دانلود مایکت

سریال فرار از زندان با دوبله فارسی - Prison Break 2005

۱۵,۱۷۶
95
۸.۳
ساخت آمریکا سال 2005 رده سنی ۱۳+
  • توضیحات
  • قسمت‌ها
  • سریال‌های مشابه

درباره سریال فرار از زندان

فرار از زندان (Prison Break) یکی از بهترین سریال های جنایی و درام به حساب می‌آید. در اینجا، نگاهی به داستان، تولید، بازیگران، شخصیت‌ها و جوایز این فیلم خواهیم داشت.

داستان سریال فرار از زندان

فرار از زندان یکی از مشهورترین سریال‌های تلویزیونی آمریکایی است که به سه زبان انگلیسی، اسپانیایی و عربی تولید شده و از سال 2005 تا 2017، در قالب 5 فصل و 90 قسمت از شبکه تلویزیونی فاکس پخش شد. این سریال مشهور که توسط پل شیورینگ ساخته شده، چندین جایزه ارزنده از جمله جایزه گلدن گلوب برای بهترین درام تلویزیونی در سال 2005 و همچنین جایزه بهترین سریال درام از نگاه مردم در سال 2006 را از آن خود کرده است. اگر قصد تماشای سریال فرار از زندان را دارید و می‌خواهید بیشتر با این مجموعه دوست‌داشتنی آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه مایکت باشید.

معرفی سریال و داستان فرار از زندان

تا به امروز، سریال‌های موفق زیادی از طریق شبکه‌های تلویزیونی بزرگ به صورت سراسری پخش شده‌اند که فرار از زندان، یکی از همین موارد است. این فیلم جذاب، داستان دو برادر به نام لینکلن باروز (با بازی دومینیک پرسل) و مایکل اسکافیلد (با بازی ونتورث میلر) را روایت می‌کند که در آن، لینکولن باروز به جرم قتلی انجام‌نداده محکوم به اعدام شده و برادر او یعنی اسکافیلد با برنامه‌ریزی یک نقشه هوشمندانه، به دنبال راهی برای نجات او و فرار از زندان است. برای این کار، او نقشه زندان و تمام سر نخ‌های لازم را روی بدن خود خالکوبی کرده و طی چند ماه پایانی باقی‌مانده به حکم اعدام، از همان برای از زندان استفاده می‌کند.

نخستین فصل از سریال فرار از زندان از تاریخ 29 آگوست 2005 تا 15 می 2006، به صورت هفتگی و در قالب 22 قسمت 45 دقیقه‌ای از طریق شبکه تلویزیونی فاکس پخش شد و توانست عنوان یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌ها را از آن خود کند. این در حالی‌ست که شبکه تلویزیونی فاکس در ابتدا و سال 2003، به دلیل نگرانی از طولانی شدن این سریال، تولید آن را قبول نکرد، اما بعد از مشاهده موفقیت‌های دو سریال بزرگ «لاست» و همچنین «24»، این شبکه در سال 2004 از موافقت‌ها برای تولید فرار از زندان خبر داد.

پس از وقفه‌ای کوتاه، پخش فصل دوم این سریال در قالب 22 قسمت، از آگوست 2006 آغاز شد و تا آوریل 2007 ادامه پیدا کرد. در این زمان، فاصله میان پخش فصل سوم و دوم و کمی افزایش پیدا کرد و علاقه‌مندان از سپتامبر 2007 توانستند این 13 قسمت بعدی را تماشا کنند. در نهایت، از سپتامبر 2008 تا می 2009 نیز فصل چهارم در قالب 22 قسمت دیگر مهمان خانه‌ها شد تا فرار از زندان، برای همیشه به یکی از بهترین سریال‌ها تبدیل شود.

