مقایسه Call of Duty موبایل و Free Fire | نبرد در بالاترین سطح
در حالی که همواره رایانههای شخصی (یا همان PC) بهعنوان خانه اصلی بازیهای سبک شوتر شناخته میشد، اما کم کم این سبک محبوب پای خود را به کنسولهای خانگی نیز باز کرد. با توجه به محبوبیت فوقالعاده سبک شوتر بین گیمرها، از همان سالیان پیش مشخص بود که این سبک بازی روی گوشیهای موبایل هم میتواند تبدیل به یک پدیده شود. دیری نپایید که سازندگان بازیهای موبایل آنقدر در ساخت بازیهای شوتر خبره شدند که امروزه بخش قابلتوجهی از محبوبترین بازیهای اندروید در سبک شوتر طبقهبندی میشوند. روزگاری تصور آن که یک نسخه از Call of Duty را روی گوشیهای هوشمند ببینیم سخت بود، ولی اکنون نسخه موبایلی این سری بازی محبوب تبدیل به یکی از بهترین بازیهای اندرویدی شده و گردش مالی عنوانی چون Garena’s Free Fire که یکی دیگر از شوترهای محبوب اندرویدی است، بهشکل عجیب و غیرقابلباوری بالاست. در این مقاله قصد داریم این دو بازی کالاف دیوتی و فری فایر را مقایسه کنیم و تفاوتهای آنها را در مجله مایکت به شما اطلاع دهیم.
با توجه به محبوبیت بالای شوترهای موبایلی، دانستن تفاوتهای میان آنها میتواند به مخاطبان برای انتخاب بازی موردعلاقهشان کمک زیادی کند. در این مقاله، نگاهی به دو بازی مطرح موبایلی در سبک شوتر یعنی کالاف دیوتی موبایل و فری فایر خواهیم انداخت و بیشتر از شباهتها و تفاوتهایشان میگوییم تا بتوانید بهتر با این دو بازی آشنا شوید. با مجله مایکت همراه باشید.
زاویه دوربین بازی
درست به مانند دیگر نسخههای فرنچایز محبوب و مطرح Call of Duty، کالاف دیوتی موبایل هم یک بازی اول شخص است. در واقع، با یک شوتر اول شخص نظامی طرف هستیم که زاویه دوربین آن به مانند نسخههای کنسولی و پیسی آن است و از این حیث، تفاوتی با آن نسخهها ندارد. در زاویه دوربین اول شخص، شما دستهای کاراکتر تحت هدایت خود را به همراه لوازمی که او در دست دارد، میبینید. از دیگر نمونههای مطرح بازیهای اول شخص اندروید میتوان به مدرن کامبت (Modern Combat) اشاره کرد که میتوانید آن بازی جذاب را نیز از مایکت دانلود کنید.
از سوی دیگر، فری فایر اساسا یک بازی سوم شخص به حساب میآید. یعنی، زاویه دوربین بازی به گونهای است که شما شخصیت اصلی را بهصورت کامل و از پشت خواهید دید. این زاویه دوربین بیشتر برای بازیهای اکشن – ماجرایی به کار میرود اما فری فایر، با انتخاب این دوربین قدمی متفاوت نسبت به کالاف دیوتی موبایل برداشته است. از جمله بازیهای مطرح دیگری که چنین زاویه دوربینی دارند، میتوان به فورتنایت اشاره کرد که این بازی را نیز میتوانید از مایکت دانلود کنید. البته، توجه داشته باشید که در فری فایر نیز امکان استفاده از دوربین اول شخص هنگام نشانهگیری وجود دارد. به کمک دوربین اول شخص، میتوانید دقیقتر و بهتر نشانهگیری کنید.
