15 فایده بازی‌های ویدیویی که غافلگیرتان می‌کند

بازی‌های ویدیویی آن طور که فکر می‌کنید مضر نیستند

پیچیده، چالش‌برانگیز و بلندپروازانه، بازی‌های ویدیویی از زمان عناوین ساده و آرکید در دهه 70 میلادی، راه زیادی را طی کرده‌اند. اثبات چنین مسئله‌ای این است که فواید بازی کردن حالا فراتر از سرگرمی و بهبود هماهنگی دست و چشم می‌رود. ما در این مطلب 15 راهی که بازی‌ها باعث بهتر شدن بشر می‌شوند را معرفی می‌کنیم. 15 فایده بازی‌های ویدیویی که بدون شک شما را غافل‌گیر خواهد کرد.

1- بازی‌های ویدیویی، جراح‌های بهتری را تربیت می‌کنند

بازی‌های ویدیویی، جراح‌های بهتری تحول می‌دهد

احتمالا فکر کنید جراح شما جای بازی کردن، وقت خود را به مطالعه جدیدترین تحقیقات پزشکی اختصاص می‌دهد، اما شاید بهتر است در این باره تجدید نظر کنید. تحقیقات انجام شده روی متخصص‌های جراحی لاپاروسکوپی (جراحی داخل شکم از طریق برش‌های کوچک روی پوست) نشان داده است افرادی که بیشتر از سه ساعت در هفته بازی می‌کنند، 32 درصد اشتباه کمتر نسبت به دیگر افراد در جراحی‌های تمرینی و آزمایشی داشته‌اند.

2- بازی‌های ویدیویی به درمان اختلال مطالعه کمک می‌کند

بازی‌های ویدیویی به درمان اختلال مطالعه کمک می‌کند

اختلال مطالعه یا دیسلکسیا (Dyslexia) یا نارساخوانی، اختلالی است که افراد مبتلا به آن در خواندن متن و تشخیص درست چینش حروف و کلمات مشکل دارند. برخی تحقیقات به مشکلات تمرکز به عنوان یک عامل کلیدی در اختلال مطالعه اشاره می‌کند. یک تحقیق نشان داده است افراد مبتلا به این عارضه، توانایی مطالعه خود را با بازی کردن عناوین اکشن بهبود داده‌اند. محققان باور دارند دلیل چنین امری این است که محیط در بازی‌ها دائم تغییر می‌کند و چنین چیزی، تمرکز بالایی می‌طلبد.

آیکون سریال استریم مپ‌های ماینکرفت - آریانئو Minecraft Maps Stream by Arianeo
سریال

استریم مپ‌های ماینکرفت – آریانئو

Minecraft Maps Stream by Arianeo

تماشای استریم مپ‌های ماینکرفت

3- بازی‌های ویدیویی می‌توانند بینایی شما را بهتر کنند

بازی‌های ویدیویی می‌توانند بینایی شما را بهتر کنند

«خیلی نزدیک به تلویزیون نشین» جمله‌ای بود که والدین همیشه به فرزندان خود گفته‌اند، بدون این که دانش خاصی پشت آن باشد. در عوض دانشمندان در حال رسیدن به این هستند که بازی‌ها در حالت عادی نه تنها بینایی شما را کاهش نمی‌دهند، بلکه آن را بهتر می‌کنند. طی یک تحقیق انجام شده 10 هفته بازی کردن، منجر به توانایی بهتر در تشخیص طیف‌های مختلف رنگ خاکستری شده است. تحقیق دیگری هم داوطلبان را تنها با چشم تنبل‌شان پای بازی قرار می‌داد، در حالی که چشم دیگر بسته شده است. این افراد بهبود قابل توجه و در برخی موارد بهبودی عادی در چشم مورد نظر داشته‌اند.

4- بازی‌های ویدیویی کمک می‌کنند رهبر بهتری باشید

بازی‌های ویدیویی کمک می‌کنند رهبر بهتری باشید

چون برخی سبک‌های بازی با مواردی چون اهمیت به گروهی و تضمین امنیت اعضا، خصوصیت‌های رهبری را تشویق می‌کنند و به آن اهمیت می‌دهند، تحقیقات دریافته‌اند بازیکنان می‌توانند در اهداف واقعی خود در زندگی هم انگیزه همبستگی نشان دهند. بداهه‌کاری در یک بازی همچنین می‌تواند باعث شود هنگام بروز یک مشکل در دنیای واقعی، قدرت تصمیم‌گیری سریع‌تری داشته باشید.

