10 دنباله ناموفق فیلم‌های انیمیشنی که طرفدارانشان را ناامید کردند

در دنیای فیلم‌های انیمیشنی، دنباله‌های بسیار بدی ساخته شده است که در مقایسه با محبوبیت و موفقیت قسمت‌های پیشین‌شان حرفی برای گفتن ندارند. به طور کلی، دنباله‌های فیلم‌های بسیار موفق هیچ‌وقت شانسی برای بهتر شدن ندارند و همیشه اولین فیلم در یک فرنچایز بهترین در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دنباله‌هایی وجود دارند که به موفقیت رسیده‌اند و حتی نسبت به محبوبیت و استقبال منتقدان از فیلم‌های اصلی فرنچایز خود فراتر رفته‌اند.

فیلم‌های انیمیشنی با دنباله‌های ناموفق خود استعداد خاصی در ناامید کردن طرفدارانشان دارند. بدنام‌ترین آن‌ها دنباله‌هایی هستند که مستقیم در عصر طلایی دیزنی و تنها به صورت ویدیوهای خانگی ساخته و با دقت و توجه بسیار کمتری نسبت به فیلم‌های کلاسیک اصلی منتشر شدند. در ادامه 10 عنوان از دنباله‌های ناموفق انیمیشنی نام بردیم که طرفدارانشان را ناامید کردند.

10. در جست‌وجوی تایتانیک (In Search of the Titanic)

دنباله ناموفق انیمیشنی در جست‌وجوی تایتانیک

  • محصول: 2004
  • کارگردان: کیم جی اوک
  • صداپیشه‌ها: جین الکساندر، آنا مازوتی، فرانسیس پردیلهان
  • امتیاز راتن تومیتوز: –
  • امتیاز IMDb به فیلم: 1.3 از 10

انیمیشن «تایتانیک: افسانه ادامه دارد» (Titanic: The Legend Goes On) یک داستان تخیلی و موزیکال ایتالیایی درباره پس‌زمینه واقعی تراژدی کشتی تایتانیک بود که هیچ‌کس انتظار ساخته شدندش را نداشت. این فیلم با طرحی که از ابتدا نامناسب به نظر می‌رسید، با کنار هم قرار دادن یک رویداد واقعی تاریخی با شخصیت‌های کلیشه‌ای حیوانی  مثل سگ‌ و موش‌، انیمیشنی عجیب در پی موفقیت فیلم «تایتانیک» (Titanic) در سال 1998 بود. درست زمانی که تماشاگران این انیمیشن تصور می‌کردند که از این بدتر نمی‌شود، دنباله آن اعلام شد.

«در جستجوی تایتانیک» دنباله یک انیمیشن واقعا بد است و حتی از قسمت اول هم ناامیدکننده‌تر و ناموفق‌تر ظاهر می‌شود. علی‌رغم عنوانش، فیلم تقریبا هیچ ربطی به کشتی اقیانوس‌پیمای مشهور ندارد، به جای آن بر روی حیوانات بی‌معنا تمرکز می‌کند و با این مفهوم گیج‌کننده پایان می‌یابد که فاجعه تایتانیک فقط یک افسانه‌ است.

9. شرک 3 (Shrek the Third)

دنباله ناموفق انیمیشنی  شرک سوم

  • محصول: 2007
  • کارگردان: کریس میلر، ریمن هویی
  • صداپیشه‌ها: مایک مایرز، کامرون دیاز، ادی مورفی
  • امتیاز راتن تومیتوز: 42 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6.1 از 10

انیمیشن «شرک» برای کمپانی دریم‌ورکس موفقیت‌آمیز بود و تبدیل به یک داستان محبوب در فرهنگ عامه شد و طرفداران فراوانی پیدا کرد. با ساخته شدن «شرک 2» (Shrek 2)، به نظر می‌رسید که دریم‌ورکس در واقع توانست دو بار موفق شود، حتی برخی از طرفداران دنباله‌ی آن را به نسخه اصلی ترجیح دادند. افسوس، به نظر می‌رسید که غول دوست‌داشتنی با صداپیشگی مایک مایرز در دنباله‌ای به نام «شرک سوم»، پایانی ناامیدکننده برای سه‌گانه اصلی «شرک» و افتخارات دو قسمت قبل بود.

