ترفند های اندروید ۱۰ را بشناسید

رقابت بین اندروید و IOS و بحثی که بین طرفداران این دو سیستم عامل بر سر برتری هر کدام از آنها وجود دارد هیچوقت پایانی نخواهد داشت؛ اما یک چیز مسلم است: سیستم عامل شرکت گوگل امکانات کاربردی‌تر و قابل تنظیم‌تری نسبت به سیستم عامل اپل دارد. کافی است به بخش تنظیمات یک گوشی هوشمند اندرویدی بروید و کمی در منو و تب‌های مختلف آن جستجو کنید تا ویژگی‌های هوشمندانه و ابزراهای مفید آن را پیدا کنید. ما در این نوشته ۱۰ قابلیت مفید اندروید را به شما معرفی کردیم.

قبل از شروع باید بگوییم همانطور که می‌دانید نسخه‌های اندروید در دستگاه‌های مختلف دارای تفاوت‌هایی در برخی منو‌ها است. بنابراین اگر گزینه‌ای که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد، با همان اسم و در همان بخش خاص پیدا نکردید ناامید نشوید؛ شاید در دستگاه شما با اسم دیگر در جای دیگری از منوی تنظیمات قرار گرفته است.

۱) فرمان‌های حرکتی در اندروید ۱۰

گوگل در نسخه ۹ سیستم عامل خود یک سیستم حرکتی جدید را معرفی کرد که چندان عملکرد رضایت بخشی نداشت. بنابراین در آپدیت بعدی خود و در اندروید ۱۰ ایرادات آن را رفع کرد و حالا می‌توانید از سیستم حرکتی لذت ببرید. به بخش تنظیمات بروید و از منوی Display، گزینه  navigation bar  را انتخاب کنید و در قسمت vavigation type گزینه full screen gestures را فعال کنید.

این سیستم حرکتی جدید با کشیدن انگشت به سمت بالا در قسمت‌هایی از پایین صفحه نمایش که قبلا دکمه‌های برگشت، خانه و نمایش برنامه‌های تازه استفاده شده قرار داشته‌اند، کار می‌کند و بدیهی است که برای گوشی‌های جدید Full screen طراحی شده است. این ویژگی همراه با ویژگی های جدید رفت و برگشت بین صفحات مختلف گوشی، از تکنولوژی جدید On- Handed گوگل هستند. به شما توصیه می‌کنیم که این ویژگی را انجام دهید چون استفاده از دکمه‌های مجازی این روزها دیگر کاری قدیمی شده است.

۲) حالت شب یا تاریک یا Dark Mode

اندروید 10

کاربران اندرویدی مدت‌ها این ویژگی کاربردی را از گوگل درخواست می‌کردند و بالاخره اینجا است. در اندروید ۱۰، یک حالت تاریک در سطح سیستم وجود دارد که می‌توانید آن را در بخش تنظیمات فعال کنید، یا دکمه آن را در بخش تنظیمات سریع بالای صفحه نمایش ایجاد کنید تا آن را به راحتی روشن یا خاموش شوید.

حالت تاریک روی برنامه‌های پشتیبانی شده و همه منوهای اندروید ۱۰ تأثیر می گذارد. این حالت با روشن کردن گزینه صرفه‌جویی در مصرف باتری، به طور خودکار شروع به کار می کند و به صرفه جویی بیشتر در مصرف باتری کمک می‌کند. همین ویژگی به محبوبیت بیشتر حالت تاریک در اندروید ۱۰ به خصوص در دستگاه های با صفحه نمایش OLED کمک کرده است.

۳) حالت One-handed mode

اندروید 10

یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های اندروید۱۰، قابلیت One-handed mode است. برای اینکه این حالت را برای شما توضیح دهیم ابتدا تصور کنید که در حال کاری هستید مثلا در حال هم زدن غذا یا استفاده از موس کامپیوتر و یک دست‌تان مشغول است و در این حال نیاز دارید که از تلفن هوشمند‌تان که احتمالا سایز بزرگی نسبت به دست شما دارد استفاده کنید. اینجاست که حالت One-handed mode به کمک شما می‌آید. با فعال کردن این قابلیت صفحه نمایش شما کوچک می‌شود و در گوشه سمت راست یا چپ دستگاه قرار می‌گیرد. به این ترتیب تمام گزینه‌هایی که در صفحه نمایش وجود دارند در دسترس شما قرار می‌گیرند و می‌توانید به سادگی با آن کار کنید.

برای فعال کردن این ویژگی در تنظیمات به بخش Advance features> motion and gesture بروید و گزینه One-handed mode را فعال کنید.

۴) عملکرد بهتر گزینه‌های اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در اندروید همیشه دردسرساز بوده است اما در اندروید ۱۰، گوگل این کار را بسیار ساده‌تر کرده است. با باز کردن منوی اشتراک گذاری، گزینه‌های بیشتری برای ارسال پیام‌ها، لینک‌ها، تصاویر و سایر داده‌ها برای شما مهیا شده است؛ به عنوان مثال گزینه اشتراک گذاری با Google Keep، باعث می شود که بتوانید متن را از یک صفحه وب یا پیامکی به برنامه یادداشت برداری خود منتقل و ذخیره کنید.

