انیمیشن ساعت جادویی (سفر به تاریکی) به کارگردانی محمدعلی بصیری نیک، یکی از انیمیشنهای سینمایی است که امسال در چهل و دومین دوره جشنواره فجر اکران میشود. این انیمیشن سینمایی با مخاطب کودک و نوجوان از تولیدات حسینیه هنر بوده و محصولی از مدرسه سینمایی اندیشه و هنر که به نام ماه شناخته میشود؛ میباشد. این اثر که پیش از این در جشنواره فیلم کودک و نوجوان رونمایی شده؛ انیمیشن در روز پانزدهم بهمن، یکشنبه، در چهارمین سانس خانه جشنواره یعنی برج میلاد نمایش داده خواهد شد. در ادامه قصد داریم شما را بیشتر با داستان و عوامل انیمیشن ساعت جادویی (سفر به تاریکی) آشنا کنیم و نگاه کوتاهی به رزومه کارگردان این اثر داشته باشیم.
خلاصه داستان انیمیشن سینمایی ساعت جادویی
داستان انیمیشن «ساعت جادویی (سفر به تاریکی)» که برای مخاطب 9 تا 15 ساله مناسب است؛ درباره سفر در زمان است. ماجرای این انیمیشن سینمایی از آنجا شروع میشود که پسربچهای از پدربزرگ خود یک هدیه دریافت میکند. با استفاده از این هدیه، او در زمان سفر میکند و به گذشته میرود.
با رفتن به گذشته، او میتواند کودکی مادربزرگ خود را ببیند. در آنجا، او با حرفهای به نام نمدمالی که در زمان قدیم در ایران رونق بسیاری داشته و مرسوم بودهاست؛ آشنا میشود. سفر او به طور اتفاقی با قیام گوهرشاد همزمان میشود. در انیمیشن «ساعت جادویی» اشارههایی به فرهنگ، پوشش، تاریخ و سنتهای ایرانی میشود که در یک فضای کودکانه و شاد نشان داده میشوند.
- معرفی انیمیشن «شمشیر و اندوه»؛ واقعه عاشورا از نگاه انیمیشن
- معرفی فیلم «باغ کیانوش»؛ روایتی جنگی برای مخاطبان نوجوان
عوامل انیمیشن ساعت جادویی
تهیه کننده: محمدمهدی نخعی راد ( با همراهی ناصر جاهدنیا) تهیه کننده این انیمیشن سینمایی است. وی پیش از این تهیه کنندگی انیمیشن «زمستان بود» را با موضوع جنگ نرم به کارگردانی محمدعلی بصیری نیک را به عهده داشته و تجربه موفقی از همکاری با این کارگردان داشتهاست.
طراحی پوستر: پوستر اصلی انیمیشن «ساعت جادویی» توسط مهدی کارگزار و لوگوی آن توسط «فرزانه حقیقت» طراحی شده است.
درباره کارگردان ساعت جادویی
کارگردانی انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی (سفر به تاریکی)» توسط محمدعلی بصیری نیک انجام شده است. این هنرمند جوان متولد 1370 است و مدرک کارشناسی کارگردانی انیمیشن دارد. وی کارگردانی انیمیشن «زمستان بود» را نیز بر عهده داشته است و انیمیشن سینمایی «ساعت جادویی» دومین همکاری او با محمد مهدی نخعی راد محسوب میشود که پیش از این توانسته جایزه گوهرشاد را در بخش ویژه جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان به خود اختصاص دهد و یکی از گزینههای اصلی اکران در تعطیلات نوروز سال آینده خواهد بود.
روایت کارگردان از انیمیشن ساعت جادویی
محمدعلی بصیری نیک درباره انیمیشن «ساعت جادویی (سفر به تاریکی)» گفت : « این انیمیشن با نام «سفر به تاریکی» در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان به نمایش درآمد؛ اما هنگام ارسال پروژه برای جشنواره فجر امسال تصمیم بر آن شد که نام این انیمیشن را به «ساعت جادویی» تغییر دهیم. روایت واقعه تاریخی گوهرشاد در لا به لای این اثر گنجانده شدهاست. ما اصلا قصد تحمیل کردن وقایع تاریخی سنگین به یک ماجرای کودکانه را نداشتیم؛ تلاش ما بر این بود که کودکان کمی با گذشته ایران آشنا شوند. در حقیقت، کودکان تمایلی به شنیدن داستانهای کلاس تاریخ ندارند و حوصلهشان سر میرود؛ به همین خاطر ما سعی کردیم در قالب یک داستان جالب با تصاویر جذاب، بخشی از تاریخ ایران را طوری که توجه کودکان را به خود جلب کند به آنها نشان دهیم. این انیمیشن به طور کلی سه بعدی است اما سه بخش موزیکال دارد که دارای طراحی دو بعدی هستند. در جشنواره اصفهان اکثر آثار برای کودکان بزرگتر طراحی شدهاند و انیمیشن «ساعت جادویی» نیز عمدتا مخاطبان بالای 10 سال دارد و طیف سنی گستردهای را مخاطب قرار میدهد. البته کودکان زیر 9 یا 10 ممکن است با آن ارتباط کافی برقرار نکنند.»
وی در ادامه توضیحات خود افزود: « اکنون این انیمیشن تحت عنوان یک اثر مستقل تولید شده و به جشنواره فجر ارائه شدهاست. این اتفاق برای من به عنوان یک سازنده انیمیشن، موجب مسرت است؛ چراکه میتواند مقدمهای برای پیشرفتهای بزرگتر در این حیطه باشد. البته حجم تولیدات انیمیشن در ایران هنوز خیلی کم است و فضای رقابتی به آن شکل که باید، وجود ندارد. با این وجود، همین که جشنواره فجر روی انیمیشنها نیز تمرکز دارد؛ نقطه شروعی برای اتفاقات بزرگ آینده است. برای ما دیده شدن زحمات تیم سازنده مهم است و فقط به جایزه گرفتن فکر نمیکنیم.»