Call of Duty: Mobile Season 9
حجم:۲.۶ گیگابایت
با توجه به متفاوت بودن زاویه دوربین این دو بازی، نمیتوان مقایسه مستقیمی میان آنها داشت. اگر از علاقهمندان به بازیهای اول شخص هستید، کالاف دیوتی موبایل به شکلی تخصصی این زاویه دوربین را برای خود انتخاب کرده و از طرف دیگر، اگر دوست دارید روی گوشی هوشمند اندرویدی خود یک بازی سوم شخص را تجربه کنید، فری فایر انتخاب خوبی به شمار میرود.
در بازیهای اول شخص، شما دستهای کاراکتر و وسایلی که در دست او قرار دارد را در تصویر مشاهده میکنید. زاویه دوربین سوم شخص، تصویری از پشت کاراکتر را نشان میدهد و شما جثه او را به صورت کامل مشاهده میکنید.
فقط یک نفر زنده میماند
به یکی از مباحث مورد علاقه بین گیمرها میرسیم. شاید بتوان گفت که اصلیترین تفاوتها میان کالاف دیوتی موبایل و فری فایر هم در زمینه مودها و نقشههاست.
در حالی که اکثر گیمرها برای تجربه یک بازی بتل رویال با گوشی هوشمند خود به سراغ این دو بازی میآیند، ولی باید در نظر داشت که هم کالاف دیوتی موبایل و هم فری فایر مودهای مختلفی را در خود جای دادهاند و در واقع میتوانند سلایق مختلفی را پوشش دهند. با این حال، اگر چه هر دو بازی یک مود بتل رویال در خود جای دادهاند، کماکان تفاوتهای مختلفی میان آنها در مود بتل رویالشان به چشم میخورد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
کالاف دیوتی موبایل در بخش بتل رویال خود پذیرای ۱۰۰ بازیکن مختلف است. بله، هر بازی در کالاف دیوتی موبایل ۱۰۰ بازیکن را در خود جای داده و به همین جهت، با بازیهایی نسبتا طولانی طرف هستیم که پیروزی در آن استراتژی خاص خود را میطلبد. به واسطه همین تعداد زیاد بازیکنها در هر دست از بازی، نقشههای کالاف دیوتی موبایل نیز با در نظر گرفتن همین مسئله، نسبتا وسیع طراحی شدهاند. نقشه اصلی بخش بتل رویال کالاف دیوتی موبایل یعنی Isolated با الهام از لوکیشنهای مطرح و بهیادماندنی کالاف دیوتی در سالهای پیش ساخته شده و سرشار از بخشهای مختلف و جذاب است.
از سوی دیگر، در فری فایر شاهد حضور همزمان ۵۰ بازیکن در نقشه هستیم. با توجه به ۵۰ نفره بودن بازیها، جای تعجبی ندارد اگر به شما بگوییم هر بار که به یک بازی در مود بتل رویال فری فایر وارد میشوید، کمتر از کالاف دیوتی موبایل درگیر آن بازی خواهید بود و به شکل قابلتوجهی زودتر تمام خواهد شد. در واقع، اگر مثلا هر بازی از مود بتل رویال کالاف دیوتی موبایل ۳۰ دقیقه به طول بینجامد (اگر خیلی زود از بازی حذف نشوید!) هر بازی از بتل رویالِ فری فایر حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به طول خواهد انجامید.
نقشهها نیز در مود بتل رویال فری فایر کوچکتر از کالاف دیوتی موبایل هستند اما تعداد آنها بیشتر است. همین کوچکتر بودن نقشهها و کوتاهتر بودن بازیها، باعث شده تا بتوان گفت که فری فایر در حالت بتل رویال اکشنتر از کالاف دیوتی موبایل است. اشتباه برداشت نکنید؛ کالاف دیوتی موبایل هم یک بازی اکشن و هیجانانگیز است اما در فری فایر همهچیز سریعتر دنبال میشود و به همین جهت، برای طرفداران بازیهای اکشن پرسرعت و پر زد و خورد انتخاب بهتری است. از سوی دیگر، اگر ترجیح میدهید بازی بتل رویالی که مشغول تجربه آن هستید بیشتر روی مباحث تاکتیکی و استراتژی جلو برود، کالاف دیوتی موبایل به لطف ریتم کمی کندتر خود نسبت به فری فایر، انتخاب مناسبی برای شما به حساب میآید.
