رونمایی گوگل از هوش‌مصنوعی خود؛ با رقیب جدید ChatGPT آشنا شوید

از گذشته‌ تا به امروز، انسان همیشه در پی اختراع و نوآوری بوده و هیچ‌گاه عطشی که نسبت به رقابت در او وجود دارد، از بین نخواهد رفت. از رقابت انسان‌ها در عصر حجر با سلاح‌های سنگی و چوبی گرفته تا شوالیه‌های آهنین شرکت فورد در برابر فراری و در نهایت رقابت شرکت‌های نامدار امروزی در حوزه‌ی تکنولوژی همچون گوگل (Google) و اوپن‌اِی‌آی (OpenAI). با مجله مایکت همراه باشید.  

ربات‌های مکالمه‌محور مانند ChatGPT و BlenderBot که امروزه شاهد تسخیر فضای مجازی با اخبار و شگفتی‌های آن‌ها هستیم، در حال حاضر بزرگترین بهره‌ و دستاورد انسان‌ها از تمدن به شمار می‌روند، گویا انسان‌ها به هدف دیرینه‌‌ی خود یعنی ساخت یک “همتا” برای “انسان” رسیده‌اند، البته این همتا در برخی موارد ممکن است از انسان‌ها هم باهوش تر عمل ‌کند، از ساخت یک اثر هنری گرفته تا محاسبات پیچیده در ریاضی و حتی برنامه‌نویسی؛ همه و همه در کسری از ثانیه برای‌ آن‌ها قابل انجام می‌باشد.

شرکت OpenAI با ساخت ربات مکالمه محور خود به‌نام ChatGPT توانسته است نام این ربات را بر سر زبان‌ها بیاندازد، این ربات به‌راحتی با انسان‌ها مثل یک انسان‌ عادی صحبت می‌کند و به اکثریت درخواست‌ها و سوالات آن‌ها جواب‌های قانع کننده می‌دهد، گویی با ابر انسانی طرف هستیم که از تمامی علم موجود در دنیای اینترنت باخبر است و در کسری از ثانیه می‌تواند علم خود را با شما به اشتراک بگذارد. استفاده از این ربات تقریبا همانند جستجو در گوگل است اما با تفاوت اینکه او با شما مکالمه‌ خواهد کرد.

و چنین موضوعی باعث نگرانی شرکت گوگل شده بود، از این رو کالیفرنیایی‌ها پس از جلسات پی‌در‌پی تصمیم گرفتند تا پروژه‌ی ربات مکالمه‌محوری به‌نام Bard که مدت‌ها پیش با توسعه‌ی آن مخالفت کرده بودند را از خوابی طولانی بیدار کنند و بدین وسیله، جنگ ربات‌ها شکل گرفت. Bard در برابر ChatGPT.

هوش مصنوعی گوگل bard

با Bard آشنا شوید

به گفته‌ی گوگل، هیچ زمانی بهتر از حال برای توسعه‌ی یک ربات مکالمه‌محور مبتنی بر هوش مصنوعی نبوده است، رباتی که بتواند به افراد در تمامی زمینه‌ها کمک کند و همچون یک پدیده در دنیای تکنولوژی ظاهر شود. همچنین طبق بیانیه‌ی این شرکت، آن‌ها به‌مدت دو سال مشغول توسعه‌ی نوعی از هوش‌مصنوعی بوده‌اند که بتواند به قدرت ادراک الگو‌های صحبت انسان برسد، و پس از تلاش‌های بسیار موفق به ساخت یک ربات محاوره‌محور با نام بارد (Bard) شدند.

این ربات با ترکیب کردن دانش موجود در اینترنت با زیرکی هوشمندانه و خلاقیتی که حاصل پردازش هزاران الگوی محاوره‌ی روزمره‌ی انسان‌هاست می‌تواند به تمامی سوالات شما پاسخ بدهد؛ و فرقی نمی‌کند که قصد شما یادگیری مسائل پیچیده‌ی فیزیک برای امتحانات خود باشد یا حتی ” توضیح مفهوم منظومه‌ی شمسی به یک کودک هشت ساله “. این ربات به تمامی سوالات شما به‌دقت پاسخ خواهد داد.

قابلیت های گوگل bard

قابلیت‌ها و مزیت‌های او

شرکت گوگل از دیرباز با هدف بهبود کیفیت جستجوی میلیارد‌ها فرد پا به میدان گذاشته است و در این مسیر تاریخچه‌ی طولانی‌ای را با خود حمل می‌کند، سال‌ها پیش این شرکت از الگوریتم BERT رونمایی کرد که یکی از اولین نمونه‌های هوش‌مصنوعی بود و قابلیت فهم زبان عامیانه و نمایش نزدیک‌ترین نتایج را به کاربر داشت، سپس آن‌ها از الگوریتم MUM رونمایی کردند که قابلیت جستجو در فریم‌های ویدیو‌ها، کمک در حین بحران و فهم چندین زبان را به کاربران ارائه‌ می‌داد و همچنین حدود هزار برابر از BERT قدرتمند‌تر بود.

اما حالا با استفاده و ترکیب جدید‌ترین تکنولوژی‌های هوش‌مصنوعی توسعه‌یافته توسط گوگل مانند MusicLM (به کاربر قابلیت جستوی آهنگ را با زمزمه ‌کردن بخشی از آن می‌دهد)، Imagen، (قابلیت ساخت عکس دلخواه را به‌وسیله‌‌ی توضیحات کاربر دارد) و PaLM که یک‌ بانک اطلاعات فوق‌العاده عظیم برای نمونه‌های محاوره و غیره می‌باشد، قرار است شاهد تولد Bard باشیم که تمامی ویژگی‌های پدران خود را به ارث برده است.

برای مثال فردی علاقه به یادگیری گیتار دارد، او با Bard می‌تواند خود را از تمامی زحماتی که در حین پیدا کردن گیتار مناسب به‌خرج می‌رود رها کند و تنها با چندین سوال و جواب، گویا که دارید از یک استاد سوال می‌پرسد به مقصود و جواب خود می‌رسد؛ همچنین شرکت گوگل با همکاری چندین شرکت فعال در حوزه‌ی هوش مصنوعی قصد دارد تا دست Bard را در دستان برنامه‌نویس‌ها بگذارد تا آن‌ها با یک‌دیگر، به‌یکدیگر و در راستای اهداف یکدیگر به هم کمک کنند.

هوش مصنوعی گوگل bard

جمع‌بندی

البته با وجود تمامی این قابلیت‌ها و موضوعات متعدد، هیچ چیز بی‌نقص نیست و Bard هنوز در ابتدای راه است و ممکن است در این راه با تغییرات، اشتباهات و مشکلات متعددی مواجه‌شود و شاید چنین مشکلاتی به‌صورت موقت مانع پیشرفت وی شوند؛  اما طبق گفته‌ی گوگل، حال وقت پیشرفت است و این‌بار، کالیفرنیایی‌ها جدی هستند، آن‌ها حتی یک منشور حقوق و قوانین هوش مصنوعی نوشته‌اند! برای اخبار جذاب حوزه‌ی تکنولوژی با مجله مایکت همراه باشید.

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×