جریان‌سازترین استایل‌های بصری بازی‌های ویدیویی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مهمی که دنیای انیمیشن‌ها و بازی‌های ویدیویی دارند، این است که از لحاظ بصری، می‌توانند بسیار پویاتر از دنیای فیلم‌های سینمایی باشند و خیلی از طرفداران این مدیوم‌ها، دقیقا به همین خاطر است که نمی‌توانند از دنیای این دو مدیوم بزرگ و جذاب دل بکنند.

از آن‌جا که سازندگان بازی‌های ویدیویی هم از داشتن سلاح قدرتمندی به اسم آرت استایل در بازی‌های ویدیویی آگاه هستند، به همین خاطر تا به امروز آرت‌استایل‌های متفاوتی را در صنعت بازی‌های ویدیویی دیده‌ایم که شاید نمونه آن‌ها را بارها در این صنعت و داخل بازی‌های مختلف دیده باشیم.

یک بازی ویدیویی با آرت استایل کاملا متفاوت، می‌تواند یک برتری مارکتینگی را حتی به همراه خود داشته باشد. بعضی اوقات بازی‌های ویدیویی می‌توانند تنها با داشتن یک آرت استایل متفاوت، خود را در معرض دید مردم قرار دهند. موضوعی که در بازی‌هایی همچون INSIDE یا Cuphead دیده‌ایم.

اما فکر می‌کنید که چند تا از این آرت استایل‌ها را به خوبی می‌شناسید؟ شاید اسم بعضی از این بازی‌ها را بشناسید اما شاید نمی‌دانستید که این بازی‌ها، آرت استایل مخصوص به خودشان را دارند. در این مقاله، قرار است که به معرفی بهترین و به یادماندنی‌ترین آرت‌استایل‌ها در بازی‌های ویدیویی بپردازیم. با بلاگ مایکت و این مقاله همراه باشید.

1. استایل استودیوی Telltale Games

استایل استودیوی Telltale Games

هیچ شکی وجود ندارد که تا قبل از استودیوی تل‌تیل‌ گیمز، هیچ استودیوی دیگری موفق نشده بود که تا به این اندازه جذاب ظاهر کتاب‌های کامیک را به دنیای بازی‌های ویدیویی در یک رویکرد تعاملی به میان بیاورد. استایلی که چندین سال وجود داشت اما با انتشار بازی Telltale’s The Walking Dead به محبوبیت زیادی رسید.

استودیوی تل تیل نشان داد که برای به نمایش کشیدن یک خط داستانی و روایت جذاب به همراه گیمپلی درگیرکننده، نیازی نیست که حتما گرافیک و جلوه‌های بصری واقع‌گرایانه را ببینیم. این بازی انقدر تاثیرگذار بود که توانست جایزه بهترین بازی سال را در سال ۲۰۱۲ به خود اختصاص بدهد.

بعد از انتشار این بازی و رسیدن به محبوبیت زیاد، تل‌تیل مجددا بازی‌های بیشتری را با همین سبک و سیاق ساخت که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به The Wolf Among Us‌ اشاره کرد که از هر لحاظ، یک ارتقای بزرگ برای این آرت استایل به حساب می‌آمد.

بعد از تل تیل، کمپانی‌های دیگری هم به میان آمدند و سعی کردند که از آرت استایل کتاب‌های کامیک برای بازی‌هایشان استفاده کنند؛ اما به نظر می‌رسید که هیچ کمپانی دیگری نمی‌توانست به خوبی این استودیو، این آرت استایل را تکرار کند.

2. استایل تتسویا نومورا

استایل تتسویا نومورا

تتسویا نومورا یکی از افسانه‌ای‌ترین طراح‌های صنعت بازی‌های ویدیویی است که یکی از مهم‌ترین فرنچایزهایی که تا به امرزو طراحی کرده است، فرنچایز فاینال فانتزی است که تا همین امروز، یکی از محبوب‌ترین سری‌های نقش‌آفرینی ژاپنی است که می‌توانید در این صنعت تجربه کنید.