همهچیز در کالاف دیوتی بتل رویال نیست
با این حال، گفتیم که همهچیز در مورد مود بتل رویال نیست. کالاف دیوتی را سالهاست که به خاطر مودهای معروف دیگری میشناسند و کالاف دیوتی موبایل هم از داشتن این مودها محروم نیست. مودهای کلاسیک ۵ به ۵ همچون Team Deathmatch و Domination که از دوران قدیم، کالاف دیوتی را با آنها میشناسیم، در کالاف دیوتی موبایل هم حاضرند تا طرفداران سبک شوترهای اول شخص را به وجد بیاورند.
نقشههای حاضر در مودهای غیر بتل رویال کالاف دیوتی موبایل نیز با الهام از نقشههای حاضر در نسخههای کنسولی و پیسی کالاف دیوتی موبایل ساخته شدهاند و به همین جهت، برای طرفداران قدیمی این سری بازی هیجانانگیز خواهند بود. این نقشهها نسبت به نقشه بتل رویال کوچکتر هستند، چرا که اساسا مودهای دیگر کالاف دیوتی موبایل مثل بتل رویال نیست و میزبان تعداد بسیار کمتری بازیکن در هر بازی است. طبیعتا به همین خاطر، این مودها مدت زمان کمتری هم دارند و سریعتر به پایان میرسند. سازندگان چندین بار سعی کردند تا حالت زامبی که در فرنچایز کالاف دیوتی بسیار محبوب است را نیز به صورت دائمی به کالاف دیوتی موبایل اضافه کنند، ولی با توجه به بازخوردهای نه چندان راضیکننده، اکنون بخش زامبی به حال خود رها شده و چندان برنامه منظمی برای بروزرسانی آن مشاهده نمیشود.
فری فایر هم اگر چه بیشتر به خاطر مود بتل رویالاش شناخته میشود، ولی مودهایی جز آن را هم در خود جای داده. محبوبترین مود غیر بتل رویالی فری فایر، کلش اسکواد (Clash Squad) نام دارد که طی آن، دو تیم متشکل از ۴ بازیکن مقابل یکدیگر قرار میگیرند و باید ۴ راند را با پیروزی پشت سر بگذارند. این مود حتی از بتل رویال نیز سریعتر و پر زد و خوردتر دنبال میشود و به همین جهت، میتوان گفت که انتخابی فوقالعاده برای افرادی به شمار میرود که به دنبال یک اکشن روان و سریع و سرگرمکننده هستند.
گرافیک بازی کالاف دیوتی یا فری فایر
از لحاظ گرافیکی، با دو بازی کاملا متفاوت از هم طرف هستیم. کالاف دیوتی موبایل به نوعی یک پرچمدار میان بازیهای موبایلی از لحاظ گرافیکی به شمار میرود. همهچیز در این بازی بسیار واقعی بهنظر میرسد و چند سال پیش، شاید حتی فکرش را هم نمیکردیم که روزی یک بازی موبایلی چنین کیفیتی داشته باشد. با این که بازی بر خلاف نسخههای کنسولیاش، با استفاده از موتور گرافیکی یونیتی ساخته شده، ولی از مدلسازیها گرفته تا جلوههای بصری دیگری چون آتش و دود، همگی آنقدر زیبا به نظر میرسند که کالاف دیوتی موبایل را تبدیل به یکی از بازیهای سرآمد اندروید از لحاظ گرافیکی کردهاند.
