13 نکته مهم برای افزایش طول عمر باتری گوشی‌های اندروید

خالی شدن باتری گوشی در کمتر از یک روز، از چالش‌هایی است که هیچ کاربری علاقه ندارد تا با آن روبر شود. تلفن‌های هوشمند جدید، با ظرفیت باتری بالایی تولید می‌شوند اما عواملی مانند: وضوح بالای صفحه، پردازنده‌های قدرتمند و استفاده گوشی برای بازی، باعث می‌شوند تا طول عمر باتری گوشی شما کاهش یابد و روزانه، گوشی خود را شارژ کنید. در این مطلب، قصد داریم تا به معرفی راهکارهایی برای افزایش طول عمر باتری بپردازیم تا شما نیز با رعایت آنها، سلامت باتری گوشی خود را حفط کنید.

1. برنامه های بلااستفاده را غیرفعال کنید

غیرفعال کردن برنامه‌های بلااستفاده، یکی از روش‌های تاثیر گذار در افزایش طول عمر باتری است. با غیرفعال کردن برنامه‌هایی که از آنها استفاده نمی‌کنید، فعالیت‌های پس زمینه برنامه متوقف می‌شود و مصرف باتری نیز کاهش می‌یابد. برای اینکار، یکی از برنامه‌های موردنظر خود را انتخاب کنید و با نگهداشتن انگشت روی برنامه، گزینه i یا App info را بزنید که شما را به بخش توضیحات برنامه می‌رساند. در این بخش، 3 گزینه پیش روی شما قرار می‌گیرد و با انتخاب گزینه Disable، عملکرد برنامه متوقف می‌شود.

علاوه‌براین، اگر تعداد زیادی برنامه نصب شده روی گوشی خود دارید که از آنها استفاده نمی‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا آنها را حذف کنید تا در صورت نیاز، دوباره دانلود کنید.

2. غیرفعال کردن Always-On Display

قابلیت Always-On Display که در نسخه‌های قبلی اندروید در دسترس کاربران قرار گرفت، یکی از قابلیت‌های پرطرفدار اندروید است که به شکل پیش‌فرض و برای همیشه، اعلان‌هایی مانند:ساعت، آب‌وهوا، پیام‌ها و تماس‌ها را روی صفحه اصلی به شما نشان می‌دهد. با اینکه Always-On Display سریع‌تر می‌تواند اعلان‌ها را به شما نشان دهد اما به شکل مداوم، باتری گوشی شما را مصرف می‌کند.

برای غیرفعال کردن Always-On Display از طریق تنظیمات گوشی، به بخش Lock Screen و سپس Always-On Display مراجعه کنید و آنرا غیرفعال کنید.

3. تنظیم زمان خاموش شدن صفحه نمایش

افزایش طول عمر باتری

Adjust Screen TimeOut یکی دیگر از قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند است که مختص بخش صفحه نمایش است و زمانی بکار می‌رود که شما برای بازه زمانی مشخص، از گوشی خود استفاده نکنید و صفحه گوشی، همچنان روشن بماند. بعضی مواقع، کاربران، گزینه 30 دقیقه یا برای همیشه را براساس نیاز خود انتخاب می‌کنند که منجر به مصرف بالای باتری خواهد شد؛ مخصوصا اگر روشنایی صفحه‌نمایش نیز بالا باشد.

برای افزایش طول عمر باتری، بهتر است تا زمان خاموش شدن صفحه را روی گزینه 2 یا 1 دقیقه تنظیم کنید تا بتوانید برای مدت زمان بیشتری از گوشی استفاده کنید. برای تغییر این قابلیت، به بخش Setting, Display و Screen Timeout مراجعه کنید و زمان روشن ماندن صفحه را براساس نیاز خود، تغییر دهید.

آیکون برنامه Battery Doctor-Battery Life Saver & Battery Cooler

Battery Doctor-Battery Life Saver & Battery Cooler

حجم:۱۴.۸ مگابایت

دانلود برنامه Battery Doctor

4. تغییر نرخ نوسازی صفحه نمایش

مانند جایگزینی که برای اصطلاح انگلیسی Refresh rate انتخاب شده، نرخ نوسازی صفحه‌نمایش، به بروزرسانی صفحه در هر ثانیه گفته می‌شود و واحد هرتز برای آن انتخاب شده است. به عنوان مثال، نرخ نوسازی 60 هرتز، به این معنی است که صفحه در هر ثانیه 60 بار بروزسانی می‌شود و هر چقدر که این عدد بیشتر باشد، سرعت و روان بودن کار با گوشی افزایش می‌یاید و باتری بیشتری نیز مصرف می‌کند.

