8 سریال جذاب و آموزنده دربارهی رواندرمانی
درک بهتر از خودتان و دنیای روانشناسی
رواندرمانی یا درمان روانشناختی، استفاده از روشهای روانشناختی مبتنی بر تعامل شخصی منظم با فرد بزرگسال، به منظور کمک به وی در تغییر الگوهای نابهنجار رفتاری و مدیریت و غلبه بر علائم مشکلزا و رشد و تکامل جنبههای مثبت شخصیت فرد است. رواندرمانی برای بهبود سلامت روان فرد، حل یا کاهش رفتارهای دردسرساز، اعتقادات، اجبارها، افکار یا عواطف و بهبود روابط و مهارتهای اجتماعی به کار میرود.
در سالهای اخیر، با توجه به شناخت اهمیت رواندرمانی در کمک به بهبود سلامت روانی افراد و ارتقای سطح زندگی، آثار بسیاری با محوریت معرفی جلسات رواندرمانی و دنیای وسیع روانشناسی تولید شدهاند. آثاری که علاوه بر کمک به افزایش آگاهی مخاطب در مورد اهمیت سلامت روان، دربردارندهی نکات آموزندهی بسیاری هستند که به ارتقای سطح زندگی و سلامت روان مخاطبان نیز کمک شایانی میکنند. در این مقاله از مجلهی مایکت، به معرفی و بررسی بهترین سریالها و مجموعههای تلویزیونی در مورد رواندرمانی خواهیم پرداخت.
- 10 سریال تماشایی که از هنرهای رزمی به عنوان عنصر اکشن استفاده میکنند
- 10 شخصیت سریالی که از منبع اقتباسشان بهترند
- 15 شخصیت منفور سریالها که آرامشتان را خدشهدار میکنند
1-تحت درمان (In Treatment)
تحت درمان یک سریال درام آمریکایی است دربارهی روانشناسی به نام دکتر «پاول وستون». به زعم بسیاری از روانشناسان و فعالان حوزهی درمان، این سریال یکی از باکیفیتترین سریالهای ساختهشده در حوزهی روانکاوی و رواندرمانی است. این سریال، داستان روانکاوی را به نمایش میکشد که در مطب خود، به درمان مراجعانش میپردازد. تمام ماجرا در یک اتاق و از لابلای صحبتهای «پاول وستون» با مراجعان خود روایت میشود. در جریان این سریال علاوه بر آشنایی با داستانهای بسیار جالب زندگی شخصی مراجعها، با زندگی شخصی این رواندرمانگر، مشکلات او و نحوهی مقابلهی وی با این گرفتاریها نیز آَشنا میشویم. تحت درمان، روی یکی از جنبههای روانشناسی، یعنی جلسات رواندرمانی متمرکز شده و مطابق انتظار سریالی است که بخش زیادی از داستان آن، از میان مکالمات و صحبتها روایت میشود.
2-روانشناسی (Shrinking)
سریال «روانشناسی»، مجموعهای در ژانر کمدی و خانوادگی است و داستان رواندرمانگری را روایت میکند که به سوگ همسرش نشسته است. او به خاطر موقعیت نابسامان زندگی و به امید بهبود وضعیت خود، تصمیم میگیرد که برخلاف آموختههای علمی و اصول اخلاقی، با رویکردی غیرمعمول به درمان مراجعانش بپردازد. او تصمیم میگیرد که رک و مستقیم مشکلاتشان را به آنها بگوید، برایشان نسخه بپیچد و به آنها بگوید که برای حل تعارضاتشان چه کاری را انجام دهند. روشی نابهنجار و در عین حال خلاقانه، که تغییرات بزرگی در زندگی آن ها و زندگی خودش ایجاد میکند. تغییراتی که لحظات تلخ و شیرین بسیاری را در جریان این سریال رقم میزند.
3-زوج درمانی (Couple’s Therapy)
یکی دیگر از مجموعههای بسیار خوشساخت و آموزنده، سریال «زوج درمانی» است. این مجموعه تصویرگر جلسات رواندرمانی زوجهایی است که برای حل مشکلات وتعارضات روابط زناشویی خود از روانکاو، دکتر «اورنا گوورالنیک» کمک میگیرند. این برنامه مورد تایید و تحسین بسیاری از متخصصان روانشناسی و درمان قرار گرفته است و تلاش میکند تا شرکتکنندگان و روند درمانی را بر اساس واقعیت و مستند و جلوه دهد. با پیشبرد خط روایی این مجموعه، شاهد یشرفت زوجین و ارتباطشان در جریان این جلسات بسیار عمیق و آموزنده خواهیم بود.