البته اگر فکر می‌کنید که تتسویا نومورا به همین سری بسنده کرده است، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید؛ این سازنده، سری Kingdom Hearts را هم طراحی کرده است. شاید گیمرهای ایرانی آشنایی چندانی با کینگدام هارتز نداشته باشد اما هر قسمت از این بازی بعد از انتشارش، تا هفته‌ها پرفروش‌ترین بازی هفته باقی می‌ماند.

تتسویا نومورا یک بازی دیگر را هم طراحی کرده است؛ نومورا قسمت دوم سری زینوبلید یعنی Xenoblade Chronicles 2 را به مرحله طراحی برد که هنوز هم توسط رسانه‌ها، یکی از مهم‌ترین بازی‌های این سری محسوب می‌شود و اگر طرفدار بازی‌های نقش‌آفرینی ژاپنی باشید، قطعا می‌دانید که این بازی چقدر پراهمیت است.

مهم‌ترین المان استایل تتسویا نومورا، در طراحی کاراکترهای به‌یادماندنی است و این طراحی‌ها به شکلی خوب است که تنها با دیدن بخشی از چهره این کاراکترها هم می‌توانید به آن‌ها یک هویت جذاب بدهید که شاید نمونه آن‌ها کاملا نایاب باشد. از طرفی دیگر، دنیاسازی این بازی‌ها هم بسیار جذاب هستند.

3. استایل سونیک

استایل سونیک

سونیک از جمله کاراکترهای مهم تاریخ بازی‌های ویدیویی است که از روزهای ظهور این صنعت حضور داشته و او را در کنار شخصیت‌های ویدیوگیم مهمی مثل ماریو یا زلدا قرار می‌دهند که البته این موضوع کاملا منطقی است. سونیک از جمله پلتفرمرهای سرعتی است که بازی‌هایش تا همین امروز طرفدار خاص خودش را دارد.

تغییر دادن ظاهر حیوان‌ها و دادن یک هویت واقعی‌تر به این جانورها یکی از دلایلی است که سونیک برایمان جذاب است و این استایل سونیک، تا به امروز ادامه دارد. نکته جذاب دیگر این است که از خود سونیک گرفته، تا شخصیت‌های فرعی و حتی دشمن‌های او، همگی در یک گرادیانت طراحی قراتر می‌گیرد.

این مدل استایل به اندازه‌ای محبوب شد که کمپانی‌های بزرگ انیمیشن‌سازی مثل دیزنی بر اساس آن موفق شدند که شخصیت‌های حیوانی جدیدی را خلق کنند و این محبوبیت دنیای انیمیشن‌های حیوان‌محور را، قطعا مدیون سونیک و طراحان آن هستیم. به همین خاطر به راحتی نمی‌توان از این آرت استایل بگذریم.

از طرف دیگر، سونیک انیمیشن‌های نرم و روانی را ارائه می‌دهد و این در حالی است که با یک بازی کاملا سرعتی روبه‌رو هستیم؛ اما همیشه خارق‌العاده است که چطور سازندگان می‌توانند نرم‌ترین و روان‌ترین انیمیشن‌های ممکن را به ما ارائه بدهد.

آیکون فیلم سونیک خارپشت Sonic the Hedgehog
فیلم

سونیک خارپشت

Sonic the Hedgehog

تماشای فیلم سونیک خارپشت

4. استایل اوکامی

استایل اوکامی

اوکامی هم از جمله استایل‌های کاملا منحصربه‌فردی است که توسط بازی‌سازهای ژاپنی ساخته شده است و تا به امروز، آن استایل متفاوت خود را به خوبی حفظ کرده است. حتی با انتشار قسمت‌های جدید این سری، به نظر می‌رسد که سازندگان ترجیح می‌دهند هم‌چنان از این استایل جذاب استفاده کنند.