از سوی دیگر اما فری فایر را داریم که از لحاظ گرافیکی، خصوصا در مقایسه با رقیب قدرتمندی همچون کالاف دیوتی موبایل، خیلی حرفی برای گفتن ندارد. فری فایر از لحاظ گرافیکی بازی خیلی ضعیفی نیست، اما، انتظارات پس از عرضه کالاف دیوتی موبایل آنقدر بالا رفته که دیگر بازیهایی مثل فری فایر از لحاظ گرافیکی خیلی چنگی به دل نمیزنند. البته، این کمتقاضا بودن فری فایر از لحاظ گرافیکی باعث شده تا خیلی راحت و روی اکثر موبایلها با سختافزارهای حداقلی هم بتوان فری فایر را اجرا کرد که خودش نکته مهمی به شمار میرود.
ارتقای سطح گرافیک بازی فری فایر
این پایین بودن سطح کیفی فری فایر از لحاظ گرافیکی، سازنده را به فکر عرضه نسخهای جدید از آن انداخت که آن را با نام فری فایر مکس (Free Fire Max) میشناسیم و میتوانید آن را نیز از طریق مایکت دانلود کنید. این نسخه جدید از فری فایر تفاوتهای گرافیکی قابل توجهی با نسخه اصلی فری فایر دارد و اگر به دنبال یک تجربه گرافیکی طراز اول و سطح بالا هستید، پیشنهاد ما به شما دانلود فری فایر مکس است.
همواره آپدیت و بهروز بمانید
یکی از جذابیتهای بازیهای آنلاینمحور همچون کالاف دیوتی موبایل و فری فایر، بحث بهروز ماندن آنها در گذر زمان است. سازندگان این دسته از بازیها به خوبی میدانند که بهروز ماندن بازی آنها به معنای عمر بیشتر آن است. از آن جایی که با دو بازی بسیار محبوب و مطرح بازار بازیهای موبایل طرف هستیم، جای تعجبی ندارد اگر بگوییم که سازندگان این دو بازی در زمینه بهروز نگه داشتن بازیشان و اضافه کردن محتوای جدید به آن بسیار منظم و حرفهای عمل میکنند.
به جز تلاش سازندگان برای برطرف کردن هر گونه باگ و مشکل فنی و همچنین تلاش برای ایجاد توازن در قدرت آیتمهای درون بازی، شاهد برپایی رویدادهای مختلف در هر دو بازی نیز هستیم که در این رویدادها، محتواهای جدیدی به بازی افزوده میشود. این محتواها از اسکینها و آیتمهای تزئینی شروع میشوند و تا مودهای جدید که به صورت محدود قابل تجربه هستند یا حتی نقشههای جدید، ادامه پیدا میکنند. گاهی اوقات نیز سازندگان با برندها و اشخاص مشهور همکاری میکنند. نمونه این همکاریها را در همکاری کالاف دیوتی موبایل با اسنوپ داگ (Snoop Dogg) رپر مشهور آمریکایی و همکاری فری فایر با بازیهایی چون Assassin’s Creed دیدهایم که جذابیتهای خاص خود را دارد.
کالاف دیوتی موبایل بهتر است یا فری فایر؟
به سوالاتی از این دست، نمیتوان پاسخ مشخصی داد. هر دو بازی در برخی زمینهها مزایایی نسبت به دیگری دارند و هر دو را میتوان جزو شوترهای بسیار خوب موبایلی قلمداد کرد. با این حال، اگر دلتان یک تجربه بتل رویال سریع و پربرخورد میخواهد، اول فری فایر را تجربه کنید و اگر هم حوصله بازیهای طولانیتر و آرامتر را دارید، کال آف دیوتی موبایل میتواند حسابی سرگرمتان کند. در مودهای غیر بتل رویالی هم هر دو بازی چیزهای زیادی برای عرضه دارند اما کماکان کال آف دیوتی، به لطف سالهای سال تجربه در بازار شوترهای اول شخص، دست بالاتر را دارد.