چگونه حافظه ی گوشی را خالی کنیم؟ 10 روش کاربردی

اگر مدام با هشدار حافظه ی شما پر شده است، روبرو می شوید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و با مایکت همراه باشید.

حافظه ی داخلی یک موبایل، برعکس مغز انسان، دارای محدودیت است و سریعا پر می شود! تلفن های همراه دارای حافظه های مختلف 4، 8، 16، 32، 64، 128 و 256 گیگابایت هستند که این مقدار هر چقدر پایین تر باشد، مسلما سریعتر شما را با هشدار پر شدن فضا روبرو می کند. این هشدار علاوه بر اینکه به معنی این است که تلفن شما به شما اجازه ی دانلود فایل یا اپلیکیشن های بیشتر را نمی دهد، به این معنی است که سلامتی گوشی شما کاملا در خطر است! بنابراین قبل از اینکه تلفن همراهتان به صورت خودکار خاموش شده، بسوزد یا یک مشکل جدی دیگر به وجود بیاورد، بهتر است خودتان اطلاعات داخل موبایل را دسته بندی کرده و رم گوشی را تا حدی خالی نمایید. در این مقاله می خواهیم راه هایی به شما آموزش دهیم که به راحتی بتوانید این کار را انجام دهید.

فهرست این مقاله (با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :

6 دلیل پر شدن حافظه تلفن همراه

برای حل یک مشکل ابتدا باید دلایل ایجاد آن را بررسی کنیم. بنابراین وقتی بخواهیم به حل مشکل پر شدن حافظه ی موبایل بپردازیم، باید ابتدا دلایل پر شدن آن را بررسی کنیم. در ادامه 6دلیل اصلی پر شدن تلفن را ذکر می کنیم که مسلما یک یا چند مورد از آنها در موبایل شما فضای بیشتری را اشغال کرده است و با حذف آنها مشکل حل می شود.

  1. اولین موردی که حجم زیادی را اشغال می کند، نصب بیش از حد اپلیکیشن است. لغت بیش از حد برای هر موبایلی یک مقدار معین است. در واقع شما باید طبق حافظه ی رم (ram) خود تشخیص دهید که ظرفیت گوشی شما چقدر است. بنابراین در نصب نرم افزار مخصوصا نرم افزارهایی که به صورت آنلاین و در حضور اینترنت کار می کنند (زیرا اصولا نسبت به برنامه های آفلاین حجم بیشتری اشغال می کنند) دقت فرمایید.
  2. موبایل خود را با دانلود و ذخیره ی فیلم های مختلف با حجم بالا، پر نکنید. در واقع بهتر است بعد از تماشای یک ویدیو در صورتی که به آن نیازی ندارید، آن را حذف نمایید.
  3. شاید تصاویر را فایل های کم حجمی بدانید و این تصور درست است اما تا زمانی که به گرفتن اسکرین شات یا ذخیره ی تصاویر اعتیاد پیدا نکنید! گاهی اوقات افراد آنقدر به ذخیره ی عکس ها می پردازند که تصاویر بیشتر از فیلم ها، اپلیکیشن ها و غیره فضای تلفنشان را اشغال می کند. توصیه ی ما این است که هر چند وقت یکبار گالری خود را از عکس های اضافی خالی کنید.
  4. از تلگرام و اینستاگرام غافل نشوید! در نظر داشته باشید که تمام فایل های ذخیره شده در تلفن شما از سوی این دو برنامه در گالری شما دیده نمی شوند و بسیاری از آنها به صورت پنهانی حافظه ی موبایل شما را اشغال کرده اند.
  5. موسیقی های تکراری را حذف کنید. بخش مورد علاقه ی خیلی از افراد موسیقی است. به همین علت تعداد بسیار زیادی آهنگ دانلود یا دریافت شده دارند یا حتی یک آهنگ را چندین بار به اشتباه دانلود کرده اند. بنابراین باید دقت داشته باشید که موسیقی نیز می تواند حافظه ی شما را پر کند.
  6. از فایل های هرز چشم پوشی نکنید! فایل های هرز در واقع همان باقی مانده ی اپلیکیشن های حذف شده یا دیگر فایل ها هستند که سودی ندارند و فقط فضای زیادی را اشغال کرده اند. بنابراین با حذف آنها می توانید مقداری فضا برای فایل های مفید به دست بیاورید.

اکنون که دلایل اصلی پر شدن گوشی را بررسی کردیم، به راحتی می توانیم به برطرف کردن آنها بپردازیم.

10 روش برای خالی کردن حافظه ی تلفن همراه

همانطور که گفتیم هر فردی بیشتر به ذخیره ی یک مورد می پردازد، برای مثال یک نفر تعداد زیادی آهنگ دارد، فردی دیگر مجبور است فیلم های درسی زیادی داشته باشد، یک نفر با تلگرام سر و کار زیادی دارد و دیگری عادت دارد از تصاویر دلخواهش اسکرین شات بگیرد و غیره. پس بنابراین باید راهکار های زیر را طبق خود انتخاب کنید. در واقع اگر شما تعداد عکس کمی دارید، نیازی نیست آنها را حذف کنید و بهتر است راه حل اصلی را انتخاب کنید.

