22 سریال ایرانی با بالاترین امتیاز IMDb

از دایی‌ جان ناپلئون تا پوست شیر

بهترین سریال‌های ایرانی براساس امتیاز در سایت IMDb، شاید همان سریال‌هایی نباشد که مدنظر منتقدان فیلم و سریال است. پس اول از همه بهتر است روشن کنیم که امتیاز IMDb فیلم، امتیازی است که از ثبت‌نظر کاربران این سایت به‌دست می‌آید. درحقیقت سایت IMDb یکی از شناخته‌شده‌ترین بسترهای معرفی و بررسی فیلم است، که اطلاعات زیادی درباره هر فیلم و سریال در آن وجود دارد. هر شخصی می‌تواند در این سایت ثبت‌نام کرده و امتیاز موردنظر خود را برای هر فیلم و سریالی که می‌خواهد ثبت کند. براساس این امتیازات میانگینی گرفته شده و امتیازی از 10 برای فیلم یا سریال موردنظر ثبت می‌شود. به همین علت ممکن است امتیازی که منتقدان به یک اثر می‌دهند، بسیار متقاوت از امتیاز IMDb آن باشد. شاید براین اساس بتوان گفت که این امتیاز معیار زیاد دقیقی برای سنجش یک اثر خوب نیست. با این وجود می‌توان گفت آثاری که بالاترین امتیاز را در این سایت دارند، آثاری هستند که نظر مخاطبان عام زیادی را به خود جلب کرده‌اند. بنابراین تا حدودی برای انتخاب فیلم و سریال قابل‌تماشا، می‌توان به سراغ این معیار و میزان رفت. در اینجا به شما سریال‌های ایرانی را که بالاترین امتیاز را در سایت IMDb دارند، معرفی می‌کنیم.

جالب است بدانید که بالاترین امتیاز سریال‌های ایرانی را در سایت IMDb، آثار طنز تلوزیون ایران دارند. برای مثال جنگ ۷۷ به کارگردانی مهران مدیری در سایت IMDb امتیاز ۹.۳ یعنی بالاترین امتیاز IMDb را برای یک سریال ایرانی دارد. پس از آن سریال ۹۰ شب و پرواز ۵۷ با امتیاز ۹.۱ قرار دارند. سپس نوبت به سریال کمدی ببخشید شما با امتیاز ۹.۰ می‌رسد. در همین جایگاه سریال‌های جنگ ۷۴، جنگ ۷۷ و جنگ ۷۶ دیده می‌شود. سپس ساعت خوش و زیر گنبد کبود با امتیاز ۸.۸ قرار دارند. شب‌های برره با امتیاز ۸.۵ سریال طنز دیگری با رده‌بندی بالا در سایت IMDb است. در این میان می‌توان برنامه‌های تلویزیونی و مجموعه‌های عروسکی زیادی مانند کلاه‌قرمزی، محله بهداشت، دیدنی‌ها، شکرستان، دیرین دیرین را نام برد، که دارای امتیاز بالای ۸ در این رده‌بندی هستند. همچنین پاورچین، قهوه تلخ و فیتیله جمعه تعطیله دارای امتیاز بالای 7 در این سایت هستند. اما جدای از مجموعه‌های عروسکی و برنامه‌های تلوزیونی غیر درام، درام‌های دیگری وجود دارند، که امتیاز بالایی در سایت IMDb دارند. در ادامه 20 مورد از این آثار را معرفی می‌کنیم:

1. دایی جان ناپلئون (My Uncle Napoleon)

My Uncle Napoleon

دایی جان ناپلئون یک سریال بسیار شناخته‌شده و مهم در سینمای ایران است، که از رمانی به همین نام اثر ایرج پزشک‌زاد نویسنده و طنزپرداز الهام گرفته شده‌است. داستان دایی جان ناپلئون درباره شخصیتی به نام سعید است که عاشق دختر دایی خود می‌شود. اما از آنجاییکه آقا جان و دایی با هم اختلافات زیادی دارند، این پیوند با چالش‌های زیادی همراه است. هر چیز کوچکی باعث ایجاد یک بحث و دعوای طولانی بین آقاجان و دایی جان می‌شود و همین موضوع موقعیت‌های طنز زیادی را ایجاد می‌کند. دایی جان ناپلئون را خیلی از منتقدان بهترین سریال طنز یا حتی سریال ایرانی می‌دانند و منبع الهام برای فیلمسازان و سریال‌سازان زیادی بوده‌است. این مجموعه یکی از آثار ناصر تقوایی، کارگردان بزرگ سینمای ایران است. یک ویژگی مهم سریال دایی جان ناپلئون، شخصیت‌پردازی بسیار خوب آن است. هر شخصیت در این سریال، می‌تواند کلاسی برای فیلمنامه‌نویسی باشد. به‌طور کلی سریال دایی جان ناپلئون یکی از آثار بسیار با ارزش و متفاوت صنعت سینمای ایران است، که باید آن را بارها تماشا کرد.

