معرفی فیلم مجنون؛ روایتی از حماسهآفرینیهای شهید مهدی زینالدین
مهدی شامحمدی با اولین فیلم بلند خود به نام مجنون که روایتی از زندگی شهید مهدی زینالدین است در بخش نگاه نو جشنواره فجر 1402 شرکت میکند. این فیلم محصولی دیگر از سازمان هنری رسانهای اوج است که حول زندگی و فعالیتهای شهدا میچرخد و این رسانه پیش از این از ساخت فیلمهای «ایستاده در غبار»، «منصور» و «غریب» حمایت کرده بود.
خلاصه فیلم مجنون
این فیلم که در آبادان فیلمبرداری شده است، برشی از حماسهآفرینیهای شهیدان مهدی و مجید زینالدین و رزمآوران لشگر ۱۷ علیبنابیطالب علیهالسلام در جزیره مجنون و عملیات بزرگ خیبر را به تصویر میکشد.
- معرفی فیلم «دست ناپیدا»؛ جنگ از نگاه تنها کارگردان زن جشنواره
- معرفی فیلم «آسمان غرب»؛ زندگینامه شهید شیرودی
بازیگران و عوامل فیلم مجنون
- تهیهکننده: عباس نادران
- بازیگران: سجاد بابایی بازیگر نقش اصلی فیلم «مجنون» است. بابایی سابقه بازی در فیلم «تومان»، «مرد بازنده» و «سقوط» را در کارنامه خود دارد.
- حسام منظور بازیگر تئاتر و سینما و تلویزیون از نقشآفرینان فیلم «مجنون» است. منظور که بیشتر در عرصه تئاتر مشغول است در چند فیلم سینمایی و تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی هم حضور داشته. او تجربه حضور در فیلمهای «طلاخون» و «مست عشق» را دارد. منظور تا کنون چهار بار برای بازی در تئاتر و فیلم سینمایی نامزد و سه بار برنده دریافت جایزه از جشنوارههای داخلی شده است.
- بهزاد خلج یکی دیگر از بازیگران این فیلم است که بیشتر به خاطر بازی اخیرش در سریال «پوست شیر» شناخته میشود.
- موسیقی: مجید انتظامی ساخت موسیقی برای فیلم «مجنون» را برعهده دارد. این اولین فیلمی است که انتظامی پس از مدتها برایش موسیقی میسازد. مجید انتظامی یکی از موسیقیدانها و آهنگسازهای شهیر ایرانی است که برای فیلمها و سریالهای مهمی همچون «دیوانهای از قفس پرید»، «آژانس شیشهای»، «روز واقعه»، «بایسیکلران» و «ترن» برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از دورههای مختلف جشنواره فیلم فجر شده است.
- تدوین: حمید نجفیراد تدوینگر این فیلم است که پیش از این برای فیلمهای «شنای پروانه» و «علفزار» به ترتیب برنده سیمرغ بلورین بهترین آنونس و بهترین تدوین شده بود.
درباره شهید مهدی زینالعابدین چه میدانیم؟
مهدی زینالعابدین سال 1338 در تهران متولد شد. او در خانوادهای بزرگ شد که از ابتدا جزو مخالفین شاه محسوب میشدند و پدرش بارها به همین خاطر تبعید شده بود. مهدی از دوران دبیرستان در جلسات و نشستهای سیاسی شرکت میکرد. پدرش کتابفروش بود و او هم در دوران دبیرستان به خاطر اخراج از مدرسه به واسطه فعالیتهای سیاسی به کتابفروشی مشغول شد. مهدی زینالعابدین در سال 57 به جهاد سازندگی پیوست و در قم با یک هیات پنج نفره سپاه پاسداران اسلامی قم را تشکیل دادند. با شروع جنگ ایران و عراق وارد جبهه شد و کارش را به عنوان مسئول شناسایی آغاز کرد. او در آزادسازی خرمشهر نقش پررنگی داشت و برای رشادتهایش نشان فتح 2 را دریافت کرد. سرانجام در آبان سال 63 و در سن 25 سالگی طی یک عملیات شناسایی در سردشت کرمانشاه به همراه برادرش و بعد از درگیری با گروههای مسلح کشته شد.