15 سلبریتی که با وجود افسردگی زندگی الهامبخشی دارند
وقتی شهرت و ثروت هم جلوی افسردگی را نمیگیرد
شاید در نگاه اول تنها چیزی که در زندگی پرزرق و برق ستارههای دنیای سینما و موسیقی و ورزشکاران حرفهای به چشم نمیآید غم و ناراحتی باشد اما این چیزی است که مایلی سایرس، لیدی گاگا، دواین «راک» جانسون و چند سلبریتی افسرده دیگر میخواهند همهی افراد مبتلا به افسردگی دربارهی آن بدانند.
با اینکه این افراد بااستعداد، ثروتمند و به شدت محبوب هستند اما با این حال، افسردگی سراغ آنها نیز میرود و نه شهرت و نه ثروت نمیتوانند مشاهیر و سلبریتیها را در برابر افسردگی ایمن کنند. وضعیتی خطرناک از سلامت روان که طبق گفتهی «انستیتوی ملی سلامت روان ایالات متحدهی آمریکا» بیش از 21 میلیون نفر را در این کشور تحت تاثیر قرار میدهد و یکی از علل اصلی از کار افتادگی انسانها در سراسر جهان است.
به گفتهی اسکات آ. لنگنکر، دکترای روانپزشکی و استادیار روانشناسی دانشگاه یوتا در سالت لیک سیتی، استرسهای زندگی بسیار عمومی آنها، اختلال در خواب، ترس از دست دادن موقعیت شغلی و اجتماعی، تغییر مداوم برنامهی کاری و سوءمصرف مواد تنها بخشی از دلایل متعددی هستند که سلبریتیها را در معرض خطر افسردگی قرار میدهد. علاوه بر این دکتر واسیلیس پوزیوس، روانپزشک جنایی و مدیر ارشد پزشکی در شبکه بهداشت جامعه اوکلند در تروی، میشیگان میگوید: «سلبریتیها اجازهی اشتباه ندارند. زمانی که کوچکترین اشتباه یک فرد مشهور قابلیت این را دارد که به سرعت نور در فضای اینترنت وایرال شود، بررسی دقیق رسانههای زرد فعال در این فضا میتواند باعث ایجاد احساس شرم، گناه و ناامنی ویران کنندهای در شخص شود که هریک از اینها به خودی خود از مهمترین عوامل ابتلا به افسردگیاند».
بیشتر بخوانید: 10 فیلم وسترن زمستانی که باید تماشا کنید
15. لیلی راینهارت، بازیگر
با توجه به گزارشی که مجلهی People منتشر کرده است، پیش از اینکه لیلی راینهارت شانس بازی در نقش بتی کوپر را در سریال محبوب شبکهی CW «ریوردِیل» (Riverdale) پیدا کند، یک بازیگر مشتاق و پرانگیزه بود که در کمال ناباوری از سن ۱۴ سالگی با افسردگی دست و پنجه نرم میکرد. هنگامی که راینهارت برای اولین بار برای دنبال کردن آرزوی دوران کودکی خود یعنی بازیگری به لس آنجلس نقل مکان کرد، نقشهای بسیار کمی به دست میآورد که آنها هم اغلب فرعی بودند. استرس این اتفاق، به علاوهی تأثیری که بیکاری بر وضعیت مالی او داشت، تاثیر مستقیمی بر سلامت روان او گذاشت.
راینهارت در مصاحبهای با مجلهی W در سپتامبر ۲۰۱۷ عنوان کرده است: «به یاد دارم که به حساب بانکیام نگاه میکردم و میدیدم تمام پولی که در طول سالها از بازیگری پسانداز کرده بودم، از بین رفته. برای پیدا کردن کار خیلی اضطراب داشتم و تقریباً پنج ماه در اتاق خواب خانهام خودم را حبس کردم. فقط احساس اضطراب داشتم، منتظر تست بازیگری بعدیام بودم و کار دیگری انجام نمیدادم. این بدترین دوران زندگی من بود».
او در ادامه اضافه کرد: «در دورانی که عمیقترین و طاقتفرساترین افسردگی زندگیام را تجربه میکردم، سریال ریوردِیل به زندگیام راه پیدا کرد. این نقشآفرینی، نقطه عطفی در مسیر حرفهای من بود و مثل یک ناجی، من را از آن تاریکی نجات داد و به زندگی بازگرداند».
این بازیگر 26 ساله که بعد از آن در فیلم «شیادان» (Hustlers) و در کنار جنیفر لوپز نقش مهمی را ایفا کرد، همواره در به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی خود در زمینهی سلامت روان با مخاطبانش در شبکههای اجتماعی پیشگام بوده است.این کار او برای بسیاری از افراد در سراسر جهان الهامبخش بود و به آنها یاد داد تا در صورت نیاز به دنبال کمک تخصصی برای ارتقای سلامت روان خود باشند. همانطور که این بازیگر جسور میگوید، رواندرمانی نه تنها مایهی شرمساری نیست، بلکه فرصتی ارزشمند برای خودشناسی، رشد و تعالی فردی است. در دنیای پرشتاب و پرمشغلهی امروز، توجه به سلامت روان اهمیتی حیاتی دارد. به یاد داشته باشیم که همگی در معرض آسیبهای روحی و روانی قرار داریم و هیچکس از این قاعده مستثنی نیست.
