7 فیلم فرنچایز «تبدیل شوندگان» (Transformers)؛ از بدترین تا بهترین

پرسه در میدان جنگ ربات‌ها

سری فیلم‌های «تبدیل شوندگان» (Transformers) جایگاه جالبی در فرهنگ پاپ دارند. با اینکه این فیلم‌ها در حال حاضر به فروشی بالغ بر یک میلیارد دلار دست پیدا کرده‌اند، اما هنوز هم نمی‌توان آنها را در لیست فیلم‌های محبوب تماشاگران سینما قرار داد. این مجموعه فیلم‌های اکشن با صحنه‌های انفجاری که مایکل بی به عنوان کارگردان خلق کرده‌است و همچنین مشت زدن ربات‌ها به یکدیگر؛ هیجان بالایی را به مخاطب القا می‌کند. با این وجود ‌نبود شخصیت‌‌پردازی و خط داستانی قوی، به نقطه ضعف این مجموعه تبدیل شده است.

با این حال، کمپانی فیلم‌سازی پارامونت به این سادگی‌ها دست از سر این فرنچایز برنداشته و به تازگی سه‌گانه جدیدی با نام «ظهور جانوران»(Rise of the Beasts) را آماده پخش کرده‌است. ظاهرا در این سه‌گانه تعداد زیادی ربات با لباس مبدل وجود دارد. انتشار «تبدیل شوندگان: ظهور جانوران» (Transformers: Rise of the Beasts) بهانه خوبی است برای این که فرنچایز را رتبه‌بندی کنیم.

7- تبدیل شوندگان: عصر انقراض (Transformers: Age of Extinction)

نمایی فیلم سینمایی از تبدیل شوندگان: عصر انقراض

  • سال انتشار: 2014
  • امتیاز IMDb فیلم: 5.6 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 18 از 100

شاید باورش برایتان سخت باشد که جایگزین کردن مارک والبرگ به جای شایا لباف به ایده بدی تبدیل شده‌ باشد. اما با دیدن «عصر انقراض» باور خواهید کرد. البته تقصیری بر گردن مارک والبرگ نیست؛ چراکه فیلمنامه به او اجازه نمی‌دهد بهتر از این ظاهر شود. به جرات می‌توان «عصر انقراض» را یک تجربه غیرقابل تحمل و البته تمام نشدنی از تماشای صحنه‌های گیج‌کننده و غیرضروری دانست. مایکل بی تصمیم گرفته‌است صحنه‌ای را به این فیلم اضافه کند، که نقش زن اصلی که هنوز نوجوان است با پسری بزرگتر از خودش قرار می‌گذارد. اما فقط به دلیل اینکه قانون رومئو و ژولیت اجازه می‌دهد، رابطه دختر فیلم با پسری که 3 سال از او بزرگتر است کاملا قانونی است. جالب است بدانید که قانون رومئو و ژولیت مجموعه قوانینی است که دولت فرانسه تصویب کرده‌است و شامل قوانینی در رابطه با رابطه نوجوانان زیر سن قانونی است. اما آیا نشان دادن چنین رابطه‌ای ضرورتی دارد؟ مسلم است که نه اما ممکن بود بدون این صحنه‌ها فیلم از ابتدا ساخته نشود.

نکته غیرقابل هضم دیگری که در فیلم دیده می‌شود، بازاریابی برای ربات‌های دایناسوری چینی و آمریکایی است. به خصوص که باید دو ساعت از فیلم بگذرد تا ربات‌ها ظاهر شوند. که البته این تاخیر ترفندی است برای اینکه تماشاگر را کاملا مجذوب کند. البته با تمام این بدی‌ها فیلم هنوز هم سرگرم‌کننده‌ است. هرچند دنبال کردن خط داستانی دعوای بین ربات‌ها در این جا به آسانی فیلم‌های قبلی نیست. از طرفی انبوهی از صحنه‌های گنگ، شوخی‌های نامناسب و داستان به معنای واقعی کلمه شلخته؛ لذت تماشای یک اکشن علمی- تخیلی را از شما می‌گیرد.