امروزه، نرخ نوسازی انتخاب شده برای گوشی‌های هوشمند، بین 60 تا 144 هرتز است و در بعضی از مدل‌های خاص و گیمینگ، این عدد افزایش می‌یابد. برای تغییر نرخ نوسازی صفحه، به بخش Display و Display refresh rate مراجعه کنید و آنرا تغییر دهید. به یاد داشته باشید که نرخ پایه برای نوسازی صفحه، عدد 60 است و نمی‌توانید عدد پایین‌تر مانند: 30 را انتخاب کنید.

5. استفاده از حالت Power Saving Mode

افزایش طول عمر باتری

فعال کردن حالت Power Saving Mode، نور صفحه‌نمایش گوشی شما را کاهش می‌دهد، فعالیت‌های پس زمینه را محدود می‌کند، قابلیت Always on Display را غیرفعال می‌کند و سایر قابلیت‌های سخت‌افزاری مثل، Haptic Feedback و ویبره را نیز غیرفعال می‌کند. با اینکار، مصرف باتری گوشی شما کاهش می‌یابد و موجب افزایش طول عمر باتری می‌شود.

یکی از بهترین شرایط برای فعال کردن این قابلیت، موقعیتی است که دسترسی به شارژر و پاوربانک ندارید و شارژ باتری گوشی شما نیز درحال کاهش است؛ در این حالت، می‌توانید از بخش تنظیمات و باتری، گزینه بهینه‌سازی باتری را انتخاب کنید و تنظیمات مورد نظر را شخصی‌سازی کنید. با استفاده از Power Saving Mode می‌توانید برای نیازهای خود اولویت‌بندی کنید و سایر موارد را محدود کنید.

6. Wi-Fi Scanning را غیرفعال کنید

Wi_Fi Scanning به شکل مداوم، شبکه‌های اینترنتی را اسکن می‌کند، حتی زمانیکه وای‌فای شما غیرفعال باشد و برای بهبود دقت سرویس‌های مبتنی بر موقعیت مکانی مناسب است. بااینحال، پاشنه آشیل این قابلیت، مصرف بالای باتری است وبا غیرفعال کردن آن، فعالیت‌های پس زمینه و مصرف پنهان باتری نیز متوقف می‌شود.

برای غیرفعال کردن این قابلیت، به بخش موقعیت مکانی یا Location مراجعه کنید و گزینه Wifi Scanning را غیرفعال کنید.

7. سرویس موقعیت مکانی را غیرفعال کنید

افزایش طول عمر باتری

در کنار قابلیت Wifi Scanning، بقیه سرویس‌های مبتنی بر موقعیت مکانی نیز به شکل مداوم، باتری شما را تخلیه می‌کنند. این برنامه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • Earthquake Alerts: وقوع زمین لرزه نزدیک به موقعیت شما را تشخیص می‌دهد و به شما هشدار می‌دهد
  • Emergency Location Service: موقعیت مکانی شما را به سرویس‌های اضطرای ارسال می‌کند تا در صورت لزوم، برای شما کمک فرستاده شود.
  • Google Location Accuracy: این قابلیت برای بهبود دقت موقیت مکانی شما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای غیرفعال کردن این قابلیت‌ها، به گزینه Location مراجعه کنید و آنها را غیرفعال کنید.

آیکون برنامه DU Battery Saver - Battery Charger & Battery Life

DU Battery Saver – Battery Charger & Battery Life

حجم:۱۴.۸ مگابایت

دانلود برنامه DU Battery Saver

8. بهینه‌سای مصرف باتری برای برنامه‌های پرمصرف

به قول زبان عامیانه، بعضی از برنامه‌ها باتری را می‌خورند و در یک چشم بهم زدن، باید دنبال شارژر بگردید؛ به همین دلیل، تشخیص برنامه‌های پرمصرف و تنظیم مصرف باتری باید در دستور کار شما قرار بگیرد. به عنوان نمونه، می‌توانید دریافت اعلان از این برنامه‌ها را متوقف کنید، زمان استفاده از آنها را کاهش دهید و حتی اجازه ندهید تا برنامه، از موقعیت مکانی شما استفاده کند.

برای پیدا کردن برنامه‌های پرمصرف، به بخش باتری در تنظیمات بروید و فهرست برنامه‌های پرمصرف را ببینید و تغییرات موردنظر خود را اعمال کنید.

