9 فیلم برتر جرج کلونی در جایگاه کارگردان

نگاهی دقیق‌تر به تلاش‌های جرج کلونی در پشت دوربین

جرج کلونی در ابتدای کارش فقط یک بازیگر خوش‌تیپ بود که همه او را در نقش پزشک اورژانس می‌شناختند. اما این روزها او در هالیوود، چه جلوی دوربین و چه پشت دوربین، قدرتی دارد، که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. پس جای تعجب نیست که این بازیگر، تهیه‌کننده، فیلمنامه‌نویس و کارگردان امریکایی در سال 2018 جایزه یک عمر دستاورد هنری بنیاد فیلم آمریکا را به‌دست آورد. هرچند که او جوایز مهم دیگری را هم مانند؛ دو جایزه اسکار، یک جایزه بفتا و چهار جایزه گلدن گلوب دریافت کرده‌است. جرج کلونی با بهترین فیلمسازان هالیوود کار کرده‌است، که از آن میان می‌توان به استیون سودربرگ در فیلم یازده یار اوشن، آلفونسو کوارون در فیلم جاذبه، الکساندر پین در فیلم نوادگان و برادران کوئن در فیلم پس از خواندن بسوزان، اشاره کرد.

جرج کلونی همچنین برنده اسکار هم برای بازیگری و هم برای تهیه‌کنندگی است و می‌تواند یکی از مدعیان جوایز بهترین کارگردانی هم باشد. کلونی چندین بار پشت دوربین رفته و تعدادی متنوع و باارزش از داستان‌ها را به تصویر کشیده‌است. باوجود اینکه آثار این کارگردان در ژانر و لحن متفاوت هستند، بزرگترین چیزی که فیلم‌های او را به هم پیوند می‌دهد، حس نوستالژی است. جرج کلونی به‌طور معمول سراغ سوژه‌هایی می‌رود، که در لحظات خاصی از تاریخ گذشته یا آینده اتفاق می‌افتد. به‌طور کلی فیلم‌های این کارگردان انگار برای هالیوود کلاسیک ساخته شده‌است، درست شبیه ویژگی‌های ظاهری این بازیگر معروف. در اینجا، تلاش‌های کلونی در پشت لنز دوربین و به‌عنوان فیلمساز، از بدترین تا بهترین رتبه‌بندی شده‌است.

9. سابریکن (Suburbicon)

Suburbicon

  • سال انتشار: 2017
  • ژانر: کمدی سیاه
  • بازیگران: مت دیمون، جولیان مور، نوآ جوپ و اسکار آیزاک

در فیلم کمدی سیاه و جنایی سابریکن که داستانش در دهه 1950 می‌گذرد، خواهر دوقلوی یک زن مرده تلاش می‌کند، تا وارد زندگی عزیزان او شده و به‌نوعی جای خالی او را پر کند. ازطرفی شوهر آن زن هم، در حالی که درگیر این است که چگونه باید به خانواده سیاه‌پوستی که به تازگی به محله سفیدپوست‌نشین او در آمریکا نقل‌مکان کرده‌اند واکنش نشان دهد، با احساسات شیطانی در درون خود روبرو می‌شود. برای این فیلمنامه، جرج کلونی با نام‌های بزرگی مانند؛ برادران کوئن و همچنین گرانت هسلو همکاری کرده‌اند، اما نتیجه آن دور از انتظار شده‌است. مت دیمون در این فیلم نقش یک پدر خانواده را در حومه شهر بازی می‌کند، نقشی که حتی استعداد بازیگری او هم نتوانست باعث دیده شدندش شود. با این وجود که فیلمبرداری این اثر حرفه‌ای است، اما نتوانسته‌است، ترکیب ناموفق جنایت، کمدی سیاه و تفسیر اجتماعی را در فیلم جبران کند. سابریکن بدون شک با هدفی خوب و نیتی خالص ساخته شده‌است، اما با مسائلی مانند غم و اندوه از دست دادن و نژادپرستی به روشی اشتباه برخورد می‌کند. اکران این فیلم در اواخر 2017 هم نقد منفی منتقدان را به همراه داشت و هم شکست در گیشه را.

