10 بازی ترسناک برای طرفداران رزیدنت اویل 4
رزیدنت ایول، از فرنچایزهای مطرح دنیای بازیهای ویدیویی است که هر چقدر سعی کنید از آن فراری باشید، نمیتوانید از این موضوع فرار کنید که با یکی از محبوبترین و جریانسازترین فرنچایزهای سبک ترس و بقا روبهرو هستید.
فرنچایزی که از قسمت اولیهاش تا به حال، مکانیزمهای جذابی را برای گیمپلی بازیهای مختلف ارائه کرده و زمانی که انتقادها به این بازی بعد از انتشار Resident Evil 6 زیاد شد، کمپانی سازنده این بازی یعنی کپکام موفق شد که یک فرمول موفق دیگر را در این سری تست کند که این فرمول در نهایت خروجیهای موفقی مثل Resident Evil 7 و Resident Evil 8: Village را به ما داد.
البته کپکام به همین بسنده نکرد و خیلی زود، سراغ ساخت بازسازی و ریمیکهای قسمتهای اولیه این فرنچایز کرد که بیش از بیست سال از انتشار آنها میگذرد. تا به قسمتهای اول، دوم، سوم و چهارم این مجموعه بازسازی شده است و میتوانید آنها را با گرافیک نسل هشتم و نهم تجربه کنید.
اما رزیدنت ایول در نهایت یک بازی تکنفره است که بعد از مدت کوتاهی به پایان میرسد؛ پیدا کردن یک جایگزین مناسب برای این فرنچایز به خصوص هم اصلا کار راحتی نیست. اما بعضی از استودیوهای بازیسازی سعی کردهاند که با انتشار بازیهای جذابی که در این لیست قرار دادهایم، انتخاب ما را راحتتر کنند. ما هم در این مقاله، به معرفی ۱۰ بازی برتر شبیه به رزیدنت ایول پرداختهایم.
- بهترین بازیهای ترسناک آنلاین که باید با دوستانتان تجربه کنید
- 8 بازی ترسناک آخرالزمانی که در ویران شهرها اتفاق میافتند
- وحشتناکترین آخرالزمانهای زامبی محور در بازیهای ویدیویی
10- بازی The Evil Within
دلیل منطقی وجود دارد که چرا The Evil Within شباهت زیادی به سری رزیدنت ایول دارد. بازی ایول ویتین توسط شینجی میکامکی ساخته شده است؛ برای کسانی که شینجی میکامی را نمیشناسند، باید گفت که این کارگردان ژاپنی در حقیقت خودش خالق فرنچایز Resident Evil است و بازی محبوب Resident Evil 4 را هم او کارگردانی کرده است.
زمانی که شینجی میکامی از کپکام جدا شد، هیچ شکی وجود نداشت که او با یک بازی و فرنچایز ترسناک، مجددا به صنعت بازیهای ویدیویی باز میگردد. اما این بازگشت کمی به طول انجامید و در نهایت سال ۲۰۱۴، سالی بود شینجی میکامی بازی The Evil Within را به دنیا معرفی کرد.
بازی The Evil Within، راجع به کارآگاهی به نام سباستین است که ابتدای بازی جلوی تیمارستانی که در آن اتفاقات عجیبی افتاده توقف میکند و نیروی پلیس از سباستین میخواهد که با وارد شدن به این تیمارستان، متوجه اتفاقات افتاده بشود یا حداقل بتواند سرنخ کافی را به دست آورد.
اما زمانی که سباستین وارد این تیمارستان میشود، همه میفهمیم که ماجرا بسیار پیچیده و فراتر از این حرفهاست و قرار نیست که به این راحتی از دست هیولاهایی که داخل این تیمارستان به وجود آمدهاند، خلاص شویم.
9- بازی Silent Hill 4: The Room
سایلنت هیل، در کنار رزیدنت ایول از قدیمیترین فرنچایزهای ترسناکی است که تجربه آن را به همه شما توصیه میکنیم. سری که همپای با رزیدنت ایول، به شکل دادن سبک ترس و بقا کمک ویژهای کرد و درست مثل RE، فرنچایز سایلنت هیل هم طرفدارهای خیلی زیادی دارد. اما متاسفانه شرکت سازنده این بازی یعنی کونامی، طی دهه اخیر، در انتشار قسمت جدیدی از سایلنت هیل بسیار کمکار بوده.
بازی Silent Hill 4: The Room منتقدان خودش را هم دارد، اما یک موضوعی که در این بازی به بهترین شکل ممکن پیادهسازی شده، این است که در هر گوشه و کنار از این بازی میتوانید ترس عجیبی را احساس کنید که نمونه آن را در کمتر بازی ویدیویی دیدهاید. ترس این بازی کاملا یادآور بازی Resident Evil 4 است.
