ایلان ماسک از کاشت اولین تراشه در مغز انسان خبر داد
به نظر میرسد نورالینک تاریخسازی کرده و توانسته برای اولین بار یک تراشه را در مغز انسان قرار دهد. طبق ادعا ایلان ماسک این آزمایش با موفقیت پیش رفته است. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
شرکت نورالینک از ایلان ماسک برای اولین بار دست به کاشت تراشه در مغز انسان زده است و در واقع این کمپانی تلاش دارد با این تکنولوژی خود به افرادی که دچار معلولیت هستند، کمک کند.
- دارن آرونوفسکی فیلم زندگینامه ایلان ماسک را میسازد
- ایلان ماسک پیوند اعضای رباتیک به انسان را ممکن میکند
- پیادهروهای کره جنوبی به زودی پر از ربات خواهد شد
ایلان ماسک در پست جدید خود در پلتفرم X این خبر را به اشتراک گذاشت و نوشت: «دیروز برای اولین بار تراشه نورالینک در مغز یک انسان قرار گرفت و اوضاع خوب پیش رفته است.» او در ادامه افزود: «نتایج اولیه نشان میدهد که تشخیص اسپایک نورون امیدوارکننده بوده است» و در واقع این موضوع برای انتقال دستورها از مغز به سایر نقاط بدن اهمیت زیادی دارد.
در پست دیگری که مدت کوتاهی پس از خبر قبلی منتشر شد، ماسک درباره این تکنولوژی توضیح داد و گفت: «تصور کنید اگر استیون هاوکینگ میتوانست با سرعت بیشتری نسبت به یک تایپیست سریع ارتباط برقرار کند چه میشد. هدف رسیدن به این نقطه است». او در ادامه اظهار کرد که اولین محصول نورالینک تلهپاتی نام دارد.
این خبرها در حالی به اشتراک گذاشته شده که شرکت نورالینک حدود چهار ماه پیش فراخواناش برای جذب داوطلب جهت آزمایش رابط مغز-کامپیوتر N1 را منتشر کرد.
اولین مطالعه نورالینک روی انسان که PRIME (رابط دقیق روباتیکی مغز-کامپیوتر کاشته شده) نام داشت، توانست نظر افراد دچار کوادریپلژی یا فلج چهار اندام را که به خاطر آسیب نخاع گردنی یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) ناتوان شدهاند، جلب کند. حداقل سن برای افراد داوطلب 22 سال بوده و این اشخاص باید فردی مطمئن و ثابت را برای مراقبت داشته باشند.
نورالینک سال گذشته اعلام کرد که در طی مطالعاتاش، از یک ربات برای قرار دادن رشتههای انعطافپذیر و بسیار ظریف تراشه در ناحیهای از مغز که انجام حرکات بدن را برعهده دارد، استفاده میکند. این تراشه که به خاطر اندازهاش دیده نمیشود، سیگنالهای مغز را ثبت کرده و آنها را به صورت بیسیم به برنامهای میفرستد تا از طریق آن دستورات حرکتی رمزگشایی شوند.
هدق اصلی مطالعه PRIME این است که سطح ایمنی این کاشت ارزیابی شود و عملکرد رباتی که جراحی را انجام میدهد مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین قابلیتهای رابط هم مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در واقع نورالینک ادعا میکند که این تراشه به افراد اجازه خواهد داد با ذهنشان بتوانند لوازم الکترونیکی را کنترل کنند. برای مثال یک فرد معلول ممکن است بتواند به لطف این تکنولوژی صرفا با تصور این که دستهایش را حرکت میدهد، گوشیاش را کنترل کند. ایلان ماسک پا را فراتر گذاشته و میگوید این تکنولوژی شاید یک روز بتواند برای انسان شناخت فرابشری را به ارمغان آورد.
اما خود نورالینک میگوید که هدف از این تکنولوژی این است که رابط مغزی تعمیمیافتهای بسازد تا بتواند به مستقل شدن افرادی که در دنیای امروز نیازهای پزشکیشان برطرفشدنی نیست کمک کند و قابلیتهایی نسلهای آینده را افزایش دهد.
سال گذشته پس از این که نورالینک آزمایشهای مشابهی را روی حیوانات به انجام رساند، سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای پیش برد این آزمایشها به مراحل انسانی چراغ سبز نشان داد.
نورالینک در سال 2016 توسط ایلان ماسک و گروه کوچکی از دانشمندان و مهندسان بنیاننهاده شد. البته باید بگوییم که نورالینک اولین شرکتی نیست که روی این نوع تکنولوژی کار کرده است. برای مثال برینگیت پیشتر کاری کرده بود که یک فرد معلول بتواند از طریق ذهناش با دیگران ارتباط برقرار کند؛ در واقع فرد تحت آزمایش نوشتن یک متن با دست را در ذهناش تصور کرده و تصور ذهنی او به متن تبدیل شده است.
این بود خبر اولین کاشت تراشه توسط نورالینک در مغز انسان. نظر شما درباره این تکنولوژی چیست؟ فکر میکنید این اتفاق چه تحولاتی را به دنبال خواهد داشت؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: DigitalTrends