8. آسمان نیمه‌شب (The Midnight Sky)

The Midnight Sky

  • سال انتشار: 2020
  • ژانر: علمی تخیلی
  • بازیگران: جرج کلونی، فلیسیتی جونز، کایل چندلر، دیوید اویلوو و دمیان بیچیر

آسمان نیمه‌شب به‌عنوان حماسه جرج کلونی در ژانر علمی تخیلی، براساس رمانی از لیلی بروکس دالتون ساخته شده‌است. این فیلم داستان یک دانشمند را دنبال می‌کند که به یک بیماری لاعلاج دچار است و یک سفینه فضایی در حال بازگشت را پس از یک رویداد آخرالزمانی در زمین دنبال می‌کند. فیلم با صحنه یک تخلیه جمعیت دیوانه‌وار در یک ایستگاه تحقیقاتی قطب‌شمال آغاز می‌شود. باوجود اینکه دانشمندان برای فرار از یک فاجعه ناشناس با هم رقابت می‌کنند، آگوستین لافت هاوس با بازی جرج کلونی از ترک آن سر باز می‌زند. او سیگنال‌های رادیویی رو به کاهش بشریت را زیر نظر دارد. این سیگنال‌ها کمتر و کمتر می‌شوند زیرا، ساکنان زمین سعی می‌کنند از عذاب قریب‌الوقوع جان سالم به در ببرند. در این حال، وضعیت سلامت آگوستین به‌طور عجیبی و تحت‌تاثیر یک اتفاق دور از انتظار عوض می‌شود: او یک دختر جوان با بازی کائولین اسپرینگال را پیدا می‌کند، که به‌طور تصادفی در همان مکان جا مانده‌است.

مخاطبان عامه بیشتر از منتقدان حرفه‌ای از تماشای آسمان نیمه‌شب لذت می‌برند. برای بعضی افراد، این یک داستان آخرالزمانی تلخ و شیرین است، که رویکرد آن اولویت قرار دادن مرگ بالقوه نژاد بشر در برابر مسائل شخصی یک دانشمند است. از سوی دیگر، عده‌ای به نقد داستان‌گویی مبهم و سطحی و نادرستی‌های اطلاعات علمی ارائه‌شده در فیلم خرده می‌گیرند. بسیاری افراد، جنبه‌های فنی آسمان نیمه‌شب را که درجه یک است، نادیده می‌گیرند. خود کلونی به این فیلم افتخار می‌کند و به بررسی معنای عمیق‌تری می‌پردازد، که در شرایط جهانی در سال انتشار این اثر به وجود آمده‌بود. این کارگردان در مصاحبه با مجله دبلیو درباره فیلم می‌گوید: «در اصل، روایت فیلم درباره پشیمانی و رستگاری بود. اما وقتی همه‌گیری کووید 19 اتفاق افتاد، فیلم با ناتوانی ما، اجبار به در خانه ماندن و ممنوعیت در آغوش گرفتن افرادی شد، که دوستشان داریم هماهنگ شد».

آیکون فیلم آسمان نیمه شب The Midnight Sky
فیلم

آسمان نیمه شب

The Midnight Sky

تماشای فیلم آسمان نیمه‌شب

7. مردان آثار ماندگار (The Monuments Men)

The Monuments Men

  • سال انتشار: 2014
  • ژانر: اکشن ماجراجویی
  • بازیگران: مت دیمون، بیل مری، جان گودمن، ژان دوژاردن، باب بالابان و کیت بلانشت

در مردان آثار ماندگار، جرج کلونی، مت دیمون، بیل موری، جان گودمن، ژان دوژاردین، باب بالابان، هیو بونویل و کیت بلانشت به عنوان گروهی از سربازان و غیرنظامیان متفقین، به آلمان درگیر در جنگ جهانی دوم فرستاده می‌شوند، تا تعدادی از آثار هنری دزدیده‌شده را جمع‌آوری کنند. این فیلم در ابتدا برای اکران در فصل جوایز 2013 آماده شده‌بود، اما پس از آن به اکران در اوایل سال 2014 به تعویق افتاد. باوجود اینکه این فیلم تلاش می‌کند به شیوه‌ای خلاقانه و معاصر به جنگ جهانی دوم نزدیک شود، اما نمی‌تواند توضیحی قدرتمند و واقعی از فضای سیاسی اجتماعی آن زمان ارائه دهد، که البته برای داستانی شبه‌جنگی مانند این بسیار مهم است. با وجود گروه بازیگران قوی، شخصیت‌ها برای نشان دادن عمق نقششان خیلی زیاد تلاش می‌کنند. درحقیقت جرج کلونی در مردان آثار ماندگار لقمه بزرگتر از دهانش برداشته‌است. با این وجود یک ویژگی آرامش‌بخش درباره فیلم وجود دارد، که باعث می‌شود گزینه‌ای ایده‌آل برای تماشا در آخر هفته باشد. به احتمال زیاد مردان آثار ماندگار در بین تماشاگران قدیمی‌تر سینما، انتخاب محبوب‌تری است.