شبکه فاکس با ساخت این سریال توانست به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کند و همین مسئله، سازندگان را متقاعد کرد تا بعد از پخش فصل چهارم، دو قسمت دیگر را تحت عناوین «توپ قدیمی و زنجیز» و همچنین «آزادی» به مجموعه اصلی اضافه کنند؛ تصمیمی که با ترکیب شدن این دو بخش با یکدیگر، در قالب یک عنوان مستقل با نام «فرار از زندان: فرار نهایی» با مدت زمان 89 دقیقه در سال 2009 پخش شد. اگرچه همه فکر می‌کردند که فرار از زندان به پایان خود رسیده، اما سال 2016 شبکه فاکس با اعلام خبری مبنی بر تولید فصل پنجم این مجموعه در قالب یک مینی سریال، از احیای دوباره این مجموعه خبر داد. در نهایت، آوریل 2017 نیز 9 قسمت دیگر از این مجموعه پخش شد که در آن، شخصیت‌های اصلی همگی حضور داشته و نقش خود را تکرار کردند. در همان زمان نیز میدر ارشد اجرایی شبکه فاکس یعنی «دانا والدن» طی مصاحبه‌ای اذعان داشت که این مجموعه می‌تواند «توضیحی منطقی و باورپذیر در این مورد که چرا کاراکترها زنده بوده و در حال زندگی در این دنیا هستند را ارائه خواهد کرد».

تولید، بازیگران و شخصیت ها

ایده اصلی تولید این سریال که در آن، فردی برای نجات یک نفر دیگر عمدا خود را به زندان می‌اندازد، توسط پل شیورینگ به تهیه‌کننده اصلی یعنی «داون پاروز» داده شد؛ مدتی بعد، با شخصیت‌پردازی افراد و همچنین موافقت شبکه فاکس، کار تولید این مجموعه کلید خورد. بیشتر فصل سریال Prison Break، داخل و اطراف شیکاگو فیلم‌برداری شد و سازندگان زندان جولیت را که سال 2002 بسته شده بود، به عنوان مکان اصلی فیلم‌برداری صحنه‌های اصلی انتخاب کردند. پس از آن، برای تولید سایر قسمت‌ها و همچنین فصل‌های بعدی، مجموعه اصلی راهی شهرهای دیگری مانند پنساکولا، دالاس و ..  شدند.

هزینه بالای تولید، یکی دیگر از عواملی بود که در ابتدا مدیران را نگران می‌کرد چرا که هزینه ساخت فصل اول در سال 2005، 2 میلیون دلار برای هر قسمت اعلام شد. بعد از موفقیت‌های پی‌درپی، مدیران مشکلی در پرداخت هزینه‌های تولید نداشتند، به گونه‌ای که ساخت هر قسمت از فصل سوم این مجموعه در شهر دالاس، چیزی در حدود 3 میلیون دلار هزینه داشت.

فرار از زندان از جمله سریال‌هایی است که در آن، بسیاری از شخصیت‌های اصلی در فصل‌های مختلف حضوری ثابت دارند؛ در زیر به چند مورد از این افراد اشاره می‌کنیم:

  • ونتورث میلر در نقش مایکل اسکافیلد ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 5

  • دومینیک پرسل در نقش لینکلن باروز ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 5

  • آمائوری نولاسکو در نقش فرناندو سوکره ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 5

  • رابرت نپر در نقش تئودور بگول ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 5

  • سارا وین کلایز در نقش دکتر سارا تانکردی ؛ حضور در فصل‌های 1، 2، 4 و 5

  • راکموند دانبار د رنقش بنجامین مایلس فرانکلین ؛ حضور در فصل‌های 1، 2، 4 و 5

  • پائول آدلستین در نقش پل کلرمن ؛ حضور در فصل‌های 1، 2، 4 و 5

  • وید ویلیامز در نقش براد بلیک ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 4

  • مارشال آلمن در نقش ال جی باروز ؛ حضور در فصل‌های 1 تا 4

  • ویلیام فینچر در نقش الکساندور ماهون ؛ حضور در فصل‌های 2 تا 4

موسیقی سریال فرار از زندان

سازندگان در زمان تولید با چالش‌های فراوانی برای انتخاب آهنگساز روبه‌رو بودند، اما در نهایت رامین جوادی را انتخاب کردند؛ آهنگساز بزرگی که علاوه بر موسیقی متن اصلی فیلم، ساخت موسیقی صحنه مربوط به هر قسمت را نیز برعهده داشته است. پس از آن، آلبوم موسیقی متن مربوط به دو فصل اول این سریال به صورت جداگانه در سال 2007 تحت عنوان “Prison Break: Original Television Soundtrack” منتشر شد.

