12 انیمه روانشناسی که باید تماشا کنید

انیمه روانشناسی شاید هیجان انیمه‌های حماسی و درام انیمه‌های عاشقانه را نداشته باشد اما به همان اندازه جذاب است و ذهن را درگیر می‌کند. انیمه‌های روان‌شناختی با داستان‌های پیچیده روح شما را تسخیر می‌کنند، آن چنان که از ابتدا تا انتهای داستان پای نمایشگر خود بمانید و لحظه‌ای را از دست ندهید. موضوعات انیمه‌های روانشناسی به گونه‌ای انتخاب می‌شوند که به راحتی ذهن را به خود درگیر کرده و به هزارتوی مغز انسان نفوذ کنند. با مشاهده این انیمه‌ها احساسات مختلفی مانند ترس، ناراحتی، شادی و هیجان را در مدت چند ساعت تجربه خواهید کرد. در این مطلب از مجله مایکت 12 انیمه روانشناسی که باید تماشا کنید را به شما معرفی خواهیم کرد.

انیمه‌های روانشناسی، جذاب و آموزنده

انیمه‌ها در ژانرهای مختلفی تولید می‌شوند و هر یک جذابیت خاص خود را دارند. انیمه‌های حماسی شور و هیجان جنگ و نبرد را به بهترین شکل به بیننده القا می‌کنند و انیمه‌های درام و عاشقانه، مدتی شما را از تنش و استرس‌های روزمره دور می‌کنند. یکی از ژانرهای متفاوت انیمه اما ژانر روانشناسی است. در این ژانر شاهد جنگ و نبرد نخواهید بود اما به اندازه تماشای انیمه‌های حماسی هیجان‌زده می‌شوید و در صحنه‌ای که هیچ شباهتی به انیمه‌های درام ندارد، احساساتی شده و اشک می‌ریزید.

چیزی که انیمه‌های روان‌شناختی را از دیگر ژانرها متمایز می‌کند، توانایی آن‌ها در جذب مخاطب است و بازی با احساسات او در طول داستان است. بیشتر انیمه‌هایی که در این ژانر تولید می‌شوند به دلیل ویژگی‌هایی مانند شخصیت‌های به ظاهر ساده اما پیچیده، جستجو و کاوش در ذهن و روان انسان و مفاهیم تامل برانگیز جذابیت داشته و در میان مخاطبان پرطرفدار هستند.

ژانر روان‌شناختی در انیمه مخاطب را وادار به تفکر می‌کند، بعد از مشاهده انیمه‌های روانشناسی معمولا دیدگاه افراد تغییر کرده و با تمرکز و تامل بیشتری به اطراف خود توجه می‌کنند. در ادامه با 12 انیمه روانشناسی که ارزش بارها دیدن دارند، آشنا خواهید شد.

1. آبی تمام عیار (Perfect Blue)

آبی تمام عیار

آبی تمام عیار یک انیمه روانشناسی فوق‌العاده است. داستان جذاب با طراحی پیچیده که مخاطب را از لحاظ احساسی درگیر خود می‌کند، این فیلم را به یک شاهکار در ژانر روان‌شناختی تبدیل کرده است. این فیلم به کارگردانی ساتوشی کن در سال 1997 ساخته شده و یکی از عمیق‌ترین ساخته‌های این کارگردان محسوب می‌شود.

آبی تمام عیار داستان دختری به نام میما کریگوی است که خوانندگی می‌کند و قصد ورود به دنیای بازیگری را دارد. این تصمیم میما، سرآغاز داستان انیمه است و نتیجه آن رویدادهای عجیبی است که مخاطب را شگفت‌زده می‌کند. میما قربانی شهرت می‌شود و همزمان با قتل‌هایی که در اطراف او رخ می‌دهد، تحت فشار قرار گرفته و به مرور دچار توهم و پارانویا می‌شود. تماشای این فیلم آسان نیست و برای درک آن باید تمام دقت خود را به کار بگیرید.

2. عامل پارانویا (Paranoia Agent)

«عامل پارانویا» (Paranoia Agent)

عامل پارانویا یکی دیگر از ساخته‌های ساتوشی کان است که با داستانی بزرگسالانه، به فروپاشی درونی جامعه و انسان‌هایی که در آن زندگی می‌کنند، می‌پردازد. این سریال 13 قسمتی ساخته سال 2004 میلادی است و یکی از پرطرفدارترین انیمه‌ها در حوزه روانشناسی محسوب می‌شود. این انیمه روانشناسی به موضوعاتی مانند فشارهای اجتماعی، زندگی شهری و عناوینی می‌پردازد که در دنیای امروز بسیاری از مردم را درگیر خود کرده‌اند.

