لای فای جایگزین وای فای میشود؟
لای فای (Li-Fi) یک فناوری ارتباطی بیسیم است که شباهتهایی به ارتباط وای فای (Wi-Fi) دارد، اما احتمالا میتواند در آینده سرعت و امنیت بیشتری را ارائه دهد. در ادامه این مطلب با مایکت همراه باشید.
نسل جدید وای فای تحت عنوان Wi-Fi 7 به زودی در دسترس قرار میگیرد و احتمالا روترهای مجهز به این تکنولوژی هم اواخر سال جاری میلادی عرضه شوند. اما ممکن است Wi-Fi 7 آینده ارتباط بیسیم نباشد و به جای آن با فناوری بیسیم نوری که با نام لای فای شناخته میشود، مواجه شویم.
عبارت Li-Fi که مخفف Light Fidelity است به فناوری شبکه بیسیم گفته میشود که از نور مادون قرمز به جای سیگنالهای رادیویی (وای فای) برای انتقال داده استفاده میکند. بر اساس گزارش رسانه Windows Central یک استاندارد ارتباطی نوری جدید IEEE 802.11bb برای فناوری لای فای ارائه شده است. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که یک چارچوب شناخته شده جهانی را برای تولیدکنندگان فراهم میکند تا محصولات لای فای را به صورت سازگار با هم تولید کنند.
شرکت Fraunhofer HHI که در حوزه تولید موبایل و توسعه شبکههای ارتباطی نوری فعالیت دارد، در یک ویدیو به شرح مزایای لای فای میپردازد. یکی از این مزایا این است که میتوان فرستندههای لای فای را در وسایل نوری کار گذاشت. عدم عبور از دیوار هم یکی دیگر از مزیتهای این فناوری است که در وای فای شاهد چنین ویژگی قابل توجهی نیستیم. باید اشاره کنیم که این ویژگی سطح امنیت را افزایش میدهد.
در حال حاضر محصولات زیادی وجود ندارد که توانایی استفاده از استاندارد جدید لای فای را داشته باشند. Light Antenna ONE که اولین دستگاه با قابلیت پشتیبانی از این نوع ارتباط است، امسال معرفی شد. اگرچه وسایل کاربردی زیادی هنوز برای استفاده از این شبکه عرضه نشدهاند، اما به نظر میرسد این نوع ارتباط آینده روشنی دارد.
گزارش شده که سرعت در ارتباط لای فای به 224 گیگابایت بر ثانیه میرسد، در صورتی که Wi-Fi 7 دارای متوسط سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه است. این سرعت برای بازیهای ویدیویی یا VR/AR یک امتیاز مثبت خواهد بود.
با این که پتاسیلهای لای فای حسابی همه را هیجانزده میکند، اما باید فعلا انتظار استفاده گسترده از آن را نداشت. از آن جایی که این فناوری نوپا است، در نتیجه هنوز نمیتوان عملکرد بینقصی را از آن دید. علاوه بر این، متقاعد کردن افراد برای تغییر از وای فای به لای فای نیز کار سادهای نخواهد بود. اما به هر حال باید قبول کرد که ارائه استاندارد جدید IEEE 802.11bb یک قدم بزرگ رو به جلو در دنیای تکنولوژی به حساب میآید.
منبع: AndroidAuthority