4-بگو که دوستم داری (Tell Me You Love Me)
داستان مجموعهی تلویزیونی جذاب «به من بگو دوستم داری»، حول محور زندگی مشترک و روابط زناشویی سه زوج میچرخد که هر کدام مشکلات خاصی را در روابط خود تجربه میکنند. به همین منظور آنها به درمانگری به نام «آلکساندر» مراجعه میکنند که خود نیز در حال دست و پنجه نرم کردن با دشواریهایی در رابطهی خود با شریک زندگیاش است. این سریال نیز یکی دیگر از مجموعههای موفقی است که برای ارتباط زوجین میتواند بسیار روشنیبخش و مفید باشد.
5-همسایهی روانپزشک (The Shrink Next Door)
«همسایهی روانپزشک»، سریالی در ژانر زندگینامه، کمدی سیاه و درام است. مارتی مردی است که میخواهد در مرزگذاری کردن در روابط زندگیاش بهتر شود. در جریان داستان، او با روانپزشکی آشنا می شود. رابطه معمولی مارتی با این روانشناس، به تدریج به رابطهای ناکارآمد، مبتنی بر سواستفاده و سرشار از فریب و دروغ تبدیل می شود. پس از 30 سال، مارتی به جایی رسیده است که همهی آنچه در مورد اهمیت مرزبندی کردن با آدمها وجود دارد را یاد گرفته است. او به علاوه دریافته است که چه اتفاقی میافتد، زمانی که این مرزبندیها به درستی رعایت نشوند. با دیدن این سریال بسیار جذاب و پرماجرا، به اهمیت وافر مرزبندی کردن در روابط و نحوهی انجام آن پی خواهید برد.
6-کولی (Gypsy)
این سریال درام و هیجانی، روایتگر داستان رواندرمانگری به نام «ژان هالووی» است که صاحب یک زندگی به ظاهر آرام و خوش و خرم در نیویورک است. «ژان» به واسطهی مشکلات شخصی خود، در حرفهی خود و در مواجهه با مراجعانش، وارد رابطههایی بیش از حد صمیمانه، نامتعارف و آسیبزننده میشود. به علت همین ارتباطات ناسالم، پس از مدتی مرز میان زندگی شغلی و زندگی شخصی وی از میان برداشته میشود. این سریال کوتاه نیز میتواند یکی دیگر از پیشنهادات جذاب برای آشنایی با جنبههای غالباً نادیدهی زندگی رواندرمانگران و پشت پردهی جلسات روانکاوی باشد.
7-عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست (It’s Okay Not to Be Okay)
در این سریال کمدی رمانتیک، مردی جوان به نام «مون کانگ تائه»، در بخش درمان اختلالات روانی یک بیمارستان مشغول به فعالیت است. حقوق دریافتی «مون» ناچیز است و از لحاظ اقتصادی در وضعیت بدی قرار دارد. او همزمان از برادر خود که مبتلا به اختلال اوتیسم است نیز مراقبت میکند. «مون کانگ» با زنی به نام «گو مون یونگ»، نویسندهی موفق کتاب های کودکان، آشنا میشود. «گو مون یونگ» از اختلال شخصیت ضداجتماعی رنج میبرد و ارتباطات بسیار ضعیفی با دیگر افراد و اجتماع دارد. این آشنایی آغازگر اتفاقات بسیاری است و در جریان این اتفاقات بهبود عاطفی و شخصیتی این دو شخصیت را شاهد خواهیم بود. این مجموعهی کرهای مسائل متعدد سلامت روان و رشد عصبی، از جمله اوتیسم و اختلالات را به تصویر میکشد. تماشای این سریال چه برای رواندرمانگران و چه برای علاقهمندان به سریالهای با تم روانشناسی میتواند بسیار آموزنده باشد.
8- به من دروغ بگو (Lie To Me)
این سریال جذاب و هیجانانگیز، داستان مردی به نام «کل لایتمن» را روایت میکند که با همکارانش پروندههای بسیاری را بر عهده میگیرند. آنها از طریق تعالیم روانشناسی کاربردی، به دنبال یافتن حقیقت هستند. یکی از جذابیتهای این سریال، توانایی فوقالعاده شخصیت اصلی داستان، دکتر «کل لایتمن» در تجزیه و تحلیل حالات چهره و حرکات غیرارادی بدن و راههای هوشمندانهی وی در کشف حقیقت است. حقایقی که میتوانند بسیار غمانگیز و دردناک باشند. این سریال، آموزههای روانشناسی و رواندرمانی را به صورت کاربردی به کار میگیرد و میتواند انتخاب مناسبی برای فعالان این حوزه و علاقهمندان به آثار روانشناسی و جنایی باشد.
این تریتمنت واقعا سریال محشریه. فراتر از یه سریاله
جامعه ی ایران به همچین مقاله ای نیاز مبرم داشت ، ممنون از نویسنده