سوپرمن یکی از مهمترین شخصیتهای خیالی تمام تاریخ است؛ یکی از مهمترین دلایل این موضوع، این است که شخصیت سوپرمن جز اولین شخصیتهای تاریخ کتابهای کامیک است که توانست محبوبیت زیادی را از همان روزهای اولیه ظهورش تا به امروز پیدا کند و این محبوبیت، همچنان با قدرت ادامه دارد.
با توجه به محبوبیت زیادی که این شخصیت طی سالهای متوالی پیدا کرد، کاملا قابل تشخیص بود که صاحبامتیازهای این شخصیت، به مرور زمان او را در دل داستانهای مختلف و در فرمها و اشکال مختلف هم قرار دهند.
به همین خاطر است که تا به امروز به جز هزاران جلد کتاب کامیک، او در فرمهای دیگری از مدیوم مثل بازیهای ویدیویی، فیلمهای سینمایی، سریالهای تلویزیونی، کتابهای متنی و حتی مجسمهسازی هم حاضر شده است!
با توجه به این که شخصیت سوپرمن، اخیرا در بازی Suicide Squad: Kill The Justice League حضور داشت، شاید بد نباشد بدانید که قبل از این بازی، سوپرمن در بازیهای ویدیویی زیادی حضور داشته که شاید این بازیها، به محبوبیت بازیهای ابرقهرمانهای دیگر مثل بتمن و اسپایدرمن نباشند.
در این مقاله، قصد داریم که نگاهی به تاریخچه غنی بازیهای ویدیویی بر اساس شخصیت سوپرمن بیندازیم و بهترین بازیهایی که بر اساس داستان این شخصیت ساخته شده است را، معرفی کنیم.
- بهترین شخصیتهای بازیهای اکشن – از نیتن دریک تا الی
- 7 بازی مرد عنکبوتی جذاب و سرگرمکننده برای اندروید
- بهترین بازیهای ابرقهرمانی جهان باز
1. بازی Injustice 2
یکی از جذابترین فرنچایزهای مبارزهای که میتوانید در تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی پیدا کنید، قطعا سری Injustice است که با وجود انتشار دو قسمت از این بازی، توانست جامعه مخاطبهای خود را به خوبی به دست آورد.
سوپرمن، یکی از شخصیتهای قابل بازی سری اینجاستیس است و در قسمت دوم این سری، شخصیتپردازی سوپرمن به شکل غیرقابل انکاری، بهتر از قسمت اول است. در این قسمت، شما میتوانید در کنار جنبه قهرمان سوپرمن، جنبه شرور او را هم مشاهده کنید و تمام قدرتهای ابرانسانه او هم در گیمپلی، بینقص پیادهسازی شده است.
2. بازی Superman: Shadow of Apokolips
بازیهای سوپرمن، معمولا به اندازهای که باید، نمیتوانند مورد توپجه قرار بگیرند. اما اگر دوست داشته باشید که تجربه نزدیک و واقعی به سوپرمن بودن را تجربه کنید، قطعا بازی Superman: Shadow of Apokolips یکی از بهترین بازیهای ممکنی است که این تجربه را به خوبی به مخاطب انتقال میدهد.
این بازی برای کنسولهای پلیاستیشن ۲ و گیم کیوب منتشر شد و هر جنبه این ابرقهرمان را به خوبی در این اثر قرار داد؛ از قدرتهای او گرفته تا شرورهایی که او تا به حال در کتابهای کامیکش با آنها مبارزه کرده.
3. بازی Lego Batman 2: DC Super Heroes
دومین بازی لگو از دنیای دی سی، یک جهان آزاد را در اختیار پلیرها قرار داد؛ اما در کنار جهان آزاد و جذاب این بازی، آمدن چندین کاراکتر محبوب به دنیای بازی هم قطعا در محبوبیت این بازی تاثیر دوچندانی گذاشت.
شما در این بازی میتوانید نقش سوپرمن را هم ایفا کنید؛ پرواز کردن به عنوان سوپرمن در دنیای کمنقص Lego Batman 2: DC Super Heroes، موضوعی است که به هیچوجه تکراری نمی شود. محتوای مراحل بازی هم همیشه بکر و جنجالی است و همین موضوع باعث میشود که ارزش تجربه این عنوان بسیار بالا باشد.