6- تبدیل شوندگان: آخرین شوالیه (The Last Knight)

فیلم سینمایی تبدیل شوندگان: آخرین شوالیه

  • سال انتشار: 2017
  • امتیاز IMDb فیلم: 5.2 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 16 از 100

شاید این بدترین فیلم مجموعه «تبدیل شوندگان» نباشد اما این احساس را به بیننده می‌دهد که مایکل بی و استودیو پارامونت جا زده‌اند. این فیلم یک فیلمنامه‌ ضعیف دارد که با شوخی‌های افتضاح همیشگی و البته داستان‌هایی که از اپیزودهای قبل بلاتکلیف مانده‌اند، ضعیف‌تر هم شده است. با این حال شخصیت‌های بهتری نسبت به «عصر انقراض» در این فیلم وجود دارد. از مارک والبرگ که نقشی فراتر از یک مخترع ساده دارد تا”آنتونی هاپکینز به عنوان یک چهره عجیب و غریب و ثروتمند، کاملا سرگرم‌کننده ظاهر شده‌اند.

ایده تازه‌ای که در این فیلم معرفی می‌شود، این است که تبدیل‌شوندگان از دوران آرتوریان وجود داشته و در برهه‌های تاریخی مهمی مانند جنگ جهانی دوم به بشریت کمک کرده‌اند. در این فیلم داستان شستشوی مغزی و تبدیل آپتیموس پرایم با بازی پیتر کالن به شیطان از ابتدا گفته می‌شود اما این داستان آنقدر خلاصه و ناقص است که به یک چالش دیگر در درک مخاطب از خط داستاتن تبدیل می‌شود. در این فیلم مگاترون با بازی فرانک ولکر بازمی‌گردد. اما منطقی است که مایکل بی دیگر به این فرنچایز برنگردد؛ چراکه «آخرین شوالیه» واقعا آخرین نفس‌های این مجموعه فیلم به نظر می‌رسید.

5- تبدیل شوندگان: انتقام فالن (Revenge of the Fallen)

تبدیل شوندگان: انتقام فالن

  • سال انتشار: 2009
  • امتیاز IMDb فیلم: 5.9 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 20 از 100

داستان این فیلم به دلیل اعتصاب نویسندگان در آن زمان، با عجله نوشته شده‌است و این کاملا احساس می‌شود. خط روایت «انتقام فالن» هیچ فرصت تنفسی به مخاطب نداده و دو ساعت و نیم کشنده را به وجود می‌آورد. تدوین این فیلم به شدت ضعیف است و حتی چند شات تکراری در آن دیده می‌شود. مانند همه فیلم‌های مجموعه ترنسفورمرز، انتقام فالن طنز نابه‌هنجار و ناپخته‌ای دارد که انگار به صورت تصادفی در بخش‌هایی از فیلم قرار گرفته‌است. والدین شایا لباف و هم اتاقی‌اش هیچ کاری جز گفتن جوک‌ و دست و پاگیر بودن ندارند. عجیب‌تر اینکه در این فیلم ربات‌های نژادپرستی وجود دارند، که حتی برای سال 2009، خارج از انتظار ظاهر شده‌اند.

با این حال، اگر یک چیز در این فیلم سر جایش باشد، رابطه بین”مگان فاکس و شایا لباف است. اگرچه این رابطه زیاد باورپذیر نیست اما، شما درگیر تاریخچه رابطه دو شخصیت دوست‌داشتنی می‌کند. بعد اکشن این فیلم بسیار قوی است؛ به خصوص در صحنه جنگل. البته صحنه‌ای که قرار است برای مردن یا زنده ماندن آپتیموس پرایم تصمیم گرفته شود، یکی از بهترین جنبه‌های فیلم از بین می‌رود. مگاترون در این فیلم به سختی اثرگذار است چون از اول تمرکز بر روی کشته شدن او است. دوستیتور دسپتیکان نیز در این جا نقش یک شخصیت شرور عظیم‌الجثه را دارد که به جز یک شوخی عجیب، حرفی برای گفتن ندارد. انتقام فالن وحشتناک است و فقط یک نکته جالب توجه دارد که آن خط داستانی شخصیت شایا لباف است.