2. هزار دستان (Nightingales)

هزار دستان داستان زندگی شخصیتی تخیلی به نام رضا خوشنویس است. این شخصیت از روی شخصیتی واقعی و تاریخی به نام کریم دواتگر خلق شده‌است. رضا خوشنویس براساس توهم توطئه‌ای که به آن مبتلا است، تصور می‌کند شخصی به نام خان مظفر در همه اتفاقات سیاسی و اجتماعی آن زمان ایران نقش دارد. ماجراهای این سریال در زمان سلسله قاجار و پهلوی می‌گذرد. رضا خوشنویس با بازی جمشید مشایخی یکی از شخصیت‌های خاص سینمای ایران است که به زیبایی تمام به تصویر کشیده‌ شده‌است. هزاردستان سریالی بسیار پرمعنا و خوش‌ساخت است که بیش از پیش هنر و قدرت علی حاتمی کارگردان بزرگ سینمای ایران را به نمایش می‌گذارد. موسیقی معروف هزاردستان را مرتضی حنانه با الهام از تصنیف شاه من ماه من اثر مرتضی نی‌داوود ساخته‌است. موسیقی فاخری که استاد آواز ایران محمدرضا شجریان برای سریال هزاردستان آوازش را خوانده‌است، یکی از آثار ماندگار موسیقی ایرانی است، که کمتر کسی جذب آن نمی‌شود. همچنین جالب است بدانید که لیلا حاتمی در شروع فعالیت بازیگری خود، در سریال هزاردستان بازی کرده‌است. این سریال پر از هنرمندان بزرگ آن زمان است که یا در هزاردستان بازی کرده و یا به‌عنوان صداپیشه اثر خود را به جا گذاشته‌اند.

⚠️ در حال حاضر این فیلم از حالت انتشار خارج شده است.

3. باغ گیلاس (The Cherry Garden)

The Cherry Garden

باغ گیلاس یک درام ایرانی به کارگردانی محمد بهشتی است. این سریال درباره خانواده‌ای است که بر سر باغی که میراث خانوادگی آنها است، دچار اختلاف می‌شوند. محوریت داستان باغ گیلاس دو برادر به نام‌ها محسن و امیر است. امیر مایل است که باغ خانوادگی خود را حفظ کند. اما محسن می‌خواهد درخت‌های این باغ را از بین برده و به جای آن ساختمان بسازد. این اختلاف گسترده‌تر شده و با مسایل دیگری گره می‌خورد. باغ گیلاس در زمان پخش محبوبیت زیادی میان مخاطبان پیدا کرد و هنوز هم بسیاری از مخاطبان آن را به یاد دارند. یک نکته جالب درباره این سریال، بازی مهران مدیری در یک نقش جدی است. این نقش از معدود هنرنمایی‌های مهران مدیری به‌عنوان شخصیت‌های غیرکمدی است، که البته به خوبی آن را اجرا کرده‌است.

4. روزی روزگاری (Once Upon a Time)

Once Upon a Time

روزی روزگاری به نویسندگی و کارگردانی امرالله احمدجو، یک سریال خاطره‌انگیز با بازی‌های درخشان و تماشایی خسرو شکیبایی هنرمند صاحب‌سبک ایرانی است. داستان این سریال درباره راهزنی به نام مرادبیگ با بازی ماندگار خسرو شکیبایی است. مرادبیگ با سردسته راهزنان مخالف خود یعنی حسام بیگ درگیر شده و زخمی می‌شود. طی اتفاقاتی مرادبیگ به دست خانواده‌ای روستایی پناه داده می‌شود. ژاله علو نقش محوری در این قصه دارد و به نوعی به مادر معنوی مراد بیگ تبدیل می‌شود. حالا اختلافاتی که این دو در سبک زندگی و رفتار دارند موقعیت‌های کمدی و شیرینی ایجاد می‌کند. در سریال روزی روزگاری توسعه شخصیت‌‌ها به خوبی به نمایش گذاشته‌ شده‌است و دیالوگ‌ها خیلی خوب نوشته شده‌اند. در زمان پخش و حتی تا سال‌ها بعد، بعضی از دیالوگ‌های این سریال بر سر زبان‌ها افتاد. یک علت این موضوع هم شخصیت‌پردازی بدون‌نقص امرالله احمدجو و علت دیگر بازی زیبای بازیگران به رهبری خسرو شکیبایی و ژاله علو است. جالب است بدانید که موسیقی سریال روزی روزگاری اثر فرهاد فخرالدینی موسیقیدان بزرگ ایرانی، هنوز هم در خاطرها مانده‌است.