4. بازی Lego Batman 3: Beyond Gotham
کاملا طبیعی بود که با موفقیت قسمت دوم «لگو بتمن»، سازندگان این بازی سراغ ساختن قسمت دیگری از این فرنچایز بروند که Beyond Gotham، نتیجه نهایی آن شد. خوشبختانه، کنترل کردن کاراکتر سوپرمن در این بازی به اندازهای لذتبخش بود که سازندگان او را مجددا به دنیای بازی بازگرداندند.
کنترل کردن سوپرمن و به طور کلی، شخصیتپردازی او تفاوت چندانی با قسمت قبلیاش ندارد. اما موضوعی که در این بازی واقعا شگفتآور است، فضاسازی آن است و طرفداران سوپرمن میتوانند، مکانهای آشنایی را با داستان و دنیای سوپرمن ببینند.
5. بازی Injustice: Gods Among Us
زمانی که کتاب کامیک اینجاستیس منتشر شد، شاید انتشارات دی سی به هیچوجه فکرش را نمیکرد که یکی از محبوبترین آرکهای داستانی لیگ عدالت را به طرفداران کتابهای کامیک هدیه داده است. اما این محبوبیت به اندازهای زیاد بود که اینجاستیس در فرمهای مختلفی مثل انیمیشن و این بازی ویدیویی ظاهر شد.
در این قسمت، سوپرمن نیمه شرور را خواهیم دید که به شکلی، شخصیت اصلی داستان این بازی محسوب میشود؛ با این که در این بازی میتوانیم کلی کاراکتر دیگر را کنترل کنیم، اما کنترل کردن سوپرمن موضوعی است که به راحتی نمیتوانیم آن را کنار بگذاریم.
6. بازی DC Universe Online
این بازی در سبک MMORPG ساخته شده است؛ اگر با این سبک غریبه هستید، بهتر است بدانید که این بازی همسبک بازی محبوب World of Warcraft است. شما میتوانید در آن کاراکتر خود را بسازید و در دنیای این بازی به رقابت با دیگر پلیرها بپردازید.
پشتیبانی از این بازی، تا همین امروز ادامه دارد و هنوز هم پلیرهای زیادی مشغول تجربه این عنوان هستند. با این که شخصیت سوپرمن در این عنوان قابل کنترل نیست، اما نمیتوان کتمان کرد که تاثیرگذاری او در داستان بازی واقعا خارقالعاده است و از بهترین شخصیتهای این بازی محسوب میشود.
7. بازی Mortal Kombat vs. DC Universe
اینجاستیس، اولین بازی فایتینگ استودیوی NetherRealms با کاراکترهای دنیای دی سی نبود و بازی Mortal Kombat vs. DC Universe، یکی از بهترین تجربههای این استودیو در این زمینه محسوب میشود. بازی که در زمان خودش توانست طرفدارهای بسیار زیادی راب ه دست آورد.
به طور کلی، کاراکتر سوپرمن به خاطر قدرتهای متفاوتی که در اختیار دارد، به خوبی در یک بازی مبارزهای میدرخشد. در این بازی هم شخصیت سوپرمن از جمله شخصیتهایی است که به کرات توسط دیگر پلیرها انتخاب میشود. استفاده از قدرتهای سوپرمن در یک گیمپلی سرعتی، از جمله نکات مثبت این بازی محسوب میشود.
8. بازی Multiversus
سوپر اسمش بروز، از جمله بازیهای مبارزهای است که نمونه آن را کمتر در دنیای بازیهای ویدیویی دیدهایم و با وجود صاحب سبک بودن این بازی، استودیوهای بازیسازی چندان ریسک بالایی برای ساخت عنوانی مشابه آن نکردند؛ تا این که بازی Multiversus منتشر شد که شخصیتهای بر اساس شخصیتهای دنیای برادارن وارنر بود.
مشخصا کاراکترهای دی سی هم تحت امتیاز برادارن وارنر هستند و شخصیت سوپرمن از جمله کاراکترهایی است که میتوانید در طی بازی، او را کنترل کرده و از قدرتهای خارقالعاده او استفاده کنید. پیادهسازی سوپرمن در این بازی به استادانهترین شکل ممکن انجام شده و از انتخابهای پرتکرار در این بازی محسوب میشود.
9. بازی Infinite Crisis
این بازی در سبک MOBA ساخته شده و مجددا اگر نمیدانید که این ژانر دقیقا کدام سبک است، باید اشاره کنیم که این بازی سبک DOTA 2 را در اختیار دارد. نکته مثبت این است که در این بازی، سوپرمن به عنوان یکی از مهمترین و بهترین شخصیتهای قابل بازی محسوب میشود.
