سریال نجلا ساخت ۱۳۹۹
درباره سریال نجلا
سریال نجلا، یک سریال ایرانی زیبا در مورد زمان جنگ را با بالاترین کیفیت از سایت مایکت تماشا کنید.
داستان سریال نجلا
سریال تلویزیونی نجلا اثری به کارگردانی خیرالله تقیانیپور و تهیهکنندگی سعید سعدی است. این سریال براساس فیلمنامهای به قلم مهدی حمزه، سیدحسین امیرجهانی و هادی قربانی در دو فصل ساخته شده است. ژانر سریال نجلا درام، عاشقانه، مذهبی و جنگی است. این سریال تماشایی داستان عاشقانه نجلا و عبد را با درونمایهای مذهبی و در سالهای پیش و در طول جنگ ایران و عراق به تصویر کشیده است. حسام منظور، محیا دهقانی، سارا رسولزاده و آزیتا حاجیان از بازیگران این سریال عاشقانه هستند. سریال نجلا محصولی از مؤسسه سینمایی فدک فیلم است و در سالهای 1399 و 1401 از شبکه سه سیما پخش شد. ما در مایکت لینکهای لازم را برای شما فراهم آوردهایم تا بتوانید بدون دغدغه دانلود و به صورت آنلاین به تماشای همه قسمتهای فصلهای یک و دو سریال نجلا بنشینید.
داستان سریال نجلا
همانطور که از نام سریال پیداست، داستان با محوریت دختری به نام نجلا روایت میشود. نجلا دختر جوان دورگه ایرانی-عراقی است که به عنوان پرستار مشغول بهکار است. در سال 1358 در فضای قبل از جنگ و پس از انقلاب درحالیکه در جنوب کشور شاهد تلاطمها و بمبگذاریها هستیم، مرد جوانی به نام عبد عاشق نجلا میشود. عبد تعمیرکار ماشین و قاچاقچی است. نجلا برای عبد شرط میگذارد که اگر بتواند او را از مرز ایران و عراق رد کند و برای زیارت اربعین به کربلا برساند، به عشقش پاسخ مثبت خواهد داد. بدین ترتیب داستانی با تم "جگر شیر نداری سفر عشق مرو" آغاز میشود.
در فصل دوم سریال نجلا، شاهد بازگشت این زوج عاشق و همراهان آنها از کربلا هستیم. در همین حین جنگ ایران و عراق آغاز شده و عبد که نقش مهمی در این میان دارد، اسیر میشود. نجلا به پای عشقش میماند ولی شبهات زیادی درباره زنده بودن عبد وجود دارد.
تاریخ انتشار سریال نجلا
سریال تلویزیونی نجلا شامل دو فصل و 53 قسمت است. این سریال در لوکیشنهای مختلف نظیر آبادان، خرمشهر، شادگان، تهران، نجف و کربلا فیلمبرداری شده است. فصل اول سریال نجلا شامل 17 قسمت است که به عنوان یک سریال اربعینی پخش آن از 17 مهر 1399، در شبکه سه سیما آغاز شد.
با استقبال مردم از این سریال، خیرالله تقیانیپور سریال نجلا 2 را به عنوان یک سریال نوروزی-رمضانی در 36 قسمت ساخت. سریال نجلا 2 در ایام نوروز 1401 به روی آنتن شبکه سه سیما رفت و پخش آن تا انتهای ماه رمضان بهطول انجامید.
بازیگران سریال نجلا
سریال نجلا از حضور بازیگرانی نظیر حسام منظور، آزیتا حاجیان و ملیکا شریفینیا بهره برده است. در فصل دوم این سریال شاهد حضور چند بازیگر غیرایرانی نظیر پییر داغر و آنه ماری سلامه نیز هستیم. مهمترین تغییر در گروه بازیگران سریال نجلا 2، عوض شدن بازیگر نقش نجلا بود. در فصل اول سارا رسولزاده ایفاگر این نقش بود، درحالیکه در سریال نجلا 2 محیا دهقانی نقش نجلا را بازی کرد. در این بخش با چند تن از هنرپیشههای سریال نجلا آشنا میشویم.
