6 فیلم و سریال تماشایی درباره زندگی شعرا و نویسندگان بزرگ جهان

تعمق و کند و کاو در زندگی خالقان آثار برجسته‌ی ادبی برای دوستداران هنر و ادبیات، همواره از اهمیت بالایی برخوردار است. شاعران و نویسندگان نامدار و جاودانه‌ی جهان هستی، هر یک با به جا گذاشتن میراثی ماندگار از خود، بر بوم این جهان نقشی نگارین نگاشته‌اند. از این رو غور کردن در زندگی‌های منحصر به فرد و اسرار آمیز این اشخاص و شناخت جنبه‌های کمتر پیدا و ناشناخته‌ی زندگی آن‌ها، به ویژه برای علاقه‌مندان به آثار این بزرگان، می‌تواند از جذابیت بسیار زیادی برخوردار باشد.

در چند دهه‌ی گذشته، آثار باکیفیت بسیاری با هدف شناخت هرچه بیشتر مخاطب از زندگی بزرگان اهل قلم تولید گردیده است. آثاری که بار دیگر، عظمت و شکوه هنر این افراد را به ما یادآور می‌شوند.

 در ادامه‌ی این مقاله از مجله‌ی مایکت، به معرفی شاخص‌ترین فیلم‌ها و سریال‌هایی خواهیم پرداخت که زندگی چندی از بزرگان اهل نگارش را ترسیم می‌نمایند.

1. امیلی دیکنسون – یک شور آرام (A Quiet Passion)

یک شور آرام

امیلی دیکنسون، یک شاعر آمریکایی بود که در قرن نوزدهم میلادی مورد شهرت محلی و جهانی قرار گرفت. او در طول زندگی خود، اشعار بسیاری را نوشت که بخش زیادی از آن‌ها پس از مرگ او منتشر گردید. اشعار او عموماً دربردارنده‌ی مضامینی همچون عشق، انسانیت، مرگ و ارتباط با خدا است.

«یک شور آرام»، داستان زندگی «امیلی دیکنسون»، از روزهای اولیه‌ی زندگانی خود به عنوان یک دختر مدرسه‌ای جوان و آرام تا به رسمیت شناخته شدن وی به عنوان یک هنرمند را روایت می‌کند. «امیلی»، دختری گوشه‌گیر و با روحیه‌ای بسیار حساس است که تعلق بسیاری به خانواده‌ی خود دارد. او با وجود استعداد بسیار و نبوغ شاعرانه‌ی خود، به دلیل دوری از اجتماع، در اوج گمنامی به سر می‌برد.

داستان زندگی پرمشقت اما جالب‌توجه «امیلی دیکنسون» و چگونگی رسوخ آثار ماندگارش در قلب آدمیان، می‌تواند الهام بخش بسیاری از بینندگان این اثر تماشایی باشد.

2. ارنست همینگوی – همینگوی (Hemingway)

همینگوی

«ارنست همینگوی»، نویسنده و داستان‌نویس معروف آمریکایی بود که به دلیل بیان ساده و در عین حال تامل‌برانگیز نوشته‌هایش شهرت داشت. او در دوران حیات خود موفق به دریافت جوایز بسیار مهمی همچون جایزه‌ی نوبل شد. از مهم‌ترین آثار وی می‌توان به «پیرمرد و دریا»، «برف‌های کلیمانجارو» و «خورشید همچنان می‌دمد»، اشاره کرد.

مجموعه‌ی «همینگوی»، مستند کوتاه سریالی در ژانر بیوگرافی و محصول سال 2021 آمریکا است. در این مستند 3 قسمتی به تماشای تلاش ها و دشواری‌های همینگوی برای خلق چندی از برجسته‌ترین آثار ادبی آمریکا می‌نشینیم و با سرگذشت این نویسنده بزرگ آشنا می شویم.

در جریان تماشای این سریال کوتاه است که به قدرت نویسندگی حیرت ‌انگیز «همینگوی» و مهارت کم‌نظیر وی در آفرینش داستان‌های ماندگار با استفاده از تصویرسازی‌ها و بیانی ساده را به وضوح متوجه می‌شویم.

تماشای این سریال کوتاه اما بسیار دیدنی را به تمامی علاقه‌مندان به ادبیات پیشنهاد می‌کنیم.

3. جین آستین – جین شدن (Becoming Jane)

جین شدن

«جین آستین»، نویسنده‌ی انگلیسی معروف قرن نوزدهم بود که به دلیل آثار ادبی خود، به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان ادبیات جهان شناخته می‌شود. از آثار مشهور وی می‌توان «غرور و تعصب»، «عقل و احساس» و «اما» را نام برد.