تتو

یکی از موارد قابل توجه در مورد سریال فرار از زندان، طرح تتو پشت بدن مایکل اسکافیلد بود؛ طرحی که توسط تام برگ طراحی و توسط تینسلی ترنسفرز پیاده شده است. سازندگان می‌گویند خالکوبی این طرح، حدود 5 سات طول کشیده است.

بازخوردها

فرار از زندان از جمله سریال‌های بسیار موفقی است که تماشای آن می‌تواند هر دو حس هیجان و احساس را در شما به جوشش در آورد. به دنبال همین موضوع، سازندگان موفق به دریافت بازخوردهای بسیار خوبی از این سریال نیز شدند که امتیاز 8.3 از 10 در پایگاه IMDB از جمله آنهاست. از میان نقدهای ثبت‌شده در سایت راتن تومیتوز هم 61 درصد نقدها برای مجموع فصل‌ها مثبت ارزیابی شدند که این مسئله، نشان از موفقیت بالای فرار از زندان دارد.

اما این سریال در زمان پخش هم طرفداران بسیاری داشت؛ آمارهای منتشرشده توسط شرکت تحقیقات رسانه‌ای نیلسن نشان می‌دهد که از سال 2005 تا 2007 که فصل‌های اول و دوم فرار از زندان پخش شد، این سریال به صورت میانگین در حدود 9.3 میلیون بیننده داشته است. تعداد بینندگان فصل سوم نیز در حدود 8.2 میلیون و فصل‌های چهارم و پنجم نیز به ترتیب 6.1 و 4 میلیون بوده است. 

جوایز و افتخارات فرار از زندان

به دنبال پخش فصل اول سریال در سال 2005، فرار از زندان نامزد دریافت جوایز متعددی شد که جایزه مربوط به انتخاب مردمی برای بهترین درام تلویزیونی جدید، از جمله آنها بود. سال بعد، در جشنواره شصت‌وسومین دوره گلدن گلوب، فرار از زندان برای بسیاری از بخش‌ها نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت توانست از میان آنها به جایزه بهترین فیلم درام هم دست پیدا کند. در همین زمان، رامین جوادی نیز توانست جایزه امی پرایم‌تایم را بابت موسیقی متن اصلی فوق‌العاده جذاب فیلم دریافت کند. نامزدی دریافت ده‌ها جایزه از جشنواره‌های معتبر هم از دیگر افتخارات مربوط به این سریال هستند.

سخن پایانی

فرار از زندان با داستان غنی و شخصیت‌پردازی بسیار خوب خود، همواره این پتانسیل را دارد که نسخه‌های جدیدی از آن تولید و پخش شود. در سال 2010 حتی یک بازی کامپیوتری با نام Prison Break: The Conspiracy برای کنسول‌های خانگی تولید و به بازار عرضه شد که توانست به موفقیت‌هایی نسبی نیز دست پیدا کند. هرچند، شبکه فاکس در آگوست 2019 اعلام کرد که فعلا برنامه‌ای برای ادامه دادن این سریال ندارد. انتشار خبر مربوط به عدم تمایل ستاره اصلی فیلم یعنی ونتورث میلر به حضور در مجموعه در سال 2020 هم آب پاکی را روی دست هواداران ریخت تا به این زودی‌ها، خبری از ساخت فصل‌های بعدی سریال در میان نباشد.

فصل ۱ سریال فرار از زندان

انتخاب فصل
  • فصل ۱
  • فصل ۲
  • فصل ۳
  • فصل ۴
  • فصل ۵
مایکت سریال خارجی سریال فرار از زندان