اگر نگران گوشی خود هستید و فکر می کنید کسی آن را هک کرده است، حتما این مقاله را تا آخر بخوانید و با مایکت همراه شوید، زیرا به همه ی پرس های شما پاسخ می دهد.
نگرانی و استرس همیشگی کاربران دارای تلفن همراه این است که نکند روزی کسی آنها را هک کرده و اطلاعاتشان را به سرقت ببرد. البته می توان این نگرانی را بسیار به جا دانست. زیرا با وجود اینکه هک کردن کار بسیار سختی است و از دست هر کسی ساخته نیست اما نشدنی هم نیست و از آنجایی که گوشی محل ثبت بسیاری از اطلاعات مثل تصاویر و فیلم های مراسمات مختلف، شماره تلفن افراد، چت های گوناگون و غیره است، کسی تمایلی به پخش آنها و هک شدن ندارد. البته هک شدن ابعاد مختلفی دارد. مثلا گاهی اوقات یک پیام رسان مثل whatsapp در تلفن همراه شما هک می شود و گاهی اوقات نیز کنترل کل تلفن شما در دسترس دیگران قرار میگیرد.
از قدیم میگویند پیشگیری بهتر از درمان است. پس بهتر است در درجه ی اول یاد بگیرید که چگونه میتوانید موبایل خود را در امنیت کامل نگه دارید. در واقع رعایت برخی نکات کاملا ساده میتواند شما را از خطرات و مشکلات خیلی جدی حفظ کند. برای مثال همیشه زمانی که به بلوتوث احتیاج ندارید، آن را خاموش کنید. یا مثلا حتما از اپلیکیشن های ایمن کننده استفاده نمایید. از نصب برنامه های غیر ایمن که در سایت های نامعتبر موجود هستند، جدا خودداری کنید. اگر پیامی دارای لینک دریافت کردید که از اعتبار آن مطمئن نبودید، به هیچ عنوان روی لینک دریافت شده ضربه نزنید. در ضمن حتما برای ورود به گوشی از رمز عبور یا حسگر انگشت و دیگر موارد استفاده نمایید.
اما اگر با وجود تمام پیشگیری ها باز هم شک کنیم اطلاعات شخصی ما در دسترس دیگران قرار گرفته است، از کجا می توانیم از ایمن بودن یا نبودن موبایل خود آگاه شویم؟ در ادامه نشانه هایی را به شما شرح می دهیم که با آنها می توانید به سوال خود پاسخ دهید.
فهرست این مقاله (با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :
علائمی که نشان می دهند گوشی شما هک شده است
دزدی اطلاعات شما مانند هر سرقت دیگری از خود اثر به جا می گذارد و شما با مشاهده و دقت در آنها می توانید اطمینان حاصل کنید که از گوشی شما دزدی شده است. در صورت مشاهده ی هر کدام از این نشانه ها به هیچ عنوان به آن بی اهمیت نباشید و از آن ساده نگذرید. در زیر به چند مورد از این نشانه ها اشاره می کنیم.
- گوشی شما با پای خود به خرید می رود! در واقع شما در خانه نشسته اید و هیچ سفارشی را ثبت نمی کنید، اما پیام های مرتبط با خرید شما تایید شد و غیره دریافت می کنید.
- برنامه های مختلفی بدون دستور شما دانلود و نصب می گردند. دقت داشته باشید که ممکن است اپلیکیشن های مختلف در صورت فعال بودن دانلود خودکار، دانلود شوند اما هیچ یک بدون اجازه ی شما نصب نمی گردند. بنابراین اگر نصب خودکار داشتید، به احتمال زیاد با یک هکر طرف هستید.
- حجم اینترنت شما به سرعت مصرف می گردد. می توانید حجم مصرفی روزانه ی خود را بر اساس میزان مصرف خود، برآورد کرده و تخمین بزنید. اگر شاهد مصرف بیش از حد بودید، اطلاعات شما در معرض خطر است.
- گوشی شما بی دلیل خاموش و روشن می شود.
- تلفن همراه بشدت داغ شده و باتری آن به سرعت خالی می شود. البته این ایراد گاهی اوقات به دلیل خرابی باتری به وجود می آید. بنابراین این دو مورد را از هم جدا در نظر گرفته و چک کنید.
- دریافت و ارسال پیام های مختلف، چه به صورت پیامک و چه به صورت پیام در پیام رسان ها، نشانه ای دیگر است.
- ممکن است برخی از اپلیکیشن های شما از کار بیفتند یا حتی حذف شوند. اگر گوشی شما دچار مشکل سخت افزاری نیست، حتما این مشکل را جدی بگیرید.
- زبانه های تلفن خود را چک کنید. زبانه های باز نشاندهنده ی استفاده ی اخیر از آن موارد است. اگر آن موارد با استفاده ی شما جور در نمی آیند، فرد دیگری از آنها استفاده کرده است!
- یکی از نشانه هایی که در ابتدا آن را بیش از بقیه حس میکنید، کند شدن بسیار زیاد موبایل است. کند شدن گاهی به دلیل پر بودن حافظه نیز هست، اما اگر مشکل حافظه ندارید، می تواند نشان دهنده ی هک شدن شما باشد.
از کجا بفهمیم واتساپ هک شده است؟
چک کردن ایمن بودن یا نبودن واتس آپ کار بسیار ساده ای است. برای اینکار ابتدا باید وارد این اپلیکیشن شده و سپس از سه نقطه ی بالای صفحه به قسمت واتسآپ وب بروید. حال می توانید تمام افرادی که آخرین بار از whatsapp شما استفاده کرده اند را ببینید
اگر بفهمیم که تلفن همراهمان هک شده است، باید چه کنیم؟
خونسردی خود را حفظ کنید و اصلا اطلاعات خود را بر باد رفته تلقی نکنید! هنوز هم دیر نشده است و می توانید اطلاعات شخصی خود را نجات دهید. برای این کار اول از همه عکس ها و فیلم های خود را در صورت امکان حذف کنید و اگر نمی خواهید حذف شوند، سریعا آنها را به فضایی دیگر انتقال دهید.
سپس تمام رمز های عبور خود از جمله رمز ایمیل، رمز ورودی موبایل، پسورد پیام رسان ها و غیره را تغییر دهید. تمام پیام ها و اپلیکیشن های مشکوک و عجیب را حذف نمایید. تا مدتی از به اشتراک گذاشتن تصاویر شخصی خود در فضای مجازی بپرهیزید. دوستان خود را از این موضوع مطلع سازید. گوشی خود را برای اطمینان بیشتر بازگشت از کارخانه بزنید و سپس یک برنامه ی ضد بدافزار نصب کنید تا از ایمن شدن تلفن خود مطمئن شوید.
اکنون نوبت شماست!
در این مقاله شما را با راههایی آشنا کردیم که شما را متوجه می کند آیا هک شده اید یا نه، امیدواریم که از این نوشته لذت برده باشید. اکنون نوبت شماست که نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را برای ما ارسال کرده و پاسخ سوالات خود را از ما جویا شوید. با تشکر از همراهی شما.