معرفی فیلم ملکه «آلیشون»؛ فانتزی کودکانه
فیلم «ملکه آلیشون» از آثار ابراهیم نورآورمحمد است که در جشنواره فجر 1402 به نمایش خواهد آمد. این فیلم که جزو سهمیه کودک محسوب میشود و مخاطبان اصلی آن کودکان و نوجوانان هستند؛ از فیلمهای برگزیده در جشنواره کودک استان اصفهان بوده است. جالب است بدانید که ساخت فیلم «ملکه آلیشون» 9 سال به طول انجامیده است. این فیلم در کنار فیلم «باغ کیانوش» و فیلم «ظاهر» که هر دو توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخته شدهاند؛ سه فیلم بخش کودک و نوجوان دوره چهل و دوم جشنواره فجر هستند. در ادامه قصد داریم شما را با داستان و عوامل فیلم «ملکه آلیشون» بیشتر آشنا کنیم و نگاهی به رزومه کارگردان آن، یعنی ابراهیم نورآورمحمد، داشتهباشیم.
خلاصه داستان فیلم «ملکه آلیشون»
ماجرای فیلم «ملکه آلیشون» روایت زندگی پسری به نام آدور (به معنای برکننده آتش) است. آدور زندگی ساده و فقیرانهای را در دوران کودکی همراه با پدربزرگش گذرانده است. به او گفتهاند که پدر و مادرش از بیماری تب جنگل مردهاند؛ اما واقعیت این است که موجود شیطانی و خبیثی به نام کایوت باعث مرگ آنها شده است. آدور از جنگل متنفر است چون فکر میکند دلیل مرگ پدر و مادرش بوده است.
روزی از روزها، بحثی بین آدور و پدربزرگش پیش میآید که باعث میشود آدور تصمیم بگیرد از خانه فرار کند. او در مسیر خود به جنگلی ترسناک و مخوف میرسد. در آنجا، تونل زمان به طوری اسرارآمیز آدور را به درون خود میکشد و او را به جنگل سوختهای میبرد که تحت حاکمیت یک پری به نام ملکه آلیشون است. ورود آدور به این جنگل شروع ماجراها و پیچوخمهایی است که برای او پیش میآید.
- معرفی فیلم «تابستان همان سال»؛ مدیری در فیلم کلاری نقش رمال را بازی میکند
- معرفی فیلم «میرو»؛ داستانی از دل سیستان و بلوچستان
عوامل فیلم «ملکه آلیشون»
- بازیگران: از جمله بازیگران این فیلم کودک میتوان به امیررضا اسماعیلی (بازیگر نقش آدور که شخصیت اول فیلم است) میترا شجاعی، شانلی محمدی، عارف امرج شکری، آرزو مهتری، صبا منصوری، فاطمه زحمتکش، سعید فاضل ساعتچی، نسیم عبدی و نسترن سیفی اشاره کرد در. فیلم «ملکه آلیشون» از چهرههای جدید استفاده شده و این اولین تجربه این بازیگران برای بازی در فیلم است.
- نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: مسئولیت نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم «ملکه آلیشون» همگی بر عهده ابراهیم نورآورمحمد بودهاند. او حتی طراحی لباس و کارهای جانبی را نیز به تنهایی برعهده گرفته به طوری که به غیر از نام بازیگران، فقط نام اوست که در تیتراژ این فیلم دیده میشود. جالب است بدانید که به گفته خود ابراهیم نورآور محمد این اولین تجربه او هم در کارگردانی، هم در تهیهکنندگی است.
سخنان کارگردان درباره «ملکه آلیشون»
ابراهیم نورآورمحمد، در نشست خبری که درباره فیلم «ملکه آلیشون» داشت؛ درباره این فیلم میگوید: « درختی با 3 هزار سال قدمت در کشور تایوان بود که آلیشون نام داشت. این درخت به دلیل عدم رسیدگی کافی و سهلانگاری، دستخوش طوفان شد و شکست. بعد از این اتفاق، مردم بسیار از ازدستدادن درختی که به نوعی به عنوان سمبلی در تایوان شناخته میشد؛ ناراحت شدند. حتی برای این درخت و از بین رفتن آن عزاداری کردند. این ماجرا باعث شد ایدهای در ذهن من شکل بگیرد که فیلمی بسازم تا قدردانی از طبیعت را به کودکان یاد بدهم؛ آن هم در فضایی که برای خودشان جذاب باشد. برای من پیام فیلم خیلی مهم است و سعی کردم فیلم را طوری بسازم که پیام آن به خوبی به کودکان منتقل شود که باید به طبیعت احترام بیشتری بگذارند.»
وی در ادامه افزود: « ساخت این فیلم بیش از هشت سال طول کشید و به دلیل نبود امکانات مجبور بودم خودم کار نویسندگی، کارگردانی و تهیه آن را برعهده بگیرم. بسیار خوشحالم که اکنون این فیلم را در جشنواره فجر میبینم. در تمامی مراحل کار از کودکان و نوجوانان که تخیل ناب و ایدههای خوبی دارند؛ کمک گرفتم تا کاری مطابق سلیقه کودکان بسازم. تصمیم گرفتم این فیلم در ژانر ترسناک و تخیلی که مطابق سلیقه کودکان این دوره است؛ ساخته شود. این که در هنگام تمرین بازیگران، بچههای اطراف بازی خود را کنار میگذاشتند تا به آنها نگاه کنند؛ به من نشان داد که فیلم «ملکه آلیشون» آن قدر که باید، بر مخاطب خود تاثیر خواهد گذاشت. من حتی آن را به صورت امتحانی برای تعدادی کودک و نوجوان پخش کردم و شاهد تاثیر فیلم بر آنها بودم که مرا به این که «ملکه آلیشون»، در جشنواره موفق عمل کند؛ امیدوار کردهاست.»