«شرک سوم» در مقایسه با دو قسمت اول شکست می‌خورد چون شوخی‌هایش خوب از آب درنمی‌آیند و شخصیت‌های جدید و فراموش‌شدنی فراوانی در این قسمت معرفی می‌شوند. تصمیم عجیب برای متمرکز کردن محور داستان به یک درام قرون وسطایی با موضوع میراث و جانشینی، فرض اصلی فیلم را به سمت عجیبی برد که چندان مورد توجه منتقدان قرار نگرفت. گیج‌کننده‌تر اینکه موفقیت بی سر و صدای چهارمین فیلم با عنوان «شرک برای همیشه» (Shrek Forever After) است که باعث می‌شود «شرک سوم» بیش از پیش به عنوان یک حلقه ضعیف در فرانچایز موفق دریم‌ورکس معرفی شود.

آیکون فیلم شرک ۳ Shrek the Third
فیلم

شرک ۳

Shrek the Third

تماشای فیلم شرک 3

8. ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی 2 (Cloudy With A Chance Of Meatballs 2)

دنباله ناموفق انیمیشن ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی 2

  • محصول: 2014
  • کارگردان: کودی کامرن
  • صداپیشه‌ها: بیل هیدر، جیمز کان، اندی سمبرگ
  • امتیاز راتن تومیتوز: 71 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6.3 از 10

فیل لرد و کریستوفر میلر، به عنوان نام‌های آشنای دنیای انیمیشن، با فیلم «ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی» (Cloudy With A Chance Of Meatballs)، یک کمدی علمی-تخیلی که بر اساس کتاب محبوب کودکان به همین نام ساخته شده است، قلب مخاطبان را به دست آوردند. این فیلم بدون از دست دادن هسته عاطفی خود خنده‌دار بود و داستان قابل‌توجهی از مبارزات دانشمند عجیب و غریبی به نام فلینت لاک‌وود را برای پذیرفته و تایید شدن روایت می‌کرد. از آنجایی که همه چیز به خوبی در پایان فیلم جمع‌بندی شده بود، ساخت دنباله‌ای برای این انیمیشن موفق یک چالش بزرگ محسوب می‌شد.

نبود لرد و میلر به عنوان کارگردان قسمت دوم این انیمیشن به خوبی احساس شد. نادیده گرفتن هرگونه تاثیر عاطفی به نفع اکشن‌های فکرنشده، یک شرور پیچیده که حتی از چشم کوچک‌ترین بینندگان هم پنهان نماند، ارائه هر شخصیت به نسخه‌ای ضعیف‌تر و کم‌عمق‌تر از خود نقاط ضعف این دنباله بودند. به طور کلی این فیلم با طراحی خلاقانه‌اش یک شکست کامل نیست، اما فاقد احساسی است که فیلم اول را متمایز کرده بود.

7. ماشین‌ها 2 (Cars 2)

دنباله ناموفق انیمیشنی ماشین‌ها 2

  • محصول: 2011
  • کارگردان: جان لستر
  • صداپیشه‌ها: اوون ویلسون، لری د کیبل گای، مایکل کین
  • امتیاز راتن تومیتوز: 40 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 6.2 از 10

در زمان انتشار دنباله‌‌ی «ماشین‌ها» این دومین مجموعه از انیمیشن‌های پیکسار بود که چنین افتخاری نسیبش می‌شد و تنها نمونه‌های دیگر فیلم‌های تحسین‌شده «داستان اسباب‌بازی 2 و 3» (Toy Story 2, 3) بودند. تماشاگران دلیل خوبی برای ساخت «ماشین‌های 2» پیش‌بینی کرده بودند، اما متاسفانه، دومین قسمت از ماجراهای مک‌کویین با صداپیشگی اوون ویلسون در نقش یک خودروی احساساتی تا حدودی بی‌روح بود.