مدل و برند گوشی شما اصلا مهم نیست و شما دارای هریک از برند های سامسونگ، شیائومی، هواوی و غیره که هستید، از طریق راهکار های زیر می توانید به خالی کردن فضای گوشی خود بپردازید.

  • به سراغ فایل های شخصی خود بروید و تک تک پوشه های عکس، فیلم و غیره مربوط به اینستاگرام و تلگرام را چک کنید و فایل های اضافی را حذف نمایید. زیرا برعکس واتساپ (whatsapp) که عکس و فیلم های دانلود شده را به صورت خودکار در گالری ذخیره کرده و نشان می دهد، این دو نرم افزار بدون اجازه ی شما این کار را نمی کنند. اما در پوشه ی داخل فایل های شخصی، می توانید این اطلاعات را مشاهده نمایید.
  • اطلاعات، تصاویر، فیلم ها، موسیقی و غیره خود را از گوشی به کارت SD، کامپیوتر یا یک فلش انتقال دهید. با این کار حجم حافظه ی داخلی خالی شده و تلفن آسیب نمی بیند. اگر هیچ یک از سه وسیله ی بالا را ندارید، از پیام های ذخیره شده ی تلگرام کمک بگیرید و تا جایی که امکان دارد، اطلاعاتتان را در این برنامه آپلود کنید. این داده ها زمانی حذف می شوند که شما دیلیت اکانت بزنید.
  • اپلیکیشن های غیر ضروری خود را از حافظه ی رم حذف نمایید همچنین تا جایی که برایتان امکان دارد از نصب اپلیکیشن هایی که به صورت آنلاین کار می کنند، بپرهیزید زیرا حجم بیشتری دارند و به سرعت به روزرسانی می شوند.
  • در صورتی که برنامه به شما اجازه می دهد، آن را روی حافظه ی خارجی نصب نمایید. این نکته را حتما برای اپلیکیشن Instagram رعایت کنید، زیرا برنامه ی پرحجمی به حساب می آید. متاسفانه این انتقال برای اپلیکیشن whatsapp ممکن نیست، اما بیشتر برنامه ها از جمله Telegram، Shareit و غیره این قابلیت را دارند.
  • اگر با راه های بالا مشکل حل نشد، به تنظیمات (Settings) رفته و سپس حافظه (Storage) را پیدا کنید. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، مقدار فضای اشغال شده توسط هر بخش قابل تشخیص است و می توانید به راحتی این فضا را کنترل کنید.

ازاد سازی فضای ذخیره سازی

  • اگر در حین چک کردن راهکار بالا متوجه شدید تصاویر و ویدئو ها فضای زیادی را اشغال کرده اند، روی آنها ضربه بزنید و تصاویر تار، دوتایی یا اضافی را حذف نمایید.
  • اگر مشکل در موسیقی و صداهاست، شروع به پاک کردن آنها کنید. شنیدن یک آهنگ پس از مدتی تکراری می شود، پس می توانید قید خیلی از آهنگ های خود را بزنید!
  • از طریق فایل های شخصی به پوشه ی Downloads folder بروید و تمامی اطلاعات آن را منتقل یا حذف کنید. این پوشه حتی داده های دانلود شده و سپس حذف شده ی شما را پاک نمی کند.
  • حافظه کش (cache) یا همان حافظه پنهان اپلیکیشن ها را خالی نمایید. با این کار داده های نرم افزار شما حذف نمی شوند ولی فضای بسیار زیادی خالی می شود. برای این کار وارد تنظیمات شده و به برنامه ها (apps) بروید. یکی یکی روی برنامه ها مخصوصا نرم افزار هایی که بیشتر با آنها کار می کنید، ضربه بزنید و سپس حافظه ی پنهان را حذف نمایید.

  • به عنوان راهکار آخر، بازگشت از کارخانه را امتحان کنید. این کار تمامی اطلاعات شما را به صورت کامل حذف می کند، اما به گوشی شما جان دوباره می بخشد. اگر می خواهید این گزینه را امتحان کنید، از تنظیمات اقدام کنید. فقط حتما قبل از این کار، اطلاعات مهم خود را در جایی ذخیره کنید زیرا قابل بازگشت نیستند.

اکنون نوبت شماست!

در این مقاله شما را با اصلی ترین دلایل پر شدن حافظه ی داخلی و بهترین روش های خالی کردن آن آشنا کردیم، امیدواریم که این نوشته مفید واقع شده باشد. اکنون نوبت شماست که نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را برای ما ارسال کرده و پاسخ سوالات خود را از ما جویا شوید.


دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×