هوش مصنوعی Cancer AI Alliance با هزینه 40 میلیون دلاری به حوزه پزشکی پیوست
Cancer AI Alliance با هزینهای 40 میلیون دلاری به حوزه پزشکی و تکنولوژی پیوسته تا در اقدامات سلامتیمحور نسل بعدی مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
گروهی از موسسات پزشکی بزرگ متخصص در حوزه درمان سرطان دست به یک همکاری زدهاند تا از قابلیتهای هوش مصنوعی برای پیشرفت در این حوزه بیشتر بهرهمند شوند. Cancer AI Alliance (CAIA) به لطف منابع و سرمایه 40 میلیون دلاری بیگ تک (Big Tech) میتواند یک قدم رو به جلوی بزرگ در حوزه پزشکی شخصی (Precision Medicine) باشد.
- احتمالا آینده هوش مصنوعی مشابه آن چیزی شود که برای توییتر رخ داد
- 10 ابزار هوش مصنوعی برتر برای اصلاح گرامر
- همه چیز درباره هوش مصنوعی Claude
اعضای این اتحاد مرکز Fred Hutchinson که اقدامات جدید را ساماندهی میکند، Johns Hopkins، Dana Farber و Sloan Kettering هستند. اگر بخواهید دقیقتر بگوییم باید اظهار کنیم که این موسسات بازوهای تحقیقاتی این سازمان در حوزه سرطان هستند.
تام لینچ، مدیر و رئیس فرد هاچ، در جریان Intelligent Applications Summit (در سیاتل که موسسه هم در آن جا واقع شده است) از شروع به کار خبر داد. شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر Madrona که مسئول برگزاری این رویداد بوده، در فرآیند مشاوره دادن به هاچ نقش پررنگی داشته است. لینچ گفت: «باور داریم که این پتاسیل ایجاد تحول رو داره. این نشوندهنده یه توانایی بیسابقهاس… برای نتیجه گرفتن باید با هم کار کنیم تا بتونیم رو به جلو بریم».
او برای نمونه به یک بیمار با سرطان نادر کودکان اشاره کرد که به یک مرکز مراجعه کرده بود، اما دانش علمی برای درمان بهتر در مرکز دیگری که در روشهای اختصاصی و پروتکلهای مدیریتی پیچیده شده بود، نگهداری میشد. شاید آن دانش طی 10 سال آینده از طریق نوشتهجات علمی در دسترس قرار بگیرد، اما همانطور که او اشاره کرد این کودک که دچار لوسمی (سرطان خون) غیر پاسخگو بود آن قدر زمان ندارد.
البته هوش مصنوعی معجزه نمیکند و با وجود ناراحتکننده بودن چنین وضعیتی، این تکنولوژی قرار نیست به سرعت و آسانی توسط برخی از مدلهای درمان فرضی مشکلات را برطرف کند. اما اگر روش درمان یا مطالعاتی که میتوانند در پیشبرد کارها مفید واقع شوند در این موسسات قابل دسترسی نباشند، در این حوزه قدمهای رو به جلو آرامتر برداشته خواهد شد.
ChatGPT
حجم:۳۶.۱ مگابایت
مشکل این است که به دلیل وجود قوانین و مقررات، ملاحظات ایمنی و عدم تطابق بین فرمتها و پایگاههای داده، به اشتراکگذاری داده بین سازمانهای پزشکی ساده نیست. حتی اگر مطالعاتی در Johns Hopkins وجود داشته باشد که بتواند به کودک مبتلا به سرطان خون در Sloan Kettering کمک کند، تضمینی وجود ندارد که بتوان آن را از نظر فنی و قانونی به سهولت با آن سازمان به اشتراک گذاشت.
هدف سازمان جدید این است که با استفاده از یادگیری فدرال، نوعی همکاری داده ایمن که دادههای خام در آن محرمانه باقی میمانند، این مشکل را برطرف کند. در این امر از یادگیری هوش مصنوعی و دیگر سیستمهای محاسبی استفاده میشود.
اگر این سازمانهای تحقیقاتی بتوانند برای یک هدف مشترک، مثل کشف دارو یا مدل تشخیص از بین سرطانهای شناخته شده، همکاری کرده و در عین حال HIPAA و سایر کنترلهای داده را رعایت کنند، همه چیز خوب پیش خواهد رفت. بر اساس گفتههای جف لیک، معاون مدیر ارشد دادههای فرد هاچ، هدف CAIA ساخت یک سیستم مشارکتی تحت این مدل بوده، اما هنوز مسیر طولانی تا تحقق این امر پیش رو است.
جف لیک توضیح داد که مطمئنا این امر امکانپذیر است، اما از جنبه بخش تکنولوژی مشکلات چالشبرانگیزی وجود دارد که فقط با حضور شرکتکنندههای اصلی قابل برطرف شدن است. کنار هم قرار دادن این مراکز تحقیقاتی در حوزه سرطان و تزریق سرمایه و تخصص از جانب مایکروسافت، AWS، انویدیا و Deloitte برای برداشتن قدم اول ضروری بود و نباید این موضوع را دست کم گرفت. حالا زیرساخت مشارکتی، استانداردها و اهداف مشخص (برای مثال تلاش برای ایجاد یک مدل برای یک نوع خاص از سرطان یا روش درمانی) میتواند شروع به شکلگیری کند.
40 میلیون دلار سرمایه ترکیبی از پول نقد عملیاتی، خدمات و مواردی از این قبیل از طرف چهار شرکت فوقالذکر است که در بازه زمانی نامشخص در اختیار این پروژه قرار میگیرد. قابل ذکر است که انتظار میرود CAIA تا پایان سال جاری میلادی کار خود را شروع کند. این پروژه باید تا پایان سال 2025 اولین نتایجاش را ارائه دهد.
این بود خبر اختصاص بودجه 40 میلیون دلاری به Cancer AI Alliance. نظر شما درباره این پروژه چیست؟ فکر میکنید هوش مصنوعی در آینده حوزه پزشکی چه نقشی ایفا خواهد کرد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: TechCrunch