4-تبدیل شوندگان: نیمه تاریک ماه (Transformers: Dark of the Moon)

فیلم سینمایی تبدیل شوندگان: نیمه تاریک ماه

  • سال انتشار: 2011
  • امتیاز IMDb فیلم: 6.2 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 35 از 100

«نیمه تاریک ماه» اولین مورد این لیست است که می‌توان آن را قابل قبول دانست. هرچند این فیلم هم از ضعف‌های رایج «تبدیل شوندگان» رنج می‌برد. با این وجود برای مثال نبرد نهایی اتوبات با دسپتیکان در خیابان‌های شیکاگو در این فیلم بسیار هیجان‌انگیز است. به طور کلی دریلر دسپتیکان و شاک‌ویو شخصیت‌های به اصطلاح باحالی هستند، که با ویژگی‌های منحصر به فردشان یک سکانس جذاب در فیلم خلق کرده‌اند. در این سکانس شایا لباف و دیگران در تکاپوی جذابی برای زنده ماندن در یک ساختمان در حال سقوط هستند. البته ایده‌های مزخرفی هم در این فیلم وجود دارد. برای مثال دسپتیکان می‌خواهد زمین را به عنوان سایبرترون احیا کند و روشی که برای این کار در پیش می‌گیرد، واقعا گیج‌کننده است. در این اپیزود هم مگاترون نقش کمرنگی دارد و بیشتر سنتینل پرایم  با بازی لئونارد نیموی در مرکز توجه قرار دارد. هرچند این شخصیت هم به جز خیانت به آپتیموس پرایم، کار زیادی انجام نمی‌دهد. همچنین چندین شخصیت جدید و البته دست‌و‌پاگیر کمیک از جمله جان مالکوویچ و کن جونگ در این اپیزود دیده می‌شود. مگان فاکس در این فیلم با رزی هانتینگتون جایگزین شده‌است، اما دقیقا همان نقش را ایفا می‌کند. البته ناگفته نماند که رزی هانتینگتون به حضور جذابتری دارد. پاتریک دمپسی نیز شخصیت شرور دیگری است که فقط برای ایجاد درام در رابطه با لباف و هانتینگتون در این فیلم حضور دارد. «نیمه تاریک ماه» قطعا فیلم ناقصی است که سرگرم‌کننده‌ترین سکانس‌ها را در میان فیلم‌های مایکل بی دارد. فیلم نیمه تاریک ماه مدت زمان مناسبی دارد و مطمئنا مثل دیگر اپیزودها شما را به اجبار بر روی صندلی سینما نمی‌نشاند. 

3- تبدیل شوندگان (Transformers)

فیلم سینمایی تبدیل شوندگان

  • سال انتشار: 2007
  • امتیاز IMDb فیلم: 7 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 57 از 100

همه چیز از این فیلم شروع می‌شود. در این اپیزود هم همان مشکلات همیشگی «تبدیل شوندگان» وجود دارد، اما در کمترین ابعاد ممکن. با این وجود «تبدیل‌شوندگان» بهترین اپیزود این مجموعه باقی می‌ماند؛ چون ساده‌ترین آن‌ها است. در این اپیزود اتوبات به زمین می‌آید تا مگاترون و دسپتیکان را قبل از اینکه به آلس‌پارک دست پیدا کنند، شکست دهند. اما فیلم به خود زحمت نداده است تا تاریخچه این داستان را بررسی کند. به همین دلیل سرتاسر فیلمنامه پر از حفره  و افسانه گیج‌کننده است. شایا لباف و مگان فاکس در این اپیزود در بهترین حالت خود هستند و رابطه آن‌ها لحظات جذابی در فیلم ایجاد کرده‌است. این دو بازیگر به خوبی از هم بازی می‌گیرند و تنها مشکلشان این است که مایکل بی فرصت بیشتری برای عرض اندام به مگان فاکس نمی‌دهد. معرفی تبدیل شوندگان در این فیلم با شایا لباف و بامبلبی که تیم خوبی ایجاد کرده‌اند، نکته مثبت فیلم است. مبارزات این فیلم مانند اپیزودهای بعدی بد نیست. از ابتدای فیلم مدت زمانی طول می‌کشد تا ترنسفورمرزها ظاهر شوند و این انتظار ارزشش را دارد. کارگردانی مایکل بی در این فیلم قوی‌تر است و همین موضوع از آشفتگی معمول سایر فیلم‌های فرنچایز جلوگیری کرده‌است. اگرچه این فیلم هم حرف زیادی برای گفتن ندارد، اما بهترین فیلم مایکل بی به حساب می‌آید.

