5 قابلیت مولتی تسکینگ اندروید برای اجرای هم‌زمان برنامه‌ها

چندوظیفگی یا مولتی تسکینگ (Multitasking) قابلیتی است که به یک سیستم عامل اجازه می‌دهد تا چندین برنامه یا فرآیند را به صورت همزمان اجرا کند. به عبارت ساده‌تر، شما می‌توانید در یک زمان، چندین کار را در کامپیوتر، لپ‌تاپ، گوشی هوشمند یا هر دستگاه دیگری که از سیستم عامل بهره می‌برد، انجام دهید.

سیستم عامل‌ها از روش‌های مختلفی برای اجرای چندین برنامه به صورت همزمان استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های رایج، تقسیم زمان پردازنده بین برنامه‌های مختلف است. به این صورت که سیستم عامل به هر برنامه و به شکل نوبتی، مقدار بسیار کمی از زمان پردازنده را اختصاص می‌دهد و این اتفاق آنقدر سریع رخ می‌دهد که برای کاربر محسوس نیست و به نظر می‌رسد که همه برنامه‌ها در حال اجرا هستند.

مزایای چندوظیفگی

  • افزایش بهره‌وری: با اجرای چندین برنامه به شکل همزمان، می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید و کارهای خود را سریع‌تر انجام دهید.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر: چندوظیفگی به شما اجازه می‌دهد تا به راحتی بین برنامه‌های مختلف جابجا شوید و کارهای خود را سازماندهی کنید.
  • تجربه کاربری بهتر: با اجرای همزمان چندین برنامه، می‌توانید به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنید و از دستگاه خود به صورت کامل بهره ببرید.

انواع چندوظیفگی

  • (Preemptive Multitasking): در این نوع چندوظیفگی، سیستم عامل به طور خودکار تصمیم می‌گیرد که کدام برنامه به پردازنده دسترسی داشته باشد.
  • (Cooperative Multitasking): در این نوع چندوظیفگی، هر برنامه خودش تصمیم می‌گیرد که چه مدت به پردازنده دسترسی داشته باشد.

1. حالت Split Screen

یکی از ویژگی‌های مورد علاقه کاربران در سیستم‌عامل اندروید، حالت تقسیم صفحه است. این ویژگی این امکان را برای ما فراهم می‌کند تا از حداکثر فضای صفحه نمایش گوشی خود استفاده کنیم و چندین برنامه را به شکل همزمان اجرا کنیم. به عنوان نمونه، بعضی از کاربران از بخشی از صفحه برای اجرای برنامه یادداشت و از بخش باقیمانده صفحه برای اجرای برنامه تقویم استفاده می‌کنند. به لطف قابلیت چندوظیفگی، میزان بهره‌وری کاربران به شکل قابل توجهی افزایش یافته و از سال‌های گذشته تاکنون، شرکت‌های مختلفی مانند: سامسونگ و شیائومی، این قابلیت را در رابط‌کاربری گوشی‌های خود گنجانده‌اند و حتی قابلیت‌های بیشتری را به آن اضافه کرده‌اند.

2. App Pairs

یکی دیگر از قابلیت‌های چندوظیفگی اندروید که می‌تواند برای اجرای بعضی از برنامه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد، App Pair است. به عنوان نمونه، می‌توانید برنامه یادداشت و یکی از شبکه‌های اجتماعی موردنظر خود را جفت کنید و در صورت نیاز، هر دو آن‌ها را با هم اجرا کنید تا متون مورد نظر خود را از تلگرام به یادداشت انتقال دهید. برای ذخیره جفت برنامه‌ها در حالت تقسیم صفحه، کافی است بر روی سه نقطه روی تقسیم‌کننده ضربه بزنید و سپس نماد ستاره را انتخاب کنید. با این کار، جفت برنامه‌ها به صفحه اصلی اضافه شده و می‌توانید به شکل سریع‌تر به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

3. Chat Bubbles

در طول روز، پیام‌های متعددی از طرف بانک‌ها، فروشگاه‌ها و دوستان و آشنایان دریافت می‌کنیم که ممکن است به بعضی از آن‌ها توجه نکنیم. از اینرو، Chat Bubbles ها که مانند حباب روی صفحه‌نمایش گوشی ما ظاهر می‌شوند، می‌توانند یک قابلیت کاربردی برای از قلم نیفتادن پیام‌های مهم باشند. به لطف این قابلیت، پیام‌های دریافت شده در قالب حباب و با کادر کوچک، ظاهر می‌شوند و می‌توانید بدون ایجاد اختلال در کارهای خود، به پیام‌ها پاسخ دهید

4. حالت های انتقال بین برنامه‌ها

در حالی که حالت تقسیم صفحه و حباب‌های چت بسیار مفید هستند، اما همه برنامه‌های اندروید از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کنند. در این مواقع، ژست‌های حرکتی یک روش کارآمد برای منتقل شدن بین برنامه‌ها محسوب می‌شوند که روند استفاده از موبایل را تسهیل می‌بخشند. از طریق این قابلیت و بدون نیاز به دکمه‌های ناوبری، می‌توانید به انجام کارهای روزمره خود سرعت ببخشید و از این کار لذت ببرید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که تسلط بر ژست‌های حرکتی، نیازمند یادگرفتن و تمرین است. خوشبختانه، در بخش انتخاب حالت‌های ناوبری، اندروید بخشی را به آموزش نحوه کار ژست‌های حرکتی اختصاص داده است که در این زمینه به شما کمک می‌کند.

5. تصویر در تصویر

حالت تصویر در تصویر (PiP) ویژگی دیگری در اندروید است که به طور منظم از آن برای بهبود تجربه چندوظیفگی خود استفاده می‌شود. این ویژگی زمانی کاربردی است که نیاز به تماشای ویدیوهای YouTube، تماس‌های تصویری در WhatsApp یا پیمایش با استفاده از Google Maps در حین کار روی چیز دیگری داشته باشیم. با ویژگی چندوظیفگی «تصویر در تصویر»، می‌توانید حین چک کردن پیام‌ها و ایمیل‌ها، فیلم و ویدیوهای مورد نظرخود را تماشا کنید و لذت ببرید.

استفاده از PiP مزایای زیادی دارد. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد تا بهره‌وری خود را افزایش داده و در زمان صرفه‌جویی کنید. انعطاف‌پذیری بالا در تنظیم اندازه و موقعیت پنجره شناور، راحتی استفاده از این ویژگی را دوچندان می‌کند. همچنین به لطف این قابلیت، دیگر نیاز به این نیست که برنامه‌های موردنظر خود را ببندید. قابلیت PiP کاربردهای متنوعی دارد. در تماس‌های تصویری، امکان انجام کارهای دیگری مانند وبگردی یا ویرایش اسناد فراهم است. همچنین می‌توانید در حین استفاده از نقشه، یک ویدئو آموزشی تماشا کنید یا هنگام کار با سایر اپلیکیشن‌ها به پادکست گوش دهید. این ویژگی اندروید، تجربه استفاده از گوشی هوشمند را برای کاربران روان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کند.

منبع: MUO

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×