لیلی راینهارت اما تنها به فتح قلعههای بازیگری بسنده نکرد. او علاوه بر درخشش روی پرده نقرهای در فیلمهای بزرگی مثل «قلبهای شیمیایی» (Chemical Hearts) و «فرشتگان چارلی» (Charlie’s Angel) پا به عرصه ادبیات هم گذاشت و در سال 2020، مجموعهی شعری با عنوان «درسهای شنا» (Swimming Lessons) منتشر کرد که بخش قابل توجهی از آن بازتاب دهندهی تجربههای او در مواجهه با اضطراب و افسردگی است.
شاید تصور کنید زندگی یک ستارهی جوان هالیوودی، مثل یک قایق بادبانی روی امواج آرام موفقیت در حرکت است، اما حقیقت این است که هر کسی ممکن است با تندبادهای ناخواستهای مثل اضطراب و افسردگی مواجه باشد. لیلی به عنوان یک سلبریتی افسرده با شجاعت تمام، تجربیات خودش را به شعر درآورد تا همصدای کسانی شود که در سکوت با این چالشها درگیر هستند و یادآوری کند که هیچکس تنها نیست.
اگر شما هم احساس میکنید در دریای مواج زندگی غرق میشوید، به یاد داشته باشید که همیشه نجاتدهندگانی مثل «درسهای شنا» و صدها اثر ادبی و هنری دیگر، برای بازگرداندن آرامش و امید در دسترستان هستند. از خواندن و نوشتن نترسید، گاهیاوقات همین کلمات هستند که ما را به ساحل امن میرسانند.
14. مایلی سایرس، بازیگر و ترانه سرا
میلی سایرس، که اکنون 30 ساله است، با بازی در نقش شخصیت اصلی سریال «هانا مونتانا» (Hannah Montana) که از سال 2006 تا 2011 در کانال دیزنی پخش شد به شهرت رسید. با این حال، گذار او به دوران بزرگسالی خالی از چالش نبود. این سلبریتی افسرده در مصاحبهای با مجلهی Elle که در سال 2014 منتشر شد، صمیمانه در مورد مبارزات خود با افسردگی و مشکلات روانیاش صحبت کرد.
«زمانی بود که واقعا افسرده بودم، آنقدرخودم را در اتاقم حبس کردم که دست آخر پدرم مجبور شد در را بشکند. بخشی از آن به دلیل جوشهای زیاد صورتم و آزار و اذیتی بود که به خاطر آن میشدم. اما خب میدانید، هرگز تنها به خاطر کاری که شخص دیگری با من کرد افسرده نشدم، من ذاتا شخصیت افسردهای داشتم».
خوانندهی ترانهی (Party in the U.S.A) چنین ادامه داد که: «در مقطعی برای مدیریت افسردگیام دارو مصرف میکردم و توصیهام به تمام کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند این است که برای درمان آن حتما به پزشک مراجعه کنند زیرا تنها راه موثر است».
سایرس همچنین تاکید کرد که یکی از نکات مثبت افسردگی او، کمک به برقراری ارتباط با طرفدارانش بود. «آنها میدانند که من با افسردگی درگیر بودهام و همین به آنها نیز انگیزه میداد که با مشکل خودشان روبرو شوند». او گفت: «این موضوع به من هدف بزرگی میدهد، دلیلی محکم برای بیدار شدن و مبارزه با افسردگی لعنتی». داستان سایرس به عنوان یک یادآوری قدرتمند و تاثیرگذار عمل میکند. سرگذشت الهامبخشی که اثبات میکند مشکلات سلامت روان برای تمام افراد جامعه است و میتواند روی هر شخصی، صرفنظر از پیشینه یا میزان موفقیتش تأثیر بگذارد.
13. جرد پادالکی، بازیگر
CNN در جولای 2015 گزارش داد که جرد پادالکی، بازیگر مشهور ۴۰ ساله که بیشتر برای نقشآفرینی در سریال ماورایی «سوپرنچرال» (Supernatural) شناخته میشود، در ۲۵ سالگی با حملۀ اضطرابی در صحنهی فیلمبرداری روبرو و پس از معاینات پزشکی، مبتلا به افسردگی تشخیص داده شد. خود او نیز در مصاحبهای با مجلهی «ورایتی» (Variety) در مارس ۲۰۱۵ گفت: «یک پزشک به صحنه فیلمبرداری آمد و حدود ۳۰-۴۵ دقیقه با من صحبت کرد و در نهایت گفت: «جرد، فکر میکنم تو به طور بالینی افسرده هستی». پس از این اتفاق پادالکی که حالا به یک سلبریتی افسرده بدل شده بود با شجاعتی مثال زدنی، به مبارزه با افسردگی پرداخت و با ارادهای قوی، مسیر بهبودی را در پیش گرفت. او در این راه از حمایت متخصصان، اطرافیان و قدرت موسیقی بهره برد و تجربیات خود را با صداقتی تحسینبرانگیز، با مخاطبانش به اشتراک گذاشت.