⚠️ در حال حاضر این فیلم از حالت انتشار خارج شده است.

5. پوست شیر (The Lion Skin)

The Lion Skin)

پوست شیر سریالی به کارگردانی جمشید محمودی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان جوان سینما است، که آثاری مانند چند متر مکعب عشق و شکستن همزمان بیست استخوان را در کارنامه هنری خود دارد. داستان این سریال جنایی و اکشن درباره پدری است که به دلایلی برای سال‌ها از تنها دختر خود دور بوده‌است. حالا بعد از چندین سال پدر به دخترش می‌رسد و قرار است همه سال‌های از دست رفته را جبران کند. اما چیزی نمی‌گذرد که دختر توسط شخص یا اشخاصی دزدیده می‌شود. حالا پدر تمام تلاشش را می‌کند تا دخترش را پیدا کند و در این راه از دوستش که نقش محوری در سریال دارد کمک می‌گیرد. در جریان دزدیده شدن دختر پلیسی با بازی شهاب حسینی پیگیر ماجرا می‌شود که خود دخترش را در یک ماجرای مشابه از دست داده‌است. پوست شیر در 2 فصل ادامه پیدا کرد و ممکن است دنباله‌ها یا اسپین‌آف‌هایی برای آن ساخته شود. این سریال در زمان پخش هم میان مخاطبان و هم بعضی از منتقدان محبوب بود.

6. قورباغه (The Frog)

به‌عنوان اولین سریالی که هومن سیدی، بازیگر و کارگردان محبوب ایرانی ساخته‌است، قورباغه فضای متفاوتی دارد. این سریال که یک درام جنایی است، درباره سه دوستی است که به قصد سرقت وارد خانه یک شخص ثروتمند و مهم می‌شوند. این سرقت با خشونت غیرقابل‌پیش‌بینی همراه است و تبعات وحشتناکی به همراه دارد. در ادامه سریال وارد زندگی خواهر و برادری با بازی نوید محمدزاده و فرشته حسینی می‌شود که سبک زندگی کاملا متفاوتی از آنچه در زندگی روزمره می‌بینیم، دارند. سریال قورباغه بازی‌های درخشانی دارد و در نوع خود مجموعه تلوزیونی منحصرب‌فردی محسوب می‌شود. این سریال سکانس‌های جذابی دارد که بسیاری از مخاطبان را به تحسین واداشته‌است. به‌علاوه مهران غفوریان در این سریال بعد از مدت‌ها در یک نقش جدی بازی کرده و به‌معنای واقعی کلمه خوش می‌درخشد. پس از بازی در این سریال، این بازیگر کمدی، نقش‌های جدی دیگری را هم بازی کرده و در کل تغییر ماهیت داد.

7. آینه (Mirror)

آینه

سریال آیینه که هر بخش آن را یکی از نویسندگان آن زمان تلوزیون یعنی ایرج بقایی کرمانی، احمد بهبهانی، محمود اختیار و محمد تیموری نوشته‌اند، مجموعه‌ای اپیزودیک است، که هر قسمت آن داستان مجزای خود را دارد. در سریال آیینه موضوعات و مسائل اجتماعی مطرح شده و به‌شکلی طنز بررسی می‌شود. این مجموعه که کارگردانی دو فصل ابتدایی آن را غلامحسین لطفی بازیگر بر عهده دارد، در زمان خود مخاطبان زیادی داشت و هنوز هم شخصیت‌ها و موضوعات آن در خاطر طرفداران مانده‌است. در هر قسمت این سریال، سازندگان نقدهای اجتماعی خود را مطرح کرده و سعی دارند فرهنگ‌سازی کنند.

