لگ بازی چیست؟ راه‌های رفع لگ بازی موبایل

اگر اهل بازی کردن با گوشی موبایل باشید، احتمالا برای‌تان پیش آمده که بعد از نصب یک عنوان آنلاین و یا آفلاین، با کندی شدید، هنگ کردن و یا لگ روبرو شده‌اید، چه اتفاقی رخ می‌دهد که چنین مشکلاتی به وجود می‌آید؟ برای رفع لگ بازی‌های موبایل با مایکت همراه باشید.

لگ بازی چیست؟


فرقی نمی‌کند که در نقشه بزرگ کالاف دیوتی موبایل مشغول چرخیدن هستید و یا با سوپراسپرت‌های قدرتمند در آسفالت 8 ویراژ می‌دهید، لگ از آن چیزهایی است که در بدترین زمان ممکن به سراغ ما می آید و آزارمان می‌دهد، اما چه چیزی باعث این اتفاق می‌شود؟ و اصلا چطور می‌توانیم از شر آن خلاص شویم؟

لگ یا تاخیر یک اصطلاح در میان گیمرها است که به کاهش ناگهانی سرعت برنامه یا قدرت پردازش اشاره دارد، البته ممکن است این موضوع به اینترنت شما هم بستگی داشته باشد و در حالت کلی مشکل لگ در بازی‌ها به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

در اکثر بازی‌هایی که به شکل آنلاین آن ها را تجربه می‌کنیم، تاخیر به دلیل عدم پاسخ‌گویی به موقع برنامه باعث می‌شود که نتوانیم واکنش‌های مناسبی داشته باشیم در نتیجه زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنیم بازی برای ما به اتمام می‌رسد و باید همه‌چیز را از ابتدا اجرا کنیم.

لگ معمولا یک فرایند بین عمل به موقع بازیکن و عکس العمل سیستم (موبایل) است که باعث می‌شود گیمر نتواند در لحظه مناسب، اقدام مناسب را انجام دهد.

لگ به خاطر کاهش فریم و پردازش گرافیکی


اکثر بازی‌ها با 60 یا 30 فریم بر ثانیه اجرا می‌شوند و تصویر یکنواختی را به ما نشان می‌دهند، اما در بعضی از مواقع بازی به شکل کامل گیر و یا وقتی که دوربین را می‌چرخانید یک کندی شدید احساس می‌کنید، در این قسمت ممکن است که فریم ریت شما به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده باشد و به عددی بسیار پایین‌تر از نرخ استاندارد برسد، همین موضوع باعث می‌شود که خروجی تصویر شما اصلا دلخواه نباشد و نتوانید کاری انجام دهید.

اکثر بازیکنان لگ را به خاطر مشکلات گرافیک می‌شناسند، گوشی‌های موبایل شبیه به کامپیوترها از کارت گرافیک استفاده نمی‌کنند، اما واحدهای مختلف پردازنده آن‌ها قدرت گرافیکی قابل قبولی تولید می‌کنند و این قدرت در گوشی‌های بالارده واقعا فوق‌العاده است.

در حالت کلی اگر گوشی موبایل شما نتواند به اندازه کافی فریم (FPS) تولید کند، همه چیز خوب و روان نخواهد بود و شما روی صفحه بازی را کند‌تر از حالت معمول می‌بینید، در اینجا پردازش گوشی شما دچار اختلال می‌شود و تمام فرمان‌هایی که به بازی و گوشی ارسال می‌شود با تاخیر همراه خواهد بود، حالا اگر این اتفاق در یک بازی آنلاین رخ بدهد، شما چند ثانیه بعد به خودتان می‌آیید و می‌بینید که بازی به اتمام رسیده!

آیکون بازی NEW STATE : NEW ERA OF BR

NEW STATE : NEW ERA OF BR

حجم:۱.۵ گیگابایت

جایگزین پابجی موبایل

 

گیمرهای حرفه‌ای بخوانند!

