چگونه جلسه آنلاین برگزار کنیم؟ + معرفی اپلیکیشن جدید

حدوداً دو سال پیش، زندگی طبق روال قبل با همان شور و هیجان در جریان بود. کلاس‌های درس در مدرسه و دانشگاه دایر بودند، مشاغل مختلف به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه می‌دادند و همه چیز عادی بود. تا اینکه رسانه‌ها از ویروسی منحوس به اسم کووید 19 یا کرونا خبر دادند که در کشور چین در حال همه‌گیری است. این ویروس به سرعت در سایر کشورها نیز باعث همه‌گیری و پاندمی شد. تنها بعد از گذشت چند هفته، همه کلاس‌های درس و بسیاری از مشاغل تعطیل شدند. در چنین شرایطی، راه حل تشکیل جلسات درس و کار به صورت جلسه آنلاین بود و فرهنگ جدیدی برای کلاس‌ها و جلسات کاری شکل گرفت. اما چگونه جلسه آنلاین تشکیل شدند؟

روی آوردن مردم و سازمان‌ها به جلسات آنلاین

قبل از شیوع کرونا، وبینارها و جلسات آموزشی و کاری زیادی به صورت آنلاین برگزار می‌شدند. اما این جلسات به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند و فقط در شرایطی که امکان گردهمایی افراد وجود نداشت، از ابزارهای موجود برای تشکیل جلسات استفاده می‌شد. همچنین برخی مشاغل دورکار هم از این امکان برای برقراری ارتباط بین اعضای یک مجموعه استفاده می‌کردند.

بعد از اینکه کرونا در کشور همه‌گیر شد، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به تکاپو افتادند تا راه حلی برای جبران کلاس‌های تشکیل نشده در ایام تعطیلی پیدا کنند. برای همین از بستر اینترنت استفاده کرده و به شکل مجازی، به تشکیل کلاس‌های درس و همچنین تشکیل جلسات کاری پرداختند. با وجود همه مشکلاتی که در این زمینه مثل سرعت کم اینترنت وجود داشت، به هر حال همه سعی کردند به زندگی کاری و درسی به هر شکلی که شده ادامه دهند و جریان آن را قطع نکنند.

کدام برنامه‌ها برای تشکیل جلسات آنلاین استفاده می‌شوند؟

برای مشاغل و کسب و کارهایی که می‌توانستند بخشی از فعالیت خود را به صورت دورکاری و از خانه ادامه دهند، استفاده از ابزارهایی برای تشکیل جلسات آنلاین بسیار رایج شد. این ابزارها به افراد کمک می‌کردند که از خانه با یکدیگر به صورت صوتی و ویدیویی تماس گرفته و در ارتباط باشند. این برنامه‌ها ویژگی‌های متفاوتی داشته و برخی با امکانات بیشتری همراه هستند. در ادامه بعضی از آنها را معرفی خواهیم کرد.

برنامه گوگل میت (Google Meet)

گوگل میت که سرویسی برای تشکیل جلسات آنلاین از طرف گوگل است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. با استفاده از این سرویس افراد زیادی می‌توانند در جلسه آنلاین شرکت کرده و تصویر یا صدای خود را به اشتراک بگذارند. 250 نفر به صورت همزمان می‌توانند در میت گوگل حضور داشته باشند که کیفیت صدا و تصویر آنها به کیفیت اینترنت بسیار وابسته است.

یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های این برنامه زیرنویس زنده (Live subtitle) آن است. به کمک این امکان، صدای مکالمه افراد حاضر در جلسه به صورت زیرنویس قرار داده می‌شود. هر چند که این قابلیت به نحوه تلفظ و کیفیت صدا بستگی دارد اما هنوز جای رشد و پیشرفت داشته و برای مواقعی مناسب است که صدا یا تصویر ارائه‌دهنده قطع شده است.

آیکون برنامه Google Meet (original)

Google Meet (original)

حجم:۲۳.۱ مگابایت

دانلود گوگل میت

امکان اشتراک گذاری صفحه (Screen Sharing) یکی دیگر از امکانات برنامه گوگل میت است که کمک می‌کند تا شخص ارائه‌دهنده در جلسه، فایلی را برای توضیحات بیشتر به اشتراک بگذارد تا سایر افراد حاضر در جلسه هم آن را ببینند و استفاده بیشتری از جلسه ببرند. به طور کلی اپلیکیشن گوگل میت شامل امکانات زیر است:

  • برقراری تماس صوتی و تصویری
  • حضور همزمان ۲۵۰ نفر در جلسه
  • به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش در جلسه
  • زیرنویس زنده مکالمات
  • مدیریت افراد حاضر در جلسه
  • ضبط تماس
  • ارسال نوتیفیکشن
  • امکان دست بلند کردن (جدید)

اپلیکیشن کاربردی اسکایپ Skype

اسکایپ نه فقط یک برنامه برای تشکیل جلسه آنلاین یا تماس صوتی و تصویری، بلکه یک پیام‌رسان واقعی است. با ساخت حساب کاربری در این برنامه، با مخاطبان خود چت کنید و تماس داشته باشید. از همه مهم‌تر این است که در اسکایپ امکان فرستادن فایل هم برای مخاطبان شما وجود دارد. با وجود این امکانات خوب، همه ما اسکایپ را به عنوان یک بستر کاربردی برای برقراری تماس صوتی و تصویری می‌دانیم.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اسکایپ این است که کیفیت تصویر را برای شما طبق سرعت اینترنت، کم یا زیاد می‌کند. به کمک این ویژگی دیگر تصویر با لگ یا قطعی همراه نخواهد بود. همچنین شما می‌توانید کلاس‌ها و جلسات آنلاین با حضور 100 نفری افراد تشکیل دهید.