حسام منظور؛ بازیگر نقش عبد
حسام منظور بازیگر تئاتر، سینما، تلویزیون و استاد دانشگاه متولد 18 آذر 1359 در شهر تهران است. او مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس دارد و فعالیت حرفهای خود را از سال 1382 با تئاتر آغاز کرد. آقای منظور در تئاترهای بسیاری در ایران بازی کرده و تجربه حضور در تئاترهای خارج از کشور نظیر تئاتر پیکولو ایتالیا و جشنواره شکسپیر گدامفک لهستان را نیز دارد. وی در سال 1390 با فیلم "تلفن همراه رئیس جمهور" برای اولینبار جلوی دوربین رفت. عمده شهرت وی مرهون بازی در نقش شازده ارسلان در سریال بانوی عمارت (1397)، نقش چاوش نخعی در سریال برادرجان (1398) و نقش عبد در سریال نجلا 1 و 2 است. حسام منظور در شبکه نمایش خانگی در مجموعه جزیره (1400) حضور داشته است.
سارا رسولزاده؛ بازیگر نقش نجلا (فصل اول)
سارا رسولزاده بازیگر جوان کشورمان متولد 28 شهریور 1368 در شهر تهران است. او مدرک کارشناسی مدیریت صنعتی از دانشگاه تهران دارد و به دلیل علاقهاش به هنر، تحصیلات ارشد را در رشته کارگردانی ادامه داد. خانم رسولزاده فعالیت هنری خود را از دوران نوجوانی با عروسکگردانی در نمایشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. در سال 1389 برای نمایشی به کارگردانی آقای علی رفیعی به روی صحنه تئاتر رفت و بدین ترتیب فعالیت حرفهای وی آغاز شد. سال بعد به عنوان مجری برنامه کودک ترمه طلا جلوی دوربین رفت و در سال 1393 در سریال پردهنشین حضور یافت. سارا رسولزاده با سریال عاشقانه (1395) و سریال نجلا به شهرت رسید.
محیا دهقانی؛ بازیگر نقش نجلا (فصل دوم)
محیا دهقانی بازیگر ایرانی متولد 24 دی 1370 در تهران است. او فارغالتحصیل رشته تئاتر گرایش ادبیات نمایشی است و با شرکت در کلاسهای داریوش ارجمند، مدرک بازیگری نیز کسب کرده است. او اولینبار در سال 1387 با فیلم پر جلوی دوربین رفت و فعالیت حرفهای خود را با فیلم شیار 143 (1392) آغاز کرد. محیا دهقانی در فیلم ماجرای نیمروز (1395) در نقش فریده ظاهر شد. فعالیت وی در تلویزیون با سریال قهر و آشتی (1391) آغاز شد و با نقش سوسن در سریال پایتخت 4 (1394) شناخته شد. نقش نجلا در سریال نجلا 2 و نقش ماه منیر در سریال مستوران (1402) سبب به شهرت رسیدن وی شدند.
در ادامه با برخی دیگر از بازیگران سریال نجلا و نقش آنها در سریال آشنا میشویم:
آزیتا حاجیان در نقش سلیمه
ملیکا شریفینیا در نقش شیرین
هدایت هاشمی در نقش عدنان
سید مهرداد ضیایی در نقش شیخ ابراهیم
سوگل طهماسبی در نقش ثریا
مصطفی ساسانی در نقش عطا
جواد پورزند در نقش عمو اکبر
علی غابشی در نقش جابر
عباس خلفزاده در نقش رضا
محمود بیاتی در نقش منصور
پییر داغر
آنه ماری سلامه
نقد و بررسی سریال نجلا 1 و 2
خیرالله تقیانیپور به عنوان کارگردان سریال نجلا 1 و 2، داستانی عاشقانه و حماسی را به تصویر کشیده است. در فصل اول با یک سریال نو روبهرو هستیم و تازگی شخصیتها و فضاها بیننده را به خودش جذب میکند. به تصویر کشیدن فضای ملتهب پیش از جنگ و فعالیت گروهکهای خرابکار در جای جای ایران، در کنار روایت یک داستان عاشقانه موضوع فصل اول سریال نجلا بود. گرچه در سریال نجلا 2 از این تازگی خبری نبود، ولی بازهم با اثری خوشساخت روبهرو شدیم؛ اثری که موفق شد عنوان محبوبترین و پرمخاطبترین سریال تلویزیونی در ماه مبارک رمضان را از آن خود کند. این سریال نقاط ضعف و قوتی دارد که در ادامه مرور کوتاهی بر آنها خواهیم داشت.
