برنامه نویسی، یکی از حوزههای تخصصی رشته کامپیوتر و برای ساخت و توسعه نرمافزار، ساخت بازیهای ویدیویی، ساخت وبسایت و سایر زمینههای مرتبط کاربرد دارد. امروزه، حوزه برنامه نویسی در اکثر زمینهها مورد استفاده قرار میگیرد و فراگیری این دانش میتواند در کنار بالا بردن سطح مهارتهای شما، به یکی از تخصصهای سود آور تبدیل شود. در این بین، اپلیکیشن های برنامه نویسی نیز برای علاقمندان این حوزه، بستر مناسبی را فراهم میکنند و حتی اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی محیطی را برای تست کردن کدها در نظر میگیرد.
در این مقاله، قصد داریم تا بهترین اپلیکیشن های برنامه نویسی اندروید را به شما معرفی کنیم و قابلیتها و ویژگیهای هرکدام را بررسی کنیم.
1. SoloLearn
اگر قصد دارید تا زبان برنامه نویسی به خصوصی مانند: پایتون، جاوا اسکریپت، سی پلاس پلاس و حتی سوییفت را یاد بگیرید، اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی SoloLearn گزینه مناسبی برای شما است و میتواند بیش از 20 زبان برنامه نویسی را به شما آموزش دهد. یکی از نکات مهم دربارهی این اپلیکیشن، رابط کاربر پسند و سهولت استفاده از گزینهها و بخشهای مختلف برنامه است.
با استفاده از اپلیکیشن SoloLearn میتوانید در بازه زمانی کوتاه (5 یا 10 دقیقه) هر جلسه آموزشی را تکمیل کنید. Solo Learn برای افرادی که به تازگی با دنیای برنامه نویسی آشنا شدهاند نیز مناسب است و مباحث پیچیده را با روشهای آسان به شما آموزش میدهد. در کنار آموزش، بخش Editor این اپلیکیشن نیز برای تست کردن کدها مورد استفاده قرار میگیرد و کامپایلر ادیتور میتواند در اشکالیابی کدهای شما بکار برود.
اگر بخواهید به شکل رایگان از حدمات اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی SoloLearn استفاده کنید، نمیتوانید به بعضی از بخشها دسترسی داشته باشید و باید در بازه زمانی مشخص، تبلیغات ببینید. با اینحال، Solo Learn یکی از بهترین و پرطرفدارترین اپلیکیشن های برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی است.
2. Grasshopper
Grasshopper یا ملخ، یکی از محصولات شرکت گوگل است که تمرکز خود را روی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت گذاشته و در کنار این موضوع که به عنوان یکی از آسانترین زبانهای برنامه نویسی شناخته میشود، عمدتا برای ساخت وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. به لطف پازلهای تصویری این اپلیکیشن، میتوانید مهارتهای کد نویسی خود را بهبود دهید و بر مفاهیم پایه برنامه نویسی مسلط شوید.
در ابتدا، باید به سوالاتی که این اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی در مقابل شما میگذارد پاسخ دهید و سپس براساس سطح اطلاعات، نیاز و تسلط، اپلیکیشن دورههای آموزشی را در اختیارتان قرار میدهد. در هر جلسه با مفاهیم جدیدتری آشنا خواهید شد و میتوانید از آنها برای توسعه پروژه خود استفاده کنید. مانند سایر دورههای آموزشی، در جلسات ابتدایی با مفاهیم ساده و قابل فهم آشنا خواهید شد و هر چقدر که بیشتر جلو بروید، باید سطح اطلاعات خود را بالاتر ببرید و با مفاهیم پیچیدهتری سر و کار داشته باشید.
علاوه بر آموزش، بخشی نیز برای تمرین کدنویسی به کاربران اختصاص داده شده است. در نهایت، درصورت به پایان رساندن این دوره آموزشی، مدرک به شما اعطا میشود و میتوانید از این اپلیکیشن به شکل کاملا رایگان استفاده کنید.
3. Mimo
تمرکز Mimo روی 5 زبان برنامه نویسی پرکاربرد است که شامل: پایتون، جاوا اسکریپت، HTML و SQL و CSS میشود؛ از اینرو، برنامهنویسان تازهوارد و حتی حرفهای هم میتوانند از این اپلیکیشن برای ارتقا مهارتهای خود استفاده کنند. قبل از اینکه دورههای آموزشی خود را شروع کنید، Mimo چندین سوال از شما میپرسد تا سطح اطلاعات و نیاز شما بابت یادگیری زبان برنامه نویسی را بفهمد و در ادامه، دروس مرتبط به نیاز شما را در اختیارتان قرار میدهد.