«ماشین‌ها 2» که ارتباط چندانی با مسابقه ندارد، وارد ژانر هیجان‌انگیز جاسوسی شد. لایتنینگ مک‌کوئین و دوستانش وارد یک جنجال پر از اکشن در سراسر جهان می‌شوند و با گروهی پر از ماشین‌های جدید ملاقات می‌کنند. اکشن گیج‌کننده و کمدی بی‌روح، «ماشین‌ها 2» را برای همیشه به‌عنوان فیلمی طردشده برای پیکسار معرفی می‌کند. با این حال، اولین فیلم از این مجموعه هم هرگز به عنوان بهترین اثر استودیو در نظر گرفته نشد، به این معنی که «ماشین‌ها 2» فقط ناامیدکننده بود.

6. عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد (Ice Age: Collision Course)

دنباله ناموفق انیمیشنی عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد

  • محصول: 2016
  • کارگردان: مایک تورمیر
  • صداپیشه‌ها: ری رومانو، جان لگویزمایو، دنیس لری
  • امتیاز راتن تومیتوز: 18 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 5.7 از 10

فیلم موفقیت‌آمیز «عصر یخ‌بندان» محصول استودیو بلو اسکای در اوایل دهه 2000 یک پیروزی نادر برای انیمیشن‌های خارج از حوزه دیزنی یا دریم‌ورکس بود. متاسفانه، استودیو 14 سال بعد، با انیمیشن «عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد» تلاش کرد شوخی‌های همیشگی و جذابیت دل‌انگیز فیلم اصلی را تکرار کند اما موفق نشد.

در فرنچایزی که قبلا بلایای طبیعی، دایناسورها و جهانی متفاوت را معرفی کرده بود، چیزی برای «عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد» به منظور کاوش در محیط محدودش باقی نمانده بود. این فیلم تمرکزش را بر درام رابطه بین پستانداران ماقبل تاریخ گذاشت، به طوری که مانی ماموت کل فیلم را بدون هیچ دلیل موجهی با بی‌رحمی و خشم نسبت به همسر احتمالی دخترش سپری کرد. آخرین نفس یک سریال فرسوده و شکست «عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد» را می‌شد به وضوح دید، و به عنوان دنباله‌ای خسته‌کننده که لباس یک انیمیشن کلاسیک محبوب را به تن داشت، ناامیدکننده بود.

آیکون فیلم عصر یخبندان ۶ : مسیر برخورد Ice Age: Collision Course
فیلم

عصر یخبندان ۶ : مسیر برخورد

Ice Age: Collision Course

تماشای فیلم عصر یخ‌بندان: مسیر برخورد

5. رالف اینترنت را خراب می‌کند (Ralph Breaks the Internet)

رالف اینترنت را خراب می‌کند

  • محصول: 2018
  • کارگردان: ریچ مور، فیل جانسون
  • صداپیشه‌ها: جان سی ریلی، سارا سیلورمن، گل گدوت
  • امتیاز راتن تومیتوز: 88 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 7 از 10

انیمیشن «رالف خرابکار» (Wreck-It Ralph) برای دیزنی موفقیت‌آمیز بود. شخصیت رالف که در شوخی‌های شیرین گروه بازیگران و روابط روبه‌رشد دیگر شخصیت‌ها تنیده شده بود، به راحتی مورد توجه قرار گرفت. استفاده از منابع بازی‌های ویدیویی برای بینندگان تیزبین، صرفا تجربه‌ای پر از خنده، اشک و یک شخصیت شرور به طرز شگفت‌انگیزی تهدیدآمیز بود که مرزهای ترسناک بودن آنتاگونیست فیلم‌های کودکانه را جابجا کرد.