برعکس بازیهای قبلی این فرنچایز، بازی Silent Hill 4: The Room، داخل یک شهر پر از مه جریان ندارد و این بار داخل یک شهر خیالی به اسم اشفیلد هستید که خیلی از جریان گیمپلی بازی داخل فضاهای بسته است. یکی از قدرتمندترین نکات این بازی، طراحی باس فایت آن است که احتمالا طرفدارهای رزیدنت ایول از تجربه آن بسیار لذت میبرند.
8- بازی Airtight City 1.0
این بازی در حال حاضر، در حالت ارلی اکسس قرار گرفته است که یعنی هنوز به صورت کامل به مرحله انتشار نرسیده است؛ اما از همین حالت ارلی اکسس هم خیلیها اعتقاد دارند که این بازی میتواند یک شاهکار به تمام معنا در زمان انتشارش باشد. به عقیده طرفدارهای دوآتشه سبک ترس و بقا، این بازی یک نامه عاشقانه و سرگشاده به بازی و طرفداران Dead Space است. خوشبختانه، المانهای ترسناک این بازی شدیدا یادآور المانهای کلاسیک ترس و بقای Resident Evil 4 است.
شما در این بازی، وارد دنیای خونی میشوید که خشونت در همه جای آن در جریان است. اما همهچیز به خشونت خلاصه نمیشود؛ دنیای کلاستروفوبیک، تنگ و تاریک این بازی، به اندازهای خارقالعاده پیادهسازی شده است که اگر به این سبک و سیاق از بازیهای ترسناک علاقه داشته باشید، قطعا از تجربه آن سیر نخواهید شد.
طراحی دشمنهای این بازی بسیار هوشمندانه و نوآورانه است؛ سازندگان این بازی در مصاحبههای مختلف گفتهاند که برای طراحی دشمنها، هزاران صفحه اسناد مختلف را آماده کرده، به تحقیق و جستجو راجع به دیگر دشمنهای موجود در بازیهای ترسناک پرداختهاند تا بتوانند بسیار اورجینال عمل کنند.
توصیه میکنیم که حتما این بازی را تجربه کنید که اگر طرفدار بازی Resident Evil 4 باشید، قطعا از تجربه این بازی هم لذت میبرید.
7- بازی Prey
زمانی که شما در این بازی داخل یک سفینه فضایی قرار میگیرید، همهچیز دست به دست یکدیگر میدهند تا شما را به کشتن بدهند. در ابتدای بازی شما دانشمندهای زیادی را میبینید که با شما احوالپرسی میکنند و به شما احترام میگذارند. اما طی مدت یک روز، این دانشمندها جای خودشان را به موجودات ترسناک میدهند که به هر شکلی به سمت شما هجوم میآورند.
این بازی عنوان با تم ترس کازمیک است؛ برای کسانی که راجع به ترس کازمیک نمیدانند، اطلاع داشته باشید که ترس کازمیک، ترس از چیزی است که راجع به آن اطلاعی نداریم و نمیدانیم که به چه شکلی ممکن است به ما آسیب بزند. این ترس ممکن است راجع به هر چیزی باشد و صرفا قرار نیست که موجودی، آسیبزننده باشد. حتی یک موجود بیآزار هم میتواند انتقال دهنده ترس کازمیک باشد.
گیمپلی این بازی، حقیقتا یکی از هیجانانگیز و نفسگیرترین اکشنهایی است که میتوانید تجربه کنید؛ همانطور که سلاحهای شما سریع و قدرتمند هستند، دشمنهای شما هم کشنده و سریع هستند. بعضی از دشمنهای بازی انقدر سریع و قوی هستند که حتی نمیتوانید با آنها مقابله کنید؛ بهترین شانس شما این است که در صورت ظاهر شدن این دشمنها، پنهان شوید تا محل را ترک کنند.
6- بازی Signalis
این بازی در یک آینده دیستوپیایی در جریان است که انسانها چیزی را کشف کردهاند که نباید کشف میکردند؛ بازی Signalis عنوانی در سبک ترس و بقا است که ناامیدی و تاریکی از هر جای این بازی میبارد و به طور کلی یک غم عجیبی در طول بازی در جریان است که بدون شک آن را در طول مدت بازی حس خواهید کرد.
شما در این بازی نقش یک تکنسین را دارید که میخواهد از این دنیای دیستوپیایی خارج شود تا بتواند شریک عاطفی و رویاهای جوانی خودش را دنبال کند. حقایق داستان و روایت این بازی مثل یک بمب شکننده قلب شما را به لرزه در میآید و این در حالی است که در طول این مدت باید سعی کنید تا از دست موجودات ترسناک این بازی فرار کنید.