8. قصه های مجید (The Tales of Majid)

The Tales of Majid

قصه‌های مجید یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های تلوزیونی است که هم کودکان و هم بزرگسالان از تماشای آن لذت می‌برند. این مجموعه به نویسندگی و کارگردانی کیومرث پوراحمد، هنرمند صاحب‌سبک ایرانی و با الهام از کتابی به همین نام اثر هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده خوش‌ذوق ساخته شده‌است. قصه‌های مجید درباره پسری نوجوان به نام مجید است که همراه مادربزرگ خود بی‌بی با بازی پروین‌دخت یزدانیان در یکی از توابع اصفهان زندگی می‌کنند. مجید پسربچه متفاوتی است که ذوق و استعداد زیادی دارد. این پسربچه گاهی خواسته‌هایی دارد که از نظر مادربزرگش به صلاح نیست و مجبور می‌شود از آنها چشم‌پوشی کند. اما مجید به همین راحتی‌ها با مادربزرگ خود کنار نیامده و همین موضوع موقعیت‌های طنز جذابی ایجاد می‌کند. قصه‌های مجید در هر قسمت ماجرای تازه‌ای را دنبال می‌کند که خود مجید و بی‌بی در محوریت آن قرار دارند. خرابکاری‌های مجید هم بخش دیگری از کمدی این سریال زیبا را بر عهده دارد. این مجموعه در زمان پخش خود محبوب بود و هنوز هم طرفداران زیادی دارد. پس از اتمام این سریال سه فیلم سینمایی در ادامه آن ساخته شد؛ شرم در سال ۱۳۷۰، صبح روز بعد در سال ۱۳۷۱ و نان و شعر در سال ۱۳۷۲.

⚠️ در حال حاضر این فیلم از حالت انتشار خارج شده است.

9. شهرزاد (Shahrzad)

shahrzad

سریال شهرزاد یک درام عاشقانه به کارگردانی حسن فتحی است که در زمان پخش خود بسیار محبوب و پرطرفدار بود. این مجموعه درباره دختری به نام شهرزاد با بازی ترانه علیدوستی است، که عاشق پسر دوست پدرش فرهاد با بازی مصطفی زمانی است. این دو قرار است به زودی با هم ازدواج کنند، اما پیچشی در داستان ایجاد می‌شود. مردی به نام بزرگ آقا که تسلط و نفوذ زیادی در دو خانواده شهرزاد و فرهاد دارد، دستور می‌دهد که شهرزاد با دامادش ازدواج کند. درحقیقت دختر بزرگ آقا بچه‌دار نمی‌شود و بزرگ آقا قصد دارد از این طریق وارثی برای ثروت هنگفت خود داشته‌باشد. این درخواست هرچند ازطرف شهرزاد رد می‌شود اما طی اتفاقتی جان فرهاد به خطر افتاده و شهرزاد برای نجات جان او تن به ازدواج با داماد بزرگ آقا یعنی قباد با بازی شهاب حسینی می‌دهد. شهرزاد درام پرماجرا و بسیار طولانی است که با جریانات سیاسی زمان خود گره می‌خورد. این سریال هم مخاطبان عام را جذب خود کرد و هم نظر مثبت منتقدان را به‌دست آورد. موسیقی‌هایی که برای سریال شهرزاد ساخته شده‌است با صدای محسن چاووشی، هنوز هم در میان مردم محبوب است.

10. امام علی (The Martyr of Kufa)

امام علی

سریال امام علی یک مجموعه تاریخی به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری است. این سریال ماجراهای زندگی و مبارزات علی ابن ابی طالب امام اول شیعیان را به تصویر می‌کشد. ماجراهای این سریال از اواخر دوره خلافت عثمان بن عفان شروع شده و تا پنج سال پایانی دوران حکومت و زندگی علی بن ابی‌طالب را نشان می‌دهد. مجموعه تلوزیونی امام علی دارای 150 بازیگر اصلی و 5 هزار هنرور است. این سریال سکانس‌های جذاب و تماشایی زیادی دارد و شخصیت‌پردازی آن بدون‌نقص است. مجموعه تلوزیونی امام علی از آثار ماندگار ایرانی است که هنر و قدرت داوود میرباقری را به رخ می‌کشد. جالب است بدانید موسیقی ماندگار سریال امام علی را هم فرهاد فخرالدینی موسیقیدان بزرگ ایرانی ساخته‌است.

⚠️ در حال حاضر این فیلم از حالت انتشار خارج شده است.