6. کلاه‌چرمی‌ها (Leatherheads)

Leatherheads

  • سال انتشار: 2008
  • ژانر: کمدی
  • بازیگران: جرج کلونی، جان کرازینسکی، رنی زلوگر، جاناتان پرایس، استیون روت، وین دووال، کیث لونکر، رابرت بیکر، مالکوم گودوین

کلاه‌چرمی‌ها در سال 1925 اتفاق می‌افتد. کلونی در نقش کاپیتان یک تیم فوتبال آمریکایی به نام بولداگ‌ها در فیلم خودش بازی می‌کند و تلاش دارد بازیکنانش را به قهرمانی برساند. این فیلم به بررسی موضوعاتی مانند؛ تاب‌آوری اجتماعی، پایه‌گذاری فوتبال آمریکایی و همچنین زندگی پس از جنگ جهانی اول در آمریکا می‌پردازد. همچنین در فیلم بینشی درباره سال‌های ابتدایی رونق فوتبال قبل از اینکه توسط لیگ ملی فوتبال امریکا ان‌اف‌ال به خوبی تعریف شود و به یکی از محبوب‌ترین ورزش‌ها در آمریکا تبدیل شود، وجود دارد. در این فیلم جرج کلونی از داستان جرج استنلی هالاس، ورزشکار بزرگ امریکایی و پایه‌گذار برگزاری مسابقات فوتبالی در امریکا الهام گرفته‌است. فیلم‌های کمدی‌ کمی وجود دارد، که در فضای ورزشی ساخته می‌شوند و شاید دلیل دارد. با وجود اینکه طرح داستان کلاه‌چرمی‌ها به مضامین مختلفی می‌پردازد، همانطور که آثار کمتر موفق کلونی این ویژگی را دارد، در جهت‌های مختلفی پیش می‌رود و در نتیجه باعث سردرگمی بینندگان می‌شود. با این وجود، این فیلم شما را به خنده می‌اندازد و اگر زیاد درگیر جزئیات نشوید، از تماشای آن لذت خواهید برد.

5. پسران در قایق (The Boys in the Boat)

پسران در قایق

  • سال انتشار: 2023
  • ژانر: درام زندگینامه‌ای
  • بازیگران: جوئل اجرتون، کالوم ترنر و پیتر گینس

پسران در قایق فیلمی زندگی‌نامه‌ای است، که ماجراهای تیم قایقرانی مردان را که به نمایندگی از ایالات متحده در بازی‌های المپیک تابستانی 1936 در برلین شرکت می‌کنند، بازگو می‌کند. این تیم گروه کوچکی از دانشگاه واشنگتن هستند و بیشتر تمرکز فیلم روی آل اولبریکسون با بازی جوئل ادگرتون، مربی تیم و رابطه او با جو رانتز با بازی کالوم ترنر که یک ورزشکار با گذشته‌ای پرحاشیه است، قرار دارد. پسران در قایق موفق‌ترین رویکرد کلونی در ژانر فیلم ورزشی تاریخی تا به امروز است. داستان این فیلم بسیار الهام‌بخش است و توانایی‌های کلونی را به‌عنوان کارگردان نشان می‌دهد. این فیلم به روشنی درباره دوره زمانی خاصی صحبت کرده‌است و به‌طرز ماهرانه‌ای حس نوستالژی زمانی‌ را که همه‌چیز ساده‌تر بود، در بیننده ایجاد می‌کند. اگرچه فیلم به دلیل اینکه همه چیز را بر وفق مراد نشان می‌دهد، کمی مورد انتقاد قرار گرفته‌است، اما تماشاگران از این روایت کمتر شناخته‌شده از تاریخ ورزش آمریکا لذت می‌برند.