این بازی از جلوههای بصری پیکسلآرت پیروی میکند که به طور کلی جذابیت بیمانندی را به بازی اضافه کرده است و از قرار گرفتن در این دنیا و تجربه بازی Signalis بسیار لذت خواهید برد.
ترس این بازی، بیشتر روانشناختی است؛ یعنی با این که شاید سکانسهای جامپ اسکر و ترس یهویی زیادی در بازی قرار نگرفته باشد، اما طراحی محیط بازی به تنهایی کافی است تا احساس کنید که یک چیزی در دنیای این بازی اشتباه است. توصیه میکنیم که حتما بازی Signalis را تجربه کنید که شما را سورپرایز خواهد کرد.
5- بازی SOMA
بازی سوما هم از لحاظ ترس روانشناختانه، شباهت زیادی به بازی Signalis دارد. بازی که به معنای واقعی کلمه، مفهوم اگزیستانسیالیسم را به خوبی به مخاطبها نشان میدهد و بعد از پایان آن، فکر شما را برای روزها به خود درگیر میکند. این در حالی است که سازندگان بازی پیش از SOMA بازیهای ترسناک دیگری هم ساختهاند اما از لحاظ مفهوم و مدل ترس، تفاوتهای زیادی بین این بازی و SOMA وجود دارد.
یکی از مهمترین المانهای این بازی، گشت و گذار در محیط است؛ اما باید در نظر داشته باشید که در این بازی گشت و گذار کردن برابر است با قرار گرفتن در محیطهای ترسناک و عجیب که شاید خیلی در آن احساس خوبی نداشته باشید. اما همانطور که گفته شد، بازی بدون گشت و گذار کردن فایدهای ندارد.
شما در این بازی یک فرد زبده نیستید و هیولاهایی که جلوی راه شما قرار میگیرند، همگی از شما قویتر هستند. تنها راهی که برای زنده ماندن در این بازی دارید، فرار کردن و پنهان شدن است و این حس بیچاره بودن باعث میشود که نتوانید به راحتی روی تواناییهای کاراکتر خود اعتماد کنید.
توصیه میکنیم که حتما این بازی را تجربه کنید که قطعا با یکی از بهترین بازیهای سبک ترس و بقا روبهرو شدهاید که متاسفانه چندان به آن بهای زیادی داده نشد.
4- بازی Resident Evil Village
چه بازی بهتر از آخرین قسمت از سری Resident Evil، میتواند مناسب طرفدارهای قسمت چهارم رزیدنت ایول باشد؟ بازی که در ادامه داستان بازی موفق رزیدنت ایول ۷ منتشر شد و توانست سبک و سیاق جدیدی از ریسکپذیری کپکام را به نمایش بکشد.
نکته جالب این است که المانهای اکشن این بازی به مراتب بسیار بیشتر از قسمت هفتم بود و تمام المانهایی که باعث شد تا بازی رزیدنت ایول ۵ و ۶ مورد انتقاد قرار بگیرند، باعث پیشرفت کردن و بازخوردهای مثبت از سوی طرفداران شد. بدین خاطر که المانهای شوتینگ سنگینتر و اکشن نفسگیرتر رزیدنت ایول ویلج، این بار پیادهسازی به مراتب بهتری از بازیهای Resident Evil 5 و Resident Evil 6 داشت.
اما محیط بازی، شاید بیشترین دلیلی است که میتوان این بازی را مشابه با بازی Resident Evil 4 دانست؛ در این بازی هم، شما مثل رزیدنت ایول ۴ داخل یک دهکده عجیب قرار میگیرید که همه چیز در آن غیرطبیعی است و شما در آن یک مهمان ناخوانده به حساب میآیید.
از لحاظ داستان و شخصیتپردازی افراد مختلف به خصوص باسفایتها هم این بازی یک سر و گردن از دیگر بازیهای همسبک خودش بالاتر است و شدیدا یادآور بازی Resident Evil 4 محسوب میشود.
3- بازی Dead Space (نسخه بازسازی شده)
هیچ شکی وجود ندارد که تولد فرنچایز دد اسپیس، تحت تاثیر مستقیم از فرنچایز رزیدنت ایول بود؛ البته سازندگان این بازی بعضی از المانهای بازی را متفاوتتر پیش بردند. مثلا دد اسپیس در مقایسه با رزیدنت ایول، خشونت و سرعت بسیار بیشتری دارد که شاید همین دلیل هم باعث شد که قسمتهای اولیه دد اسپیس تا این اندازه طرفدار به دست آورد.