11. مدار صفر درجه (Zero Point Orbit)

مدار صفر درجه

مدار صفر درجه یکی دیگر از آثار حسن فتحی است که در آن، مثل همیشه هنر دیالوگ‌نویسی‌اش و البته تسلطش را در ثبت وقایع تاریخی در دل ماجراهای عاشقانه به رخ می‌کشد. این سریال درباره شخصی به نام حبیب پارسا با بازی شهاب حسینی است که برای تحصیل در رشته فلسفه به فرانسه می‌رود. طولی نمی‌کشد که حبیب شیفته دختری یهود به نام سارا استروک با بازی ناتالی متی می‌شود. اما این عشق همزمان می‌شود با جنگ جهانی دوم و حملات وحشیانه آلمان نازی به مردم و بیشتر از همه یهودستیزی. عشق حبیب و پارسا با چالش‌های زیادی روبرو می‌شود، که هر کدام از آنها هیجان زیادی به مخاطب منتقل می‌کند. مدار صفر درجه جدای از روایت حبیب و سارا، خرده روایت‌های عاشقانه دیگری را هم مطرح می‌کند که هر کدام جذابیت خاص خود را دارند.

آیکون سریال مدار صفر درجه Zero Point Orbit
سریال

مدار صفر درجه

Zero Point Orbit

تماشای سریال مدار صفر درجه

12. در چشم باد (In the Eye of the Wind)

In the Eye of the Wind

در چشم باد به کارگردانی و نویسندگی مسعود جعفری جوزانی، یک سریال تماشایی و مهم در تاریخ سریال‌سازی ایران است. این مجموعه همزمان با درام عاشقانه‌ای که پیش می‌برد، وقایع تاریخی کشور را از قیام میرزا کوچک خان جنگلی تا آزادسازی خرمشهر بررسی می‌کند. در چشم باد داستان زندگی بیژن ایرانی با بازی پارسا پیروزفر را دنبال می‌کند که در زمان قیام میرزا کوچک خان جنگلی کودکی بیش نیست. در این زمان  میرزا کوچک خان جنگلی، علیه استعمار ایران توسط انگلیس در گیلان قیام می‌کند. این شروع دردسرهایی است که گریبان خانواده ایرانی را هم گرفته و آنها را وادار به مهاجرت به تهران می‌کند. خانواده ایرانی در تهران یک چاپخانه تاسیس کرده و همزمان فعالیت‌های سیاسی خود را ادامه می‌دهند. اتفاقات تاریخی زیادی در طول قصه سریال در چشم باد می‌افتد و در نهایت بیژن تبعید می‌شود. سریال در چشم باد پر از بازی‌های خوب، دیالو‌گ‌های ماندگار و سکانس‌های تماشایی است. این سریال شخصیت‌پردازی بدون‌نقصی دارد و شما را مسحور خود می‌کند. در چشم باد یکی از بزرگترین پروژه‌های سریال‌سازی در ایران محسوب می‌شود که بارها ارزش تماشا دارد. موسیقی متن سریال در چشم باد را حسین علیزاده موسیقیدان بزرگ ایرانی ساخته‌است. از دیگر نکات جالب این سریال می‌توان به این موضوع اشاره کرد که کارگردان آن یعنی مسعود جعفری جوزانی بیان کرده‌است، که بسیاری از رویدادها، سکانس‌ها و جزییات را در سریال، از تجربیات خود و اطرافیانش الهام گرفته‌است.

آیکون سریال در چشم باد Dar Cheshm-e Baad
سریال

در چشم باد

Dar Cheshm-e Baad

تماشای سریال در چشم باد

13. پهلوانان نمی‌میرند (Heroes don’t die)

Warriors don't die

پهلوانان نمی‌میرند یک سریال درام جنایی به کارگردانی حسن فتحی و محصول سال 1376 است. این سریال داستان پهلوانانی را روایت می‌کند، که در زمان قاجار زندگی می‌کنند. پهلوانان در این زمان از احترام بالایی در میان مردم برخوردارند. در این زمان مهم‌ترین و بزرگترین پهلوانان منطقه کشته می‌شود. چیزی نمی‌گذرد که، دیگر پهلوانان نوبت به نوبت کشته می‌شوند. تحقیقات برای پیدا کردن قاتل پهلوانان شروع می‌شود اما به نتیجه‌ای نمی‌رسد. اما در نهایت هویت قاتل پهلوانان به‌شکل غیرمنتظره‌ای معلوم شده و مخاطبان را شگفت‌زده می‌کند. پهلوانان نمی‌میرند بازیگران درخشان و بزرگی دارد که همگی در این سریال بهترین بازی‌های خود را به نمایش گذاشته‌اند. سریال پهلوانان نمی‌میرند علاوه‌بر اینکه ماجرای هیجان‌انگیزی دارد که با همه ارتباط برقرار می‌کند، شخصیت‌پردازی بدون‌نقصی داشته و پر از دیالوگ‌های مثال‌زدنی است. پهلوانان نمی‌میرند در زمان پخش و حتی تا سال‌ها بعد در میان مخاطبان محبوبیت بسیار بالایی داشت و هنوز هم شخصیت‌های آن در خاطر مردم مانده‌اند. جالب است بدانید موسیقی سریال پهلوانان نمی‌میرند که در آن زمان بسیار معروف شده‌بود، ساخته بابک بیات موسیقیدان بزرگ ایرانی است.  