یکی از بزرگترین انتقادات و حواشی ایجاد شده برای سریال نجلا، تغییر بازیگر نقش اول آن بود. در فصل اول خانم سارا رسولزاده ایفاگر نقش نجلا بود، درحالیکه در فصل دوم محیا دهقانی نقش نجلا را بازی میکرد. علت دقیق این تغییر هیچگاه اعلام نشد؛ البته به نقل از برخی منابع، این تغییر به خاطر درخواست دستمزد بالا توسط خانم رسولزاده بود، ولی به هرحال تغییر خوشایندی نبود. عمده جذابیت سریال مرهون شخصیت نجلا بود: پرستاری محکم و دختری سرکش با نگاههای شرمگینانه و چهرهای جذاب و تازه. گرچه آناتومی صورت خانم دهقانی تا حدی شبیه به خانم رسولزاده است، ولی چرا رنگ پوست و لهجه نجلا تغییر کرده است؟ به علاوه در فصل دوم دیگر خبری از نجلای سرکش و محکم نیست.
در میان نقدهای منتقدین انتقاداتی هرچند مهربانانه، نسبت به داستان سریال نجلا 2 وجود دارد. منتقدین که از تازگی و بکر بودن داستان سریال نجلا 1 استقبال کردند، معتقدند در فصل دوم این تازگی وجود ندارد. آنها اظهار داشتند داستان فصل دوم سریال نجلا در واقع بر فوندانسیون فصل اول سوار شده و خوب پیریزی نشده؛ در نتیجه با لرزش در اثر روبهرو هستیم. گرهافکنی و گرهگشاییهای سادهانگاره و عدم پرداخت کافی به شخصیتها ازجمله انتقادات آنها نسبت به فصل دوم است.
موقعیتسازی دراماتیک، استفاده از بازیگران در نقشهای مناسب، جغرافیاسازی مناسب، تسلط بازیگران روی نقشها و لهجهها و ظرافت و دقت کارگردان در هدایت بازیگران ازجمله نکات مثبت سریال نجلا هستند.
در این میان یکسری انتقادات مذهبی نیز به سریال وارد شده است. برای مثال رابطه بین نجلا و عبد بیشتر شبیه به یک رابطه دهه نودی است و نه دهه پنجاهی. نکته دیگر اینکه عبد یک قاچاقچی است و هیچگاه از اینکه درآمد حلال ندارد اظهار پشیمانی نمیکند. این منتقد ضمن اشاره به حیا و عفت دختران آبادانی و خرمشهری در مواجهه با نامحرم، از اینکه در بسیاری از سکانسها چادر نجلا باز است و بدون هیچ حیا و عفتی در مسیر کربلا با عبد، که به وی نامحرم است، در حال خوش و بش است اظهار ناراحتی کرد.
سخن پایانی
سریال نجلا در دو فصل زندگی دختری ایرانی-عراقی را به تصویر کشیده که با وجود همه سختیها از هدفش دست نمیکشد و قدرت و صلابت خود را حفظ میکند. در این صفحه از مایکت مروری کلی بر جزئیات فصل اول و دوم سریال نجلا داشتیم. اگر تمایل دارید به تماشای این سریال محبوب بنشینید، این صفحه برای شماست. شما میتوانید از طریق باکس بالای صفحه، فصل و قسمت موردنظر خود را انتخاب کنید. در این صفحه از مایکت همه قسمتهای هر دو فصل سریال نجلا را برای شما آماده کردهایم تا به صورت آنلاین و بدون دردسر دانلود، به تماشای آنها بنشینید.
فصل ۱ سریال نجلا
- فصل ۱
- فصل ۲
- ۱۴۰:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱
- ۲۴۵:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۲
- ۳۴۹:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۳
- ۴۴۸:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۴
- ۵۴۴:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۵
- ۶۵۲:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۶
- ۷۴۳:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۷
- ۸۴۴:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۸
- ۹۳۲:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۹
- ۱۰۴۷:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۰
- ۱۱۴۴:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۱
- ۱۲۴۹:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۲
- ۱۳۴۹:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۳
- ۱۴۴۶:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۴
- ۱۵۴۹:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۵
- ۱۶۳۹:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۶
- ۱۷۵۵:۰۰نجلا - فصل ۱ - قسمت ۱۷ (قسمت آخر)