گوشی‌های قدیمی‌تر نرخ به‌روزرسانی صفحه پایین‌تری دارند و صفحه آن‌ها با 60HZ آپدیت می‌شود اما در مدل‌های جدید‌تر این عدد به 90 و 120 در پرچم‌دارها رسیده، اما چرا به‌روزرسانی صفحه یا رفرش ریت مهم است؟ اگر گوشی موبایل شما 90 فریم بر ثانیه در یک بازی تولید کند ولی رفرش ریت شما 60 باشد! در واقع شما فقط 60 فریم را می‌بینید و سی فریم عملا به شما نمایش داده نمی‌شود چون صفحه نمایش تلفن شما نمی‌تواند این کار را بکند.

 

لگ به‌خاطر مشکلات سخت افزاری


گاهی اوقات تلفن‌های همراه به خاطر مشکلات سخت افزاری دچار مشکل می‌شوند، این موضوع باید توسط کارشناس متخصص بررسی شود و هر فردی صلاحیت تایید خرابی گوشی شما را ندارد، اما اگر مطمئن هستید که موبایل شما آسیب دیده و حافظه یا پردازنده آن به خوبی قبل نیست، ممکن است در بازی‌ها لگ را تجربه کنید و راه‌حلی جز تعمیر قطعات آسیب دیده یا عوض کردن گوشی موبایل وجود ندارد.

لگ به خاطر اینترنت و پینگ بالا


خیلی از بازی های بزرگی که در ایران هم پرطرفدار هستند، به دلیل تحریم و یا فیلترینگ معمولا مشکلات عجیب و غریبی دارند، بعضی از بازی‌ها هم مثل کالاف دیوتی موبایل هیچکدام از این مشکلات را ندارند و حتی در منطقه خاورمیانه سرورهای خوبی دارند که باعث می‌شود پینگ بازیکنان در یک رنج مطلوب (پینگ 80) قرار بگیرد، البته این رنج مطلوب در مقایسه با پینگ بازیکنان اروپایی که میانگین پینگ آن ها 15-20 است، خیلی هم ایده‌آل به نظر نمی‌رسد.

با اینکه پینگ و لگ دو مساله کاملا مجزا هستند و هرکدام تعاریف خاص خودشان را دارند، اما اگر اتصال اینترنت شما پایدار نباشد یا به سرور مناسبی متصل نشده باشید، در بازی های آنلاین به خصوص عناوین بتل رویال، لگ‌هایی را مشاهده می‌کنید.

راه‌های رفع لگ در بازی‌های موبایل و افزایش فریم


واقعا اهمیتی ندارد یک گیمر باشید یا توسعه دهنده بازی، جر هر گروهی که قرار بگیرید از لگ بازی‌ها متنفر هستید و ترجیح می‌دهید که هرچه زودتر این مشکل را حل کنید، با این‌که گاهی اوقات باگ‌های بزرگ باعث لگ می‌شوند اما اگر بیایم و یک بازی را به شکل استاندارد در نظر بگیریم، احتمالا مواردی وجود دارد که گیمر باید آن‌ها را رعایت کند و در هنگام نصب و اجرای بازی به آنها توجه داشته باشد.

لگ در کنسول‌ها و کامپیوترها هم وجود دارد اما گوشی‌های موبایل به علت تنوع و قدرت پردازشی خاصی که دارند معمولا قربانیان اصلی این موضوع هستند و اگر خودتان را یک موبایل گیمر بدانید، احتمالا برای یک‌بار هم که شده این موضوع را تجربه کرده‌اید و قطعا احساس خوبی هم نسبت به آن ندارید، برای رفع لگ در بازی‌های موبایل راه حل‌های متفاوتی وجود دارد که آن‌ها را بررسی و سعی می‌کنیم که مشکل را حل کنیم.

