از لپتاپ محل کار برای انجام کارهای شخصی استفاده نکنید!
متخصصان هشدار دادهاند که کاربران نباید از لپتاپ محل کار برای انجام کارهای شخصی استفاده کنند. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
یک پژوهش جدید نشان میدهد که تعداد بسیار زیادی (90 درصد) از کارمندان لپتاپهای تهیه شده توسط شرکتی که در آن کار میکنند را برای انجام فعالیتهای شخصی به کار میبرند که این امر ریسک جدی حملات سایبری را افزایش میدهد.
- 10 سریال تماشایی درباره هکرها و امنیت سایبری
- گوگل چه برنامههای برای افزایش امنیت در اندروید 14 دارد؟
- چگونه اطلاعات شخصی را از اینترنت و فضای مجازی پاک کنیم؟
مطالعات انجام شده توسط ESET نشان میدهد که بخش قابل توجهی از کارمندان با سختافزار محل کارشان کارهای پرریسکی انجام میدهند که از جمله این اعمال میتوان به تماشای محتوای بزرگسالانه، قمار کردن، دسترسی به دارک وب و پخش غیرقانونی مسابقات ورزشی اشاره کرد.
ESET تغییر شرایط کاری به شکل هیبریدی و دورکاری را در ایجاد چالش برای تیم امنیتی مقصر میداند و میگوید که شرکتها باید معیارهای امنیتی بهتری را برای خود در نظر بگیرند تا بتوانند دستگاههای شرکت را به شکل مناسبتری از راه دور کنترل کنند. همچنین گفته شده که باید کمپانیها اطلاعرسانی و آموزش در این خصوص را در دستور کار خود قرار دهند.
استفاده از لپتاپهای محل کار برای انجام کارهای شخصی
در پژوهش انجام شده این نتیجه حاصل شده که حدود دو سوم (63 درصد) کارمندان با لپتاپهای محل کارشان هر هفته به دارک وب دسترسی دارند و 17 درصد از آنها هم هر روز به سراغ دارک وب میروند.
اکثر دسترسیها به دارک وب از سمت مردان بوده و کارمندان کم سن و سال (حدود سنی 16 تا 24 سال) بیشتر به وای فایهای عمومی ناامن دسترسی داشتهاند و از حافظههای USB شخصی را به لپتاپ محل کار متصل کردهاند.
جیک مور، مشاور امنیت سایبری جهانی ESET، در این رابطه میگوید: «ما اغلب میشنویم که میگن “کارمندها ضعیفترین حلقه امنیتیان” و حفاظت از نقطه پایانی (Endpoint Protection) شاید اولین چیزی نباشه که آدما بهش فکر میکنن. همین موضوع هم وقتی بین دستگاههای محل کار و شخصی در چرخش باشی میتونه مشکلساز بشه».
مور اظهار میکند که ایجاد تعادل در زندگی شخصی و زندگی کاری به بهبود وضعیت کاری هیبریدی و ریموت کمک میکند. اما او میگوید که شرکتها باید به سراغ روشهایی بهتر برای ایجاد امنیت سایبری بروند.
هرچند، علیرغم وجود خطر استفاده شخصی و سوء استفاده از سختافزار شرکت در شرایط دورکاری، یک سوم (36 درصد) کارمندان تحت نظر بودن فعالیتهای شخصی توسط رئیسشان را تجاوز به حریم شخصی در نظر میگیرند.
علاوه بر این، حدود یک پنجم (18 درصد) از افراد روی دستگاه محل کارشان هیچ نرمافزاری برای حفاظت سایبری ندارند و حتی 7 درصد از کارمندان مطمئن نبودند که سیستمشان به اندازه کافی ایمن هست یا نه.
از آن جایی که شرایط کار هیبریدی همچنان پا بر جا خواهد بود و مرز میان کار و زندگی شخصی هر روز محوتر میشود، مشخص است که شرکتها باید قوانین سختگیرانهتری را برای محافظت از کارمندان و اطلاعات حساسشان اعمال کنند.
این بود دلیل هشدار متخصصان برای عدم استفاده از لپتاپهای محل کار برای انجام کارهای شخصی. نظر شما درباره این موضوع چیست؟ به نظر شما دورکاری به کیفیت کار کارمندان آسیب وارد میکند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: TechRadar