رابط کاربری اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی Memo شبیه به اپلیکیشن آموزش زبان و موسیقی دوآلینگو است و حین استفاده از بخشهای مختلف اپلیکیشن، با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد. با تکمیل دورههای آموزشی، به شما مدرک اعطا میشود که میتوانید در رزومهی خود به آنها اشاره کنید. به یاد داشته باشید که تنها بعضی از محتواهای آموزشی Mimo رایگان است و اگر بخواهید از تمامی محتواهای آموزشی استفاده کنید، باید اشتراک تهیه کنید.
4. Enki
در بین تمامی اپلیکیشن های برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی، Enki نقش یک اپلیکیشن بدنسازی را ایفا میکند و از طریق فلش کارتها به شما کمک میکند تا مفاهیم برنامهنویسی را به خوبی یادبگیرید و فراموش نکنید. Enki دورههای آموزشی دربارهی زبانهای برنامه نویسی مانند: Python, Java Script, react, Regex و حتی بلاک چین را در اختیارتان قرار میدهد و میتوانید به سایر محتواهای آموزشی این اپلیکیشن نیز دسترسی داشته باشید.
یکی از ویژگیهای متمایز اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی Enki پرسش سوال از کاربر است. مانند سایر سرویسهای آموزشی، در ابتدا سوالاتی در رابطه با تسلط شما بر مفاهیم و هدف شما برای یادگیری زبان برنامه نویسی پرسیده میشود. در ادامه و با پیشروی دوره آموزشی، سوالاتی در رابطه با کدها از شما پرسیده میشود تا آنها را به یاد بیاورید و فراموش نکنید.
برعکس سایر سرویسهای آموزشی این فهرست، Enki هیچ مدرک آموزشی را در قبال به پایان رساندن آموزشها اعطا نمیکند. اپلیکیشن Enki تنها درحالت Reading Mode رایگان است و در صورتی که بخواهید از بازبینیهای شخصی، سوالات تعاملی و محیط برنامهنویسی استفاده کنید، باید اشتراک تهیه کنید.
5. Encode
چالش، یکی از بخشهای جدایی ناپذیر زندگی یک برنامهنویس است و شخصی که قصد دارد تا وارد این حوزه تخصصی و پرتقاضا شود، باید روزانه با سوالات مختلف و محدودیتها سر و کار داشته باشد. بر این اساس، اپلیکیشن Encode همین روال را پیش میگیرد تا به شما کمک کند تا آموختههای خود را فراموش نکنید و در ادامه راه از آنها استفاده کنید.
هر چقدر که بیشتر یاد بگیرید، وقت بگذارید و به دورههای پیشرفته برسید، چالشهای سختتری منتظر شما است. یکی از قابلیتهای فوقالعاده کاربردی و نجاتبخش این اپلیکیشن، برخورداری از حالت آفلاین است و به شما اجازه میدهد تا بدون نیاز به اینترنت، به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشید.
Encode از زبانهای برنامهنویسی پرطرفدار مانند: HTML, CSS, جاوا اسکریپت و پایتون پشتیبانی میکند و در صورتیکه بخواهید به شکل رایگان از امکانات این اپلیکیشن استفاده کنید، باید تبلیغات ببینید و چالش و موضوعاتی که به انها اشاره کردیم، به شکل محدودتر در دسترس شما قرار میگیرد.
6. Programming Hub
اپلیکیشن آموزش برنامهنویسی Programming Hub دورههای متنوعی را در زمینه انواع زبانهای برنامهنویسی برگزار میکند و از جاوا اسکریپت گرفته تا اسمبلی، میتوانید نسبت به نیاز و علاقهی خود، یکی از زبانهای برنامه نویسی را یاد بگیرید. از آنجا که این اپلیکیشن، مهارتهای برنامه نویسی چند جانبه را به دانش آموزان خود ارائه میدهد، برای برنامهنویسان مبتدی و حتی باتجربه نیز مناسب است.
دروس برنامه نویسی، مختصر و تعاملی هستند و این امکان را برای شما فراهم میکنند تا مفاهیم را به شکل سریعتر و آسانتر یاد بگیرید. علاوهبراین، بخشی از آموزشهای این اپلیکیشن، به آموزشهای ویدیویی اختصاص داده میشود تا بتوانید موضوعات و مفاهیم مختلف را آسانتر فرا بگیرید. براساس ادعای گروه توسعهدهنده Programming Hub، این اپلیکیشن از سریعترین کامپایلر در اندروید برخوردار است و از بیش از 20 زبان برنامه نویسی پشتیبانی میکند.