۵) حالت تمرکز یا Focus Mode

اندروید 10

Focus Mode یا حالت تمرکز در اندروید ۱۰ دارد تا شما در حین کار از حواس پرتی‌های اعلانات و برنامه‌های مختلفی که در گوشی هومشمندتان دارید نجات دهد. کافی است این حالت را فعال کنید، برنامه‌های که فکر می‌کنید تمرکزتان را از شما می‌گیرند انتخاب کنید و بعد از آن تا زمانی که حالت تمرکز روشن است، می‌توانید به کارهایتان برسید. این حالت مفید را در بخش Digital Wellbeing تنظیمات دستگاه‌تان پیدا خواهید کرد. در این بخش می‌توانید برنامه‌ها را لیست سیاه آن حذف یا به آن اضافه کنید. همچنین می‌توانید برای دسترسی سریع به دکمه روشن و خاموش این حالت، آن را منوی کشویی بالای صفحه نمایش قرار دهید.

۶) محدود کردن مجوز دسترسی برنامه‌ها

یکی از بزرگترین تغییرات در انروید ۱۰، سختگیری‌های بیشتر در سیستم مجوز برنامه‌هاست. در این نسخه از اندروید بخش ویژه‌ای طراحی شده است که در آن می‌توانید ببینید که کدام برنامه‌ها به کدام مجوزها مانند استفاده از دوربین، مکان‌یاب یا فایل‌های شما را دارند. برای دیدن این بخش به تنظیمات> Apps > علامت سه نقطه دربالا سمت چپ صفحه> App permitions بروید. در این بخش می‌توانید مجوز دسترسی‌هایی که مایل نیستید به هر برنامه بدهید را خاموش کنید و یا مجوزی را برای برنامه‌ای فعال کنید.

۷) اشتراک گذاری وای فای با QR code

اندروید 10

اگر می‌خواهید شبکه وای‌فای خود را با کسی بدون نیاز به یاداوری یا هجی کردن رمز عبور طولانی و پیچیده، به اشتراک بگذارید، اندروید ۱۰ برای شما یک قابلیت کاربردی در نظر گرفته است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که علامت وای‌فای را در قسمت تنظیمات سریع تلفن خود فشار داده و نگه دارید، بعد در صفحه باز شده بر اسم شبکه‌تان بزنید و گزینه Share را انتخاب کنید. در این مرحله اندروید به شما یک کد QR می‌دهد و هر کسی می‌تواند به سادگی با اسکن این کد به وای‌فای شما متصل شود؛ به همین سادگی.

۸) فیلمبردای از صفحه نمایش برای سامسونگ دارها

این مورد مخصوص صاحبان دستگاه‌های اندرویدی است که همانطور که می‌دانید تعدادشان هم کم نیست. در یک دستگاه‌ها مدل Galaxy شرکت سامسونگ که مجهز به اندروید ۱۰ هستند، یک عملکرد جدید وجود دارد و آن امکان فیلمبردای از صفحه نمایش است. این عملکرد در منوی کشویی تنظیمات سریع این دستگاه‌ها قرار گرفته است و کافی است گزینه Screen Recorder را جستجو کنید. در حالت فیلمبرداری با این قابلیت تنظیماتی مانند نمایش چهره شما در قاب کوچکی با استفاده از دوربین سلفی، مشابه یک تماس تصویری هم وجود دارد و بعد از پایان فیلمبردای می‌توانید بخش‌هایی از ویدیو رو با دستور Trim حذف کنید و آن را در گالری‌تان ذخیره کنید.

۹) مسدود کردن سریع نوتفیکیشن‌ها

در اندروید ۱۰ می‌توانید نوتفیکیشن‌های تبلیغاتی آزاردهنده برنامه‌هایی که نصب کرده‌اید را به راحتی مسدود کنید. برای این کار انگشتتان را روی نوتفیکیشن نگه دارید تا تنظیمات آن فعال شود و حالت سکوت را انتخاب کنید. با این کار در آینده هیچ نوتفیکیشنی از آن برنامه برای شما نمایش داده نخواهد شد. روش دیگر این است که در تنظیمات، به نوتفیکیشن‌ها بروید و آنجا لیست برنامه‌های دستگاه را مشاهده می‌کنید و می‌توانید اعلان را برای هرکدام غیرفعال و فعال کنید.

۱۰) پاسخ دهی هوشمند به پیام‌ها

احتمالا همین حالا حدس زدید که این ویژگی بیشتر برای انگلیسی زبانان مفید خواهد بود، اما به هر حال بد نیست در مورد آن بدانید. قابلیت پاسخ‌دهی هوشمند در واقع پاسخ‌های متنی خودکاری را در صفحه پیامک‌ها و حتی در پیش نمایش پیام‌ها به شما ارائه می‌دهد. این ویژگی قبلا فقط برای برنامه‌های ساخت شرکت گوگل فعال بود اما اکنون برای برنامه‌های دیگر مانند تلگرام هم فعال شده است.

در آخر

مواردی که در این مطلب به معرفی آنها پرداختیم، تنها ۱۰ ویژگی از قابلیت‌های گسترده اندروید ۱۰ بودند و واضح است این نسخه محبوب از اندروید امکانات پرشمار دیگری هم دارد که می‌توانید با کمی وقت گذاشتن و دقت بیشتر در بخش تنظیمات اندروید آنها را پیدا کرده و فعال کنید.

شما کدام ویژگی اندروید ۱۰ را کاربردی‌تر می‌دانید و بیشتر از آن استفاده می‌کنید؟

1 دیدگاه

  1. سلام ممنون بابت مطالبتون اما همون اندروید ۸ یا ۹ خیلی بهتره چون بیشترین نرم افزار های اندروید روش کار می کنه مثلا ضبط صدا من برای کارم برای مشتری داشتم اندروید ۹ رو بروز کردم ۱۰ شد‌ حالا دیگه کار نمیکنه مجبورم کلی پول گوشی داره ببرم بفروشمش واقعا بیخوده اشتباه کردم گذاشتم اندروید ۱۰ بشه.

    خیلی ممنون

دکمه بازگشت به بالا
دانلود مایکت ×