پادالکی، بازیگر سریال «دختران گیلمور» (Gilmore Girls)، تقریبا همزمان با اعلام عمومی افسردگیاش، کمپینی با نام «همیشه به مبارزه ادامه بده» راهاندازی کرد تا به افزایش آگاهی دربارهی مسائل سلامت روان و حمایت از افراد مختلف کمک کند. سازمانی غیرانتفاعی که به افرادی که درگیر با مشکلاتی مانند افسردگی، اعتیاد، خودآزاری و خودکشی خدمات میدهد.
پادالکی در مصاحبهای که سال ۲۰۱۵ با E! News، انجام داد، پیرامون انگیزهی پشت راهاندازی کمپین الهامبخش خود چنین توضیح داد: «هنوز بخش بزرگی از جامعه هستند که فقط میخواهند بگویند: سرتو بالا بگیر. یه لبخند بزن، همه چیز درست میشه». برای بعضی افراد، این راهکار جواب میدهد. قطعاً بعضی تیپهای شخصیتی وجود دارند که بعد از تجربهی یک روز سخت، میتوانند آن را کنار بگذارند و به زندگی ادامه دهند. اما این برای همه کار نمیکند. من این کمپین را برای کسانی که اینقدر خوششانس نیستند راهاندازی کردهام، «پیام همیشه به مبارزه ادامه بده» برای ماست».
12. لیدی گاگا، خواننده و بازیگر
یک سلبریتی افسردهی فوقالعاده. لیدی گاگا با آن استایلهای جسورانه و پیشرو، صدای قدرتمندی که چارچوب سبکهای مختلف را پشت سر میگذارد و موفقیت در عرصه بازیگری سینما و تلویزیون، تجسم یک سوپراستار تمام عیار است. با این حال، در مصاحبهای در سال ۲۰۱۵ با مجلهی «بیلبورد» (Billboard)، از مبارزه طولانی مدت خود با افسردگی پرده برداشت. او صادقانه بیان کرد: «من در تمام زندگیام با افسردگی و اضطراب دست و پنجه نرم کردهام. فقط میخواهم بچهها بدانند که عمق احساسی که به عنوان انسان تجربه میکنند کاملاً طبیعی است. ما اینطور به دنیا آمدهایم».
لیدی گاگا سال 2020 و در گفتگو با مجلهی «پیپل» (People) از تاثیر مستقیم افسردگیاش بر آلبوم «کروماتیکا» (Chromatica) که مضمون اصلیاش دربارهی یافتن نور در تاریکی بود سخن گفت. او گفت: «گذشتهها وقتی صبح از خواب برمیخواستم و متوجه میشدم که لیدی گاگا هستم به شدت افسرده و ناراحت میشدم و نمیخواستم خودم باشم. از عواقب شهرت بر زندگیام و سرعت تغییر آن احساس ناامنی میکردم».
در ادامه خوانندهی Rain on Me به همین مجله توضیح داد که چگونه موسیقی، او را از آن دوران تاریک بیرون کشید. لیدی گاگا گفت: «مدت زیادی را در یک حالت کاتاتونیک (نوعی از بیماری اسکیزوفرنی میباشد که در ان بیمار روحی و روانی حالت خاصی به خود گرفته و تا انجا که در توانش هست به همان حالت میماند) سپری کردم که در آن انگیزهای برای هیچ کاری نداشتم. اما بعد به آرامی شروع به ساختن موسیقی و روایت داستان خودم از طریق آلبومم کردم».
مبارزات گاگا با افسردگی و احساس انزوا، به او مأموریتی مهم بخشیده است. کمک به جوانانی که با چالشهای مشابه عاطفی روبرو هستند، از طریق بنیاد «اینگونه متولد شدهایم» (Born This Way). این بنیاد نه تنها برای توانمندسازی جوانان و الهام بخشیدن به آنها برای داشتن شجاعت تلاش میکند، بلکه منابعی را نیز برای کمک به جوانان در دریافت کمکهای مورد نیاز برای سلامت روان فراهم مینماید.
11. سارا سیلورمن، بازیگر و کمدین
سارا سیلورمن, بازیگر، کمدین و نویسندهی مطرح دنیای هالیوود، در مصاحبهای که با مجلهی «گلیمور» (Glamour) در سال 2015 انجام داد، به تأثیر عمیق نقشی که در فیلم «منم متقابلا لبخند زدم» (I Smile Back) در زندگی شخصیاش اشاره کرد. او در این فیلم، شخصیتِ یک مادر حومهنشین با یک زندگی به ظاهر ایدهآل را به تصویر میکشد که با چالشهای درونی ناشی از افسردگی دست و پنجه نرم میکند و در پی نجات از این وضعیت به خوددرمانی با دارو و الکل پناه میبرد. این سلبریتی افسرده در ادامهی این مصاحبه فاش کرد که از 13 سالگی با افسردگی درگیر است. سپس به نقش مؤثر سالها مراجعه به متخصصان سلامت روان اشاره کرد و گفت که به تازگی شروع درمان با داروی ضدافسردگی «سرترالین» را آغاز کرده است.