«جین آستین» با بازی درخشان «آن هاتووی»، رویای شاعر شدن را در سر خود می‌پروراند. خانواده‌اش اما به شدت مخالف او بوده و تلاش می‌کنند تا او را برای ازدواج با آشنای بسیار ثروتمندشان متقاعد سازند. «جین» در حین تلاش برای نگه داشتن آزادی‌اش و تن ندادن به خواسته‌ی آن‌ها، عاشق مردی ایرلندی می‌شود که دست بر قضا بسیار فقیر است. این علاقه، سرآغاز ماجراهای بسیاری است که در جریان این فیلم رمانتیک و درام روایت می‌شود.

4. سیلویا پلات – سلویا (Sylvia)

سلویا

«سیلویا پلات»، شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس آمریکایی بود که در دهه‌ی 1950 و 1960 میلادی فعالیت می‌کرد. او به واسطه‌ی اشعار تاریک و عمیق و نیز روایت‌های صادقانه از تجربیات شخصی خود شناخته می‌شود. پلات در بیشتر دوران بزرگ‌سالی خود از نظر بالینی افسرده بود و چندین بار تحت شوک درمانی قرار گرفت. او سرانجام در سن 30 سالگی خودکشی کرد.

فیلم رمانتیک و درام «سیلویا»، داستان زندگی پرآشوب «پلات» و همسرش «تد هیوز» را همراه با تلاش‌های او برای خلق آثاری ماندگار روایت می‌کند. این فیلم، ما را با جنبه‌های ناشناخته‌ زندگی عجیب این شاعر خوش قریحه آشنا می‌سازد و دریچه‌ای است به شناخت شاعری که خیلی زود جهانیان را از نبوغ خود محروم ساخت.

5. ادگار آلن پو – کلاغ (The Raven)

کلاغ

«ادگار آلن پو»، نویسنده، شاعر و منتقد ادبی آمریکایی بود که در قرن نوزدهم میلادی فعالیت می‌کرد. او به خاطر داستان‌های ترسناک و معمایی و شعرهای تیره و غمگینش شناخته می‌شود. «پو»، به عنوان یکی از بنیان‌گذاران ژانر داستان ترسناک و معمایی شناخته می‌شود و آثارش تاثیر بسزایی بر ادبیات جهان گذاشته است.

«غراب» یا «کلاغ» یک فیلم دلهره‌آور آمریکایی محصول سال ۲۰۱۲ به کارگردانی «جیمز مک‌تیگو» است. این فیلم بر اساس نمایشنامه‌ای از «بن لیوینگستون» و «هانا شکسپیر» و به علاوه شعر معروف «کلاغ‌ها» از «ادگار آلن پو» تولید گردید.

داستان فیلم در سال ۱۸۴۹ اتفاق می‌افتد و برداشتی خیالی از واپسین روزهای زندگی «ادگار آلن پو»می‌باشد. او در جریان این روایت با آدم‌کشی زنجیره‌ای که گویا از داستان‌های خود او برای قتل‌هایش الهام گرفته روبرو می‌شود. نقطه‌ عطف فیلم زمانی است که قاتل زنجیره‌ای این‌بار، معشوقه‌ی «آلن پو» را هدف قرار می‌دهد.

6. ویرجینیا ولف – ساعت‌ها (Hours)

ساعت‌ها

«ویرجینیا وولف»، نویسنده، منتقد ادبی و فمنیست برجسته‌ی انگلیسی بود. او به خاطر آثار داستانی و رمان‌های خود شناخته می‌شود. او به دلیل استفاده از تکنیک‌های نوآورانه‌ی نوشتاری و تمرکز بر روان‌شناسی شخصیت‌ها، یکی از نویسندگان شاخص دوره‌ی مدرن قلمداد می‌شود.

«یک روز از زندگی یک زن؛ تنها یک روز از زندگی یک زن». این دیالوگ از «ویرجینیا وولف» با بازی درخشن «نیکول کیدمن» بهترین راه برای معرفی داستان فیلم درام و عاشقانه‌ی «ساعت‌ها» باشد. این فیلم محصول کشور انگلیس است. این فیلم تحسین‌شده به زیبایی تاثیر رمان «خانم دلوی» از «ویرجینیا وولف» بر زندگی سه زن از سه نسل متفاوت و نحوه‌ی برخورد آن‌ها با خودکشی را به تصویر می‌کشد.

با مشاهده‌ی فیلم، علاوه بر شناخت هر چه بیشتر «ویرجینیا وولف» نابغه، جهان را از دید زنان خواهیم دید و رنج و دشواری‌های آن‌ها را بهتر درک خواهیم کرد. این فیلم، چه از لحاظ فرم و چه از لحاظ محتوا، یکی از بهترین آثار سال‌های اخیر سینما به شمار می‌رود و تماشای آن برای هر زن و مردی خالی از لطف نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×