14. دلیران تنگستان (Braves of Tangestan)

Braves of Tangestan

دلیران تنگستان اولین سریال ایرانی است که به زبان فارسی ساخته شده‌است. این سریال درباره مبارزات رییس‌علی دلواری است که در جنوب کشور با نیروهای انگلیسی وارد مبارزه می‌شود. سریال دلیران تنگستان درحقیقت از کتاب دلیران تنگستانی اثر محمدحسین رکن‌زاده آدمیت الهام گرفته شده‌است. االبته کارگردان اثر از مجموعه کتاب‌ها و روزنامه‌های زیادی برای تهیه اطلاعات برای ساخت این اثر استفاده کرده‌است. این سریال که ساخت آن از سال 1350 تا 1352 به طول انجامیده‌است، مبارزات مردم جنوب را در مناطق تنگستان، دشتی، دشتستان و بوشهر به تصویر می‌کشد. داستان این مجموعه از جایی شروع می‌شود که کشور انگلیس به جنوب ایران حمله می‌کند. شخصی به نام احمد تنگستانی و ۳۰۰ نفر نیروی خودجوش، در این وضعیت از کشور دفاع می‌کنند و دو نفر از نیروهای این کشور را می‌کشند. به همین دلیل دولت انگلیسی حمله خود را تشدید کرده و موضعیت بغرنجی برای مردم ایجاد می‌کند. در این موقعیت رییس‌علی دلواری، برای دفاع از مردم ایران، به پا برمی‌خیزد. سریال دلیران تنگستان در نوع خود بی‌مانند است و احساسات وطن‌پرستانه را در مخاطب زنده می‌کند.

آیکون سریال دلیران تنگستان Daliran Tangestan
سریال

دلیران تنگستان

Daliran Tangestan

تماشای سریال دلیران تنگستان

15. وضعیت سفید (White Status)

White Status

وضعیت سفید یک سریال بسیار جذاب و شیرین محصول سال 1390 است، که هادی مقدم‌دوست و حمید نعمت‌الله فیلمنامه آن را نوشته‌اند. این سریال پربازیگر درباره خانواده‌ای پرجمعیت است، که در زمان بمباران زمستان سال 1366، به باغ خانوادگی خود در اطراف تهران پناه می‌برند. هر کدام از اعضای این خانواده و همسر و فرزندانشان قصه خود را داشته که سرتاسر ماجرا است. از طرفی کنار هم قرار گرفتن این خواهرها و برادرها که به هر حال اختلافات و مشکلاتی با هم دارند، موقعیت‌های کمدی جالبی ایجاد می‌کند. ماجراهایی که در سریال وضعیت سفید ایجاد می‌شود، هیجان‌انگیز و پرکشش است. وضعیت سفید داستان‌های عاشقانه شیرینی را پیش می‌برد که عشق نافرجام امیر و شیرین از همه جذاب‌تر است. این سریال به‌ویژه برای متولدین دهه‌های پنجاه و شصت بسیار خاطره‌انگیز و یادآور دورانی است که تجربه کرده‌اند. سریال وضعیت سفید از نظر شخصیت‌پردازی، طراحی صحنه و لباس، کارگردانی و بازی بازیگران، بدون‌نقص است. این سریال را می‌توان یکی از بهترین مجموعه‌های ایرانی معرفی کرد که محبوبیت زیادی در میان مخاطبان به دست آورده‌است. در دومین جشنواره تلوزیونی جام جم در سال 1391، سریال وضعیت سفید در بخش‌های مختلف نامزد شده و توانست در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین تدوین و بهترین طراحی صحنه برنده شود.