بر اساس آخرین آماری که توسط مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده در سال 2020 منتشر شده، نزدیک به 16 درصد از بزرگسالان آمریکایی در سال 2019 از داروهای تجویزی برای سلامت روان استفاده کردهاند که این آمار گویای شیوع قابل توجه این اختلال در جامعه است.
سیلورمن، در ادامهی مصاحبه، بر اهمیت مشغولیت ذهنی به عنوان راهبردی برای مقابله با افسردگی تأکید کرد. او عنوان کرد که «همیشه متوجه شدهام که مشغول بودن برای من مفید بوده است. مادرم همیشه میگفت که باید به اندازهی کافی شجاعت داشته باشید تا از آن عبور کنید. این درس، بیش از هر چیز، به من کمک کرد تا فیلمبرداری «منم متقابلا لبخند زدم» را به پایان برسانم، هرچند اگر بخواهم صادق باشم، 20 روز افتضاحی بود». وی در پایان، با ابراز همدردی با افراد درگیر با افسردگی، چنین گفت: «هرگز آرزو نمیکنم که کسی درگیر افسردگی شود. اما اگر تا به حال آن را تجربه کردهاید یا اکنون در حال تجربه آن هستید، بدانید که در آن سوی تاریکی، لذتهای کوچک زندگی بسیار شیرینتر خواهند بود».
10. کارا دلوین، مدل و بازیگر
کارا دلوین، سوپرمدل محبوب و جذابی که از همان نوجوانی مورد توجه قرار گرفت و وارد دنیای پرزرق و برق شهرت شد. او امروز و در 30 سالگی کارنامهای درخشان در عرصهی مدلینگ و بازیگری دارد، و نقشآفرینی او در سریال محبوب «فقط قتلهای داخل ساختمان» (Only Murders in the Building) و چندین فیلم دیگر که در سالهای اخیر به ایفای نقش در آنها پرداخته محبوبیت این سلبریتی افسرده را دوچندان کرده است. اما خب این تمام ماجرا نیست در پس این درخشش ظاهری و در مسیر رسیدن به اوج، دلوین با چالشهای قابل توجهی در حوزهی سلامت روان مواجه بوده است.
او طی مصاحبهای که با مجلهی «ووگ» (Vogue) داشت اعتراف کرد که در ۱۵ سالگی، «موجی سنگین از افسردگی، اضطراب و نفرت از خود» را تجربه کرده است. این مسئله او را به سمت استفاده از مکانیزمهای مقابلهی ناسالمی کشاند که نه تنها تاثیری در اوضاع نداشتند بلکه شرایط را بدتر کردند. مکانیزهایی مثل رفتارهای مخرب، استفاده از داروهای روانگردان و جلسات درمانی که به گفتهی خودش، در نهایت کمکی به او نکردند.
زمانی که در نیویورک زندگی میکرد فشارهای کاری و درگیریهای درونی، او را به سمت یک سبک زندگی ناسالم سوق داد و زندگی شبانه و استفاده از مواد مخدر مانند کوکائین به عادت او تبدیل شد. عادتهایی که دلوین را به یک سلبریتی افسرده تبدیل کرد. همانطور که دکتر لانگنکر در این باره میگوید: «چنین مواد مخدرهایی که افراد مشهور معمولاً دسترسی راحتی به آنها دارند، با تغییر شیمی مغز و ایجاد نوسانات شدید عاطفی، خطر ابتلا به افسردگی را تشدید میکنند».
تاثیرات منفی این سبک زندگی ناپایدار تا حدی بود که دلوین را به فکر خودکشی انداخت. او در ادامهی مصاحبهاش با ووگ به لحظهای شوکآور اشاره میکند: «در حال جمع کردن وسایل بودم که ناگهان احساس کردم میخواهم همهچیز را تمام کنم. با خودم گفتم باید تصمیم بگیرم که آیا خودم را به اندازهای که ایدهی مرگ را دوست دارم، دوست دارم یا نه». اما پخش ناگهانی آهنگ آشنای SpottieOttieDopaliscious از گروه Outcast در آپارتمانش، او را از عملی کردن این تصمیم منصرف کرد. این همان آهنگی بود که در مراسم خاکسپاری دوست او که به دلیل مصرف بیش از حد مواد مخدر جانش را از دست داده بود، پخش شده بود. او در مصاحبه با «ووگ» توضیح داد که این آهنگ برایش، به منزلهی «هشداری از سوی او» بوده است.
اقدامی دیگر که به دلوین برای تغییر سبک زندگیاش کمک کرد، اعلام تمایلات جنسی خاص خود در مصاحبهای با مجلهی «ورایتی» در ژوئن ۲۰۲۰ بود. او بعدها در سال ۲۰۲۱ و در گفتگویی که با گوئینت پالترو در پادکست Goop داشت فاش کرد که بخش قابل توجهی از افسردگی و افکار خودکشی او ناشی از درگیری با طبیعتش بوده است. این سلبریتی افسرده در این گفتگو تأکید کرد: «من آن افسردگی شدید و لحظات خودکشی را با سرکوب تمایلات طبیعیام مرتبط میدانم، چون همیشه از اینکه چنین تمایلاتی داشته باشم، خجالت میکشیدم. اما در واقع، این قسمتی از من است که خیلی دوستش دارم و میپذیرم».
