، اما این ویژگی در نهایت به نفع فیلم تمام میشود و تجربهی تماشای یک اکشن حماسی را برای مخاطب رقم میزند. باید از جان وو، کارگردان فیلم، به خاطر اکشنِ نابِ تغییر چهره تشکر کرد، اولین اثر هالیوودی او که در آن از کنترل خلاقانهی قابل ملاحظهای برخوردار بود. موضوعی که با رسیدن به سکانس تعقیب و گریز دریایی پر از انفجار نمود بیشتری پیدا میکند. قابل ذکر است که این فیلم اکشن اغراقآمیز بعدها نامزد دریافت جایزهی اسکار برای بهترین صداگذاری شد.
4. پیکانهای شکسته (Broken Arrow)
- کارگردان: جان وو
- بازیگران: جان تراولتا، کریستین اسلیتر، سامانتا ماتیس، دلروی لیندو، باب گانتون، فرانک ویلی
- تاریخ انتشار: 1996
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 53 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.1 از 10
فیلم اکشن اغراقآمیز «پیکانهای شکسته» که در سال 1996 توسط کمپانی فاکس قرن بیستم اکران شد، یکی دیگر از آثار کارگردان هنگ کنگی، جان وو است که در این لیست حضور دارد. جان تراولتا در این فیلم نقش یک خلبان متمرد نیروی هوایی ایالات متحده را ایفا میکند که در اقدامی خودسرانه دو کلاهک هستهای را از ارتش به سرقت میبرد. این اقدام به سرعت به یک بازی موش و گربهی پر از زد و خورد بین او و ماموران دولتی تبدیل میشود که پر از صحنههای اکشن اغراقآمیز در سطحی بسیار بالاست. کریستین اسلیتر و سامانتا ماتیس به ترتیب در نقشهای کاپیتان رایلی هیل و محیطبان تری کارمایکل ظاهر میشوند و فرانک ویلی، کورتوود اسمیت، جک تامپسون، هوی لانگ و دانیل فون بارگن، از دیگر بازیگران اصلی این فیلم هیجانانگیز هستند.
تراولتا در شرورترین نقش خود
فیلم «پیکانهای شکسته» به نویسندگی گراهام یوست (خالق سریالهایی مثل «موجه» (Justified) و «سرعت» (Speed)) و کارگردانی جان وو افسانهای، یک فیلم اکشن تمام عیار و سرگرم کننده است که در دههی 1990 اکران و به شکلی غیرمنصفانه مورد کمتوجهی قرار گرفت. این فیلم در مقایسه با دیگر آثار انگلیسی زبان وو بیشتر با فیلمی مانند «تغییر چهره» وجه اشتراک دارد. «پیکانهای شکسته» حد نهایت شرارت جان تراولتا را به نمایش میگذارد و تقابل پویای او با کریستین اسلیترِ قهرمان بسیار تماشایی از کار درآمده است. البته، همانطور که انتظار میرود، انفجارهای مهیب و صحنههای نابودی وسایل نقلیه نیز حضور فعالی در تمام دقایق فیلم دارند.
3. دروغهای حقیقی (True Lies)
- کارگردان: جیمز کامرون
- بازیگران: آرنولد شوارتزنگر، جیمی لی کرتیس، تام آرنولد، بیل پاکستون، تیا کارر، آرت مالک
- تاریخ انتشار: 1994
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 70 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 7.3 از 10
گزینهی بعدی لیست فیلمهای اکشن اغراقآمیز یک اکشن جاسوسی هیجانانگیز محصول 1994 است که سکان هدایت آن را جیمز کامرون افسانهای بر عهده داشت. کمپانی فاکس قرن بیستم پخش این فیلم پرستاره را عهدهدار بود و آرنولد شوارتزنگر، ستارهی بیبدیل آن روزهای سینمای اکشن هم نقش اول آن را ایفا میکرد. او در این فیلم نقش یک مامور مخفی کارکشته به نام هری تاسکر را بازی میکرد که در ظاهر مردی معمولی با یک زندگی ملالآور است، اما زمانی که احتمال خیانت همسرش هلن (با بازی جیمی لی کرتیس) – که شاید با مرد دیگری سر و سِرّ داشته باشد – با بازگشت غیرمنتظرهی یک دشمن فراری و خطرناک گره میخورد همهچیز تغییر میکند. از اینجا به بعد هری و هلن درگیر یک ماموریت خطرناک میشوند که پر از درگیری با تروریستهای بیرحم، تسلیحات هستهای و صحنهپردازیهای پرهزینه و مضحک است. در کنار آرنولد و کرتیس، تام آرنولد، بیل پاکستون، آرت مالک و تیا کریر دیگر اعضای گروه بازیگری «دروغهای حقیقی» را تشکل میدهند.
پر از صحنههای شلوغ و اغراقآمیز
جلوههای ویژهی به شدت اغراقآمیز فیلم، چنان با صحنههای اکشن نامتعارف و مضحک آن همخوانی دارند که ناخودآگاه لبخند را به لب مخاطب مینشاند. در حقیقت، این فیلم از آن دست آثاری است که در بسیاری از لحظات، به ویژه در سکانس اوج نفسگیر آن، نمیتوان جدیت تصنعیاش را باور کرد. سکانسی که با حضور همزمان جتهای جنگنده، تخریب گستردهی زیرساختهای شهری، انفجار مهیب یک کامیون بر روی پلی معلق میان زمین و آسمان، یک هلیکوپتر سمج و نبردی جانانه و طولانی در فضای تنگ یک اتومبیل، آدرنالین خونتان را به بالاترین حد میرساند! اگرچه دیالوگهای تاریخ مصرف گذشتهی «دروغهای حقیقی» در برخی بخشها توی ذوق میزند، اما بدون شک، تماشای آن در کنار جمعی از دوستان صمیمی، تجربهای به شدت سرگرم کننده و لذتبخش خواهد بود.
