در صورت کلیک روی لینک فیشینگ چه کنیم؟

محافظت از اطلاعات شخصی مقابل حملات سایبری

اگر در حال مطالعه این مقاله هستید، احتمالا ناخواسته روی یک لینک ناشناس کلیک کردید و مضطرب هستید که هر لحظه حساب بانکیتان خالی شود!  حتما بارها از خودتان پرسیده‌اید که منظور فیشینگ چیست؟ در این مقاله به طور کامل درمورد این موضوع و راه‎‌های جلوگیری از کلاهبرداری سایبری توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

فیشینگ چیست؟

به طور کلی، به حمله‌های هوشمندانه و سایبری برای تخلیه اطلاعات مهم شخصی یا ارگانی، فیشینگ گفته می‌شود. بدون شک بهترین راه برای جلوگیری از حمله فیشینگ این است که روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید. با این حال، همان‌طور که حملات سایبری هر روزه به واسطه تکنولوژی پیشرفت می‌کنند، محافظت از اطلاعات الکترونیکی هم سخت‌تر می‌شود.

راه‌های جلوگیری از سرقت اطلاعات الکترونیکی

اگر روی پیوندی کلیک کردید، وحشت نکنید! چند راه وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که احتمال انتقال یا سرقت اطلاعات شخصی شما به حداقل رسیده است. اگر روی پیوند فیشینگ کلیک کنید، مراحل کلیدی باید طی شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. البته بیشتر این‌ راه‌حل‌ها را می‌توان در هر دستگاهی مثل رایانه شخصی ویندوزی یا تبلت اندرویدی ارزان قیمت هم استفاده کرد.

محافظت از اطلاعات مقابل فیشینگ

خودداری از ارائه هرگونه اطلاعات یا تعامل با وب سایت

اگر روی لینکی کلیک کردید و متوجه اشتباه خود شدید، هیچ کار دیگری انجام ندهید! این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • کلیک کردن روی پیوندها
  • وارد کردن اطلاعات در فرم‌ها
  • پذیرش کوکی‌ها
  • پذیرش دانلود خودکار

معمولا این کارها برای جلوگیری از آسیب عوامل مخرب و بدافزارها کافی است. اما گاهی اوقات بازدید از وب سایت‌های معتبر هم می‌تواند کمک کننده باشد.

بعد از خروج از لینک فیشینگ چه کاری انجام دهیم؟

حتی اگر بلافاصله پس از کلیک روی یک لینک فیشینگ از وب سایت خارج شدید، بهتر است مراحل زیر را طی کنید.

دستگاه خود را از اینترنت جدا کنید

قطع اتصال دستگاه از اینترنت برای جلوگیری از انتشار بدافزار در دستگاه‌های موجود در شبکه شما مهم است. این کار مانع دسترسی عوامل مخرب به داده‌های شما می‌شود. پس از انجام این مرحله، می‌توانید با خیال راحت‌تری شرایط را بررسی کنید. اگر از دستگاه تلفن همراه یا لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم Wi-Fi را خاموش کنید . یا تلفن همراهتان را روی حالت پرواز بگذارید.

بررسی اتصالات بی‌سیم

ممکن است حالت پرواز تلفن Android خود را طوری تنظیم کرده باشید که برخی از اتصالات بی‌سیم (مثلاً بلوتوث) را فعال نگه دارد. این ویژگی به‌طور پیش‌فرض فعال نیست، اما پس از فعال کردن حالت پرواز، بهتر است اتصالات بی‌سیم خود را مجددا بررسی کنید.

از فایل های خود بک آپ بگیرید

بدافزارها می‌توانند فایل‌های موجود در سیستم شما را خراب یا حذف کنند. دقت داشته باشید که پس از خاموش کردن اتصالات بی‌سیم، نمی‌توانید از اطلاعات خود در فضای ابری نسخه پشتیبان تهیه کنید. البته که هر دستگاهی می‌تواند از فایل‌ها در یک دستگاه ذخیره‌ساز مانند هارد دیسک خارجی یا کارت‌های microSD نسخه پشتیبان تهیه کند.