9. جان هم، بازیگر
چندین دهه قبل از پخش آخرین قسمت سریال فوقالعادهی «مردان دیوانه» (Mad Men)، جان هم، بازیگر نقش اصلی سریال که شخصیت نابغهی دنیای تبلیغات دههی 1960 به نام دان دریپر را به تصویر میکشید، فاش کرد که برای مقابله با افسردگی مزمنی که بعد از مرگ پدرش گریبانگیرش شده بود، به داروهای ضدافسردگی و جلسات رواندرمانی متوسل شده است. او در سال 2010 به روزنامهی «گاردین» (Guardian) گفت که در آن زمان تنها 20 سال داشته و 10 سال قبل از آن، مادر خود را نیز بر اثر سرطان معده از دست داده بود.
هم که اکنون 51 سال دارد، در مورد رواندرمانی گفت: « گرفتار شدن در گرداب افسردگی خودتان به شما دیدگاه دیگری میدهد. میشود گفت که به نوعی مفید است». او همچنین تاثیر اولیهی داروهای ضدافسردگی در کمک به خروج از آن مرحلهی بحرانی را تایید کرد. طبق گزارشی که متخصصان کلینیک مایو در ایالت مینه سوتا منتشر کردهاند، افسردگی یک عامل خطر شناخته شده برای اعتیاد به الکل است. تجربهی جان هم نیز این موضوع را اثبات میکند. نشریهی TMZ در ماه می 2015 فاش کرد که هم یک دورهی ترک اعتیاد به الکل 30 روزه را در یک مرکز درمانی در ایالت کنتیکت به پایان رسانده است.
8. اوون ویلسون، بازیگر
اوون ویلسون، یکی از چهرههای شناخته شدهی هالیوود است که سالهاست با مشکلات ناشی از افسردگی دستوپنجه نرم میکند. مشکلی که در سال ۲۰۰۷ و با یک اقدام به خودکشی ناموفق به نقطهی اوج خود رسید. مجلهی «پیپل» در آن زمان گزارش داد که ویلسون علاوه بر افسردگی، با اعتیاد و مشکلات عاطفی گریبانگیر است که او را به لبهی پرتگاه کشانده. مشکلاتی مثلجدایی از بازیگر کیت هادسون که به تازگی اتفاق افتاده بود.
اگرچه ویلسون همواره از صحبت مستقیم در مورد اقدام به خودکشیاش اجتناب کرده است، اما در مصاحبهای که در ماه آگوست سال 2021 با مجلهی Esquire انجام داد اعلام کرد که حمایت دائمی خانوادهاش نقش مهمی در بهبود او و خروجش از آن شرایط بحرانی داشته است. بر اساس گزارش «بنیاد آمریکایی پیشگیری از خودکشی، افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان، از عوامل خطر جدی برای خودکشی به شمار میروند که این موضوع به شدت نیازمند مطالعه و آسیبشناسی است.
7. دمی لواتو، خواننده و ترانه سرا
ممکن است با شنیدن آهنگ موفق دمی لواتو به نام Confidence که در سال ۲۰۱۵ تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داد، از این واقعیت متعجب شوید که این ستارهی سابق دیزنی یک سلبریتی افسرده است و برای چندین دهه با این بیماری دستوپنجه نرم کرده است.
لواتو همچنین با انتشار توئیتی در شبکهی اجتماعی توئیتر که تاریخ آن مربوط به 10 سپتامبر 2020 است، به صورت عمومی دربارهی مبارزهاش با افکار خودکشی صحبت کرد. او و موزیسین مشهور موسیقی الکترونیک مارشملو در توئیتی با اعلام همکاری مشترک برای ساخت آهنگ It’s Okay to Not Be Okay نوشتند: «امروز روز جهانی پیشگیری از خودکشی است. از سن کم با افکار خودکشی و افسردگی شدید درگیر بودم. من برای افزایش آگاهی درباره سلامت روان بسیار صریح و صادقانه صحبت کردهام، زیرا زمانی که روی خودتان کار میکنید، کمکم روشنی و نور ظاهر میشود».
آنها در توییت دیگری نوشتند: «من مدرک زندهای هستم که هرگز نباید تسلیم آن افکار سمی شوید. من روزهای زیادی را با سختی گذراندهام، اما لطفا اجازه دهید این آهنگ سرود کسانی باشد که اکنون به آن نیاز دارند. با کمی تلاش و خودباوری میتوانید از هر شرایطی که در آن قرار دارید عبور کنید».