2. آخرین قهرمان اکشن (Last Action Hero)
- کارگردان: جان مکتیرنان
- بازیگران: آرنولد شوارتزنگر، آستین اوبراین، چارلز دنس، اف. موری آبراهام، تام نونان, آنتونی کوئین
- تاریخ انتشار: 1993
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 38 از 100
- امتیاز IMDb به فیلم: 6.4 از 10
سال 1993 بود که فیلم اکشن- کمدی «آخرین قهرمان اکشن» توسط کمپانی کلمبیا پیکچرز منتشر شد و بلافاصله مخاطبان را مجذوب خود کرد. ستارهی بیچون و چرای فیلم هم کسی نبود جز آرنولد شوارتزنگر که در نقش یک قهرمان اکشن خیالی به نام جک اسلیتر، که از دل تخیلات یک پسر نوجوان به نام دنی (با بازی آستین اوبراین) و با کمک یک بلیت جادویی پا به دنیای واقعی گذاشته بود حضور درخشانی داشت. در این دنیای پرماجرا، دنی چارهای جز همکاری با جک ندارد، چرا که شخصیتهای منفی فیلم، بلیت جادویی را تصاحب کرده و قصد دارند با آن به دنیای واقعی ما بازگردند و آن را به آشوب بکشند. در کنار آرنولد افسانهای، بازیگران کارکشتهای همچون اف. موری آبراهام، آرت کارنی، چارلز دنس، فرانک مکری و تام نونان، دیگر نقشآفرینان این اثر سینمایی به یاد ماندنی هستند.
آرنولد و یک اکشن دیوانهوار دیگر که احتمالا ندیدهاید
با اینکه «آخرین قهرمان اکشن» به اندازهی دیگر فیلمهای پرآوازهی آرنولد شوارتزنگر، در گیشه غوغا نکرد و آنچنان که باید هم مورد استقبال عموم قرار نگرفت، اما این فیلم اکشن اغراقآمیز خودآگاه (فیلمی که به نوعی دیوار چهارم را میشکند، از قراردادها و کلیشههای ژانر خود آگاه است و اغلب آنها را به سخره میگیرد) قطعا سزاوار توجه است. این فیلم که ادای دینی هنرمندانه به ژانر اکشن محسوب میشود، هجو زیرکانه را با صمیمیتی بیپرده در هم آمیخته و اثری پیش روی مخاطب میگذارد که به همان اندازه که اکشن و پر زد و خورد است، خندهدار هم هست. ناگفته نماند که این اثر سینمایی توسط جان مکتیرنان کارگردانی شده که پیشتر شاهکارهایی چون «جانسخت» (Die Hard) و «غارتگر» (Predator) را به سینما دوستان هدیه کرده بود، در نهایت باید گفت که آخرین حرکت قهرمان همچون گوهری ناب اما کمتر شناخته شده است که لحظاتی لبریز از خنده و شادی را برای مخاطب رقم میزند، هرچند که گاه این لحظات کمیک، ناخواسته و بدون برنامهریزی قبلی از آب درآمدهاند!
1. نیروی ضربت (Raw Force)
- کارگردان: ادوارد دی. مورفی
- بازیگران: کامرون میچل، جف بینی، جیلیان کنسر گریور، هوپ هالیدی، جنیفر هولمز
- تاریخ انتشار: 1982
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 64 از 100 (بر اساس نظر تماشاگران. امتیاز منتقدین در دسترس نیست)
- امتیاز IMDb به فیلم: 5.1 از 10
و در نهایت نوبت به اولین گزینهی این فهرست یعنی «نیروی ضربت» میرسد، یک فیلم اکشن اغراقآمیز کالت، محصول 1982. این فیلم، داستان پرماجرای گروهی از هنرجویان مشتاق هنرهای رزمی، ملقب به باشگاه کاراتهی بربنک را روایت میکند که باید با مردی شبیه هیتلر و باند مخوف بردهفروشان او بجنگند. تقابل این دو گروه، به یک نبرد حماسی و تمامعیار میانجامد که در آن شاهد حضور زامبیهای گرسنه، آدمخوارهای وحشی و دیگر عناصر داستانی نامتعارف و عجیب و غریب هستیم. «نیروی ضربت» که محصول مشترک سینمای ایالات متحده و فیلیپین است، از حضور بازیگرانی چون کامرون میچل، جیلیان کنسر گریور، جف بینی و دیگر ستارگان محبوب فیلمهای درجه دو بهره میبرد.
کی به کیه، هرچی داری بچپون توش
در همین ابتدا بگوییم که با فیلمی اکشن و به شدت مضحک طرف هستیم که اگر قید منطق را بزنید، میتواند به طرز عجیبی دوست داشتنی و سرگرم کننده باشد. کامرون میچل در این فیلم، بهترین خود را در دنیای فیلمهای درجه دو به نمایش میگذارد و اگرچه یک ساعت ابتدایی فیلم، از همان ایرادات مرسوم فیلمهای درجه دو رنج میبرد، اما با ورود ناگهانی عناصر ماورا الطبیعی به داستان، اوضاع به کل دگرگون شده و فیلم جان تازهای میگیرد. «نیروی ضربت» از آن دست فیلمهایی است که گویی سازندگانش هر ایدهای را که به ذهنشان خطور کرده، بدون هیچگونه وسواسی وارد فیلم کردهاند و همین امر، آن را به سوژهای ایدهآل برای بگو بخندهای دوستانه تبدیل کرده است. ساده بگوییم: این فیلم مبتذل، مسخره و به شدت دیوانهوار است.
منبع: movieweb