زمانی که یکی از دورههای آموزشی را شروع میکنید، اپلیکیشن تخمین میزند که میزان درآمد شما با استفاده از این زبان برنامه نویسی چقدر خواهد بود. Programming Hub یکی از کاملترین اپلیکیشن های برنامه نویسی است که در ابتدا، امکانات خود را به شکل محدود در اختیار شما قرار میدهد و در صورت عضویت در اشتراک، دسترسی به بخشهای مختلف برنامه و امکان دسترسی به مدرک برای شما باز خواهد شد.
7. Programming Hero
اگر از ساعتها وقت گذاشتن برای دیدن خطهای کد و آموزشهای خسته کننده بیزار شدهاید و قصد دارید تا برنامه نویسی را کنار بگذارید، بهتر است صبر کنید، چون اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی Programming Hero یکی از روشهای مثمر ثمر برای یادگیری برنامه نویسی باچاشنی سرگرمی است و تجربه جدیدی برای شما خواهد بود.
با بروز دادن اشتیاق و استفاده از این اپلیکیشن، میتوانید مفاهیم مهم و پایه برنامه نویسی را یاد بگیرید و با حل کردن چالشهایی که به شکل بازی در مقابل شما قرار میگیرند، پیشرفت کنید و تمرکز خود را در این حوزه بالا ببرید. اپلیکیشن Programming Hero زبانهای برنامه نویسی مانند: Kotlin، Python، HTML، JavaScript و غیره را به شما آموزش میدهد و حتی میتوانید از طریق بخش کد نویسی، کدهای خود را بررسی کنید و سطح سوادتان را بالا ببرید. مدرک پایان ترم نیز یکی از اهداف این سرویس است که از طریق خرید اشتراک میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
8. Codict
اگر یک برنامهنویس یا دانشآموز هستید که قصد دارید برنامه نویسی یادبگیرید و مهارتهای گسترش دهید یا برای مصاحبههای آتی آماده میشوید، Codict بهترین برنامه برای شماست. این اپلیکیشن بر انواع مختلف زبانهای برنامه نویسی و زمینههایی مانند frontend و backend تمرکز دارد.
براساس تجربه در زمینه برنامه نویسی، چالشهای مختلفی در مقابل شما قرار میگیرد که با حل کردن آنها پیشرفت میکنید. علاوهبراین، بخشی برای نوشتن و ویرایش کدها نیز در نظر گرفته شده است.
در ادامه، اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی Codict به شما این امکان را می دهد تا برای سوالات مصاحبه کاری خود آماده شوید. استفاده از این برنامه کاملاً رایگان است اما برای اینکه هزینههای برنامهنویس تامین شود، باید با تبلیغات روبرو شوید. در غیراینصورت میتوانید با پرداخت هزینه کم، تبلیغات را حذف کنید.
9. Khan Academy
Khan Academy اپلیکیشنی مفید برای فراگیری علوم مختلف است که به کمک آن میتوانید چیزهای زیادی یاد بگیرید. این اپلیکیشن دارای 10 هزار فیلم مفید و آموزنده است و میتوانید موضوعات مختلفی را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که Khan Academy مجموعهای از محتواهای آموزشی از علوم مختلف است و میتوانید به تمامی آنها دسترسی داشته باشید.
Khan Academy یکی از قوی ترین آرشیوهای دانش برنامه نویسی موجود و یکی از بهترین اپلیکیشنهای رایگان برای یادگیری برنامه نویسی است. چه بخواهید ساخت اپلیکیشن را یاد بگیرید یا فول استک، Khan Academy میتواند گزینه مناسبی برای آموزش به شما باشد. در کنار دورههای برنامه نویسی، آکادمی خان طیف گستردهای از آموزشها را در اختیار شما قرار میدهد تا بر حسب نیاز نسبت به یادگیری هرکدام اقدام کنید.
10. DataCamp
دیتاکمپ، یک پلتفرم آموزشی آنلاین است که بیش از 1500 ساعت دورههای آموزشی در زمینه هوش مصنوعی، علوم داده، یادگیری ماشین و موارد مرتبط را در خود جای داده است. با اینکه بوت کمپ بخشی برای برنامه نویسی ندارد، اما جای خالی دورههای هوش مصنوعی، علوم داده و زبان برنامه نویسی R در اسامی ذکر شده در این فهرست حس میشود؛ از اینرو، میتوانید به اپلیکیشن دیتا کمپ، نه عنوان یک بستر برای یادگیری و تمرین برنامه نویسی، بلکه برای آموزش و پوشش دادن دروس مختلف در زمینههایی که ذکر کردیم نگاه کنید.
در ابتدا، میتوانید به شکل رایگان اما محدود از ویدیوهای آموزشی این سرویس استفاده کنید اما برای دسترسی نامحدود به تمامی محتواهای ویدیویی باید اشتراک بخرید.