لواتو که به تازگی وارد دههی چهارم زندگیاش شده است در مورد مبارزات روانی خود، از جمله درمان اعتیاد و اختلالات پرخوری بسیار صریح بوده است. او همچنین در دورهای از ابتلای خودش به اختلال دوقطبی خبر داد اما طبق مصاحبهای که با مجلهی InStyle در مارس 2021 انجام داد گفت که پزشکان در اینباره تشخیص اشتباهی داشتهاند. با تمام اینها، حالا لواتو سلبریتی افسرده ای است که در طول مسیر حرفهای خود، نه تنها با موسیقی فوقالعادهاش درخشیده، بلکه تبدیل به الگویی برای بسیاری از افراد، به ویژه جوانان، در مبارزه با مشکلات روانی شده است.
6. وین بردی، بازیگر و کمدین
وین بردی، بازیگر و کمدین مشهور 50 ساله، اغلب برای نقشهای متنوع خود در سینما، تلویزیون و تئاتر مورد تحسین قرار گرفته است. از موفقیتهای قابل توجه او میتوان به بداههگویی در Whose Line Is It Anyway، نقشآفرینی به عنوان بازیگر اصلی شوی Kinky Boots در برادوی، و رقابت با دیگر سلبریتیها برای کسب «توپ آینهای» در فصل ۳۱ مسابقهی پرمخاطب «رقص با ستارگان» اشاره کرد. اما هیچکدام از این تجربیات چالشبرانگیز به اندازهی نبرد شخصی بردی با افسردگی سخت نبوده است.
او در مصاحبهای بیپرده با مجلهی «پیپل» به صراحت در مورد مبارزهی ادامهدار خود با افسردگی صحبت کرد و به دشواریهای خاصی که مردان در مواجهه با چنین آسیبپذیریهایی با آنها روبرو هستند اشاره کرد. «هر زمان که هریک از احساسات منفی یا آن ابر تیرهی کذایی بر شما سایه میاندازد، و احساس میکنید نیاز دارید که گریه کنید یا با کسی در مورد آن صحبت کنید، سریعا با خود میگویید که نه، من این کار را انجام نمیدهم، چون من یک مرد هستم». او در ادامه بیشتر به این درگیری درونی میپردازد و تصویری که جامعه از مردانی که به دنبال حمایت هستند ساخته را زیر سوال میبرد و میگوید: «اگر به کسی بگویم، هی، من خیلی غمگینم، نمیتوانم از رختخواب بلند شوم، فقط احساس پوچی میکنم. به من کمک کن؛ چه نوع مردی به نظر میرسم؟».
بردی در مصاحبهای با Verywell Mind که در نوامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، از همسر سابقش، مندی تاکتا، که تاثیر بسزایی در شروع روند درمانش داشت به نیکی یاد کرد. علاوه بر این، درگذشت غمانگیز بازیگر و کمدین مشهور رابین ویلیامز در سال ۲۰۱۴، همواره به عنوان یک یادآوری تلخ از اهمیت رسیدگی به مشکلات سلامت روان برای او عمل کرد. بردی در ادامهی مصاحبهاش با Verywell Mind اضافه میکند: «رابین، فردی بود که احترام زیادی برایش قائل بودم و خوشبخت بودم که شانس همکاری با او را داشتم. تمام زندگیام تحت تأثیر مهربانی او بودم. اما وقتی میبینید کسی با هوش، مهربانی و استعداد ویلیامز میگوید: «نمیتوانم با کسی در مورد آنچه درونم میگذرد صحبت کنم، چون خیلی بزرگ است» میدانستم که میخواهم شرایط را تغییر دهم». بردی با صداقت و شجاعت خود در به اشتراک گذاشتن مبارزات شخصیاش، فراتر از شخصیت سرگرمکننده عمل میکند و بر یک مسئله مهم اجتماعی نور میاندازد. الگوی او به عنوان یک پیام قدرتمند عمل میکند و مردان را تشویق میکند تا انگهای اجتماعی را از بین ببرند و به سلامت روان خود اولویت دهند.
5. کری واشنگتن، بازیگر
مدتها پیش از نقشآفرینی در سریال موفق شبکهی ABC یعنی «رسوایی» (Scandal)، کری واشنگتن ۴۵ ساله با بازی در فیلمهایی مانند «ری» (Ray) و «فکر میکنم عاشق همسرم هستم» (I think I Love My Wife) به شهرت رسیده بود. با این حال، افراد کمی از پشت صحنهی این موفقیتها و روزهای تاریک و سختی که او از سر گذرانده بود خبر داشتند».
واشنگتن در مصاحبهای با مجله Essence که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و در سال ۲۰۲۰ به روزرسانی شد، به یاد آن دوران گفت که «خودش را در حال فرو رفتن به افسردگی» دیده است. این افسردگیناشی از ترکیب پیامدهای منفی افزایش شهرت او و تشخیص سرطان سینهی مادرش بود.
طبق نوشتهی مجله Essence، واشنگتن همزمان با این فشارها، در حال مقابله با عواقب مشکلی بود که او از آن با عنوان رابطهای آزاردهنده با غذا و ورزش در دوران دانشگاه یاد میکند. او دربارهی آن دوران چنین گفته است: «از غذا به عنوان راهی برای کنار آمدن و تحمل کردن استفاده میکردم، غذا واقعا بهترین دوست من بود». این سلبریتی افسرده گاهی تا جایی غذا میخورد که از حال میرفت و پس از آن برای ساعتها به باشگاه میرفت تا ورزش کند. او به مصاحبه کننده گفت: «پنهان نگه داشتن رفتارم دردناک و منزوی کننده بود. احساس گناه و شرمندگی زیادی داشتم».