ست حرکات و قابلیتهای حس کاملا تازهای دارد و گیمپلی متفاوت این عنوان باعث میشود که بازی کردن در نقش سوپرمن، یک حس خارقالعاده و تازه را در اختیار داشته باشد. اما باید حواستان باشد که چگونه و در چه مکانی، از قابلیتهای این کاراکتر استفاده میکنید.
10. بازی Lego DC Super-Villian
این بازی در حقیقت یک اسپین آف از دنیای لگوی دی سی محسوب میشود و تا به امروز یکی از بهترین عناوینی است که در دنیای لگو ساخته شده؛ این بازی پر از ماموریت و محتوای مختلف است و وجود داشتن کلی کاراکتر مختلف از دنیای دی سی، به جذابیت بیشتر این بازی کمک بسزایی کرده است.
با این که خود بازی به معنای واقعی کلمه ارزش تجربه بالایی دارد، اما متاسفانه در این بازی آنطور که باید به شخصیت سوپرمن پرداخته نشده است. با وجود کلی کاراکتر مختلف، جایی برای خودنمایی شخصیت سوپرمن نیست و این موضوع را میتوان یکی از ایرادهای بازی در نظر گرفت.
11. بازی Superman iOS
بازی سوپرمن برای دستگاههای آیفون، یکی از متفاوتترین بازیهای کامیکی است که میتوانید تجربه کنید؛ حتی طراحی جلوههای بصری این بازی هم بر اساس و تحت تاثیر دنیای کتابهای کامیک است و همین مووضع باعث میشود که اگر طرفدار کتابهای کامیک سوپرمن باشید، از تجربه این بازی لذت ببرید.
حتی سکانسهای میانپرده این بازی هم از جنس پانلهای کامیک بوک ساخته شده است و داستان این بازی به مراتب از خیلی داستانهای کامیکی بازیهای ویدیویی هم بهتر پیادهسازی شده است. این بازی المانهای سایداسکرول را هم در خود جای داده و یکی از بهترین نقشآفرینیهای سوپرمن را به شما هدیه میدهد.
12. بازی Superman Returns
آخرین بازی که به معنای واقعی کلمه، برای شخصیت سوپرمن ساخته شده و شخصیت اصلی آن خود سوپرمن است، در سال ۲۰۰۶ منتشر شد که Superman Returns نام داشت. این بازی یکی از پتانسیلهای از دست رفتهای بود که برای زمان خودش، یک جاهطلبی تمام عیار محسوب میشد.
شما در دنیای آزاد این بازی میتوانستید در نقش سوپرمن در آسمان متروپلیس پرواز کنید و حتی به خارج از جو زمین هم بروید. اما همه موارد دیگر مثل داستان و گیمپلی بازی، پیادهسازی چندان جذابی را ارائه نمیدادند که در نهایت باعث شکست تجاری این بازی شد.
بازگشت سوپرمن
حجم:۴۵.۷ مگابایت
13. بازی Superman: Countdown To Apokolips
ایده و پتانسیلی که این بازی داشت، این عنوان را به شدت جذاب و قابل تجربه میکرد؛ اما در نهایت، به خاطر پیادهسازی ضعیف سیستم کنترل بازی، این عنوان نتوانست آنطور که باید مورد توجه قرار بگیرد و خیلی زود، به دست فراموشی سپرده شد. به طوری که شاید حتی طرفدارهای دو آتیشه سوپرمن هم این بازی را به خاطر نداشته باشند.
البته این بازی ارزش یک بار تجربه را دارد؛ در حالتی که هیچ بازی دیگری برای تجربه نداشته باشید و خودتان را طرفدار واقعی سوپرمن میدانید. کنترل شخصیت سوپرمن هم در این بازی چندان تعریفی ندارد و نمیتوان آنطور که باید، با این بازی ارتباط برقرار کرد.
14. بازی Superman: The Man of Steel
سوپرمن: مرد پولادی عنوانی بود که برای اکس باکس منتشر شد و در زمان خودش، یکی از بهترین جلوههای بصری در بین بازیهای کامیکی را ارائه میداد. این بازی نکات مثبت زیادی را با خود به همراه داشت اما یکی از مشکلات عجیب و مهم این بازی، ماموریتهای زمانی آن بود که جذابیت کلی بازی را کمتر میکرد.
یکی از جذابیتهای این بازی، به طور قطع لوکیشنهای این بازی بود که کاملا برای طرفداران دنیای کتابهای کامیک آشنا بود و سازندگان تمام تلاش خود را کرده بودند که رویکرد آزادانهای را در اختیار پلیرها قرار دهند. شخصیت سوپرمن هم به طرز شگفتآوری، نزدیک به کتابهای کامیک خلق شده بود.