آیکون فیلم پسران در قایق The Boys in the Boat
فیلم

پسران در قایق

The Boys in the Boat

تماشای فیلم پسران در قایق

4. کافه امید (The Tender Bar)

The Tender Bar

  • سال انتشار: 2021
  • ژانر: درام
  • بازیگران: بن افلک، تای شریدان، دانیل رانیری، لی‌لی ریب و کریستوفر لوید

کافه امید داستان زندگی پسری به نام جی‌آر با بازی تای شریدان را دنبال می‌کند، که به دنبال جایگزینی برای پدرش است که مدت کوتاهی پس از تولدش ناپدید شده‌است. جی‌آر خود را با دایی‌اش چارلی با بازی بن افلک و مشتریانش در یک بار در لانگ آیلند می‌بیند. دایی چارلی فردی کاریزماتیک است و همه دوستان او مشتاق هستند تا جی‌آر را وارد جمع خود کنند. او از نزدیک به داستان‌های این مردان گوش می‌دهد و برای راهنمایی درباره چیستی زندگی بر این داستان‌ها تکیه می‌کند. فیلمنامه تاثیرگذار ویلیام موناهان که برای این فیلم نوشته‌است، اقتباسی از کتاب خاطرات جی‌آر مورینگر محصول سال 2005 و به همین نام است، که ماجراهای بزرگ شدنش در لانگ آیلند را بازگو می‌کند. در این فیلم که مخاطب را گاهی به خنده با صدای بلند وامی‌دارد، چهره‌های آشنایی مانند دنیل رانیری، لیلی ریب و کریستوفر لوید در نقش‌های فرعی بازی می‌کنند. باوجود اینکه کافه امید، به دلیل پرداختن به موضوعات عمیق، از دیدگاه‌های مختلف موردتحسین قرار گرفته‌است، خیلی از مخاطبان طولانی بودن آن را نقد می‌کنند. به‌طورکلی، فیلم نقدهای متفاوتی از منتقدان دریافت کرده‌است، اگرچه بن افلک برای بازی خود نامزد دریافت جوایز گلدن گلوب و انجمن بازیگران سینما شده‌است. کافه امید یکی از دست کم گرفته‌شده‌ترین فیلم‌های کلونی است و نمونه‌ای از آثاری است که با گذشت زمان، ممکن است بهتر شناخته ‌شود.

3. نیمه ماه مارس (The Ides of March)

The Ides of March

  • سال انتشار: 2011
  • ژانر: درام دلهره‌آور
  • بازیگران: رایان گاسلینگ، جرج کلونی، فیلیپ سیمور هافمن، پل جیاماتی، ایوان ریچل وود و مریسا تومه

نیمه ماه مارس که از نمایشنامه فاراگوت نورث در سال 2008 اقتباس شده‌است، استفن با بازی رایان گاسلینگ، مدیر کمپین تبلیغاتی نامزد ریاست جمهوری مایک موریس با بازی جرج کلونی را دنبال می‌کند، که در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری دموکرات‌ها شرکت کرده‌است. خط داستانی این فیلم پر از پیچش‌ها و تنش‌‌های سیاسی جذاب است، که به‌طور زیبایی توسط تیم بازیگری تمام ستاره فیلم که شامل پل جیاماتی، ماریسا تومی و فیلیپ سیمور هافمن بزرگ است، برجسته می‌شود. این فیلم با موفقیت، سیاست را بدون احساسات علیه شخصیت یا حزب خاصی نشان می‌دهد، در حالیکه نظری محافظه‌کارانه درباره انتخابات ۲۰۱۲ دارد. جرج کلونی وظیفه دوگانه‌ای را جلوی دوربین دارد و در پشت‌صحنه هم به‌عنوان کارگردان در یک درام سیاسی، کندوکاو می‌کند. به‌طورکلی، نیمه ماه مارس یک داستان پیچیده از توطئه‌های سیاسی است، که کنار گذاشتن اخلاقیات برای رسیدن به قدرت را نشان می‌دهد. کلونی علاوه‌بر اینکه روی پرده خود را حفظ می‌کند، نشان می‌دهد که جایگاه خود را به‌عنوان کارگردان پیدا کرده‌است.