خوشبختانه، یک معلم باسابقهی رقص متوجه اوضاع شد و با مداخلهی عاقلانهی خود کاری کرد تا واشنگتن با شروع جلسات درمانی، مسیر بهبود را آغاز کند. در سال ۲۰۱۲، او به همراه میشل اوباما، بانوی اول سابق و سارا جسیکا پارکر، بازیگر، برای جلب توجه به مسائل مربوط به جانبازان، از جمله اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) همکاری کرد. واشنگتن در سال ۲۰۱۵ به مجلهی «گلیمور» گفت: «فکر میکنم از بین بردن انگ از سلامت روان بسیار مهم است».
4. شریل کرو، خواننده و ترانه سرا
ممکن است با دیدن موفقیتهای چشمگیر شریل کرو، تعجب کنید که او نیز یک سلبریتی افسرده است و یک زندگی مملو از لحظات دشوار و تاریکی را تجربه کرده. در سال ۲۰۰۶، زمانی که کرو ۴۴ ساله بود، نامزدیاش با لانس آرمسترانگ به پایان رسید. تنها چند هفته بعد، این خوانندهی برندهی ۹ جایزهی گرمی، متوجه شد که به سرطان سینه مبتلا شده است، که خوشبختانه درمان آن موفقیتآمیز بود. اما همانطور که کرو دو سال بعد به روزنامهی Daily Mail گفت، این مشکلات اولین چالشهای او نبودند. کرو گفت که در بیست سالگی خود، دوران سختی را همراه با افسردگی شدید گذرانده بود.
او در مصاحبه با «دیلی میل» (Daily Mail) توضیح داد: «در بدترین حالت، یک دورهی شش ماههی طاقتفرسا بود که حتی سادهترین کارها بسیار سخت به نظر میرسیدند؛ زمانی که نمیتوانستم لباس بپوشم، روزهایی که نمیتوانستم از خانه بیرون بروم. داروهای ضدافسردگی و همچنین جلسات درمانی به من کمک کردند، اما افسردگی تجربهای است که برخی افراد با آن زندگی میکنند و این همیشه بخشی از زندگی من بوده است».
در ماه می ۲۰۲۲، کرو که اکنون ۶۰ ساله است، مستندی به نام «شریل» (Sheryl) را از طریق شبکهی Showtime منتشر کرد که در آن به طور کامل به دوران افسردگی و سرطان سینهی خود پرداخته است. طبق گزارش USA Today، کرو در یکی از صحنهها افسردگی خود را در زمان کار بر روی آلبوم C’mon, C’mon به حدی شدید توصیف میکند که حتی به یاد نمیآورد آخرین آهنگ آلبوم، یعنی «Weather Channel» را چه زمانی نوشته است. او با حالتی اشکآلود این آهنگ را به عنوان «تنها یک آهنگ شاد با مضمون تمایلات خودکشی» توصیف کرد.
کرو با به اشتراک گذاشتن شجاعانهی داستان خود، از تصویر یک هنرمند شناخته شده و سلبریتی افسرده فراتر میرود و همه را تشویق به اهمیت دادن دربارهی سلامت روانشان میکند. سفر شجاعانهی او نمونهای از شجاعت مورد نیاز برای مقابله با چالشهای شخصی و پتانسیل بهبود و رشد هر شخص است.
3. دواین جانسون، بازیگر و ورزشکار حرفهای
هرچند که ممکن است دواین جانسون به دلیل جثه قدرتمند و شخصیت نترسش لقب «صخره» را گرفته باشد، اما همانطور که در سال ۲۰۱۵ در برنامه گفتگوی اپرا وینفری اعتراف کرد، این ویژگیها مانع ابتلایش به افسردگی عمیق نشدند. این ابرستارهی دنیای هالیوود با ارسال پیامی امیدبخش برای کسانی که با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند گفت: «به نظرم یکی از مهمترین چیزهایی که باید در مورد افسردگی بدانید این است که تنها نیستید. شما اولین نفری نیستید که این تجربه را از سر میگذرانید و آخرین نفر هم نخواهید بود. کاش کسی در آن زمان کنارم بود و میگفت، هی، همهچیز درست میشه. به زودی از این تونل در میای. کاش آن موقع این رو میدونستم».
جانسون ۵۰ ساله، پسر کشتیگیر بازنشستهی کانادایی راکی جانسون، در اوایل دههی بیست زندگیاش زمانی که رویای فوتبالیست شدنش به بنبست خورد، دچار افسردگی شد. طبق گزارش شبکهی فوتبال حرفهای او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه میامی و زمانی که بازیکن ذخیرهی مدافع کناری پشتی تیم Hurricanes بود توسط لیگ ملی فوتبال کنار گذاشته شد. پس از آن برای یک تیم فوتبال کانادایی بازی کرد که اینجا هم بعد از دو ماه کنار گذاشته شد. جانسون در گفتوگو با US Weekly این دوره از زندگیاش را که در زیرزمین خانه والدینش زندگی میکرد، به عنوان «یک نقطهی پایین واقعی» توصیف کرد.