داستان این سریال غیرخطی است اما داستان‌ها به پیوسته هستند و هر قسمت رمز و رازی به داستان اضافه می‌کند و یکی از رازهای قبلی را برملا می‌سازد. عامل پارانویا، داستان حمله یک پسربچه مرموز به مردم با چوب بیسبال است که خشم و هنجار شکنی او با توجه به جثه کوچک و سن احتمالا کم باعث تعجب شهروندان شده است.

3. پاک شده (Erased)

پاک شده

پاک شده یک تریلر روانشناختی با داستانی جنایی است که به طور ماهرانه عناصر جنایی معمایی را در کنار هم قرار داده است. این انیمه روانشناسی داستانی جذاب و پرکشش دارد و مخاطب را از ابتدا تا انتها با خود همراه می‌کند. این سریال به طور ماهرانه به موضوعاتی مانند آسیب شخصی، پشیمانی و رشد شخصی می‌پردازد. استفاده هوشمندانه از سفر در زمان یکی از جذابیت‌های این سریال است.

پخش پاک شده در سال 2017 انجام شد اما داستان آن، به حدی قوی بود که جزو بهترین انیمه‌های 2 دهه اخیر در ژانر روانشناسی شناخته می‌شود. این انیمه داستان ساتورو فوجینوما، مرد ۲۹ ساله‌ای است که از توانایی ویژه‌ای بهره می‌برد، او می‌تواند در زمان سفر کند و به لحظاتی پیش از وقوع یک حادثه‌ خطرناک بازگردد و جلوی آن اتفاق را بگیرد. داستان جایی جذاب می‌شود که ساتورو به 18 سال قبل بازمی‌گردد تا از قتل مادر خود و حادثه آدم‌ربایی آن زمان جلوگیری کند.

4. دفترچه مرگ (Death Note)

«دفترچه مرگ» (Death Note)

یکی دیگر از انیمه‌های معروف و محبوب در ژانر روانشناسی، دفترچه مرگ است. ابهام خلاقانه در داستان این انیمه و نبرد روانی قهرمان داستان، این فیلم را به شدت تماشایی می‌کند. ایده اولیه دفتر مرگ به شدت درگیر کننده است. این سریال داستان مردی جذاب و باهوش به نام لایت یاگامی است که به صورت اتفاقی دفترچه‌ای پیدا می‌کند که متعلق به یک شینیگامی یا خدای مرگ است. در این دفترچه اسم تمام افرادی که شینیگامی قصد گرفتن جان آن‌ها را دارد به ترتیب زمان مشخص شده و اگر اسم کسی در آن نوشته شود، بعد از 40 ثانیه خواهد مرد. زمانی که این دفتر به دست لایت می‌رسد، تصمیم می‌گیرد که خود آن‌ها را انجام دهد.

لایت یک بیمار روانی است شروع کشتار را با خلافکاران و جنایتکاران آغاز می‌کند و زمانی که زندان‌های کشور پر از جنازه‌های تبهکاران می‌شوند و کارآگاهی به نام الا برای کشف علت آن‌ها تحقیقات را آغاز می‌کند، هیجان داستان آغاز می‌شود. الا و لایت شخصیت‌های خیر و شر داستان هستند که به جای قرار گرفتن در مقابل هم، دوست یکدیگر می‌شوند و با همکاری هم از دفترچه استفاده می‌کنند.

5. رژه مرگ (Death Parade)

رژه مرگ

یکی دیگر از داستان‌های تامل برانگیز در ژانر انیمه روانشناسی، رژه مرگ است که به زندگی پس از مرگ و تناسخ می‌پردازد. این سریال پیچیدگی‌های اخلاقی زیادی دارد و احساسات افراد در حال مرگ را بررسی می‌کند. هر قسمت از این سریال داستان جدیدی دارد که به گذشته فرد متوفی و انتخاب‌هایی که سرنوشت او را به مرگ می‌رساند، می‌پردازد.

در این سریال به سوالاتی در مورد وضعیت انسان، اخلاقیات و عواقب اعمال و کارها بعد از مرگ پاسخ می‌دهد. نمایش یا رژه مرگ، داستان محلی به نام کوئین دکیم است که افراد پس از مرگ به آنجا می‌روند اما نه همه افراد و ورود به آن شرایط خاصی دارد. کوئین‌دکیم محلی است برای کسانی که به‌صورت همزمان فوت کرده و سرنوشت آن‌ها به‌یکدیگر مربوط است. حافظه ارواح در این محل پاک می‌شود و تصور می‌کنند، زنده هستند تا براساس اعمال آن‌ها تصمیم‌گیری شود که فردی خوب و لایق تناسخ هستند یا باید به دنیای تاریک بروند. دو فردی که همزمان با هم فوت کرده‌اند، در دنیای جدید به رقابت می‌پردازند تا در نهایت بین آن‌ها تصمیم‌گیری شود.