آیکون فیلم نیمه ماه مارس The Ides of March
فیلم

نیمه ماه مارس

The Ides of March

تماشای فیلم نیمه ماه مارس

2. اعترافات یک ذهن خطرناک (Confessions of a Dangerous Mind)

Confessions of a Dangerous Mind

  • سال انتشار: 2002
  • ژانر: نئونوآر معمایی
  • بازیگران: سام راکول، درو بریمور، جولیا رابرتس، روتخر هاور، جرج کلونی، مگی جیلنهال، رابرت جان برک، کریستین ویلسون

تلویزیون او را به شهرت رساند، اما بزرگترین موفقیت‌های او خارج از صفحه نمایش اتفاق افتاد. اعترافات یک ذهن خطرناک داستان زندگی دوگانه یک شومن افسانه‌ای است، که روزها تهیه‌کننده است و شب‌ها قاتل مامور سی‌آی‌ای یا همان سیا. این شخصیت یعنی چاک باریس با بازی بازیگر برنده اسکار سام راکول در اوج فعالیت تلویزیونی خود، توسط سیا استخدام می‌شود. او برای تبدیل شدن به یک عامل مخفی آموزش دیده‌است. به‌عنوان اولین کارگردانی کلونی، اعترافات یک ذهن خطرناک توسط چارلی کافمن نوشته شده و جولیا رابرتز و درو بریمور در آن بازی می‌کنند. این فیلم براساس زندگی‌نامه چاک باریس کارگردان امریکایی در سال 1984 به همین نام ساخته شده‌است، که در آن او ادعا می‌کند که علاوه بر حرفه‌ تجاری نمایش، یک آدمکش برای سیا هم بوده‌است. البته این ادعا توسط سیا رد شده‌ و باریس در طول زندگی خود به‌طورکلی از بیان اینکه آیا این ادعا درست است یا نه، خودداری کرده‌است. اعترافات یک ذهن خطرناک گاهی از دیدگاه باریس و گاهی از نگاه کسی دیگر روایت شده و موفق می‌شود، به‌عنوان یک فیلم هیجان‌انگیز جذاب باشد، حالا چه بیننده ریشه‌اش را در واقعیت بیابد یا نه.

آیکون فیلم اعترافات یک ذهن خطرناک Confessions of a Dangerous Mind
فیلم

اعترافات یک ذهن خطرناک

Confessions of a Dangerous Mind

تماشای فیلم اعترافات یک ذهن خطرناک

1. شب‌بخیر و موفق باشید (Good Night, and Good Luck)

Good Night, and Good Luck

  • سال انتشار: 2005
  • ژانر: درام تاریخی
  • بازیگران: دیوید استراترن، پاتریشا کلارکسون، جرج کلونی، جف دانیلز، رابرت داونی جونیور و فرانک لانگلا

تضاد بین رسانه‌های جریان اصلی و دولت، سنگ بنای جامعه آمریکا از زمان پیدایش آن بوده‌است. نقش رسانه‌ها به‌عنوان یک ناظر، کمک به شکل‌گیری جامعه است و زمانی که سیاست‌ها به‌طور خطرناکی به انحراف کشیده می‌شوند، عقلانیت را به رخ می‌کشد. شب بخیر و موفق باشید داستان چنین اتفاقاتی است. در این داستان پدیده سیاسی مک‌کارتیسم، خبرنگار افسانه‌ای ادوارد آر. مرو با بازی دیوید استراترن را در مقابل سناتور خشن ضدکمونیست ایالت ویسکانسین، جوزف مک‌کارتی قرار می‌دهد. شب بخیر و موفق باشید، در سال 2005 یکی از مدعیان اصلی اسکار بود. کلونی یک بار در مصاحبه با مجله اینترتینمنت ویکلی گفت: «وقتی من شب بخیر و موفق باشید را ساختیم، دلیل اینکه آن را سیاه‌وسفید فیلمبرداری کردیم، این بود که هرگز تصویر رنگی از ادگار آر. مورو ندیده‌بودم. ما او را سیاه‌و‌سفید می‌شناختیم». مارو در طلوع عصر تلویزیون با آمریکا صحبت کرد. او صدای قابل‌اعتمادی بود که به پنجاه میلیون بیننده رسید. شب بخیر و موفق باشید نگاهی به پشت‌صحنه اتاق خبر استودیو سی‌بی‌اس در طول این رویارویی دارد. این فیلم با موفقیت یک طرح سیاسی پیچیده و ظریف را بیان می‌کند، موضوعی که انتخاب محبوب کلونی است ولی او همیشه در آن موفق نبوده‌است. کلونی علاوه‌بر کارگردانی و بازیگری خوب در  این فیلم، با این اثر به اوج هنر فیلمسازی خود رسیده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×