اما زمانی که فوتبال را کنار گذاشت تا روی حرفهای جدید، یعنی کشتیگیری تمرکز کند، اوضاع شروع به بهبود کرد و ادامهی داستان را هم که همه میدانید. امروزه، جانسون ۵۰ ساله نه تنها در کشتی، بلکه به عنوان یک ستاره اکشن درجه یک که ضامن فروش فیلمهاست، یک نویسندهی پرفروش نیویورک تایمز و یک مرد خانواده، به موفقیتهایی بیشتر از آنچه که هر کسی میتوانست تصور کند، دست یافته است. او در مسترکلاس اپرا، برای کسانی که با چالشهای سلامت روان مواجهاند، گفت: «آن کیفیت اساسی ایمانتان را حفظ کنید. ایمان داشته باشید که در آن سوی درد، چیزی فوقالعاده در انتظار شماست».
2. نیل برنان، کمدین
در مصاحبهای که مجری برنامهی The Daily Show، ترور نوح در سال 2016 با نیل برنان ۴۹ ساله، نویسنده و تهیه کنندهی «نمایش چپل» (Chappelle’s Show) انجام داد، آنها به گفتوگو دربارهی شوخیهای استندآپ کمدی او با عنوان «۳ میکروفون» (3 Mics) پرداختند که در آن برنان با ظرافتی مثال زدنی، از طنز به عنوان ابزاری برای کاوش در تاریکیهای وجود انسان و به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی خود با افسردگی استفاده میکند.
نوآ در این مصاحبه گفت: «کمدینها غالبا از صحبت در مورد جنبههای تاریکتر این حرفه طفره میروند. اما ویژگی مهمی که در نمایشتان به شدت با من ارتباط برقرار کرد، شجاعت شما در به اشتراک گذاشتن تجربیاتتان در مواجهه با افسردگی به شکلی صریح و صادقانه بود». برنان در پاسخ به این جملهی نوآ میگوید: «من در تلاش هستم تا در مورد این موضوع صداقت کامل را داشته باشم. به صراحت میگویم که از زمانی که به یاد دارم با این بیماری دست و پنجه نرم میکنم». برنان به عنوان یک سلبریتی افسرده روشهای درمانی مختلفی را برای رهایی از این بیماری امتحان کرده است. او از کتامین و داروهای متعدد استفاده کرده، اما در نهایت، تحریک مغزی با پالسهای مغناطیسی مکرر (TMS) را به عنوان مؤثرترین روش درمانی برای خود یافته است. این روش غیرتهاجمی از پالسهای مغناطیسی کوتاه برای تحریک سلولهای عصبی در مغز استفاده میکند و تاکنون نتایج امیدوار کنندهای برای برنان به همراه داشته است.
1. کریستن بل، بازیگر
کریستن بل طی مصاحبهای با سم جونز، کارگردان و عکاس برنامه «بدون دوربین با سم جونز» (Off Camera With Sam Jones)، به صراحت در مورد زندگی با افسردگی صحبت کرد. بل در این مصاحبه توضیح داد که نه تنها خودش، بلکه مادرش، مادربزرگش و سایر اعضای خانوادهاش نیز در دوران مختلف با این بیماری دست و پنجه نرم کردهاند. اما تعهد بل در آگاهیبخشی دربارهی افسرگی صرفا در به اشتراک گذاشتن داستان خود محدود نمیشود.این سلبریتی افسرده به عنوان حامی فعال رفع انگزدگی از بیماریهای روانی، افراد را تشویق میکند تا بدون هیچگونه شرمی به دنبال کمک باشند.
علاوه بر تأکید بر اهمیت درمان و دارو، بل بر ضرورت مراقبتهای پیشگیرانه از خود نیز تأکید میکند. او در مصاحبهای با CNBC Make It از داشتن یک «فهرست پیش از عمل» برای مقابله با افسردگی صحبت کرد. رویکرد پیشگیرانهی او شامل صحبت کردن آشکارا با دیگران در مورد احساسات و نگرانیها، ورزش منظم و دادن «استراحتهای کوتاه» به خود در هنگام افزایش استرس است. همانطور که او به زیبایی توضیح داد: «برای تنظیم مجدد و آرام شدن، برای ۱۰ دقیقه به اتاق خوابم میروم».
صداقت و رویکرد پیشگیرانهی کریستن بل واقعا الهامبخش است. او به ما یادآوری میکند که در مبارزه با چالشهای سلامت روان تنها نیستیم و به دنبال کمک بودن و اجرای استراتژیهای مراقبت از خود، گامهایی اساسی برای دستیابی به سلامت روان هستند. به خاطر داشته باشید که نباید منتظر بمانیم تا چالشها ما را درگیر کنند، بلکه باید خودمان را با ابزارهایی برای غلبه بر آنها قبل از رسیدنشان مجهز کنیم.
منبع: everydayhealth