5- بازی‌های ویدیویی می‌تواند شما را به تاریخ علاقه‌مند کند

بازی‌های ویدیویی می‌تواند شما را به تاریخ علاقه‌مند کند

بسیاری از بازی‌های ویدیویی برای پیش بردن داستان از وقایع تاریخی واقعی استفاده می‌کنند. طبق تحقیقات انجام شده، این شخصیت‌ها و مکان‌ها می‌تواند علاقه یک کودک را شعله‌ور کند تا درباره تمدن و فرهنگ مرتبط با آن‌ها تحقیق نماید و اطلاعات جدید کسب کند.

6- بازی‌های ویدیویی می‌تواند کودکان را فعال‌تر کند

بازی‌های ویدیویی می‌تواند کودکان را فعال‌تر کند

برخی بازی‌ها برای تعامل تمام بدن را درگیر می‌کنند. چنین چیزی می‌تواند به فعالیت فیزیکی منجر شود. بازی‌های فیزیکی که شامل ورزش‌هایی چون بسکتبال، تنیس و حتی اسکیت‌بورد می‌شود، می‌تواند کودکان را علاقه‌مند به انجام این ورزش‌ها بیرون از خانه کند.

7- بازی‌های ویدیویی می‌تواند روند پیر شدن را کند کنند

بازی‌های ویدیویی می‌تواند روند پیر شدن را کند کنند

بازی‌های فکری که شامل فعالیت‌های حل مسئله، حفظ کردن موارد و پازل‌های مختلف می‌شود، نشان داده‌اند که تاثیر مثبتی روی بازیکنان پیرتر دارند. طی یک تحقیق انجام شده، تنها 10 ساعت بازی کردن منجر به افزایش عملکرد ادراک در داوطلب‌های 50 سال یا بیشتر شده است؛ بهبودی که برای چند سال باقی مانده است.

8- بازی‌های ویدیویی می‌توانند به کاهش درد کمک کنند

بازی‌های ویدیویی می‌توانند به کاهش درد کمک کنند

رایج است که سعی کنیم با توجه به چیزهای دیگر یا تمرکز روی سیستم‌های دیگر بدن‌مان، حواس خود را از درد پرت کنیم؛ همین مورد یک راهی است که بازی‌های ویدیویی می‌تواند پس از آسیب‌دیدگی به ما کمک کند. طی یک روند تحقیق، داوطلب‌هایی که مشغول بازی کردن بودند، دست خود را بیشتر از افرادی که تلویزیون تماشا می‌کردند در آب یخ نگه می‌داشتند. نتیجه این که هر چه بیشتر غرق چیزی باشید، بهتر می‌توانید درد را تحمل کنید. برای همین است که احتمالا سیستم‌های واقعیت مجازی، یک روز همچون ضدعفونی‌کننده دست در بیمارستان‌ها رایج شود.

آیکون سریال استریم اویل اینساید - شادی فاکس Evil Inside Stream by Shadifox
سریال

استریم اویل اینساید – شادی فاکس

Evil Inside Stream by Shadifox

تماشای استریم اویل اینساید

9- بازی‌های ویدیویی می‌تواند ارتباط اجتماعی شما را بهتر کند

بازی‌های ویدیویی می‌تواند ارتباط اجتماعی شما را بهتر کند

گاهی اوقات گیمرها به عنوان افرادی تنها و دور از جامعه خطاب می‌شوند، اما در واقع عکس آن حقیقت دارد. افزایش تجربه‌های چندنفره آنلاین، مسیر را برای فرم جدیدی از تعامل‌های اجتماعی باز کرده است که در آن، بازیکنان با همکاری هم مشکلات را حل می‌کنند. اما تحقیقات نشان داده است بازی‌ها می‌تواند حکم یک کاتالیزور را برای جمع شدن حضوری دوستان ایفا کند. تقریبا 70 درصد تمام بازیکنان حداقل زمان خاصی را به بازی کردن با دوستان خود اختصاص می‌دهند.

10- بازی‌های ویدیویی می‌تواند تعادل را در بیماران مبتلا به MS بهبود دهد

بازی‌های ویدیویی می‌تواند تعادل را در بیماران مبتلا به MS بهبود دهد

بیماری MS اختلالی است که سیستم اعصاب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای همین هم مبتلایان به ام‌اس معمولا دچار اختلال تعادل هستند. یک تحقیق نشان داده است بیماران MS که روی یک تخته تعادل ایستاده‌اند و مشغول انجام بازی‌های دارای تعامل فیزیکی بوده‌اند، به مرور در این زمینه از خود بهبود نشان داده‌اند.