آیکون برنامه Skype

Skype

حجم:۴۹ مگابایت

دانلود اسکایپ

یکی از مشکلات تشکیل جلسه آنلاین این است که اغلب اوقات فراموش می‌کنیم که قرار جلسه‌ای را قبلاً گذاشته‌ایم و این مشکل به کمک قابلیت Schedule Call در اسکایپ حل شده‌است. این ویژگی جلسات شما را برنامه‌ریزی کرده و یادآوری می‌کند که چه در چه تاریخی باید در تماس‌ها حضور پیدا کنید.

تماس تصویری بدون محدودیت با اپلیکیشن زوم

در سال‌های اخیر اپلیکیشن خوش ساخت زوم توانسته در بین سایر برنامه‌های موجود برای تشکیل جلسات آنلاین، مورد استفاده کاربران قرار بگیرد. این برنامه رابط کاربری بسیار ساده و راحتی دارد که باعث می‌شود کاربران از کار کردن با آن لذت ببرند. برنامه زوم روی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات تماس‌های ویدیویی یعنی کیفیت تصویر کار کرده و تا حد زیادی توانسته این معضل را با بالا بردن کیفیت تصویر حل کند. برای اینکه از این اپلیکیشن کاربردی استفاده کنید، کافیست که در اندروید استور مایکت به دنبال آن بگردید و به راحتی دانلود و سپس نصب کنید. سایر ویژگی‌های این برنامه شامل موارد زیر هستند:

  • اشتراک‌گذاری صفحه نمایش
  • برگزاری ویدیو کنفرانس
  • چت گروهی و خصوصی
  • پشتیبانی از گیف و استیکر
  • امکان اضافه کردن افراد از طریق ایمیل یا شماره تلفن
آیکون برنامه Zoom Workplace

Zoom Workplace

حجم:۶۲.۳ مگابایت

دانلود Zoom

تشکیل جلسات درس به صورت آنلاین

همانطور که گفتیم کلاس‌های درس در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی هم بعد از شیوع کرونا به شکل مجازی در آمد. دانشگاه‌ها سعی کردند با تقویت زیرساخت‌های خود کلاس‌ها را به صورت مجازی ادامه دهند و از عقب ماندن دانشجویان از کلاس‌های درس جلوگیری کنند. برخی از دانشگاه‌ها به کمک زیرساخت‌های بهتر، در این امر بازخورد با کیفیت‌تری را ارائه دادند. اما برای تشکیل کلاس آنلاین بیشتر از چه برنامه‌هایی استفاده شد؟

برنامه کابردی ادوبی کانکت – Adobe Connect

اگر دانشجو هستید، این برنامه را به خوبی می‌شناسید، چراکه واحدهای درسی مختلفی را در ادوبی کانکت گذرانده‌اید و ساعت‌ها به تحصیل در این محیط پرداخته‌اید. ضبط کردن جلسات در این برنامه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است که به شما کمک می‌کرد که اگر امکان اتصال به اینترنت و حضور در کلاس را نداشتید، در فرصتی مناسب با دیدن ویدیوی ضبط شده کلاس، جزوه‌برداری کرده و از کلاس جا نمانید.

امکانات کلی برنامه ادوبی کانکت:

  • شرکت در کلاس‌های آنلاین
  • گفت‌وگو با سایر افراد حاضر در جلسه
  • به اشتراک گذاشتن فایل
  • حجم کم و امکان اجرا شدن حتی روی موبایل‌های قدیمی
آیکون برنامه Adobe Connect

Adobe Connect

حجم:۱۱.۴ مگابایت

دانلود ادوبی کانکت

فراگیر شدن جلسات آنلاین بعد از کرونا

با وجود اینکه اغلب افراد واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، دانشگاه‌ها و مدارس به آموزش حضوری برگشته‌اند و مشاغل به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه می‌دهند، اما جلسات آنلاین برای کسب‌وکارها تا حد قابل توجهی فراگیر شده و در شرایط نامساعد، می‌توانند مشکل عدم توانایی افراد در تشکیل جلسات حضوری را حل کنند. برای مثال در روزهایی که به دلیل آلودگی هوا، دانشگاه تعطیل است، آموزش به صورت مجازی ادامه پیدا می‌کند. شما هم می‌توانید با دانلود برنامه‌های کاربردی از اندروید استور مایکت، در جلسات آنلاین حضور فعال داشته باشید.

 

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×