مایکروسافت در دادگاه علیه FTC برای خرید اکتیویژن بلیزارد پیروز شد
در ماههای اخیر بحث بر سر خرید اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت (Microsoft) حسابی داغ شده و سازمان FTC نیز تلاش خود را کرد تا از عملی شدن این قرارداد جلوگیری کند. اما حالا قاضی کورلی (Corley) رای خود را به نفع مایکروسافت صادر کرده است. در ادامه این خبر با مایکت همراه باشید.
بالاخره یکی از مهمترین موانع برای ثبت قرارداد 68.7 میلیارد دلاری مایکروسافت برای خرید اکتیویژن بلیزارد برداشته شد و حالا مسیر برای تکمیل قرارداد هموار شده است. FTC پیشتر مایکروسافت را به دادگاه کشیده بود تا حداقل برای مدتی هم که شده از این خرید جلوگیری کند. اما برخلاف انتظار این سازمان، دادگاه رای را به نفع مایکروسافت صادر کرد.
البته FTC قرار است در یک دادگاه دیگر که در تاریخ 11 مرداد ماه (2 آگوست) برگزار میشود، مایکروسافت را بار دیگر به انحصارطلبی متهم کند. اما حکم قاضی کورلی به این معنی است که FTC نمیتواند کاری کند که فرآیند تکمیل قرارداد برای مدتی متوقف شود. با این وجود FTC تا تاریخ 23 تیر ماه (14 جولای) وقت دارد به این تصمیم قاضی کورلی اعتراض کند؛ اما هنوز مشخص نیست که چه اقدامی از سوی این سازمان صورت خواهد گرفت.
تصمیم دادگاه در روز 20 تیر ماه (11 جولای) اعلام شد و کورلی مخالفت خود را با ادعاهای FTC اعلام کرد. سونی (Sony) و دیگر مخالفان این تغییر مالکیت دائما از این صحبت میکردند که چنین اقدامی موجب ایجاد فضای انحصاری و غیررقابتی میشود. کورلی در رابطه با این موضوع نوشت: «FTC نتوانسته ثابت کند که ادغام (این شرکتها) موجب عدم عرضه Call of Duty و دیگر آثار اکتیویژن برای پلی استیشن میشود یا رقابت را در سرویسهای اشتراکی بازیها و بازار بازیهای ابری از بین میبرد.»
در بریتانیا هم سازمان رقابت و بازار (CMA) مانع از بستن این قرارداد شد، چون نگران بود که این اتفاق ممکن است به بازار بازیهای ابری صدمه وارد کند. اما اتحادیه اروپا اعلام کرد که مشکلی با این تغییر مالکیت ندارد. باید صبر کنیم تا ببینیم تصمیم FTC چه تاثیری خواهد گذاشت. پیش از این هم مایکروسافت نظر مثبت بیش از 35 کشور را در خصوص این قرارداد جلب کرده بود.
مایکروسافت تا 27 تیر ماه (18 جولای) فرصت دارد تا این قرارداد را تکمیل کند. با این حال هنوز هم آنها باید با سازمان CMA بریتانیا وارد مذاکره شوند تا راهی برای رفع نگرانیها پیدا کنند. پس از اعلام نظر قاضی کورلی، مایکروسافت و FTC اعلام کردند که دادخواست پیشین فعلا به حالت تعلیق درآمده و هر دو طرف در حال کار روی راهحلی هستند که بتواند به بسته شدن قرارداد منتهی شود.
برد اسمیت (Brad Smith)، رئیس مایکروسافت، در بیانیه خود که روی توییتر منتشر شد نوشت که امیدوار است در سایر حوزههای قضایی هم مسائل به زودی حل و فصل شود. همچنین او اظهار کرد که شرکت آماده است با همکاری و همفکری برای رفع نگرانیهای احتمالی تلاش کند.
در این میان فیل اسپنسر (Phil Spencer)، رئیس ایکس باکس، هم در چند توییت به این موضوع پردخت. او نوشت: «شواهد نشان میدهند که قرارداد اکتیویژن بلیزارد برای صنعت (بازیهای ویدیویی) خوب است و ادعاهای FTC مبنی بر تغییر کنسولها، سرویسهای اشتراکی و بازار بازیهای ابری در صنعت گیم با واقعیت تناسبی ندارند. تعهد ما برای انتشار بازیهای بیشتر برای کاربران بیشتر روی دستگاههای بیشتر از همان زمانی که این قرارداد را اعلام کردیم، بیشتر شده است. ما چندین توافقنامه امضا کردهایم در این خصوص که بازیهای اکتیویژن بلیزارد، آثار فرست پارتی (First Party) ایکس باکس و گیم پس (Game Pass) را برای کاربران بیشتری نسبت به حالا در دسترس قرار دهیم. ما میدانیم که گیمرهای زیادی از سراسر دنیا این پرونده را با دقت دنبال میکنند و من به تلاشهایمان در این مسیر برای بیشتر کردن دسترسی و انتخاب گیمرها میبالم.»
به دنبال پیروزی در دادگاه بابی کوتیک (Bobby Kotick)، مدیرعامل اکتیویژن بلیزارد، در گفتگو با رسانه گیماسپات گفت: «ادغام ما هم برای مصرفکنندگان و هم برای کارکنان منفعت خواهد داشت. این اتفاق به ایجاد رقابت منتهی میشود و اجازه نخواهد داد که رهبران بازار به یکهتازی در صنعت در حال رشدمان ادامه دهند.»
در آمریکا این پرونده به شهادت افراد سرشناس زیادی ختم شد که از جمله آنها میتوان به ساتیا نادلا (Satya Nadella)، مدیرعامل مایکروسافت، کوتیک و اسپنسر اشاره کرد. در این جریان ادعاهای زیادی مطرح شد؛ برای مثال مایکروسافت مدعی شد که سونی همین امسال قرار است کنسول PS5 Slim را با قیمت 400 دلار راهی بازار کند.
منبع: GameSpot