2- تبدیل شوندگان: ظهور جانوران (Rise of the Beasts)

نمایی از تبدیل شوندگان: ظهور جانوران

  • سال انتشار: 2023
  • امتیاز IMDb فیلم: 6.6 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 52 از 100

«ظهور جانوران» درست حد وسط مجموعه فیلم‌های «تبدیل شوندگان» است. تمرکز این قسمت بر شخصیت‌های انسانی با بازی آنتونی راموس و دومینیک فیش‌بک و ادامه خط داستانی که بامبلبی پنج سال قبل شروع کرد، است. با این حال فیلم با یک مبارزه فاجعه‌آمیز به پایان می‌رسد که شبیه کاری است که مایکل بی در پنج فیلم اول این مجموعه انجام داده است. با این حال «ظهور جانوران» بیشتر با «بامبلبی» همخوانی دارد تا با آثار مایکل بی و این یک مزیت بزرگ است. یکی از بخش‌های جذاب این فیلم نشان دادن شهر نیویورک در اواسط دهه 90 است. همچنین راموس و فیش‌بک قهرمان‌های جذابی در این فیلم هستند. ربات‌های این اپیزود خلق و خوی انسانی دارند و این هم یکی از نکات مثبت فیلم محسوب می‌شود. در واقع هفت فیلم این مجموعه در تلاش برای ایجاد لحظات انسانی فراتر از ربات‌ها‌ی آهنی هستند، اما ظهور هیولاها شروع خوبی برای رسیدن به این هدف به حساب می‌آید.

1- بامبلبی (Bumblebee)

فیلم بامبلبی

  • سال انتشار: 2018
  • امتیاز IMDb فیلم: 6.7 از 10
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: 91 از 100

از صحنه آغازین این قسمت در سایبرترون مشخص می‌شود که فیلم قصد دارد متفاوت از آثار مایکل بی باشد. صحنه‌هایی از این فیلم انگار از دل کارتون‌ها بیرون آمده و با یک رویکرد تازه، نگاه دقیق‌تری به منابع خود دارد. اما چیزی که واقعا «بامبلبی» را منحصر به فرد می‌کند، شخصیت‌های انسانی آن است. هیلی استاینفلد یک شخصیت قوی و کاریزماتیک است که پس‌زمینه جذابی در این فیلم دارد. رابطه این شخصیت با بامبلبی علاوه بر اینکه دلگرم‌کننده است، مخاطب را به یاد E.T می‌اندازد. هرچند اکشن این فیلم از دیگر قسمت‌ها کمتر است، اما تراویس نایت به عنوان کارگردان مطمئن شده‌است که همه چیز واضح و شخصیت‌های اصلی در مرکز اکشن قرار دارند. این فیلم بیشتر یک ماجراجویی خانوادگی است و نزدیکی زیادی با کارتون‌هایی که سریال بر اساس آن‌ها ساخته شده‌است، دارد. البته «بامبلبی» فیلم بی‌نقصی نیست، زیرا شخصیت‌های شرور آن آن‌قدرها هم تهدید آمیز و ترسناک نیستند. خود فیلم هم بیش از حد به نوستالژی‌های دهه 80 خود گره خورده است. با این حال، بامبلبی با شخصیت‌های انسانی بهتر، فیلم‌نامه خوب و اکشن شسته رفته، بهترین فیلم از مجموعه فیلم‌های «تبدیل شوندگان» محسوب می‌شود. درضمن اگر فرض شود که «ظهور جانوران» بیشتر از دیگر قسمت‌ها به «بامبلبی» نزدیک است، پس می‌توان نسبت به آینده فرنچایز امیدوار بود. پس بهتر است ما هم امیدوار باشیم که در مسیر پیش روی ترنسفورمرز، سروکله مایکل بی پیدا نشود. 

منبع: collider

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×