دومین فیلم این انیمیشن وعده داد که با تزریق رالف و پنه لوپه به دنیای گسترده اینترنت، میزان طنز را بالا ببرد و امکانات زیادی را برای این دو شخصیت فراهم کند. متاسفانه به نظر می‌رسد که دیزنی درس اشتباهی از موفقیت نسخه اصلی گرفت. قسمت دوم بیشتر بر تعداد زیادی از منابع قدیمی و بی‌هدف دیزنی که همه چیز را شبیه به یک آگهی تجاری می‌کند متمرکز بود. دیگر لازم به اشاره نیست که با تبدیل رالف به یک شخصیت حسود و کلیشه‌ای چه بلایی بر سر آن شخصیت محبوب آمد!

آیکون فیلم رالف اینترنت را قطع می کند Ralph Breaks the Internet
فیلم

رالف اینترنت را قطع می کند

Ralph Breaks the Internet

تماشای فیلم رالف اینترنت را قطع می کند

4. دیو و دلبر: کریسمس سحرانگیز (Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas)

دیو و دلبر: کریسمس سحرانگیز

  • محصول: 1997
  • کارگردان: اندی نایت
  • صداپیشه‌ها: پیچ اوهارا، رابی بنسون، آنجلا لنسبوری
  • امتیاز راتن تومیتوز: 13 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 5.9 از 10

انتشار گسترده دنباله انیمیشن کلاسیک «دیو و دلبر» قماری نبود که غول‌های انیمیشن حاضر به انجام آن باشند. درعوض، «دیو و دلبر: کریسمس سحرانگیز» یکی از چندین دنباله‌های مستقیم ویدیویی بود که دیزنی در فصل تعطیلات برای طرفدارانش منتشر کرد. به این ترتیب بود که ماجراجویی کریسمس نه چندان جادویی بل هم از شکست به واسطه انتشار ویدیویی بی‌نصیب نماند.

حتی به عنوان یک دنباله، دومین قسمت از سه‌گانه «دیو و دلبر» رضایت‌بخش نبود. فراتر از تصمیم به محدود کردن پروژه به عنوان یک فیلم کریسمسی، رشد شخصیت هیولا معکوس می‌شود تا بتواند در فرم هیولایی خود باقی بماند. بخش اعظم داستان به صورت فلاش بک در نقطه‌ای نامشخص در دوران اسارت بل اتفاق می‌افتد. خود بل نیز از آن شخصیت مستقل اصلی فاصله دارد و به هیولای مستعد خشم اجازه می‌دهد تا مدام او را مدیریت کند. کل فیلم چیزی برای ارائه ندارد، حتی به عنوان یک فیلم نه‌چندان مهم مخصوص فصل تعطیلات.

3. بازگشت جعفر (The Return of Jafar)

بازگشت جعفر

  • محصول: 1994
  • کارگردان: تد استونز
  • صداپیشه‌ها: اسکات وینگر، گیلبرت گوتفرید، لیندا لارکین
  • امتیاز راتن تومیتوز: 33 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 5.8 از 10

با وجود تمام اشتباهات «دیو ودلبر: کریسمس سحرانگیز» حداقل دنباله آن حس خوبی داشت که گاستون را از دنیای مردگان زنده نکند و وقایع نسخه اصلی را زیر سوال نبرد. دنباله مستقیم ویدیویی «علاالدین» چندان متفکرانه نبود، نه تنها دنباله‌ای بی‌ارزش بود، بلکه به طور ماسبق به داستان اصلی فیلم لطمه زد. 

فیلم با یک نقطه‌ضعف بزرگ شروع می‌شود، زیرا رابین ویلیامز برای ایفای مجدد نقش جن برنمی‌گردد. بدون دیالوگ‌های کمدی ویلیامز، بسیاری از جذابیت‌های فیلم اول از بین می‌رود و تنها چیزی که باقی می‌ماند ترانه‌های بی‌مزه، انیمیشن‌های شدیدا ناقص و یک شرور جدید بی‌معنا برای احیای جعفر از طریق یک اتفاق فکرنشده است. «بازگشت جعفر» نه تنها در بازگرداندن جادوی نسخه اصلی شکست خورده است، بلکه اولین دنباله بی‌ارزش یک فیلم عصر طلایی برای دیزنی است که بدون دردسر آن را به نمایش گذاشت و برای همیشه میراث «علاالدین» و بسیاری دیگر از آثار اولیه دیزنی را لکه‌دار کرد.