11- بازی‌های ویدیویی می‌تواند مهارت‌های تصمیم‌گیری شما را بهتر کند

بازی‌های ویدیویی می‌تواند مهارت‌های تصمیم‌گیری شما را بهتر کند

همه ما کسی را می‌شناسیم که انگار پردازنده سریع‌تر از بقیه ما دارد و می‌تواند در کسری از ثانیه، اطلاعاتی کسب کند یا واکنش نشان دهد. برای برخی افراد، این قابلیت ممکن است از طریق بازی کردن قوی شده باشد. چون هنگام بازی کردن مدام اطلاعات جدید روی صفحه نمایش داده می‌شود، بازیکنان مجبور هستند سریع واکنش نشان دهند. طی یک تحقیق انجام شده، بازیکنانی که مشغول تجربه بازی‌های سریع بودند، 25 درصد سریع‌تر نسبت به افراد عادی به سوال درباره یک عکس واکنش نشان می‌دادند.

12- بازی‌های ویدیویی می‌توانند افراط را محدود کنند

بازی‌های ویدیویی می‌توانند افراط را محدود کنند

گیمرهای گرفتار به رفتارهای افراطی مانند پرخوری، سیگار کشیدن یا موارد مشابه، می‌توانند با دست گرفتن کنترلر به رضایت عالی برسند. یک تحقیق دانشگاهی نشان داده است میل افراد به افراط مورد نظر خود پس از بازی کردن تتریس، 24 درصد کمتر از افرادی بوده که به آن‌ها گفته شده بازی می‌کنند، اما تنها صفحه بارگذاری را مشاهده می‌کردند.

13- بازی‌های ویدیویی استرس را کاهش می‌دهند

بازی‌های ویدیویی استرس را کاهش می‌دهند

در حالی که تصور می‌شود بعضی بازی‌ها باعث ایجاد استرس می‌شوند، مخصوصا وقتی می‌بینید شخصیت شما برای بار چندم در یک موقعیت گرفتار می‌شود، اما عکس چنین چیزی هم می‌تواند رخ دهد. یک تحقیق که رفتار بازیکنان را بررسی و میزان ضربان قلب‌شان را اندازه‌گیری کرده است، نشان می‌دهد آن‌ها از کاهش میزان استرس خود لذت می‌بردند.

آیکون سریال استریم سوپر لیمینال - عمو ایمان Superliminal Stream by Iman
سریال

استریم سوپر لیمینال – عمو ایمان

Superliminal Stream by Iman

تماشای استریم سوپر لیمینال

14- گیمرها تمایل کمتری به پرخاشگری دارند

گیمرها تمایل کمتری به پرخاشگری دارند

اگر چه چنین مسئله‌ای بحث‌برانگیز است، اما برخی محقق‌ها ادعا کرده‌اند که بازی‌های اکشن می‌توانند تمایل یک فرد پرخاشگری را به پرخاشگری کاهش دهد! یک تحقیق دیگر که در آن، بازیکنان هر دو نقش قهرمان و ضدقهرمان را داشته‌اند، نشان داده است آن‌هایی که رفتار آدم بد را کنترل می‌کردند، حس پشیمانی بیشتری نسبت به اعمال‌شان در بازی داشته‌اند.

15- بازی‌های ویدیویی می‌توانند به کنترل اوتیسم کمک کنند

بازی‌های ویدیویی می‌توانند به کنترل اوتیسم کمک کنند

گیمرهایی که از سیستم‌هایی استفاده می‌کنند که تمام بدن را در کنترل حرکات داخل صفحه مشارکت می‌دهد، نشان داده‌اند بیشتر مایل به جشن گرفتن پیروزی‌های خود با هم‌نوعان خود هستند؛ موردی که کاملا خلاف عدم توانایی ارتباطی است که افراد مبتلا به اوتیسم گاهی از آن رنج می‌برند. طی یک تحقیق، بازیکنان مبتلا به اختلال اوتیسم هنگام تجربه یک بازی که تمام بدن را درگیر می‌کند، نسبت به دیگر حالت‌های بازی کردن یا بازی با یک غریبه، بیشتر تمایل به تعامل‌های اجتماعی داشتند.

منبع: mentalfloss

خروج از نسخه موبایل