اوکامی از استایل نقاشی آب‌رنگ استفاده کرده‌اند؛ به همین خاطر همیشه دنیای جذابی را در داخل این فرنچایز شاهد هستیم. این که می‌توانیم در یک دنیای نقاشی رنگ روغن حرکت کنیم که حتی کاراکترهای این دنیا هم با همین استایل خلق شده است، موقعیتی محسوب می‌شود که دوست نداریم به راحتی آن را از دست بدهیم. 

به همین خاطر است که تا به حال قسمت‌های زیادی از سری اوکامی ساخته نشده است؛ به خاطر این که پیاده‌سازی چنین آرت استایلی بسیار سخت است و شاید در دوره مدرن بازی‌های ویدیویی، پلیرها نتوانند ارتباط چندانی با قسمت جدید برقرار کنند. البته نباید فراموش کنیم که اوکامی تاثیر خودش را در این صنعت گذاشته است.

به خاطر محبوبیت و جذابیت زیادی اوکامی، بازی‌سازهای زیادی سعی کردند که این آرت استایل را داخل بازی‌هایشاند قرار دهند. البته اکثر این بازی‌ها، عناوین مستقل هستند که در پیاده‌سازی سعی کرده‌اند تا حد زیادی شبیه به این بازی باشند و توانسته‌اند که تا حد زیادی این کار را انجام دهند.

5. استایل زلدا کارتونی

استایل زلدا کارتونی

افسانه زلدا یکی از مهم‌ترین بازی‌های ویدیویی تاریخ است و به نوعی، شناسنامه این صنعت بزرگ محسوب می‌شود. به مرور زمان، نینتندو تمام تلاش خود را کرد که با قرار دادن آرت استایل‌های مختلف در این سری، این فرنچایز را تنها به یک استایل محدود نکند و در انجام این کار کاملا موفق بود.

یکی از استایل‌های محبوب سری زلدا، استایل کارتونی بود که اگر انیمیشن‌های مختلف به خصوص کارتون‌های قدیمی‌تر را تماشا کرده باشید، این استایل کارتونی شباهت بسیار زیادی به آن‌ها دارد. البته باید در نظر داشته باشید که این طرح کارتونی اکسیر مخصوص به خودش را داشته است.

این استایل را نینتندو در سری سوپر اسمش بروز به خوبی پیاده سازی کرده است که در زمان انتشار کنسول Wii، موفق شد که این پیاده‌سازی موفق را به همگان نشان بدهد و با بازخورد بسیار خوبی از سمت طرفداران روبه‌رو شود. به همین ترتیب هم، نینتندو چندین بار دیگر این استایل را تکرار کرد.

اما تکرار این استایل تنها برای سری زلدا نبود و نینتندو حتی در سری‌های دیگر مثل ماریو هم این طراحی استایل را تکرار کرد. به همین ترتیب هم، بازی‌های بیشتری از سمت سازندگان دیگر با این استایل ساخته شدند.

6. استایل ۸ بیتی

استایل ۸ بیتی

حالا با یکی از بهترین استایل‌های تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی همراه هستیم که بدون شک، تا همین امروز هم یکی از محبوب‌ترین‌ها محسوب می‌شود. استایل ۸ بیتی زمانی خلق شد که محدودیت‌های سخت‌افزاری، اجازه نمی‌داد که گرافیک بازی‌ها بیشتر از حدی عبور کنند اما این استایل تا همین امروز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از این آرت استایل کمک می‌کند که سازندگان بتوانند در گیمپلی هر تغییری که دوست دارند ایجاد کنند و محدودیت‌های خلاقیتی که در دنیاهای واقع‌گرایانه وجود دارد،‌ داخل بازی‌های ۸ بیتی قابل پذیرش نیست. به همین خاطر، خیلی از استودیوهای مستقل سعی می‌کنند که از این آرت استایل استفاده کنند.