6. روان گذر (Psycho-Pass)

«روان گذر» (Psycho-Pass)

برخلاف انیمه‌هایی که تا اینجا معرفی کردیم و اغلب به دور از تکنولوژی و پیشرفت دنیای امروزی بودند، در روان گذر، دنیا دارای فناوری‌هایی پیشرفته است. یکی از این فناوری‌ها قابلیت بررسی روان افراد و پیش‌بینی تمایلات جنایی آن‌ها را دارد. این سریال بینندگان را درگیر موضوعاتی مانند معضلات اخلاقی، نقد اجتماعی، ماهیات عدالت و تاثیر آن‌ها بر شهروندان جامعه می‌کند.

داستان این فیلم در قرن 22 میلادی می‌گذرد، زمانی که ژاپن موفق به کشف یک تکنولوژی خاص شده تا با بررسی روحیات افراد تشخیص دهد آیا در آینده جنایتکار می‌شوند یا نه؟ این تکنولوژی یا Sibyl این کار را با مطالعه‌ طیف رنگی ذهن و تفکرات تک‌تک آدم‌ها انجام می‌دهد.

7. بازی توموداچی (Tomodachi Game)

«بازی توموداچی» (Tomodachi Game)

دیگر انیمه روانشناسی جذابی که تماشای آن به علاقه‌مندان این سبک توصیه می‌شود، بازی توموداچی است. ایده متفاوت و خاص این انیمه، بازی‌های روانی، داستان خیانت و موضوعی که دارد، بینندگان را با خود همراه می‌کند. داستان این سریال در مورد گروهی از دوستان است که به دلیلی ناچار به انجام بازی‌هایی شوم و خطرناک می‌شوند.

در این بازی‌ها وفاداری این گروه نسبت به یکدیگر سنجیده شده و باید اخلاق و اعتماد را آزمایش کنند. در این بازی‌ها شخصیت واقعی هر کدام از شخصیت‌ها آشکار شده و بیننده هر لحظه با چیزهایی روبرو می‌شود که به هیچ وجه انتظار آن‌ها را نداشته است. این انیمه خط داستانی دارد و برای درک دقیق آن حتی نباید تماشای یک قسمت را از دست دهید.

8. اولویت تخم مرغ شگفت انگیز (Wonder Egg Priority)

اولویت تخم مرغ شگفت انگیز

اولویت تخم مرغ شگفت انگیز، یک انیمه روانشناسی عالی برای تماشاست. موضوعاتی که در این انیمه به آن‌ها پرداخته می‌شود مسائلی مانند آسیب، غم، اندوه، افسردگی و احساساتی هستند که افراد در دوره نوجوانی با آن‌ها مواجه می‌شوند. این انیمه دارای خط داستانی جذاب و فریبنده است که در آن شخصیت‌ها با شیاطین درون خود در دنیایی رویایی روبرو می‌شوند و برای مبارزه با آن‌ها تلاش می‌کنند.

داستان این انیمه در مورد دختری 14 ساله مبتلا به هتروکرومیا یا عنبیه‌هایی با رنگ متفاوت، به نام آی اوتو است که بیماری او باعث شده تحت آزار و اذیت قرار بگیرد. آی اوتو، با دختری به نام کویتو دوست می‌شود و رابطه‌ای عمیق بین آن‌ها شکل می‌گیرد. هیجان داستان از جایی آغاز می‌شود که کویتو خودکشی می‌کند و آی برای کشف علت خودکشی او Wonder Eggs را خریداری می‌کند. این تخم مرغ او را به دنیایی رویایی می‌برد تا از دختری در برابر هیولاها، که اخلاق شیطانی آی هستند، محافظت کند و به عنوان پاداش، دوست او را برگرداند.

9. نورلند موعود (Promised Neverland)

نورلند موعود

یک مجموعه انیمه‌ای فوق‌العاده دیگر با داستانی خاص و پیچیده که در دو فصل ساخته شده و هر فصل آن داستانی متفاوت و فوق‌العاده تماشایی دارد، مجموعه نورلند یا ناکجاآباد موعود است. فصل اول این انیمه روانشناسی، داستانی درام با عناصر ترسناک دارد و به حدی خوش‌ساخت است که آن را در لیست بهترین انیمه‌های روانشناسی قرار می‌دهد. فصل اول نورلند موعود، داستان زندگی چند کودک در یتیم‌خانه‌ای مرموز را روایت می‌کند که پشت ظاهر معمولی آن رازهای تاریکی نهفته است. این سریال، داستانی جذاب ترسناک است و در کنار شخصیت‌های دوست‌داشتنی آن، با یک شرور درجه‌یک هم ملاقات خواهید کرد که به راحتی از یاد نمی‌رود.