به سخت افزار مورد نیاز هر بازی دقت کنید


وقتی که یک بازی منتشر می‌شود، سازندگان پیش از انتشار رسمی یا در صفحه اصلی بازی، سخت افزار مورد نیاز برای اجرای آن را به شکل کامل ذکر می‌کنند، به عنوان مثال بازی کالاف دیوتی موبایل در حداقل‌ترین حالت ممکن به سه گیگابایت رم نیاز دارید، و اگر کسی با دو گیگابایت رم این عنوان را روی گوشی خود نصب کند، احتمالا افت فریم شدیدی خواهد داشت. برای این‌که در اجرای بازی ها دچار مشکل نشوید، سعی کنید که اخبار مربوط به گوشی پیشنهادی هر بازی را به دقت دنبال کنید یا پیش از نصب به وبسایت خود بازی و صفحه اصلی هر عنوان در استور مایکت سر بزنید. بازی‌های موبایل فقط یک حداقل گوشی مورد نیاز دارند که در آن به ورژن اندروید، مدل پردازنده و مقدار رم مورد نیاز اشاره شده است.

آیکون بازی Call of Duty: Mobile Season 10

Call of Duty: Mobile Season 10

حجم:۲.۷ گیگابایت

بزرگترین بازی بتل رویال اندروید

 

گرافیک بازی را پایین بیاورید


اگر در بازی‌های آنلاین مشکل افت فریم دارید و نمی‌توانید اصلا درست بازی کنید، بهتر است که ابتدا به تنظیمات گرافیکی بروید و از این بخش، گرافیک را روی پایین‌ترین قیمت ممکن بگذارید، هر بازی تنظیمات خاص خودش را دارد اما معمولا این گزینه ها در اکثر بازی های بزرگ در دسترس هستند.

  • به تنظیمات داخل بازی بروید.
  • گرافیک بازی را روی Low قرار دهید.
  • از این بخش حالت Smooth را انتخاب کنید.
  • تعداد فریم های خروجی را روی Ultra یا 60 فریم بر ثانیه بگذارید.

برای سخت افزارهایی که خیلی ضعیف هستند، 30 فریم بر ثانیه یک حالت ایده‌آل است، چرا که گوشی‌های ضعیف اصلا توانایی ایجاد 60 FPS را ندارند!

 

برنامه‌های پس زمینه را ببندید


وقتی که یک اپلیکیشن جدید نصب می‌کنید و برای اولین بار وارد آن شوید، باید یک سری از مجوزها و دسترسی‌ها را تایید کنید، یکی از این موارد، دسترسی به سرویس‌های پس زمینه تلفن همراه برای همیشه در حال اجرا بودن است، اپلیکیشن‌های پیام رسان، شبکه های اجتماعی و اکثر بازی های آنلاین از این دسترسی برای ارسال نوتیفیکیشن به شما استفاده می‌کنند، این مورد باعث می‌شود که باتری تلفن شما زودتر تمام شود و حتی وقتی که وارد یک بازی سنگین می‌شوید دچار لگ شوید، برای این کار سعی کنید که برنامه‌های در حال اجرای پس زمینه را قبل از ورود به بازی ببندید و آن ها را متوقف کنید؛ از طریق این مسیر در گوشی‎های اندروید می‌توانید این کار را انجام دهید؛ البته توجه کنید که در گوشی‌های همراه مختلف ممکن است که این مسیر و نام گذاری‌ها کمی با تغییر همراه باشد:

  • بهینه سازی باتری> باتری> تنظیمات


در همین قسمت باتری یک لیست از برنامه‌های استفاده شده در طول روز به نمایش درآمده که مدت زمان استفاده و مصرف باتری هر کدام به شکل مجزا نوشته شده، می‌توانید از این‌جا برنامه‌های پر مصرف را چک کرده و آن ها را ببندید.

اکثر شرکت‌های بزرگ تولید کننده گوشی موبایل، نرم افزارهایی تحت عنوان Game booster به شکل پیش‌فرض دارند، این اپلیکیشن ها قبل از ورود به بازی به طور خودکار اجرا می‌شوند و برنامه‌های پس زمینه را متوقف می‌کنند، اگر هم خواستید آن‌ها را به شکل دستی اجرا کنید، با یک سرچ در گوشی خود می‌توانید پیدایش کنید. اگر هم تلفن شما چنین اپلیکیشنی را نداشت، از لینک زیر و از طریق مایکت Game Booster: Game Launcher را دانلود و برای اجرای بهینه‌تر و رفع لگ بازی‌های موبایل از آن استفاده کنید.