طی سالیان و حتی در ۲۰۲۴ میلادی هم، بازی‌های محبوب و پرطرفدار زیادی با این استایل ساخته شده است که تاریخچه این استایل از بازی‌ها به اندازه تاریخچه خود صنعت بازی‌های ویدیویی است. این که بعد از این همه سال، هنوز هم استایل ۸ بیتی تا این اندازه مورد توجه قرار می‌گیرد، موضوعی است که به راحتی نمی‌توان آن را کتمان کرد.

طی چند سال اخیر بازی‌های بسیار جذابی همچون Dead Cells ساخته شده است که با این استایل، توانسته‌اند که نظر خیلی‌ها را به خود جلب کنند. به نظر می‌رسد که استایل ۸ بیتی قرار نیست که به این زودی‌ها، از صنعت بازی‌های ویدیویی خداحافظی کند و تا سال‌های آینده بازی‌های بیشتری هم با این استایل ساخته خواهد شد.

آیکون بازی شبیه ساز بازی قارچ خور قدیمی ماریو

شبیه ساز بازی قارچ خور قدیمی ماریو

حجم:۷.۹ مگابایت

دانلود بازی قارچ خور

7. استایل فاینال فانتزی ۶

استایل فاینال فانتزی ۶

این استایل در حقیقت همان استایل ۱۶ بیتی است اما با استایل فاینال فانتزی ۶ شناخته می‌شود؛ بدین خاطر که فاینال فانتزی ۶ اولین بازی تاریخ است که از این استایل استفاده کرد و به همین خاطر است که کمی قبل‌تر هم بار دیگر از فاینال فانتزی استفاده کرده‌ایم. کلا سازندگان این بازی‌ها به خوبی در پیاده‌سازی طرح‌های جدید عمل کرده‌اند.

این استایل به اندازه‌ای موفق بود که بازی‌های ویدیویی دیگر بعد از این بازی، یکی پس از دیگری از این استایل استفاده کرده‌اند. برای زمانی که بازی‌های ۸ بیتی کاملا ساده بودند، به مرور زمان بازی‌های ۱۶ بیتی موفق شدند که جزییات بیشتری را به دنیاهای بازی‌ها اضافه کنند. همین موضوع باعث خلق فرنچایزهای جذاب بیشتری شد.

این استایل حتی تا همین امروز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به عنوان مثال، دو بازی محبوب Stardew Valley و Octopath Traveler از این استایل استفاده کرده‌اند و هر دو بازی به اندازه‌ای این کار را خوب انجام داده‌اند که به هیچ‌وجه احساس نمی‌کنید که با یک استایل منسوخ شده روبه‌رو هستید.

به احتمال زیاد، این سبک از استایل هم درست مثل استایل ۸ بیتی قرار است که در آینده درازی در این صنعت حضور داشته باشد و به احتمال زیاد، استودیوهای بازی‌سازی مستقل قرار است که بیشترین استفاده را از این استایل می‌برند. حالا قرار است سراغ یکی از مهم‌ترین و بهترین استایل‌های دنیای بازی‌های ویدیویی برویم که شاید یکی از تاثیرگذارترین استایل‌ها هم محسوب شود.

⚠️ در حال حاضر این فیلم از حالت انتشار خارج شده است.

8. استایل آرک سیستم ورکز

استایل آرک سیستم ورکز

آرک سیستم ورکز، یکی از مهم‌ترین استودیوهای بازی‌سازی است که شاید تا به حال حتی اسم آن‌ها را نشنیده باشید. اما دلیل این اهمیت به خاطر این نیست که شاید بازی‌های بسیار بزرگ و محبوبی را ساخته باشند؛ دلیل اهمیت آرک سیستم ورکز، بدین خاطر است که به نوعی باعث وجود یک جریان و انقلاب در صنعت بازی‌های ویدیویی شد.

زمانی که بازی‌های سه بعدی به میان آمدند، هنوز افراد زیادی بودند که به این استایل از بازی‌های اعتقادی نداشتند و طبق گفته این افراد، هنوز بازی‌های دوبعدی بهترین بازی‌ها محسوب می‌شدند و از لحاظ جلوه‌های بصری، بازی‌های دوبعدی دست برتری را به بازی‌‌های سه بعدی داشتند.