2. راز نیمح 2: تیمی به سوی نجات (The Secret Of NIMH 2: Timmy To The Rescue)

راز نیمح 2: تیمی به سوی نجات

  • محصول: 1998
  • کارگردان: دیک سباست
  • صداپیشه‌ها: رالف ماکیو، دام دی‌لوییس، جیمی کرانون
  • امتیاز راتن تومیتوز: 25 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 3.3 از 10

در حوزه انیمیشن‌های سنتی، هیچ رقیبی مانند دان بلات در دیزنی موفق ظاهر نشد. فیلم‌های دان بلات پس از تبدیل شدن به یک نماد در دنیای انیمیشن، جادوی خاصی را به تصویر می‌کشند، در حالی که مخاطبان عمدتا کودک خود را با سطح احترام بالاتری مورد خطاب قرار می‌دهند، و معمولا مضامین و سکانس‌های تیره‌تری را در خود جای می‌دهند که خانواده‌پسند هستند. یکی از تاریک‌ترین آثار بلات، «راز نیمح» یک فیلم کلاسیک کالت برای طرفداران انیمیشن دهه 80 است که داستان موشی شجاع را روایت می‌کند که مصمم به نجات خانواده‌اش است.

بدون نظارت دان بلات، «راز نیمح: تیمی به سوی نجات» به راحتی تباه شد. انیمیشن، نقاشی پس‌زمینه و طراحی کاراکتر تند و تیز و رنگ‌های سطحی، بیش از همه مورد نقد قرار گرفت. شخصیت‌های آزاردهنده جدید، داستان‌های فرعی عاشقانه اجباری، متن بدون فکر و موزیک‌های نامناسب همگی روی هم انباشته شدند تا «تیمی به سوی نجات» را به یک شکست واقعی تبدیل کند.

1. موج‌سواری 2: ویومانیا (Surf’s Up 2: Wavemania)

موج‌سوار 2: ویومانیا

  • محصول: 2016
  • کارگردان: هنری یو
  • صداپیشه‌ها: جان سینا، پاول لویسک، جان هدر
  • امتیاز راتن تومیتوز: 34 از 100
  • امتیاز IMDb به فیلم: 4.5 از 10

«موج‌سواری» به عنوان اولین تجربه کارگردانی اش برانون، دومین فیلمی بود که در استودیوی سونی پیکچرز انیمیشن ساخته شد. با این حال، این مستند منحصربه‌فرد توانست مخاطبان را با جلوه‌های بصری خیره‌کننده، بازیگران ستاره، و پیام فلسفی جذب کند و حتی در دهه‌ای که با فیلم‌های دیگر درباره پنگوئن‌ها انباشته شده بود قدرت و جایگاه خود را در فرهنگ عامه حفظ کند.

متاسفانه، ده سال بعد، یک دنباله ناموفق تمام این نکات مثبت را بی‌اثر کرد. سونی با اجتناب از بازگشت شیا لباف به عنوان صداپیشه کودی ماوریک و جایگزینی کشتی‌کج‌کاران تصمیم بی‌سابقه‌ای برای احیای نام تجاری این فرنچایز گرفت تا بودجه تبلیغاتی طرفداران کشتی را تامین کند. فراتر از این، «موج‌سواری 2: ویومانیا» به جز نسخه‌های معمول شخصیت‌های فیلم قبلی، انیمیشن پر از عیب و متن پیش پا افتاده و کلیشه‌ای که به سختی همه چیز را پیش می‌برد، چیزی برای ارائه ندارد. با در نظر گرفتن ده سال انتظار، این دنباله انیمیشنی به یکی از ناامیدکننده‌ترین تجربه‌ها برای فرنچایز و طرفداران تبدیل شد.

آیکون فیلم فصل موج سواری ۲ Surf's Up 2: WaveMania
فیلم

فصل موج سواری ۲

Surf’s Up 2: WaveMania

تماشای فیلم موج‌سواری 2: ویومانیا

منبع: screenrant

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×