9. قابلیت Adaptive Brightness را فعال کنید

افزایش طول عمر باتری

بعضی از کاربران، به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از زمان خود را بیرون از خانه صرف می‌کنند، نور صفحه نمایش خود را تاحداکثر بالا می‌برند تا بتوانند به شکل بهتری از گوشی خود استفاده کنند. بااینحال، ممکن است زمانیکه به خانه برمی‌گردند، نور صفحه نماش را تغییر ندهند و مصرف باتری نیز افزایش یابد.

قابلیت Adaptive Brightness نور صفحه نمایش گوشی شما را برحسب قرار گرفتن در شرایط مختلف، تغییر میدهد تا هم بتوانید به شکل بهتری محتوای صفحه‌نمایش را ببینید و هم در مکان‌های کم نور، با نور زیاد صفحه‌نمایش کور نشوید و همچنین، مصرف باتری نیز بهینه سازی شود. برای فعال کردن این قابلیت، به بخش Display وارد شوید و سپس، گزینه Adaptive Brightness را فعال کنید.

10. بروزرسانی گوشی

یکی از عوامل مهم در بهینه‌سازی مصرف باتری و افزایش طول عمر باتری، بروزرسانی نرم‌افزاری و سیستم‌عامل گوشی است. همیشه باید نسخه سیستم‌عامل گوشی شما به آخرین نسخه، بروزرسانی شده باشد تا مشکلات پیش آمده برای نرم‌افزار موبایل حل شود. در بسیاری از موارد دیده شده است که کاربران با خالی شدن سریع باتری مواجه هستند و سپس این مشکل با بروزرسانی حل می‌شود.

در کنار سیستم‌عامل، بروزرسانی برنامه‌ها نیز باید در دستور کار شما قرار بگیرد و حتما، برنامه‌هایی که زمان زیادی را صرف استفاده از آنها می‌کنید را بروزرسانی کنید.

11. خرید پاوربانک

اگر می‌خواهید بیشتر از گوشی خود استفاده کنید اما حوصله اعمال تغییرات نرم‌افزاری را ندارید، پاوربانک بهترین گزینه برای شما است و می‌توانید با شارژ کردن اپوربانک، در تمامی شاریط از این گجت برای شارژ کردن گوشی استفاده کنید.

12. از تم و تصویر زمینه‌های تاریک و ایستا استفاده کنید

افزایش طول عمر باتری

تصویر زمینه‌های پویا، برعکس ظاهر زیبا و شیکی که به گوشی موبایل شما می‌دهند، باتری بیشتری نیز مصرف می‌کنند و حتی تصویر زمینه‌های 3 بعدی نیز به جمع این دسته بندی اضافه شد‌ه‌اند. در این بین، تصویر زمینه‌های تاریک و سیاه، به این دلیل باتری کمتری مصرف می‌کنند که صفحه نمایش، انرژی کمتری برای روشن کردن پیکسل‌ها نیاز دارد.

طیف متنوعی از تصویر زمینه‌های سیاه در وبسایت‌های فعال در زمینه تصویر زمینه موجود است و اگر مشکلی با تِم مشکی ندارید، می‌توانید در بخش Wallpaper & Style تِم ود را از سفید به مشکی تغییردهید.

13. تعویض باتری

باتری گوشی‌های هوشمند نیز عمر مشخصی دارند و چه در حفظ آن رسیدگی کنید یا به شکل نادرست از آن استفاده کنید، روزی ضعیف خواهد شد. به همین دلیل، اگر تصمیمی مبنی بر خرید گوشی جدید ندارید، پیشنهاد می‌کنیم تا نسبت به تعویض باتری گوشی خود اقدام کنید. یکی از نکات مهم برای تعویض باتری موبایل، مراجعه به تعمیرکار حرفه‌ای و قابل اعتماد است تا باتری اصلی گوشی را برای شما نصب کند تا طول عمر برابری با باتری اصلی داشته باشد و پس از گذشت یک یا دو سال، با افت چشمگیر عملکرد باتری مواجه نشوید.

جمع‌بندی

در بالا، به معرفی نکات مهمی برای افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل پرداختیم که بدون شک، برای شما کاربردی خواهند بود. باتری، یکی از مهم‌ترین بخش‌های تلفن هوشمند است و بدون این جزء حیاتی، سایر اجزای گوشی نیز به درستی کار نمی‌کنند. سلامت باتری باید در اولویت قرار بگیرد و اگر شاهد عملکرد ضعیف باتری هستید، باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید یا از نکات بالا برای بهبود عملکرد باتری استفاده کنید.

منبع: howtogeek

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×