یک ابزار هوش مصنوعی جدید قادر به پیشبینی خطر مرگ افراد است
محققان اظهار کردهاند که مدل هوش مصنوعی جدیدشان که قادر به پیشبینی خطر مرگ است، میتواند در خصوص وضعیت سلامت بیماران قلبی حسابی مفید واقع شود. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
یک ابزار هوش مصنوعی (AI) جدید با قابلیت کمک به پزشکان در تشخیص بیماران قلبی که در شدیدا در خطر هستند به زودی به صورت آزمایشی در قالب نسخه پایه در انگلستان به کار گرفته میشود. مطالعات نشان دادهاند که این ابزار میتواند به شکلی دقیق خطر مرگ کسی که قلباش اسکن شده را تا چند سال بعد از اسکن پیشبینی کند.
تیم تحقیقات بینالمللی با هدایت Imperial College London یک مدل هوش مصنوعی را تحت عنوان تخمین ریسک AI-ECG یا AIRE آموزش دادند. در این امر از نتایج میلیونها الکتروکاردیوگرام (ECG) استفاده شد؛ ECG در واقع یک تست معمول در پزشکی است که سیگنالهای الکترونیکی را درون و بین دهلیزهای قلب ثبت میکند. از این آزمایش معمولا برای تشخیص حملات قلبی و دیگر مشکلات استفاده میشود.
- هوش مصنوعی Cancer AI Alliance با هزینه 40 میلیون دلاری به حوزه پزشکی پیوست
- جوانههای چشایی مبتنی بر هوش مصنوعی بهتر از شما غذاها را تشخیص میدهند
- 21 ابزار ویرایش و ساخت عکس با هوش مصنوعی در موبایل
هدف از این امر تشخیص الگوهای ظریفی بود که میتوانست نشان دهد یک فرد در خطر شدید مشکلات قلبی است یا احتمال مرگ وجود دارد.
در آزمایشها مشخص شد که این مدل هوش مصنوعی میتواند احتمال مرگ را در یک دهه پس از تست ECG پیشبینی کند و نتایج این پژوهش نشان داد که این AI در 78 درصد مواقع عملکرد دقیقی داشته است.
دکتر فو سیونگ نگ، محقق الکتروفیزیولوژی قلب امپریال کالج لندن، که روی این پروژه کار میکرد در این خصوص گفت: «به عقیده ما این میتونه واسه NHS و به طور کلی در سطح دنیا خیلی مفید باشه».
این سیستم قادر به پیشبینی حملات قلبی و مشکلات ریتم قلب هم هست و محققان گفتهاند که این ابزار طی پنج سال آینده میتواند در دسترس خدمات ملی بهداشت (NHS) قرار بگیرد.
آزمایشات با حضور بیماران واقعی همین حالا هم در مناطقی از لندن برنامهریزی شدهاند و انتظار میرود این اقدامات از میانههای سال 2025 آغاز شوند. آنها با استفاده از بیمارانِ کلینیکهای سرپایی و بخشهای پزشکی بیمارستان مزایای این مدل هوش مصنوعی را ارزیابی خواهند کرد.
ChatGPT
حجم:۲۳ مگابایت
احتمال بهبود سلامت قلب به لطف هوش مصنوعی
ECGهای مبتنی بر هوش مصنوعی همین حالا هم برای تشخیص بیماریهای قلبی به کار میروند، اما این تستها در روند مراقبتهای پزشکی متداول نیستند. همچنین از این ابزار هنوز برای تشخیص سطح در خطر بودن یک بیمار خاص استفاده نشده است.
بریان ویلیامز، مسئول ارشد علمی و پزشکی British Heart Foundation، که این پروژهش را شروع کرد در این باره میگوید: «این میتونه به لطف ارزیابی خطر مشکلات سلامتی و قلبی آینده و همینطور خطر مرگ، کاری کنه از ECGها ورای اونچه قبلا میدیدیم بشه استفاده کرد».
محققان که نتایج خود را در ژورنال Lancet Digital Health منتشر کردند، گفتند که پیشبینیهای نادرست هوش مصنوعی احتمالا ناشی از دیگر فاکتورهای ناشناخته بوده است؛ مثلا استفاده از درمانها و داروهای دیگر توسط بیمار یا مرگ غیرمنتظره افراد از جمله مواردی هستند که در این امر تاثیر داشتهاند.
اما آنها تاکید کردند که این مدل میتواند هنوز هم با تشخیص تغییرات ریز در ساختار قلب، در هشدار بیماری یا مرگ مفید واقع شود. این یعنی تشخیص چیزی که شاید پزشکان هم از تشخیصشان ناتوان باشند.
دکتر آروناشیس سائو، یک پزشک آکادمیک از دانشگاه سلطنتی لندن، که رهبر تحقیق جدید بوده در این خصوص گفت: «ما متخصصای قلب و عروق وقتی ECGها رو نگاه میکنیم، تجربهها و دستورالعملهای استاندارد رو به کار میبریم و بر اساس اونا الگوهای عادی و غیرعادی رو تفکیک میکنیم که کمک میکنه بتونیم بیماری رو تشخیص بدیم. هرچند مدل هوش مصنوعی با جزئیات ظریفتری این چیزا رو تشخیص میده. بنابراین میتونه مشکلات رو تو ECGها که شاید به چشم ما عادی بیاد رو تشخیص بده. اونم احتمالا خیلی زودتر از این که بیماری بتونه گسترش پیدا کنه».
دکتر آروناشیس سائو اظهار کرد که باید در بیمارستانها و دیگر مراکز درمانی تحقیقات بیشتری صورت بگیرد تا نقش این مدل هوش مصنوعی در آینده برای تشخیص و درمان بیماریها مشخص شود. اما بیماران با دیگر مشکلات قلبی هم احتمالا میتوانند از ابزار بهره ببرند؛ چرا که دیگر بیماریها مثل دیابت هم روی قلب تاثیرگذار است.
دکتر فو سیونگ نگ با این موضوع موافق است و میگوید: «این میتونه روی نحوه درمان بیمارها تاثیر مثبت بذاره و در نهایت طول عمر و کیفیت زندگی بیمار رو بهبود بده».
این بود خبر توسعه یک ابزار هوش مصنوعی جدید که میتواند خطر مرگ بیماران قلبی را تشخیص دهد. نظر شما درباره این موضوع چیست؟ فکر میکنید AI در آینده قرار است زندگی ما را به چه نحوی تحت تاثیر قرار دهد؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: EuroNews