معرفی انیمیشن «شمشیر و اندوه»؛ واقعه عاشورا از نگاه انیمیشن

انیمیشن شمشیر و اندوه یکی از انیمیشن‌های سینمایی است که امسال به چهل و دومین دوره جشنواره فجر راه پیدا کرده‌است. این انیمیشن که به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی تولید شده‌است؛ محوریت مذهبی و اسلامی دارد. پویانمایی «شمشیر و اندوه» از اسکن انسانی (متا-هیومن) استفاده می‌کند که در تاریخ انیمیشن ایران بی‌سابقه است و باعث شده که این انیمیشن متفاوت و خاص محسوب شود. در این مقاله قصد داریم شما را بیش‌تر با داستان و عوامل «شمشیر و اندوه» آشنا کنیم و نگاهی کوتاه به رزومه کارگردان آن داشته‌باشیم.

خلاصه‌ای از داستان انیمیشن سینمایی شمشیر و اندوه

خلاصه‌ای از داستان انیمیشن سینمایی «شمشیر و اندوه»

اشاره کردیم که این انیمیشن محوریت مذهبی و دینی دارد. انیمیشن «شمشیر و اندوه» که یک اثر 92 دقیقه‌ای است؛ از زمان به شهادت رسیدن امام حسن مجتبی (ع) آغاز می‌شود و وقایع را تا زمانی که امام حسین (ع) وارد کربلا می‌شود؛ به تصویر می‌کشد. این انیمیشن که یک پویانمایی ایرانی-اسلامی است؛ از زاویه دید یک ایرانی روایت می‌شود.

این مرد ایرانی که در شهر مداین زندگی می‌کند؛ در نهایت طی اتفاقاتی به قافله یاران امام حسین(ع) در کربلا ملحق می‌شود. این انیمیشن بیشتر برای نوجوانان و جوانان ساخته شده و قصد دارد واقعه کربلا را که یکی از وقایع بسیار مهم و از نقاط عطف تاریخ اسلام است؛ از یک زاویه دید متناسب با فرهنگ ایرانی و متفاوت با آن‌ چه که پیش از این وجود داشته؛ برای مخاطبان خود روایت کند. ساخت این انیمیشن دو سال به طول انجامیده و حدود 200 نفر در تولید آن همکاری داشته‌اند.

عوامل انیمیشن شمشیر و اندوه

عوامل انیمیشن «شمشیر و اندوه»

  • تهیه کننده: این انیمیشن به تهیه کنندگی مهدی جعفری ساخته شده‌است. وی از سال 73 شروع به ساخت فیلم کوتاه نموده و ده سال بعد یعنی در سال 83 کار خود را در سینما آغاز نمود. برخی از محبوب‌ترین فیلم‌های مهدی جعفری عبارتند از «ایستگاه اتمسفر»، «آبادان یازده60»، «به وقت شام»، «هرچی خدا بخواد»، «خط ویژه» و بسیاری آثار محبوب دیگر که سوابق این تهیه کننده را درخشان کرده‌اند.
  • نویسندگان: عماد رحمانی و مهدی جعفری که به ترتیب کارگردان و تهیه کننده این انیمیشن هم هستند؛ نویسندگی فیلم‌نامه آن را نیز به اتفاق به عهده داشته‌اند.
  • صداپیشگان: صداپیشگان انیمیشن «شمشیر و اندوه» عبارتند از مهبد قناعت پیشه، تورج نصر، زهره شکوفنده، غلامرضا صادقی، میثم نیکنام، حسام صادقی نیکو، سعید مقدم منش، سعید غفارمنش، اعظم حبیبی، مهرداد معمارزاده، محسن سرشار، محسن زرآبادی، مریم خلقتی، ابراهیم ربیعی، شیدا زینی، شهره روحی، جوانه برهانی، میلاد مبینی، مسیحا شهیدی اصل و عالم‌تاج خیری‌نیا. این انیمیشن از سیستم صدای سه بعدی دالبی که فقط در فیلم‌های روز سینمای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ استفاده کرده‌است. رندر این انیمیشن در ایران انجام شده و علاوه بر زبان فارسی، به زبان انگلیسی هم تولید شده‌است.

کارگردان انیمیشن شمشیر و اندوه

کارگردان انیمیشن «شمشیر و اندوه»

عماد رحمانی و مهرداد محرابی کارگردانی انیمیشن سینمایی « شمشیر و اندوه» را انجام داده‌اند. عماد رحمانی که اصالتا اهل کاشان است و به گفته خودش علاقه کودکی و نوجوانی‌اش به نویسندگی پای او را به عرصه هنر باز کرده‌است؛ هم به عنوان نویسنده و هم به عنوان کارگردان این انیمیشن حضور دارد.

مهرداد محرابی کارگردان دیگر انیمیشن «شمشیر و اندوه» است که سابقه کار در حیطه مذهبی و اسلامی را قبلا هم داشته‌ و پیش از این کارگردانی نمایش آیینی «عطش خورشید» را در کارنامه خود داشته که توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده‌است. اثر دیگر وی «بیرق ماندگار» نیز از نظر محتوایی به فلسفه نوحه‌سرایی و عزاداری برای اهل بیت اشاره دارد.

انیمیشن شمشیر و اندوه از نگاه تهیه کننده و نویسنده آن

تهیه کننده و نویسنده انیمیشن «شمشیر و اندوه» مهدی جعفری، در باره این انیمیشن سینمایی می‌گوید: « هدف اصلی ما از ساختن انیمیشن شمشیر و اندوه این بود که در ضمنِ روایت کردن وقایع مهم تاریخ اسلام به نحوی دیگر، نگاهی به نقش ایرانیان و حضور پررنگ آن‌ها در این عرصه داشته باشیم و در مخاطبان ایرانی و فارسی زبان خود هم‌حسی ایجاد کنیم. این انیمیشن قصد دارد پیام اصلی خود را به شکلی متفاوت به مخاطبان خود برساند. علاوه بر آن، این فیلم یک پیام فرعی هم دارد و آن این است که انیمیشن فقط برای کودکان نیست. مخاطبان انیمیشن «شمشیر و اندوه» علاوه بر نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هم هستند. ما سعی کردیم این انیمیشن را متناسب با سلیقه سنین مختلف طراحی کنیم تا توجه مخاطبان بیشتری را جلب نماید.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×