15. بازی The Death And Return of Superman
این بازی، عنوانی در سبک برالر است و با این که از زمان انتشار این بازی مدت زمان زیادی میگذرد، اما نمیتوان نادیده گرفت که این بازی به شدت ارزش تجربه بالایی دارد و قطعا از تجربه آن لذت خواهید برد.
اضافه شدن المانهای بیتمآپ در این بازی از دلایلی است که به شما توصیه میکنیم که این عنوان را حتما تجربه کنید؛ به خصوص اگر طرفدار داستانهای سوپرمن هستید و به بازیهایی همچون Street of Rage علاقه دارید.
16. بازی Superman: The Man of Steel
با این که این عنوان در سال ۱۹۸۹ منتشر شده، اما هنوز میتوان با گیمپلی و تم رتروی این بازی ارتباط برقرار کرد و بدون شک از عنوانهای خوشساخت در تمام آثار سوپرمنمحوری است که تا به امروز تجربه کردهاید.
با وجود محدودیتهای فناوری در آن زمان، سازندگان تمام تلاش خود را کردهاند که مراحل هوایی را در این بازی قرار دهند و اسانس اصلی سوپرمن بودن را به خوبی به طرفدارهای این شخصیت انتقال دهند. داستان این بازی هم قطعا به جذابتر شدن این بازی کمک کرده است و به طور کلی، ارزش تجربه این بازی به شدت بالاست.
17. بازی Superman
این بازی برای کنسول سگا جنسیس ساخته شده است و جز اولین بازیهای رنگی سوپرمن محسوب میشد که یک پرش بصری برای این شخصیت در دنیای بازیهای ویدیویی بود. اما از لحاظ گیمپلی، این بازی یک محدودیت بزرگ برای شخصیت سوپرمن و علاقهمندان او به همراه داشت.
محدودیت این بود که شما از سوپرمن مثل تمام شخصیتهای بازیهای برالر دیگر میتوانستید استفاده کنید. یعنی خبری از پرواز کردن و قدرتهای ابرانسانی سوپرمن نبود و بیشتر میتوانستید با این شخصیت، کارهایی مثل پریدن، مشت، لگد و حرکت سریع رو به جلو انجام بدهید.
18. بازی Superman
این بای آرکید یکی از بهترین جلوههای بصری زمان خودش را ارائه میداد. اما گیمپلی این بازی چندان جذاب نبود و به مرور زمان میتوانید احساس کنید که بازی بسیار تکراری میشود؛ تا جایی که بعضی از مراحل بازی عینا تکرار میشوند.
اما استفاده از مراحل هوایی با کنترل سوپرمن از نکات مثبت این بازی محسوب میشود و این که بازی در سال ۱۹۸۸ منتشر شده، از نکاتی است که نمیتوان به راحتی از آن عبور کرد و باید به سازندگان این بازی دستمریزاد گفت.
19. بازی Superman: The Game
این بازی جز اولین بازیهای سوپرمن بود که در آن طراحی مرحله به معنای واقعی کلمه صورت گرفته بود. همچنین این بازی دارای بخش چندنفره بود و شما میتوانستید در این بازی به صورت دونفره با کنترل شخصیتهای سوپرمن و دارکساید، بازی را به سمت جلو پیش ببرید.
در این بازی، طراحی دشمن هم از موارد مهمی بود که شاید نمونه آن را در کمتر بازیهای ویدیویی دیدهایم و برای یک بازی بر اساس کتابهای کامیک، این بازی در زمان خودش واقعا یک شاهکار محسوب میشد.
20. بازی Superman
حالا سراغ بازی میرویم که طراحی سوپرمن در آن به مضحکترین شکل ممکن انجام شده و این شخصیت ابرانسان، قدرتمند و پرابوهت، در این بازی جلوهای کاملا کمدی دارد و با تماشای پریدن این شخصیت به اینور و آنور، قطعا خندهتان میگیرد. اما در کنار چنین نکته منفی، نباید از کنار نکات مثبت این بازی گذشت.
یکی از بهترین نکات این بازی، حس خوب گیمپلی بازی است که همیشه به شما یک اکشن خوب را ارائه میدهد؛ در انتهای هر مرحله از این بازی، یک باسفایت در مقابل شما قرار میگیرد که با شکست دادن آنها، وارد مرحله بعدی میشوید.