بازی Dead Space بعد از قسمت سوم که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، دیگر نتوانست به دنیای بازیهای ویدیویی باز گردد. اما در سال ۲۰۲۳، الکترونیک آرتز بالاخره این بازی را از حالت بازنشستگی خارج کرد و بازسازی قسمت اول آن باعث شد که مجددا تمام نوستالژیهای مربوط به این بازی، به سراغ ما باز گردد.
داستان این بازی هیچ تفاوتی با نسخه اورجینال ندارد که شما را در نقش یک مهندس هوافضا یعنی آیزاک کلارک، در سفینه فضایی هیولازده ایشیمورا قرار میدهد و باید با هر سلاحی که در دست دارید مقابل موجودات ترسناک و کشندهای قرار بگیرید که قصد دارند شما را تکهتکه کنند.
گیمپلی این بازی بیشتر از هر بخش دیگری مورد توجه قرار میگیرد؛ بازی انقدر خشن است که میتوانید هر بخش از بدن دشمنهای خود را جدا کنید و حتی از آن به عنوان یک سلاح سرد برای مقابله با دیگر دشمنها استفاده کنید. سلاحهای مختلفی هم در طول بازی در اختیار شما قرار میگیرد که به شما کمک ویژهای در این زمینه (تکه تکه کردن دشمنها) میکند.
2- بازی Resident Evil 2 Remake
بازی رزیدنت ایول ۲ ریمیک، شاید نزدیکترین تجربهای باشد که بتوانید به رزیدنت ایول ۴ داشته باشید. بدین خاطر که از لحاظ گیمپلی و حتی شخصیت قابل بازی، هیچ تفاوتی میان این دو بازی وجود ندارد و بیشتر تفاوتهای این دو بازی در محیط آن خلاصه شدهاند. محیط رزیدنت ایول ۴ داخل یک دهکده است اما محیط بازی رزیدنت ایول ۲ اکثرا در یک ایستگاه پلیس و بخشهایی از شهر راکن است.
این بازی، در حقیقت اولین بخش از داستان فرنچایز رزیدنت ایول است که شخصیت لیان اسکات کندی در آن حضور پیدا میکند؛ یک پلیس تازهکار که به شهر راکن میآید اما در روز اول ورودش متوجه میشود که تمام همکارهای جدیدش تبدیل به زامبیهای بیجان شدهاند که فقط به خوردن گوشت انسان فکر میکنند.
رزیدنت ایول ۲ در زمان انتشار اولیهاش، یک شاهکار به تمام عیار بود و توانست جریانسازی زیادی را در این زمینه انجام بدهد. جالب است بدانید که درست مثل قسمت چهارم این سری، قسمت دوم هم به کارگردانی شینجی میکامی ساخته شده و شخصیت کلیر ردفیلد هم برای اولین بار در این بازی حضور داشت.
اگر به دنبال یک تجربه متفاوت و جذاب در سبک ترس و بقا هستید، توصیه میکنم که به هیچوجه تجربه رزیدنت ایول ۲ ریمیک را از دست ندهید.
1- بازی The Last of Us
شاهکار پلیاستیشن یعنی The Last of Us با اعتراف خود سازندههای بازی، یک الهام مستقیم از رزیدنت ایول ۴ است. بازی که میتواند شما را به یک چرخ و فلکی از احساسات برود و تقریبا تمام المانهای آن به قدری خوب و استادانه در کنار یکدیگر پیادهسازی شدهاند که تا مدتها بعد از انتشارش، هنوز جز پرتکرارترین بازیهای سال است.
یک دهه از انتشار این بازی میگذرد و البته قسمت دوم این بازی هم در سال ۲۰۲۰ منتشر شد؛ اما قسمت اول آن، یکی از مهمترین بازیهای قرن به شمار میرود. از درو کردن جایزههای مختلف بینالمللی گفته تا شروع شدن یک دنیای کاملا جدید که در نهایت هم به یک سریال جذاب از شبکه HBO منتهی شد.
بازی The Last of Us المانهای اکشن بسیار جذابی دارد که شاید المانها یادآور ترکیبی از دو بازی Uncharted و Resident Evil 4 باشد، اما همه این موارد با یک گرافیک خارقالعاده ترکیب شدهاند که تجربه بازی را بسیار بهتر میکند.
یکی از المانهای اصلی این بازی که معمولا همه را مجذوب خود میکند، انیمیشنهای پویا و روان آن است که به گیمپلی بازی هم یک رنگ و لعاب خاص بخشیده است. اگر تا به حال بازی The Last of Us را تجربه نکردهاید، باید گفت که خودتان را از یکی از بهترینهای سبک ترس و بقا دریغ کردهاید.
منبع: dualshockers