چرا برای برنامه Apple Intelligence خیلی هیجانزده نیستیم؟
اخیرا اپل حرف از Apple Intelligence به میان آورده است. اما چرا باید برای قابلیتهایی هیجانزده باشیم که تا چند ماه آینده به واقعیت بدل میشوند؟ در ادامه این مطلب با مایکت همراه باشید.
اگر امسال تبلیغات پیرامون آیفون 16 را دیده باشید، قطعا میدانید که Apple Intelligence یکی از مهمترین ویژگیهایی است که امسال به تلفنهای هوشمند جدید اپل اضافه خواهد شد. ظاهرا این شرکت تحت تاثیر رشد چشمگیر توجه به هوش مصنوعی قرار گرفته و سعی دارد با Apple Intelligence در رقابت با گوگل و مایکروسافت وارد عمل شود تا شانساش را در این حوزه بیازماید.
اپل تلاش زیادی کرده تا بتواند Apple Intelligence را به گوشیهای آیفون 16 اضافه کند؛ در حدی که شاید عجیب نباشد که این تمرکز، توجه کاربران از دیگر تغییرات جالب نظیر اضافه شدن دکمه Camera Control یا تغییر چینش دوربینها را دور کرده باشد. با توجه به این که Apple Intelligence فعلا در مرحله آزمایشی بتا قرار دارد، این موضوع یک مشکل به حساب میآید. علاوه بر این، باید اشاره کنیم که برخی از ویژگیهایی که پیشتر وعده داده شده بودند در این تلفنهای هوشمند دیده نمیشوند.
بنابراین مهم نیست اپل چقد سعی کند سری آیفون 16 را به عنوان دستگاههایی مبتنی بر Apple Intelligence ارائه دهد، چون در هر صورت این هوش مصنوعی چیز نیست که خیلی بتواند کاربران را هیجانزده کند. چرا که هرچه وعده داده شده بود، فعلا در دسترس قرار نگرفته است.
- اپل با قابلیت Visual Intelligence قدم بزرگی به سمت ساخت عینک هوشمند برمیدارد
- هکرها میتوانند رمز عبور کاربران اپل ویژن پرو را بر اساس حرکات چشم حدس بزنند!
- اپل با بهروزرسانی جدید، ایرپادز پرو ۲ را به سمعک تبدیل میکند
Apple Intelligence یک قابلیت در دست توسعه است
فعلا به نظر میرسد آیفون 16 بیشتر به دستگاهی شباهت دارد که در آینده تکامل پیدا خواهد کرد، نه آن چه همین حالا بتوان از تمام پتانسیلاش بهره برد. در بازاریابی گوشیهای جدید اپل تمرکز اصلی ظاهرا روی این موضوع بود که این محصولات دارای قابلیت Apple Intelligence هستند. به نظر میرسد اپل به شدت روی این قابلیت کار کرده و اشتیاق زیادی برای کاربران به وجود آورده است تا به صورت عمومی در دسترس قرار گرفت، نظرات را سوی خود جلب کند.
اما ما نمیدانیم Apple Intelligence دقیقا چه زمانی به صورت عمومی در دسترس قرار میگیرد. بتای عمومی iOS 18.1 مدتی پیش منتشر شد و اجازه داد افرادی که توسعهدهنده نیستند هم بتوانند برای اولین بار به سراغ هوش مصنوعی اپل بروند. اما ظاهرا نسخه غیر بتای این قابلیت قرار است در ماه جاری میلادی در دسترس قرار بگیرد. پس هرچه به هالووین نزدیکتر میشویم، احتمال انتشار عمومی آن افزایش پیدا میکند.
با این حال اپل گفته حتی در آن زمان هم برخی ویژگیهای Apple Intelligence در دسترس قرار نخواهند داشت و حدود یک سال باید برای کامل شدن قابلیتها صبر کرد. پس باید حدود 12 ماه صبر کنیم تا ببینیم این شرکت واقعا چه چیزی برای ارائه دارد.
Genmoji یکی از ویژگیهای بارزی است که هنوز در دسترس قرار ندارد؛ حتی پس از انتشار بتای OS 18.1. علیرغم اشارهی اپل و Glowtime به ساخت ایموجی دلخواه در برنامه پیامها در رویداد WWDC 2024، هنوز امکان چنین کاری وجود ندارد. ظاهرا پیش از در دسترس قرار گرفتن iOS 18.2 قرار نیست شاهد اضافه شدن این ویژگی به آیفونها باشیم؛ نکتهای که اصلا خوشحالکننده نیست. همین موضوع در خصوص تعامل با ChatGPT و قابلیت ساخت تصویر Image Playground هم صدق میکند.
Image Playground را شاید بتوان مهمترین بخش Apple Intelligence قلمداد کرد. زیرا این قابلیت به کاربران آیفون اجازه میدهد از نوعی چتبات مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کنند تا بتوانند مشکلاتشان را برطرف کرده و به خواستههایشان برسند. همچنین آنها میتوانند تصاویر را تحلیل کنند و به صورت Real Time گفتگو انجام دهند. در واقع ارتقای وعده داده شده برای سیری تنها چیزی است که ضروریتر از ChatGPT به نظر میرسد. اگرچه ما در بتای iOS 18.1 شاید ارتقای برخی قابلیتها بودهایم، اما انتظار نمیرود تا زمان انتشار iOS 18.4 ویژگیهای پیشرفتهتری اضافه شود.