آیکون برنامه Richie Games - Play & Earn

Richie Games – Play & Earn

حجم:۳۳.۲ مگابایت

بهینه‌سازی بازی‌ها

 

استفاده از اپلیکیشن‌های بهینه سازی


اپلیکیشن‌های مختلفی برای بهینه سازی، حذف فایل‌های اضافی و حذف کردن آیتم های تکراری در اندروید وجود دارد، اما گل سر سبد آن‌ها Files by google است که توسط غول نرم افزاری دنیا یعنی گوگل ساخته شده و به واسطه هوش مصنوعی جذابی که دارد، می‌تواند در چند ثانیه به مدیریت‌فایل‌های شما کمک کند؛ اپلیکیشن‌هایی که استفاده نمی‌کنند را تشخیص دهد و در حالت کلی شبیه به یک دست‌یار قدرتمند برای حذف و بهره‌برداری بیشتر از گوشی اندروید مورد استفاده قرار بگیرد.

آیکون برنامه Files by Google

Files by Google

حجم:۱۷.۲ مگابایت

مدیریت فایل گوگل

حذف برنامه‌های اضافی


حافظه گوشی‌های موبایل مثل گذشته نیست و امروزه حافظه 125 و 256 گیگابایتی خیلی عادی‌تر از قبل شده و اکثر گوشی‌های میان‌رده و پرچم‌دار هم از این مشخصات استفاده می‌کنند، همین موضوع باعث شده که کاربران به نصب بی‌رویه برنامه‌ها بپردازند و اپلیکیشن‌هایی را روی گوشی خود داشته باشند که حتی از آن استفاده نمی‌کنند؛ با اینکه بعضی از برنامه‌ها مثل موبایل بانک، اپ استور و ابزارهای کاربردی همیشه مورد نیاز هستند اما نگه‌داشتن یک بازی یا یک برنامه بدون کاربرد، فقط باعث می‌شود که حافظه گوشی شما اشغال شود و در حافظه پنهان اندروید، فایل های اضافه ای ایجاد و برای همیشه باقی بماند.

اپلیکیشن‌های مدیریت فایل که به شکل پیش فرض روی تمام گوشی‌ها نصب است چنین قابلیت‌هایی را دارند، شیائومی و سامسونگ که بخش بزرگی از بازار موبایل ایران را در اختیار دارند، هر کدام نرم‌افزارهای اختصاصی خودشان را توسعه داده‌اند که می‌توانید برای حذف فایل‌های اضافی از آن‌ها استفاده کنید.

 

نصب نکردن برنامه از منابع ناشناس


اپ استورهای غیر رسمی زیادی برای اندروید وجود دارد که هنوز هویت‌شان مشخص نشده و اصلا معلوم نیست چه افرادی آن‌ها را مدیریت می‌کنند، با یک سرچ ساده در گوگل می‌توانید پیدایشان کنید؛ اما خب با توجه به دلایل امنیتی و احتمال ویروسی شدن گوشی اندروید شما، توصیه می‌شود که به هیچ وجه از این سایت‌ها استفاده نکنید و به عنوان یک راه حل جایگزین از استورهای رسمی از جمله مایکت استفاده کنید. تفاوتی که مایکت با سایر مارکت‌ها دارد این است که کارشناسان قبل از تایید برنامه آن را به شکل کامل تست می‌کنند و از طرفی هم سپر امنیتی مایکت در مرحله دوم تهدیدات امنیتی را بررسی کرده و در صورت پیدا کردن مشکل برنامه را شناسایی می‌کند.

استفاده نکردن از والپیپرهای متحرک


تصاویر پس زمینه متحرک و داینامیک والپیپرها معمولا به خاطر حالت پویایی که دارند روی مصرف باتری اثر مستقیم می‌گذارند و باعث می‌شوند که در حالت کلی باتری شما زودتر تمام شود و احتیاج به شارژ مجدد داشته باشید. استفاده کردن از والپیپرهای تیره و تصاویر ثابت به عنوان یک راه حل مناسب می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

