حمله به بانک مرکزی: تریلر تماشایی یا وقت تلف کردن؟

فیلم‌ها و سریال‌هایی که بر اساس رویداد واقعی ساخته می‌شوند اساسا کنجکاوی برانگیز هستند، حالا اگر با ماجرای واقعی یک سرقت بزرگ رو به به رو باشیم که همه چیز ابعاد هیجان‌انگیزتری هم پیدا می‌کند. سریال تازه نتفلیکس با نام حمله به بانک مرکزی (Bank Under Siege) هم از این قاعده مستثنی نیست و البته عواملی مثل حضور بازیگران اصلی سریال محبوب سرقت پول  (Money Heist) هم آن را به گزینه‌ای تبدیل می‌کند که نمی شود به این راحتی‌ها از خیر تماشایش گذشت. در ادامه این مطلب از مجله مایکت این سریال را به صورت کوتاه بررسی می‌کنیم و در آخر به این سوال جواب می‌دهیم که اصلا ارزش تماشا دارد یا نه.

آشنایی با عوامل و سازندگان سریال «حمله به بانک مرکزی»

آشنایی با عوامل و سازندگان سریال «حمله به بانک مرکزی»

سریال «حمله به بانک مرکزی» یکی از تازه‌ترین تریلرهای جنایی نتفلیکس است که در 5 قسمت حدودا چهل دقیقه‌ای منتشر شده. با نگاهی اجمالی به پوستر این سریال اولین چیزی که به یادش می‌افتید سریال محبوب «سرقت پول» است و ممکن است تصور کنید با اسپین آف آن طرف هستید. علت این ماجرا هم حضور میگل هران و هوویک کوچکریان است که پیش‌تر آن‌ها را در نقش‌های ریو و بوگوتا دیده بودیم اما با شروع سریال متوجه می‌شویم این شباهت خیلی هم اتفاقی نیست و از قضا خط اصلی داستان شباهت‌های زیادی به «سرقت پول» دارد.

«حمله به بانک مرکزی» سریال اسپانیایی است که توسط نیل کالپارسورو کارگردانی شده و ستاره‌هایی مثل میگل هران ، هوویک کوچکریان، ماریا پدرازان، تامی آگیلرا و آیزاک فریز در آن نقش‌آفرینی می‌کنند. داستان از حادثه‌ای واقعی الهام گرفته شده و ماجرای سرقت از بانک مرکزی اسپانیا در سال 1981 را دنبال می‌کند. برای درک دقیق‌تر داستان کلی سریال اجازه بدهید نگاه دقیق‌تری به حوادث آن سال بیاندازیم؛ دولت دموکراتیک اسپانیا در این دوران پس از کنار زدن دیکتاتوری فرانکو، تازه به ثبات رسیده بود اما در سال 1981 با کودتای نظامی نافرجامی مواجه می‌شود که پایه‌های حکومت را تا حد زیادی متزلزل می‌کند.

سرقت معروف سریال هم دقیقا چند ماه پس از این کودتا به وقوع می‌پیوندد و انگیزه های سیاسی را دنبال می‌کند. ماجرا از جایی آغاز می‌شود که گروهی از مردان نقابدار مسلح به رهبری مردی با نام مستعار شماره یک (میگل هران) وارد بانک مرکزی می‌شوند و 300 نفر از مراجعان و کارمندان را گروگان می‌گیرند. آن‌ها آدرس نامه‌ای حاوی خواسته‌هایشان را به یکی از خبرگزاری‌های بارسلونا می‌دهند و یک خبرنگار جنایی تازه کار و یک عکاس کهنه کار دائم الخمر این نامه را پیدا می‌کنند و تحویل پلیس می‌دهند. در ادامه در خلال درگیری‌های مقامات و پلیس با گروگانگیرها، شاهد تلاش این خبرنگاران برای پی بردن به انگیزه‌های اصلی سرقت هستیم.

ریو در دنیای موازی

ریو در دنیای موازی

«سرقت پول» در ابتدا یک سریال مستقل و جمع و جور اسپانیایی بود که در دوره همه گیری کرونا با استقبال فوق العاده‌ای مواجه شد و بر خلاف انتظارها مخاطبان زیادی از سراسر دنیا پیدا کرد. در این شرایط طبق معمول سر و کله نتفلیکس پیدا شده و تصمیم گرفت از این محبوبیت نهایت استفاده را ببرد. البته ورود این پلتفرم به ماجرا حسابی پرسر و صدا بود و بسیاری از منتقدان و مخاطبان اعتقاد داشتند که نتفلیکس «سرقت پول» را به بیگ پروداکشن خوش رنگ و لعابی تبدیل کرده که داستان خاصی را دنبال نمی‌کند.

در هر صورت نتفلیکس بعد از تجربه موفق «سرقت پول» بی‌خیال ماجرا نشد و موفق شد با ساخت اسپین آف «برلین»، این شخصیت کاریزماتیک را هم در ذهن مخاطبان کمرنگ کند! با این مقدمه نسبتا طولانی بعید است که شباهت سریال «حمله به بانک مرکزی» و «سرقت پول» اتفاقی باشد و احتمالا نتفلیکس هنوز هم امیدوار است بتواند با اتکا به جنبه‌های نوستالژیک دار و دسته پروفسور به سوددهی برسد.

از بازیگران یکسان گرفته، تا خط داستانی مشابه و حتی استفاده از اسامی مستعار برای سارقان، همه و همه مخاطب را به این نتیجه می‌رساند که ظاهرا «سرقت پول» در دنیایی موازی در حال اتفاق است!

با این حال سریال روی یک واقعه تاریخی دست گذاشته که از قضا در اسپانیای آن دوران حسابی پر سر و صدا بوده و هنوز هم ابعاد نامشخص زیادی دارد؛ با این اوصاف شاید بررسی دقیق‌تر انگیزه‌های این سرقت از دید خبرنگاران و البته نگاهی به شخصیت خاکستری سارقان که برخلاف تصور عمومی شباهت زیادی به رابین هود ندارند از جمله دلایل جذابیت این سریال است.

حمله به بانک مرکزی را ببینیم یا نه؟

حمله به بانک مرکزی را ببینیم یا نه؟

بدون شک «حمله به بانک مرکزی» از بهترین سریال‌های امسال نیست و بعید است نام آن را در فصل جوایز ببینیم اما داستان واقعی این سریال علیرغم همه شباهت‌هایش به «سرقت پول»، کشش لازم برای همراه کردن مخاطب حداقل در پنج قسمت را دارد. از سمت دیگر شخصیت پردازی، بازی‌ها، طراحی صحنه، فیلمبرداری و … هرچند خیلی شاخص نیستند اما قابل قبول هستند

در مجموع اگر از طرفداران پر وپاقرص آثار اسپانیایی و به ویژه تریلرهایی مثل «سرقت پول» هستید، احتمالا از تماشای ریو در دهه 80 میلادی لذت ببرید. در غیر این صورت در این ژانر گزینه‌های جذاب‌تری وجود دارند که بهتر است ابتدا به سراغ آن‌ها بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماشای رایگان ×