بر اساس ادعای مارک گورمن از رسانه Bloomberg، قابلیتهایی نظیر On-Screen Awareness، محتوای شخصی و کنترل بهتر برنامهها تا پیش از بهار 2025 به سیری اضافه نمیشوند.
باید بر اساس آن چه هست قضاوت کرد، نه آن چه وعده داده شده است
این که اپل چرا دارد این همه روی Apple Intelligence مانور میدهد کاملا قابل درک است. هوش مصنوعی اهمیت زیادی دارد. اما اپل همیشه نشان داده که عادت دارد مدتی پس از شروع یک ترند جدید به سراغاش برود. با این حال قطعا این شرکت دوست ندارد از رقابت در این حوزه عقب بماند. بنابراین این کمپانی همان کاری را انجام داده که رقبای بزرگاش انجام میدادند: وعده درباره ویژگیهای جذابی که بعدا اضافه میشوند. در واقع اپل انتظار دارد با مشتاق کردن کاربران کارش را به درستی پیش ببرد.
سوال این است که آیا اپل میتواند از اشتباهاتی که سایر رقبایش مرتکب شدهاند اجتناب کند یا نه. دادن وعدههای بزرگ و عملی نکردنشان چیزی است که افرادی نظیر ایلان ماسک در آن شهرت دارند. این موضوع باعث میشود به مرور زمان اعتماد کاربران به این وعدهها از بین برود.
به طور معمول اپل با سکوت درباره آن چه مشغول توسعهاش است، از این امر اجتناب میکند؛ چرا که اگر به کاربران نگویید مشغول چه کاری هستید، ناامیدشان هم نخواهید کرد. اما تغییر رویکرد نشان از فشار روی این شرکت دارد و به همین دلیل هم آنها خیلی روی Apple Intelligence مانور میدهند. اما اگر اپل نتواند وعدههایش را عملی کند، شکستی مثل داستان AirPower انتظارش را خواهد کشید.
مشکل این است که ما نمیتوانیم آن چه هنوز اتفاق نیوفتاده را قضاوت کنیم و استفاده از عبارت «به زودی» باعث میشود هیجانزده شدن برای Apple Intelligence بسیار دشوار شود. انتظارات از این شرکت بسیار بالا رفته و اپل استاد این است که با محصولات و خدماتاش کاربران را شگفتزده کند. اما محصولات اپل همین حالا در دسترس قرار دارند و معمولا همهی وعدهها همزمان عملی میشوند. پیشتر نیازی نبود کاربران هفتهها یا ماهها برای وعدههای این کمپانی انتظار بکشند.
طبیعتا پیوند Apple Intelligence با آیفون 16 با این تاکید باعث میشود در خصوص آینده Apple Intelligence و پرچمدارهای اپل دچار تردید شویم. بالاخره هر چه نباشد اگر از این که بهروزرسانیهای نرمافزاری آینده چه چیزی برای ارائه دارند مطمئن نباشید، احتمالا در خرید سریع دستگاه دچار شک خواهید شد. مخصوصا با توجه به این که تمرکز روی چنین قابلیتی باعث شده توجهات از سوی سایر تغییرات که از اول در دسترس قرار دارند هم دور شود.
شاید به همین دلیل است که آیفون 16 نسبت به آیفون 15 خواهان کمتری دارد. به هر حال این چیزی است که مینگ-چی کو، یکی از تحلیلگران مشهور، ادعا میکند.
جمعبندی
سری آیفون 16 پر از ویژگیهای دوستداشتنی است. شارژدهی خیلی خوب، قابلیت اجرایی به شدت بهبود یافته و دوربین عالی از جمله مواردی هستند که میتوان به آنها اشاره کرد. علاوه بر این، بسیاری از ویژگیهای دیگر هم به سایر گوشیها اضافه شدهاند؛ لنزهای تتراپریسم در آیفون 16 پرو و دکمه Action آیفون 16 برخی از این مواد به حساب میآیند.
این صحبتها بدان معنا نیست که Apple Intelligence پتانسیل موفق شدن ندارد؛ اما باید هر چیزی را با وضعیت کنونیاش سنجید. نه تنها نسخه قابل دسترس این ویژگی هنوز در فاز بتا بوده و رسما کار رویاش تمام نشده است، بلکه اپل میگوید برای برخی از قابلیتهای آن باید ماهها صبر کرد. در نتیجه نمیتوان برای چنین چیزی خیلی مشتاق بود. پس باید صبر کرد و دید که در آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
این بود صحبت درباره Apple Intelligence. نظر شما درباره این قابلیت چیست؟ دوست دارید چه ویژگیهایی همراه با آن در دسترستان قرار گیرد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: TomsGuide