حذف کردن ویجت‌های اضافی


ابزارک ها یا ویجت‌های (Widget) اندروید شبیه به یک آیکون میان‌بر هستند که دسترسی شما به یک قسمت از برنامه‌ای مشخص را راحت تر می‌کنند، به عنوان مثال ابزارک تقویم روی صفحه اصلی، تاریخ روز و حتی ساعت را به شما نشان می‌دهد و در بعضی از موارد شامل آب و هوا هم می‌شود؛ اکثر اپلیکیشن‌های کاربردی به خصوص آن‌هایی که کاربرد روزمره دارند شامل ابزارک‌های اضافی می‌شوند که کار را در نهایت برایتان راحت می‌کنند، اما اگر یک گیمر هستید که بازی کردن برای‌تان از هر چیز دیگری اهمیت دارد، حذف کردن ویجت‌ها یک تصمیم عاقلانه است، برای این‌کار مراحل زیر را طی کنید:
انگشت خود را روی ابزارک مورد نظر نگه دارید.
سپس آن را به سمت آیکون سطل آشغال بکشید.


حذف کردن لانچرهای ثالث و پرمصرف


اندروید به واسطه متن باز بودن به توسعه دهنده‌ها اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های شخصی سازی جذابی را تحت عنوان لانچر توسعه دهند، این برنامه‌ها به کاربر اجازه می‌دهند که تغییرات ظاهری زیادی را در گوشی خود پدید آورند اما خب بعضی از این برنامه‌ها اصلا بهینه نیستند و مصرف انرژی بسیار بالایی دارند، با این‌که با توجه به مدل گوشی و پردازنده شما ممکن است مصرف باتری توسط یک برنامه متغیر باشد، در نتیجه اگر بعد از نصب یک لانچر احساس کردید که موبایل شما کند شده یا باتری آن زودتر تمام می‌شود، اصلا نگران نباشید و به همان گزینه پیش فرض شرکت سازنده بازگردید.

آپدیت کردن اندروید به آخرین نسخه در دسترس


اندروید هم مثل هر محصول نرم افزاری دیگری خود را بهبود می‌دهد و طی این سال‌ها سعی کرده بهترین خودش باشد و با این‌که نسخه سیزدهم این سیستم عامل محبوب برای گوشی‌های کمی از برندهای بزرگ منتشر شده اما همچنان روی قابلیت های جدید کار می‌کند و سعی دارد که کیفیت خودش را بیشتر از قبل کند و بتواند با دشمن و رقیب دیرینه خود یعنی اپل مقابله کند و بازار خودش را گسترش دهد.

آپدیت‌های اندروید به دو بخش امنیتی، رفع باگ و اضافه کردن قابلیت‌های جدید تقسیم بندی می‌شود، شما با دریافت به‌روز‌رسانی‌هایی که شماره دارند (به عنوان مثال اندروید 12) به مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید دسترسی پیدا می‌کنید و با هر آپدیت امنیتی سیستم شما در برابر ویروس ها و آسیب پذیری‌های کشف شده توسط متخصصان امنیت گوگل، ایمن می‌شود و خیال‌تان بابت تهدیدهای خارجی راحت خواهد بود.

برای دریافت به‌روز‌رسانی‌ها به تنظیمات بروید و گزینه “Check for update” را بزنید، در این‌جا اگر آپدیت جدیدی برای شما آمده باشد، به شما نشان داده خواهد شد.

برخلاف اپل که از گوشی‌های خودش مدت زمان طولانی پشتیبانی می‌کند، گوشی‌های اندرویدی معمولا تا سه سال به‌روز می‌شوند و نسخه‌های جدید امنیتی و به‌روزرسانی سیستم عامل را دریافت می‌کنند که یک نقطه ضعف محسوب می‌شود.


بازی کردن یکی از جذاب‌ترین کارهایی است که می‌توانید با گوشی همراه خود انجام دهید، اما چالش‌های فراوانی دارد که خیلی‌ها از آن مطلع نیستند و برای رفعش نیاز به آگاهی دارند، در این مقاله سعی کردیم به شکل کامل توضیح دهیم که چطور در بازی‌ها فریم بیشتری بگیرید و تجربه روان‌تری داشته باشید، اگر از علاقه‌مندان به بازی‌های اندروید هستید مجله مایکت را دنبال کنید.

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×