چرا اینستاگرام برای سلامت نوجوان مضر است؟ فیسبوک بالاخره پاسخ داد

به گزارش وال استریت ژورنال فیسبوک به خوبی از محیط سمی اینستاگرام برای کاربران نوجوان خود به خصوص دختران آگاه است و اعلام کرده که این شبکه اجتماعی بر سلامت روانی و رفتار این گروه تاثیر منفی میگذارد.

اکثر دختران نوجوان بعد از استفاده از اینستاگرام با افزایش سطح اضطراب، افسردگی و نارضایتی همراه بوده اند، این شبکه اجتماعی که در میان افراد تاثیرگذار، سلبریتی ها و افراد عادی طرفداران زیادی دارد، با به تصویر کشیدن واقعیت کاذب از زندگی افراد و نشان دادن یک دنیای غیر واقعی و کامل باعث شده که این اتفاق بیوفتد، با استور اندرویدی مایکت و این خبر همراه باشید.

طبق اطلاعات منتشر شده از منابع داخلی فیسبوک “32 درصد از دختران نوجوان اعلام کرده اند که وقتی نسبت به بدن خود احساس بدی داشته اند، اینستاگرام آن را تشدید کرده و روی حال روحی آنها تاثیر منفی گذاشته است.”

 

اطلاعاتی که از اسلایدهای منتشر شده فیسبوک در مارس سال 2020 به دست آمده، نشان میدهد که 13 درصد از کاربران انگلیسی و 6 درصد از کاربران آمریکایی این پلتفرم افکار خودکشی خود را در این شبکه اجتماعی بیان کرده و به نوعی آن را با کاربران دیگر به اشتراک گذاشته اند.

در طول این سالها سیاست های فیسبوک در قبال اینستاگرام به طور فزاینده ای باعث شده که دختران نوجوان درباره لایک ها دچار استرس شوند و طبق گفته های Mashable اینستاگرام دیگر مکانی برای دوستان و خانواده نیست و به یک غول بزرگ تبدیل شده که همه چیز را درون خود جای میدهد.

داده های منتشر شده از مرکز تحقیقات Pew نشان میدهد که 73 درصد از افراد 18 تا 29 ساله هر روز از اینستاگرام استفاده میکنند، نوجوانان در گزارش های مختلف اعلام کرده اند که در مقایسه با سایر شبکه های اجتماعی، اینستاگرام ان ها را بیشتر تحت فشار قرار میدهد و آن ها را مجبور میکند که پیش از ارسال یک پست به شدت به فکر وادار شوند و به نحوه واکنش مخاطبان دقت کنند، این در حالی است که سایر اپ ما مثل اسنپ چت چندان کاربر را به مقایسه کردن اجبار نمیکند.

 

نظرات یکی از کاربران اپلیکیشن اینستاگرام:

 

من هرگز واقعا پست نمیگذارم،به این دلیل که باید زیاد از اینستاگرام استفاده کنم، اما خب در نرم افزاری مثل اسنپ چت شما فقط یک عکسل سلفی میگذارید و اتفاق خاصی نمیوفتد.

برای واکنش متقابل و مقابله با تأثیرات منفی استفاده از اینستاگرام، برخی از نوجوانان سعی میکنند همه چیز را به کنترل خود در بیاورند و از الگوهای مثبت پیروی کنند، عده ای هم برنامه را به طور کامل حذف کرده و در نهایت دوباره آن را بارگیری میکنند.

در هر صورت فیسبوک متهم به نادیده گرفتن این آثار منفی است، همین اواخر هم این شرکت تلاش کرده که اینستاگرام کیدز (Instagram kids) که یک پلتفرم برای کودکان زیر 13 سال است را با سیاست های جدید کمی تغییر دهد، اما خب والدین و سازمان های مربوطه نسبت به این موضوع واکنش منفی نشان داده اند و معتقدند که این کار باعث میشود که کودکان زودتر از موعد مشکلات روانی و کاهش عزت نفس را تجربه کنند. طبق گفته های تحریریه بلومبرگ، بچه ها برای مقابله با این چالش ها اصلا مجهز نیستند و اینستاگرام برای بزرگسالان هم به شدت چالش ایجاد میکند، طبق این سخنان اینستاگرام برای کودکان اصلا مکان مناسبی نیست.

همچنین فیس بوک متهم شده است که سود را بر سلامت روان ترجیح می دهد، مجله وایر اعلام کرد که فیسبوک یافته های تحقیقات مارس 2020 را “برای ادامه تجارت به روال عادی” تحت تاثیر قرار داده و سعی کرده که آن ها را از واقعیت دور کند، این تحقیق که از خود فیس بوک است و در طی سالها م مطالعاتی انجام شده که تأثیر رسانه های اجتماعی بر سلامت روان را نشان می دهد ، اما به نظر میرسد نتایج دچار تغییراتی شده و از دنیای واقعی فاصله گرفته است.

گسترش تعداد کاربران جوانتر برای افزایش درآمد سالانه این شرکت ضروری است و اگر قرار است فیسبوک به درآمد بیش از 100 میلیارد دلار برسد باید جوانان را به این سمت بکشاند وگرنه در منطقه خطر قرار خواهد گرفت، فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ ادعاهای مختلفی درباره اطلاعات دارند و سعی کرده اند با عذرخواهی از افکار عمومی کمی از این حواشی فاصله بگیرند اما در سخنان منتشر شده به گزارش رسانه های مختلف هم حمله کرده و اصل موضوع را زیر سوال برده اند.

نیک کلگ، نایب رئیس امور جهانی شرکت فیسبوک، در یک پست وبلاگی گفت: “اینها مسائل جدی و پیچیده ای هستند و برای ما کاملاً مشروع است که در مورد نحوه برخورد با آنها پاسخگو باشیم، اما این داستانها حاوی توصیفات و گفته های نادرست هستند و دقیقا کارهای ما را در مسیر برعکس به کاربران نشان میدهد، چیزی که در فیسبوک و مدیریت آن واقعا اینگونه نیست”.

از سوی دیگر هم رئیس اینستاگرام یعنی آقای ادام میسوری قابلیت اینستاگرام برای کودکان را فعلا متوقف کرده و در تلاش است که بتواند با متخصصان کودک و والدین برای ایجاد ارزش و ساخت یک محصول قدرتمند تر همکاری کند.

سخنان رسانه های معتبر و فیسبوک پر از ضد و نقیض است و نشان میدهد که این شرکت نمیخواهد واقعیت را قبول کند، با اینکه فشار رسانه ای باعث شده که این شرکت از برخی از اقدامات خود دست بکشد اما خب ظاهرا این کارها هنوز هم کافی نیست، به نظرشما اینستاگرام واقعا روی سلامت روانی تاثیر می گذارد؟ در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×