بهترین راه این است که از اطلاعاتتان به صورت خودکار در فضای ابری، نسخه پشتیبان تهیه کنید. هر دستگاهی می‌تواند این کار را انجام دهد و به خصوص برای گوشی‌های اندرویدی بسیار آسان است. تهیه یک نسخه پشتیبان به این معنی است که با خیال راحت می‌توانید تلفن همراهتان را پاک‌سازی و بدافزارهای احتمالی را حذف کنید. بدون اینکه نگران از دست دادن فایل‌های شخصی باشید!

 فیشینگ

سیستم خود را برای بدافزار اسکن کنید

روش انجام این کار از دستگاهی به دستگاه دیگر متفاوت است. در ابتدا دقت کنید که برنامه آنتی ویروس شما در رایانه یا گوشی باید اسکنر بدافزار داشته باشد. این راه برای دستگاه‌های تلفن همراه کمی دشوار است ولی غیرممکن نیست! این حال، ایمن‌ترین روش برای شناخت بدافزارها بازگشت به تنظیمات کارخانه است. بنابراین توصیه می‌کنیم قبل از این مرحله حتما از گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

به‌روزرسانی گذرواژه‌ها و اعتبارنامه‌ها در یک دستگاه جداگانه

از برنامه‌های بانکی گرفته تا اسناد حساس، ما داده‌های زیادی را در تلفن شما ذخیره می‌کنیم که پشت گذرواژه‌هایی قوی قفل شده‌اند. با این حال، یک حمله فیشینگ می‌تواند این گذرواژه‌ها را در اختیار عوامل مخرب قرار دهد. بنابراین بهتر است رمزهای عبور خود را در یک دستگاه جداگانه به‌روزرسانی کنید.پس از تغییر گذرواژه‌ها، توصیه می‌کنیم اگر قبلاً این کار را نکرده‌اید، آن‌ها را در یک سیستم مدیریت رمز عبور ذخیره کنید.

لینک فیشینگ را ریپورت کنید

وقتی دستگاهتان دوباره ایمن شد، لازم است حمله فیشینگ را گزارش کنید. بیشتر حملات فیشینگ از طریق پیامک یا ایمیل انجام می‌شوند و روش‌های جداگانه‌ای برای گزارش هرکدام وجود دارد. برنامه پیام‌رسان شما احتمالا یک روش داخلی برای گزارش پیام‌های متنی دارد که معمولا دکمه گزارش “هرزنامه” است. اگر در کامپیوتر ایمیل فیشینگ دریافت کردید، می‌توانید به همین روش ایمیل فیشینگ را هم گزارش دهید.

پیشگیری و حل و فصل حملات فیشینگ می‌تواند اطلاعات شخصی شما را ایمن نگه دارد. اما عامل مخرب همواره سعی می‌کند به طرق مختلف به دیتای شخصی دسترسی پیدا کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم رمزهای عبور قوی برای حساب‌های خود ایجاد کنید. این مرحله اساسی می‌تواند بعدا شما را از دردسرهای زیادی نجات دهد!

لینک‌های فیشینگ را ریپورت کنید

کلام پایانی

امروزه با در دسترس قرار گرفتن اینترنت و فضای مجازی، حمله‌های سایبری یا فیشینگ افزایش یافته‌اند. برخی افراد سودجو با استفاده از سایت‌های تقلبی و یا دسترسی به ایمیل افراد، اطلاعات شخصی و مهم آن‌ها را تخلیه می‌کنند. ما در این مقاله سعی داشتیم به معرفی راهکارهای موثر بعد از حمله فیشینگ بپردازیم تا بتوانید بدون استرس از این فضای مسموم خارج شوید.

منبع: androidpolice

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×