16. خانه سبز (The Green House)

The Green House

خانه سبز یکی دیگر از سریال‌های خاطره‌انگیز ایرانی است که هنوز هم نامش در یاد مردم مانده‌است. این سریال به کارگردانی مشترک بیژن بیرنگ و مسعود رسام، محصول سال 1375 است. خانه سبز درباره رضا صباحی با بازی خسرو شکیبایی و خانواده‌اش است. در حقیقت 3 نسل از خانواده صباحی در خانه‌ای زندگی می‌کنند و ماجراهای خاص خود را در این خانه دارند. علاوه‌بر همه ویژگی‌های مثبتی که سریال خانه سبز دارد، شخصیت و بازی خسرو شکیبایی در نقش رضا صباحی است، که در نوع خود منحصربه‌فرد است. رضا صباحی یک وکیل موفق است که اصول و قوانین خود را هم در امور خانه دارد. اصولی که باعث شده‌است همه اعضای خانواده با محبت و فداکاری بی‌مانندی کنار هم زندگی کنند. خانه سبز به‌عنوان یک درام خانوادگی و اجتماعی یکی از مجموعه‌های مثال‌زدنی تلوزیون ایران است، که از هر جهت موفق عمل کرده‌است. در سال 1386 دنبال‌ای به نام سرزمین سبز برای این مجموعه ساخته و دو بار هم از تلوزیون پخش شد. البته درست مانند بسیاری از دنباله‌ها در سینما و تلوزیون، این مجموعه هم نتوانست به موفقیت خانه سبز دست پیدا کند.

17. خاتون (Once Upon a Time in Iran)

Once Upon a Time in Iran

سریال روزی روزگاری در ایران یا خاتون، یک مجموعه تلوزیونی محصول سال 1400 است، که در 2 فصل پخش شد. این سریال محصول شبکه نمایش خانگی نماوا، یک درام تاریخی و عاشقانه جذاب است، که فیلمنامه خوبی هم دارد. سریال خاتون درباره زنی به نام خاتون با بازی نگار جواهریان است، که با مردی نظامی به نام شیرزاد با بازی اشکان خطیبی ازدواج کرده‌است. زندگی این دو نفر در گیلان بسیار عاشقانه است و ازدواج آنها یک فرزند پسر را برایشان به ارمغان می‌آورد. اما جنگ ویرانگر مثل همیشه از راه می‌رسد و زندگی عاشقانه خاتون و شیرزاد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. خاتون و شیرزاد بدون اینکه بخواهند درگیر جنگ جهانی دوم می‌شوند. ازطرفی شخصی به نام کمیسر رجبف با بازی بابک حمیدیان شیرزاد را تحت‌فشار قرار داده تا کارهایی انجام دهد که دلش نمی‌خواهد. این اقدامات در نهایت به جدایی شیرزاد و خاتون ختم می‌شود. خاتون با کمک شخصی به نام رضا به تهران فرار می‌کند و سرنوشت این عشق برای همیشه به نابودی کشیده می‌شود. سریال روزی روزگاری در ایران یا همان خاتون موردتحسین منتقدان قرار گرفت. درحقیقت منتقدان از روایت تاریخی، تسلط کارگردان و بازی خوب بازیگران در این مجموعه اعلام رضایت کردند.

18. ابوعلی سینا  (Avicenna)

Avicenna

سریال ابن‌سینا، ابوعلی سینا یا بوعلی سینا یک مجموعه تلوزیونی تاریخی به کارگردانی کیهان رهگذر و محصول سال 1364 است، که امین تارخ در آن نقش اصلی را بازی می‌کند. روایت این سریال از جایی شروع می‌شود که بوعلی در بخارا؛ شخصی به‌نام امیر نوح‌بن منصور سامانی را که پسرانش غذای او را مسموم کرده و قصد جانش را دارند، درمان می‌کند. بوعلی سینا علاوه‌بر درمان این شخص، موضوع را روشن می‌کند. سلطان محمود غزنوی دو پیک به خانه بوعلی می‌فرستد و او را به خانه خود دعوت می‌کند. پادشاه سامانی قصد دارد بوعلی سینا را به سلطان غزنه پیشکش کند، اما قبل از آن، کشته می‌شود و بوعلی فرار می‌کند. او بعد از گذراندن ماجراهای مختلف به وزارت شمس‌الدوله دیلمی می‌رسد و ماجراهایی را از سر می‌گذراند. این ماجراها در دل سریال به نمایش کشیده می‌شود و مخاطب را به خود جذب می‌کند. باید بدانید که موسیقی فیلم این سینا را فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان بزرگ ایرانی ساخته‌است.