با این که بازی‌سازها در آن زمان تمام سعی خود را کردند تا این استایل جدید را به همگی ثابت کنند تا در نهایت صنعت بازی‌های ویدیویی وارد نسل جدیدی شوند، اما جلوه‌های بصری این بازی‌ها، به اندازه‌ای که باید موفق عمل نمی‌کردند. اما استودیوی Arc System Works، استودیویی بود که به همگان نشان داد که بازی‌های سه بعدی تا چه اندازه می‌تواند تاثیرگذار باشد.

این استودیو با انتشار بازی Guilty Gear Xrd، یکی از جذاب‌ترین جلوه‌های بصری صنعت را به نمایش کشید؛ استفاده از المان‌های انیمه‌ای و حرکت‌های درست دوربین در بازی از جمله مواردی بود که باعث می‌شد این بازی جذابیت بسیار زیادی پیدا کند. 

9. استایل دارک سولز

استایل دارک سولز

دارک سولز قطعا یکی از جریان‌ساز‌ترین بازی‌های ویدیویی هستند که به هیچ‌وجه نمی‌توانید تاثیر مهم آن‌ها را در صنعت بازی‌های ویدیویی کتمان کنید. بازی که توانست ترکیبی از استایل واقع‌گرایانه و فانتزی را به نمایش بکشد و تبدیل به یک ژانر مهم در این صنعت شود.

در دنیای دارک سولز، با این که محوریت کلی دنیا شبیه به یک گذشته واقعی دور است، اما طراحی کاراکترها و دشمن‌ها به شکل اعجاب‌آوری افراطی است که قطعا المان‌های یک سبک فانتزی را به خوبی می‌توانید در آن‌ها مشاهده کنید.

البته در سطح دنیای دارک سولز، بیشتر المان‌های واقع‌گرایانه را پیدا می‌کنید. خیلی اوقات دیگر، نمی‌توانید چنین موضوعی را مشاهده کنید. مخصوصا زمانی که به سرزمین‌های زیرزمینی می‌روید، متوجه می‌شوید که طراحی دنیا درست مثل بقیه المان‌های بازی حالت فانتزی و غیرواقع‌گرایانه به خود می‌گیرد.

طراحی دنیای دارک سولز باعث شد که به مرور زمان، خیلی از استودیوهای بازی‌سازی هم به سراغ ساختن چنین دنیاهایی بروند. مثلا دنیای Dead Cells تا حدود زیادی هم بر اساس بازی دارک سولز ساخته شده است.

10. استایل اینساید

استایل اینساید

زمانی که برای اولین بار بازی Limbo ساخته شد، با استودیوی Playdead آشنا شدیم که قطعا یکی از بهترین بازی‌های مستقل تاریخ را ساخته و منتشر کردند. استایل خاکستری یک ویران شهر در کنار انیمیشن‌های روان، باعث می‌شد از تجربه این بازی لذت ببریم.

این استودیو یک بازی دیگر به اسم Inside ساخت که به جای یک دنیای کاملا سفید و سیاه، مقدار بسیار کمی رنگ‌های جیغ به بازی اضافه کرد. این بازی به اندازه‌ای موفق شد که بازی‌هایی با همین استایل مثل Little Nightmares‌ هم ساخته شد.

قطعا در آینده هم بازی‌های زیادی را خواهیم دید که قرار است از استایل اینساید استفاده کنند که قطعا بازی‌ های چشم‌نوازی خواهند بود.

آیکون سریال استریم کابوس‌های کوچک - مستر بند Little Nightmares Stream by Mr.Band
سریال

استریم کابوس‌های کوچک – مستر بند

Little Nightmares Stream by Mr.Band

تماشای استریم لیتل نایتمرز
خروج از نسخه موبایل