آیکون سریال ناکجا آباد موعود The Promised Neverland
سریال

ناکجا آباد موعود

The Promised Neverland

تماشای فیلم ناکجاآباد موعود

10. هیولا (Monster)

«هیولا» (Monster)

یکی دیگر از انیمه‌های بی‌نظیر در ژانر روان‌شناختی، انیمه هیولاست که در آن به نمایش آدم‌ها، انتخاب‌ها و تصمیمات آن‌ها پرداخته می‌شود. این انیمه کشمکش‌های درونی آدم‌ها و تصمیماتی که به دنبال این کشمکش می‌گیرند را نمایش می‌دهد. داستان این فیلم درباره دکتر کنزو تنما یک جراح موفق است که مجبور می‌شود برای نجات جان فردی مشهور، عمل جراحی کارگری فقیر را نیمه‌کاره بگذارد. زمانی که کارگر فوت می‌کند، دکتر کنزو دچار عذاب وجدان می‌شود، این در حالی است که جامعه او را تشویق می‌کنند، چنانچه جان کارگر ارزشی نداشته و دکتر بهترین انتخاب را داشته است.

در شرایط مشابه و برای جبران اشتباه، کنزو تصمیم می‌گیرد به جای جراحی شهردار شهر، کودکی را نجات دهد. با مرگ شهردار کنزو برکنار می‌شود اما بخش هیجان‌انگیز داستان زمانی است که کودک به یک قاتل زنجیره‌ای تبدیل می‌شود. هیولا داستان مسئولیت‌پذیری و پذیرش انتخاب‌هاست و بیننده را به تفکر درباره مرز خوب و بد ترغیب می‌کند.

11. آغاز (The Beginning)

«آغاز» (The Beginning)

ترکیبی از رمز و راز در کنار عناصر ماورا طبیعی، انیمه جذاب آغاز را تشکیل می‌دهند. آغاز در دنیایی تخیلی اتفاق می‌افتد و داستان قاتلی مرموز است که با قتل محقق باهوش، کیت فلیک به چالش کشیده می‌شود. هویت، اخلاق، تقابل خیر و شر و تصمیم‌گیری در موقعیت بحرانی موضوعاتی هستند که این انیمه جذاب به آن‌ها می‌پردازد.

این انیمه داستانی پیچیده دارد اما نه آنقدر که یک بار دیدن برای درک آن کافی نباشد. داستان این انیمیشن هم مسیر شدن یک سازمان جنایی مرموز، بازرس افسانه‌ای سرویس تحقیقات سلطنتی و یک قاتل زنجیره‌ای نیمه‌انسان است که برای خارج کردن شهر از هرج و مرج در کنار هم قرار می‌گیرند.

12. بارون اوماتسوری و جزیره مخفی (One Piece: Baron Omatsuri and the Secret Island)

«بارون اوماتسوری و جزیره مخفی» (One Piece_ Baron Omatsuri and the Secret Island)

در نهایت آخرین عنوان در لیست بهترین انیمه روانشناسی، بارون اوماتسوری و جزیره مخفی از سری فیلم‌های وان پیس است. تماشای این قسمت برای علاقه‌مندان به ژانر روان‌شناختی به شدت توصیه می‌شود. داستان اکشن در کنار ماجراجویی‌های به ظاهر معمولی اما خطرناک که در فضایی طنز به نمایش گذاشته می‌شوند، از جذابیت‌های این انیمه هستند.

این فیلم در عین حالی که طنزی عمیق دارد، حس ناامیدی و اندوه را نیز به بیننده منتقل می‌کند و این موضوع از جذابیت‌های داستان آن است. برای مثال زمانی که لوفی، شخصیت اصلی داستان شروع به هدر دادن زمان می‌کند، به ازای هر دقیقه یکی از خدمه کشتی دزد دریایی او به طور وحشتناکی آسیب می‌بینند و این اتفاق آنقدر آزاردهنده است لوفی را به سمت خودکشی سوق می‌دهد.

سخن پایانی

انیمه روانشناسی از طریق کاراکترهای پیچیده و داستان‌های جذاب و قابل تامل، مخاطب را به بهترین شکل جذب می‌کند و از ابتدا تا انتهای پای داستان نگه می‌دارید. اگر در مورد فیلم‌ها و انیمیشن‌های این سبک کنجکاو هستید و تجربه‌ای از تماشای فیلمی در این ژانر را ندارید، توصیه می‌کنیم تماشای انیمه‌ها را با 12 عنوانی که معرفی کردیم، آغاز کنید. شما به کدام یک از موضوعات گفته شده علاقه دارید؟

منبع: butwhytho

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×