19. یوسف پیامبر (Prophet Joseph)

Prophet Joseph

سریال تاریخی یوسف پیامبر همانطور که از نامش پیداست، داستان زندگی پر فراز و نشیب زندگی یوسف پیامبر و پدرش یعقوب را به تصویر می‌کشد. این مجموعه تلوزیونی به کارگردانی فرج‌الله سلحشور محصول سال 1387 است که در صداسیمای ایران پخش شد. البته بازپخش سریال یوسف پیامبر به دلیل تقاضای مخاطبان صداوسیمای ایران، بارها و بارها تکرار شده‌است. جالب است بدانید امتیاز پخش این مجموعه را کشورهای دیگری هم مانند تاجیکستان، افغانستان، ترکیه و پاکستان خریداری کرده و آن را پخش کردند. داستان سریال یوسف پیامبر از جایی شروع می‌شود که یعقوب پیامبر مردم قوم بنی‌اسراییل را به یکتاپرستی دعوت می‌کند. خدا فرزندی به نام یوسف به یعقوب می‌بخشد، که محبت زیادی با خود به همراه دارد. محبتی که یعقوب به یوسف دارد، باعث حسادت برادرانش شده و سعی می‌کنند او را از سر راه بردارند. به این شکل است که سرنوشتی عجیب برای یوسف رقم می‌خورد. سرنوشتی که به تصویر کشیدن آن در قالب سریال بسیار جذاب است.

آیکون سریال یوسف پیامبر Yousuf e Payambar
سریال

یوسف پیامبر

Yousuf e Payambar

تماشای سریال یوسف پیامبر

20. مختارنامه (Mokhtarnameh)

Mokhtarnameh

مختارنامه یک سریال تاریخی محصول سال 1389 به کارگردانی داوود میرباقری است. این مجموعه تلوزیونی درباره قیام مختار ثقفی است. مختار ثقفی شخصی است که پس از حادثه عاشورا، به خونخواهی حسین بن علی قیام می‌کند. در ابتدای سریال داستان زخمی شدن حسن بن علی و پناه بردنش به شهر مدائن بیان می‌شود. حاکم این شهر سعد بن مسعود ثقفی عموی مختار ثقفی است. این شخص از مختار می‌خواهد که به مدائن رفته و از حسن بن علی محافظت کند. اما حسن بن علی توسط همسرش مسموم و شهید شده و داستان سریال به سال 60 هجری و بیعت گرفتن از حسن بن علی منتقل می‌شود. درنهایت جریان سریال به پنج سال پس از عاشورا منتقل شده و مبارزات مختار را به‌عنوان رهبر سومین قیام پس از عاشورا نشان می‌دهد. سریال مختار بسیار خوش‌ساخت است. این ویژگی در کنار جذابیت ماجرای سریال و بازی درخشان بازیگران باعث می‌شود که مختارنامه، علاقمندان زیادی داشته‌باشد که از تماشای آن سیر نمی‌شوند.

21. پاییز صحرا (Sahra Autumn)

Sahra Autumn

سریال پاییز صحرا یک مجموعه تلوزیونی درام به کارگردانی اسدالله نیک‌نژاد و محصول سال 1365 است. این مجموعه تلوزیونی درباره زوجی به نام صحرا با بازی شهلا میربختیار و ساسان با بازی داریوش مودبیان است، که از دو طبقه اجتماعی متفاوت هستند. با این وجود زندگی این زوج مشکلی ندارد تا اینکه دخالت مادر ساسان با بازی جمیله شیخی شروع می‌شود. البته جدای از مادر ساسان، دیگر اطرافیان این زوج هم در زندگی آنها دخالت کرده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به آنها وارد می‌کنند. در روایت این مجموعه درام خانوادگی، موقعیت‌هایی ایجاد می‌شود که ترسناک و درعین‌حال بسیار جذاب است. پاییز صحرا هنوز هم سریال موردعلاقه بخشی از مخاطبان تلوزیون محسوب می‌شود.

22. سربداران (Sarbadars)

سربداران

داستان سریال سربداران همانطور که از نامش پیداست، درباره  قیام سربداران است. قیام سربداران در خراسان و به رهبری شیخ حسن جوری علیه استیلای مغول بر ایران روی داده‌است. این مجموعه تلوزیونی در سال 1362 در تلوزیون ایران به نمایش درآمد. سربداران با بازی بازیگران بزرگ سینمای ایران، یک مجموعه به‌یاد ماندنی و خاطره‌انگیز است که در ژانر تاریخی قرار می‌گیرد. موسیقی سریال سربداران را هم فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان بزرگ ایرانی ساخته‌است.

خروج از نسخه موبایل